Dodaj do ulubionych

Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie?

05.02.07, 15:45
nie moge znqlezc zlobkow ponizej 800zl. czy naprawde nie ma tanszych
prywatnych w Wawie?
Obserwuj wątek
    • ags2 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 05.02.07, 16:36
      najtanszy jaki znalazłam 700 zł Zacisze, ul. Nad Potokiem. Wpisowe 450 zł
      (bezzwrotne)
      • jagodakwiatkowska103 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 09.02.07, 09:53
        A dlaczego szukasz prywatnego żłobka??????
        Zajrzyj może na stronę www.zlobki.waw.pl Tam znajdziesz wszystkie działające w
        Warszawie żłobki, dofinansowywane przez Urząd Miasta, czyli tzw. "państwowe".
        Koszt to 9 zł/dzień więc ok. 200 zł/miesięcznie (i żadnego wpisowego przy
        zapisywaniu dziecka tongue_out)
        Zanim puściłam swojego synka do żłobka też najpierw rozglądałam się za
        prywatnymi żłobkami ale po pierwsze przeraziły mnie koszty a po drugie uważam
        że prywatny żłobek nie daje ci żadnej większej gwarancji czy pewności.
        Synka puściłam do łżobka gdy miał 7 miesięcy. Poczatkowo na kilka godzin
        dziennie. Potem, jak skończył 8 miesięcy to wróciłam na 3/4 etatu do pracy a po
        trzech miesiącach wróciłam już na cały etat więc Misiek też musiał już cały
        dzień spędzać w żłobku.
        Jestem bardzo zadowolona z naszego państwowego żłobka. Panie są miłe,
        opiekuńcze chociaż każda z nich jest inna - jedną syn lubi bardziej, drugą
        mniej ale to jest chyba oczywiste. Syn ma teraz 16 miesięcy i ani razu nie
        zapłakał gdy Go oddawałam do żłobka. To chyba o czymś świadczy, prawda?
        Świadczy o tym że czuje się tam dobrze i bezpiecznie.
        Prywatny żłobek nic nie zmieni.
        • misiamalatralalala Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 09.02.07, 12:36
          ale w panstwowych nie ma miejsc!!!
          • mouse1001 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 09.02.07, 13:22
            No to trzymaj kciuki,żebyśmy się dostali do przedszkola od września, a wtedy
            zwolnimy miejsce w żłobku. Inaczej jeszcze przez rok będziemy tkwić w żłobku.
    • justa52 Koszt jednego dziecka w państ. żł. to 2000 zł!!!!! 09.02.07, 15:46
      karolinka123 napisała:

> nie mogę znqlezc zlobkow ponizej 800zl. czy naprawde nie ma tanszych
      > prywatnych w Wawie?

Nie przypuszczam aby ktoś zakładając prywatny żłobek chciała dokładać do tego
      interesu.
      Państwo nie dopłaca do prywatnych żłobków w przeciwieństwie do państwowych w
      których jakość usług jest znacznie gorsza.
      1000 zł w prywatnym żłobku wydaje mi sie małą kwotą w stosunku do ilości
      opiekunek i liczby dzieci w grupie itp. Chociaż wcale nie jestem przeciwna
      żłobkom państwowym.

Na tym forum czytam wiele wątków o żłobkach które powstają i nagle słuch o nich
      ginie, ale nie ma co się dziwić jak większość rodziców szuka żłobków prywatnych
      poniżej 800 zł
      • ewa_mama_jasia Re: Koszt jednego dziecka w państ. żł. to 200 zł 10.02.07, 19:17
        Bo spora część rodziców zarabia te tak pogardzane przez Ciebie 800 zł. A druga
        część - niewiele więcej. Ponadto - w prywatnych żłobkach często stosunek liczby
        pań do liczby dzieci jest taki sam jak w żłobkach państwowych (4:1, 5:1). Każdy
        żłobek prywatny może się ubiegać o dotację władz samorządowych, tylko trzeba
        spełnić odpowiednie wymogi. I wtedy też kosztuje około 200 zł.
        • karolinka123 Re: Koszt jednego dziecka w państ. żł. to 200 zł 20.02.07, 13:46
          pogardzane przeze mnie 800 zl? wlasnie rzecz w tym ze nie pogardzane! dlatego
          myslalam ze sa tansze bo jakbym poszla do pracy przkladowo za 800 zl to
          zarobilabym tylko na zlobek! czytaj ze zrozumieniem kolezanko, a dlatego
          szukalam jak najtanszego prywatnego bo akurat w panstwowych nie ma miejsc-
          ciezko to pojac?!
          • ewa_mama_jasia Re: Koszt jednego dziecka w państ. żł. to 200 zł 20.02.07, 14:14
            Z całym szacunkiem, Ty też czytaj ze zrozumieniem. Odnosiłam się do postu
            justy, krytykując jej krytykę ludzi, którzy szukają najtanszych żłobków.
            Ale widze, że nie warto było bronić Twojego postu.
            Pozdrawiam
        • justa52 do ewa_mama_jasia 20.02.07, 17:48
          To nie jet pogardzane przezemnie 800 zł ponieważ płace więcej opiekunce.
          Osobiście nie oddała bym dziecka ani do państwowego ani do prywatnego żłobka.
          Przeczytaj uważnie mój post a będziesz wiedziała o czym pisze.

> żłobek prywatny może się ubiegać o dotację władz samorządowych, tylko trzeba
          > spełnić odpowiednie wymogi. I wtedy też kosztuje około 200 zł.

Takim żłobkiem sa Małe Misie na Ursynowie tylko dlaczego kosztuje 1300 zł skoro
          ma dotacje władz samożadowych ?
          • ewa_mama_jasia Re: do ewa_mama_jasia 20.02.07, 18:47
            Nie wiem, dlaczego tyle kosztują Małe Misie. Na Tarchominie żłobek Puchatek z
            dofinansowaniem gminy kosztuje dużo mniej, koło 200 zł. Inne żłobki na
            Tarchominie, bez dopłaty samorządu, kosztują 600 - 800 zł.
            Może źle odebrałam Twoje słowa, ale tak wychodziło z Twojego postu - że nie
            rozumiesz rodziców, którzy chcą płacić mniej, skoro 1000 czy więcej złotych
            kosztuje żłobek.
    • madzik751 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 12.02.07, 15:08
      to juz nie warszawa ale bliska okolica
      w raszynie dowiadywalam sie miejsca i cene i w zeszlym roku bylo 600 zl
      • mary37 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 14.02.07, 21:42
        Jeśli szukasz żłobka gdzie w cenie ok 800 zł to ja założyłam właśnie "mini-
        żłobek" domowy na Jelonkach. Opłata bez wyżywienia 700 zł, z wyżywieniem 900zł
        (żłobek działa od 7.30-18.00). Zapraszam-nr tel. 603/777-420 lub 506/317-797.
        Pozdrawiam.
    • monika.kowalska79 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 15.02.07, 09:57
      Poleciłabym żłobek - opiekę nad dzieckiem na Tarchominie-Białołęce przy ul.
      Odkrytej 44 i/ 1 -Elemelki. Jest to mieszkanko, gdzie dzieci czuja sie jak w
      domu. Niewielka ilość rówiesników,którzy za soba przepadają, wspaniałe ciocie
      do których dzieciaki lgną, ciepła i miła atmosfera. Gdy moje córki chodziły to
      były szczęsliwe, z wielka radością wracały po chorobie czy przerwie
      światecznej, nauczyły się być dobrą koleżanką.
      Opłata wówczas to kwota 600 zł.
      • chaos222 Re: Gdzie najtańszy prywatny żłobek w Wawie? 03.04.07, 15:15
        Moniko, możesz podać jakieś namiary na ten żłobek ( ul. odkryta)??? na adres
        gazetowy
        z góry bardzo dziękuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka