karolinka123 05.02.07, 15:45 nie moge znqlezc zlobkow ponizej 800zl. czy naprawde nie ma tanszych prywatnych w Wawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ags2 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 05.02.07, 16:36 najtanszy jaki znalazłam 700 zł Zacisze, ul. Nad Potokiem. Wpisowe 450 zł (bezzwrotne) Odpowiedz Link Zgłoś
jagodakwiatkowska103 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 09.02.07, 09:53 A dlaczego szukasz prywatnego żłobka?????? Zajrzyj może na stronę www.zlobki.waw.pl Tam znajdziesz wszystkie działające w Warszawie żłobki, dofinansowywane przez Urząd Miasta, czyli tzw. "państwowe". Koszt to 9 zł/dzień więc ok. 200 zł/miesięcznie (i żadnego wpisowego przy zapisywaniu dziecka ) Zanim puściłam swojego synka do żłobka też najpierw rozglądałam się za prywatnymi żłobkami ale po pierwsze przeraziły mnie koszty a po drugie uważam że prywatny żłobek nie daje ci żadnej większej gwarancji czy pewności. Synka puściłam do łżobka gdy miał 7 miesięcy. Poczatkowo na kilka godzin dziennie. Potem, jak skończył 8 miesięcy to wróciłam na 3/4 etatu do pracy a po trzech miesiącach wróciłam już na cały etat więc Misiek też musiał już cały dzień spędzać w żłobku. Jestem bardzo zadowolona z naszego państwowego żłobka. Panie są miłe, opiekuńcze chociaż każda z nich jest inna - jedną syn lubi bardziej, drugą mniej ale to jest chyba oczywiste. Syn ma teraz 16 miesięcy i ani razu nie zapłakał gdy Go oddawałam do żłobka. To chyba o czymś świadczy, prawda? Świadczy o tym że czuje się tam dobrze i bezpiecznie. Prywatny żłobek nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamalatralalala Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 09.02.07, 12:36 ale w panstwowych nie ma miejsc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mouse1001 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 09.02.07, 13:22 No to trzymaj kciuki,żebyśmy się dostali do przedszkola od września, a wtedy zwolnimy miejsce w żłobku. Inaczej jeszcze przez rok będziemy tkwić w żłobku. Odpowiedz Link Zgłoś
justa52 Koszt jednego dziecka w państ. żł. to 2000 zł!!!!! 09.02.07, 15:46 karolinka123 napisała: > nie mogę znqlezc zlobkow ponizej 800zl. czy naprawde nie ma tanszych > prywatnych w Wawie? Nie przypuszczam aby ktoś zakładając prywatny żłobek chciała dokładać do tego interesu. Państwo nie dopłaca do prywatnych żłobków w przeciwieństwie do państwowych w których jakość usług jest znacznie gorsza. 1000 zł w prywatnym żłobku wydaje mi sie małą kwotą w stosunku do ilości opiekunek i liczby dzieci w grupie itp. Chociaż wcale nie jestem przeciwna żłobkom państwowym. Na tym forum czytam wiele wątków o żłobkach które powstają i nagle słuch o nich ginie, ale nie ma co się dziwić jak większość rodziców szuka żłobków prywatnych poniżej 800 zł Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Koszt jednego dziecka w państ. żł. to 200 zł 10.02.07, 19:17 Bo spora część rodziców zarabia te tak pogardzane przez Ciebie 800 zł. A druga część - niewiele więcej. Ponadto - w prywatnych żłobkach często stosunek liczby pań do liczby dzieci jest taki sam jak w żłobkach państwowych (4:1, 5:1). Każdy żłobek prywatny może się ubiegać o dotację władz samorządowych, tylko trzeba spełnić odpowiednie wymogi. I wtedy też kosztuje około 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: Koszt jednego dziecka w państ. żł. to 200 zł 20.02.07, 13:46 pogardzane przeze mnie 800 zl? wlasnie rzecz w tym ze nie pogardzane! dlatego myslalam ze sa tansze bo jakbym poszla do pracy przkladowo za 800 zl to zarobilabym tylko na zlobek! czytaj ze zrozumieniem kolezanko, a dlatego szukalam jak najtanszego prywatnego bo akurat w panstwowych nie ma miejsc- ciezko to pojac?! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Koszt jednego dziecka w państ. żł. to 200 zł 20.02.07, 14:14 Z całym szacunkiem, Ty też czytaj ze zrozumieniem. Odnosiłam się do postu justy, krytykując jej krytykę ludzi, którzy szukają najtanszych żłobków. Ale widze, że nie warto było bronić Twojego postu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justa52 do ewa_mama_jasia 20.02.07, 17:48 To nie jet pogardzane przezemnie 800 zł ponieważ płace więcej opiekunce. Osobiście nie oddała bym dziecka ani do państwowego ani do prywatnego żłobka. Przeczytaj uważnie mój post a będziesz wiedziała o czym pisze. > żłobek prywatny może się ubiegać o dotację władz samorządowych, tylko trzeba > spełnić odpowiednie wymogi. I wtedy też kosztuje około 200 zł. Takim żłobkiem sa Małe Misie na Ursynowie tylko dlaczego kosztuje 1300 zł skoro ma dotacje władz samożadowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: do ewa_mama_jasia 20.02.07, 18:47 Nie wiem, dlaczego tyle kosztują Małe Misie. Na Tarchominie żłobek Puchatek z dofinansowaniem gminy kosztuje dużo mniej, koło 200 zł. Inne żłobki na Tarchominie, bez dopłaty samorządu, kosztują 600 - 800 zł. Może źle odebrałam Twoje słowa, ale tak wychodziło z Twojego postu - że nie rozumiesz rodziców, którzy chcą płacić mniej, skoro 1000 czy więcej złotych kosztuje żłobek. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 12.02.07, 15:08 to juz nie warszawa ale bliska okolica w raszynie dowiadywalam sie miejsca i cene i w zeszlym roku bylo 600 zl Odpowiedz Link Zgłoś
mary37 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 14.02.07, 21:42 Jeśli szukasz żłobka gdzie w cenie ok 800 zł to ja założyłam właśnie "mini- żłobek" domowy na Jelonkach. Opłata bez wyżywienia 700 zł, z wyżywieniem 900zł (żłobek działa od 7.30-18.00). Zapraszam-nr tel. 603/777-420 lub 506/317-797. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.kowalska79 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 15.02.07, 09:57 Poleciłabym żłobek - opiekę nad dzieckiem na Tarchominie-Białołęce przy ul. Odkrytej 44 i/ 1 -Elemelki. Jest to mieszkanko, gdzie dzieci czuja sie jak w domu. Niewielka ilość rówiesników,którzy za soba przepadają, wspaniałe ciocie do których dzieciaki lgną, ciepła i miła atmosfera. Gdy moje córki chodziły to były szczęsliwe, z wielka radością wracały po chorobie czy przerwie światecznej, nauczyły się być dobrą koleżanką. Opłata wówczas to kwota 600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
chaos222 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 03.04.07, 15:15 Moniko, możesz podać jakieś namiary na ten żłobek ( ul. odkryta)??? na adres gazetowy z góry bardzo dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś