Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kabaretki?

29.09.09, 22:46
    Czy kobiecie ok. 30 letniej "wypada" nosić kabaretki? Pończochy, rajstopy?
    Do jakiego stroju [oprócz rzecz jasna tego do sypialni] pasują?
    Na jakie okazje można / wypada / nie wolno / nie wypada ich zakładać?

Czy Waszym zdaniem kabaretki to elegancja czy może kicz a może coś jeszcze innego?
    Obserwuj wątek
      • violiii Re: Kabaretki? 30.09.09, 16:27
        pończochy i rajstopy jak najbardziej ale po co kabaretki?:)
      • eenso Re: Kabaretki? 30.09.09, 16:34
        Hm, ja bym nie założyła, ale chyba dlatego, że po prostu mi się nie podobają. Za
        to czarne rajstopy ze szwem czy jakimś innym ładnym wzorem bardzo chętnie- i jak
        najbardziej dla kobiety około 30 letniej. Ja je widzę do ołówkowych spódnic i
        sukienek, przede wszystkim czarnych- wtedy klasyka: czerwona szminka plus perły
        na przykład:) Jakies ołówki w mocniejszych kolorach tez mogłyby być. Okazje
        różne: od eleganckiej kolacji do wypadu do klubu.
      • nothing.at.all Re: Kabaretki? 30.09.09, 17:46
        Jeśli kobieta około 30 lubi to czemu nie? Do eleganckiego stroju oczywiście. Po
        wyjście na kolacje, do teatru, poprzez wszelkie spotkania biznesowe, ze
        znajomymi. Do spódnic ołówkowych, czy klasyczych, byle były gładkie, bo inaczej
        robi się pstrokato.
        • orchidea26 Re: Kabaretki? 30.09.09, 18:11
          Mała czarna do kolana, botki (ale z tych pod kolano), kabaretki i
          jest ok.
          • eenso Re: Kabaretki? 30.09.09, 18:26
            botki pod kolano to chyba kozaki?:)
            • orchidea26 Re: Kabaretki? 30.09.09, 18:45
              tak właśnie ;)
          • myaka Re: Kabaretki? 30.09.09, 18:27
            Dziękuję za odpowiedzi:)
            Czyli jestem raczej normalna :)

A pytanie moje wyrosło po niedzielnym spacerze - właśnie w rajstopach o wzorze
            kabaretek, kiedy to mój facet zwrócił uwagę, że "wszystkie panie przechodzące
            obok nas strasznie mnie obserwują".
            I stwierdziliśmy, że może właśnie z powodu tych nóg kabaretkowych ;)
            Miałam je ubrane do spódnicy ołówkowej + koszula + kamizelka taka z dzianiny +
            botki..

Pozdrawiam
            • nothing.at.all Re: Kabaretki? 30.09.09, 19:44
              Olej Panie. Widocznie zazdrościły nóg:).
              Noś ile tylko chcesz.
              • myaka Re: Kabaretki? 08.10.09, 13:59
                I jeszcze jedno moje pytanie z działu kabaretkowego..

Wybieram się na wesele. Strój już mam. Jest to długa prosta sukienka koloru
                ciemne czerwone wino. Do sukienki zakładam też szeroki pas w kolorze czarnym
                [mimo, iż obie rzeczy były kupowane osobno, nie z myślą o ich łączeniu okazuje
                się, że są z identycznego rodzaju materiału i aż szkoda mi nie dodać go do
                sukienki - jestem szczupła więc ładnie talię mi to podkreśli]. Buty też będą
                czarne, klasyczne szpilki. Do tego prosta czarna kopertówka w ręku.
                No i właśnie - czy mogę założyć do tego stroju czarne rajstopy kabaretkowe
                [sukienka z tyłu ma duży rozporek więc sporo nóg mi będzie widać]. Czy może
                jednak dać sobie spokój z nimi i założyć coś czarnego gładkiego, czy może też
                gładkiego beżowego?
                Oczywiście sukienka jest gładka, pas też. Nie ma nigdzie żadnych wzroków,
                żadnych dziwnych faktur materiału..

A i jeszcze coś tak przy okazji. Czy w makijażu uwzględnić kolor sukienki [np
                lekko na powiekach]? Czy może też postawić na mocne podkreślenie oczu czarną
                kredką i tylko usta pod kolor sukienki?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka