Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jeansy Big Star

06.01.11, 13:51
    Nowa kolekcja miejska Berlin!
    bigstar.pl/downloads/Katalog_Big_Star_Berlin_2010.pdf
    Co sądzicie? Warto odwiedzić sklep ? Czy to ta sama kultowa marka co kiedyś?

Obserwuj wątek
      • cyrkonia11 Re: Jeansy Big Star 11.01.11, 21:09
        Ja znam Big Stara od dawna, szczególnie właśnie jeansy bo uważam, że są bardzo dobrej jakości. Przez jakiś czas nie zaglądałam do nich ale faktem jest że kolekcje obecnie proponowane są zupełnie odmienione, w tej Berlin podoba mi się styl vintage czyli takie "klasyczne" ale odnowione rzeczy. :)
      • ochlapka Nie buduj potęgi chin i obcych koncernów postaw na 12.01.11, 09:42
        POLSKĘ. Nie kupuj chińskiego kadmu i 6 wartosciowego chromu, który w efekcie doprowadzi Cię do poważej choroby.
        Marka Big Star cieszy się coraz większą popularnością. Jakośc produktów przyzwoita, a ceny nieporównywalnie niskie w stosynku do popularnych obcych jeansowych marek.
        I co najważniejsze to nasza polska marka. Odzież szyta jest w naszym kraju, nie w chinach.
        Obuwie niestety pozostawia wiele do życzenia jesli chodzi o wygodę, ale to tylko kwestia czasu.
        • yasheya Re: Nie buduj potęgi chin i obcych koncernów post 12.01.11, 15:27
          ochlapka napisał:
          "Odzież szyta jest w naszym kraju, nie w chinach."
          Oprócz tego, że nazwy państw (np. Chiny) pisze się z dużej litery to absolutnie nie zgadzam się z tezą postawioną w tym zdaniu.
          W Polsce co najwyżej przyszywają metki.
          Nie piszę tego aby w jakikolwiek zdyskredytować Big Star, ale taka jest prawda.
        • chaiwa1980 Re: Nie buduj potęgi chin i obcych koncernów post 15.01.11, 20:05
          ochlapka napisał:

> Marka Big Star cieszy się coraz większą popularnością. Jakośc produktów przyzwo
          > ita, a ceny nieporównywalnie niskie w stosunku do popularnych obcych jeansowych
          > marek.
          > I co najważniejsze to nasza polska marka. Odzież szyta jest w naszym kraju, nie
          > w chinach.
          > Obuwie niestety pozostawia wiele do życzenia jesli chodzi o wygodę, ale to tylk
          > o kwestia czasu.

spodnie kiedyś kupowałam u nich, ale ciekawiło mnie jak teraz czy nadal ich jeansy ciesza się zaufaniem jako marka. Serio Big Star to marka polska?
          Butów nie kupowałam u nich wiec tez nie wiem
      • maitresse.d.un.francais jak przecenią ten model co go mam na oku 15.01.11, 22:51
        to będzie warto

a czy kultowa? w odwłoku to mam. to ona kultowa była?
        • chaiwa1980 Re: jak przecenią ten model co go mam na oku 16.01.11, 11:29
          maitresse.d.un.francais napisała:

> to będzie warto
          >
          > a czy kultowa? w odwłoku to mam. to ona kultowa była?

a jaki model masz na oku? pokaż ;) a teraz jest ponoć wyprzedaż więc warto zajrzeć do ich sklepu

• cyrkonia11 Re: jak przecenią ten model co go mam na oku 16.01.11, 13:10
            fakt, że kiedyś jak nie było takiego przypływu obcych marek z zachodu, marka Big Star była bardzo ceniona i oblegana. Potem był jakiś przestój ale teraz znów wydaje mi się, że zabłysnęła szczególnie nowym stylem.
          • maitresse.d.un.francais Re: jak przecenią ten model co go mam na oku 16.01.11, 17:07
            chaiwa1980 napisała:

> maitresse.d.un.francais napisała:
            >
            > > to będzie warto
            > >
            > > a czy kultowa? w odwłoku to mam. to ona kultowa była?
            >
            > a jaki model masz na oku? pokaż ;) a teraz jest ponoć wyprzedaż więc warto zajr
            > zeć do ich sklepu
            >
            > do ich sklepu zaglądam regularnie, przecenili ten model, ale w NIEWŁAŚCIWYCH odcieniach
            • chaiwa1980 Re: jak przecenią ten model co go mam na oku 16.01.11, 19:00
              a patrzyłaś w ich sklepie internetowym? teraz mają wysyłkę gratis więc zajrzyj sobie.
              • maitresse.d.un.francais Re: jak przecenią ten model co go mam na oku 16.01.11, 20:42
                chaiwa1980 napisała:

> a patrzyłaś w ich sklepie internetowym?

TAK, TAM WŁAŚNIE ZAGLĄDAM REGULARNIE
                • chaiwa1980 Re: jak przecenią ten model co go mam na oku 18.01.11, 19:40

> chaiwa1980 napisała:
                  >
                  > > a patrzyłaś w ich sklepie internetowym?
                  >
                  > TAK, TAM WŁAŚNIE ZAGLĄDAM REGULARNIE

często kupujesz jeansy z Big Stara? ja mam ze 2 modele z przed kliku lat, i dośc dobrze do tej pory mi sie je nosi. Są klasyczne.

• maitresse.d.un.francais Re: jak przecenią ten model co go mam na oku 18.01.11, 19:42

>
                    > często kupujesz jeansy z Big Stara? ja mam ze 2 modele z przed kliku lat, i doś
                    > c dobrze do tej pory mi sie je nosi. Są klasyczne.
                    >
                    oj już nie spamuj tak nachalnie

raz w życiu dotąd kupiłam i straciły kolor

teraz mam tę firmę na oku, bo jako jedyni oferują bardzo ciemne jeansy o wysokim stanie, z bawełny z dodatkiem elastanu (bez elastanu nie noszę)
                    • maitresse.d.un.francais a nie za dużo poliestru aby? 18.01.11, 19:56
                      www.sklep.bigstar.pl/store/women/item/115362870/1153628702941
                      firma bawełny pożałowała?

już go nie mam na oku, idę do konkurencji, pa pa
                      • nessie-jp Re: a nie za dużo poliestru aby? 18.01.11, 22:36
                        > firma bawełny pożałowała?

No faktycznie skład do bani, a tekst w opisie
                      • chaiwa1980 Re: a nie za dużo poliestru aby? 19.01.11, 20:17

> www.sklep.bigstar.pl/store/women/item/115362870/1153628702941
                        > firma bawełny pożałowała?
                        >
                        > już go nie mam na oku, idę do konkurencji

ja tez lubię spodnie elastanem, a czy pożałowali to nie mój problem. Zaczęłam temat, bo ciekawiło mnie czy nadal nosi sie ich jeansy. Ale widzę chorą podejrzliwość :/ pisząc o jakiejkolwiek marce kazdy każdego podejrzewa o spamowanie. Chore sie to robi.

• maitresse.d.un.francais Re: a nie za dużo poliestru aby? 19.01.11, 21:04

> > już go nie mam na oku, idę do konkurencji
                          >
                          > ja tez lubię spodnie elastanem, a czy pożałowali to nie mój problem.

ale mój owszem

nie będę nosić spodni z 40% POLIESTRU

• maitresse.d.un.francais Re: a nie za dużo poliestru aby? 19.01.11, 21:06
                          pisząc o jakiejkolwiek marce kazdy każdego podejrzewa o spamowanie. C
                          > hore sie to robi.

pisząc o jakiejkolwiek marce - jeśli używasz słów: pisząc, kopiąc, myśląc etc. (fachowo: imiesłowów współczesnych), to pozostała część zdania musi mieć TEN SAM PODMIOT.

Z twojego zdania wynika, że to ten, co pisze, podejrzewa się sam o spamowanie.

Powinno być: każdy piszący o jakiejkolwiek marce jest podejrzewany o spam.

Nie, nie jestem polonistką. Nauczycielką też nie.
                          >
      • dorota.k2 Re: Jeansy Big Star 18.01.11, 22:27
        który model ma ta laska ze strony? z zamkami na nogawkach na dole? świetne, takie bym chciała :)
      • ricemice Re: Jeansy Big Star 20.01.11, 10:02
        Big star raczej nigdy nie był kultowy, popularność zawdzięczał temu ze był dostępny wtedy gdy jeszcze nie było innych marek. Nie pamiętam dokładnie ale chyba był tez dostępny cenowo, dlatego ludzie kupowali. Teraz nie wyróżnia się niczym ani jakością, ani wzornictwem ani dostępnością.
        Niestety po ostatnich zakupach nie mam o tej marce dobrego zdania. Szukałam spodni i weszłam do ich butiku w galerii i mimo sklepu wypchanego towarem nic nie znalazłam.
        Wszystkie modele na jedno kopyto, jasne obniżone biodrówki z wąska nogawką kiczowato i "modnie" wykończone - brokaty i cekiny i inne bzdurki, klasycznych granatowych bez niczego nie było. W dodatku ograniczona rozmiarówka. Na mój wzrost 176 (co umówmy się nie jest jakimś gigantyzmem) wszytko było przykrótkie. Wydawałoby się ze firma produkująca tylko spodnie powinna potrafić zrobić model z nogawkami długosci standard, tall na osoby wysokie i petite na niskie. Skoro marki ogólno ubraniowe to potrafią to dlaczego nie oni?
        • ricemice ups sprostowanie 20.01.11, 10:23
          sprostowanie
          chodziło mi nie od cekiny ale przetarcia i rozjaśnienia - niestety równie kiczowate...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka