Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

trampki-czy mi odbiło?

16.03.11, 10:01
    witam.wiem,że ten temat to na niektórych was działa jak płachta na byka ale co tam-raz kozie śmierć:D
    otóż mam prawie 40 lat,wyglądam normalnie-ani przesadnie młodo ani staro-ot zwykła babka.całe życie noszę się dość młodzieżowo-znaczy dżinsy,tiszerty,styl raczej sportowy lub nie wiem jak to się teraz nazywa.
    no w każdym razie organicznie nie znoszę garsonek,obcasów i strojenia się w ogólnym tego słowa znaczeniu,trwałej na głowie i pańciowatości.
    mąż się śmieje,że mnie w dżinsach pochowają :D
    i tak mi się ostatnio zachciało kupić sobie trampki-świetne,dość nietypowe choć bardzo proste i bez udziwnień,czarne.
    i wszystko było ok dopóki mój 15-letni syn nie powiedział,że to buty dla 20-latek..:/
    i wymiękłam..
    czy mnie faktycznie odbiło i dokonuje się moja przemiana w tzw. ryczącą 40-tkę?
    czy trampki to faktycznie głupota w moim wieku?
    prosiłabym jeśli można o odp. bez złośliwości bo naprawdę mam zagwozdkę
    z góry dzięki :)
    Obserwuj wątek
      • leebanka Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 10:14
        Nie odbiło Ci:)
        Cały świat chodzi w trampkach.Są wygodne a niektóre modele nawet ładne.
        To buty uniwersalne,nie sa zarezerwowane tylko dla 20latków.
        Jeśli masz luźny,sportowo-miejski look to oczywiście że możesz nosić.
        • jovankam Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 11:05
          mam prawie 42 lata , zawsze ubierałam sie na luzie - nigdy adidasy i polary :) ale jeansy i białe T-Shirty - trampki też noszę , mam nawet dwie pary - brązowe skórzane i białe Conversa i będe je jeszcze dluugo nosić :) Mój 18 letni syn nie widzi w tym nic dziwnego. Sam trampek nie nosi bo nie lubi :) Więc jak widać, wiek tu nie ma nic do rzeczy...
      • hermina5 Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 11:02
        To nie są zadne buty dla 20 latek, tój syn ma ograniczone horyzonty, co czesto cechuje 15 latka - chyba nigdy człowiek nie jest taki " etykietokowy" jak w tym wieku.

Poniewaz połamałam sobie palce w stopie cale minione lato spędziałam w trampkach z koniecznosci - czerwonych i czarnych - jednych typowych,sznurowanych, drugich "ukobieconych" . I uwazam, ze poza butami w góry nie ma wygodniejszych butów - ja, wielbicieklka koturnów wyznaję to jawnie: kolejne lato tez spędzę w trampkach.

Mamy teraz taki wybór kolorów, wzorów, fasonów, typów, ze zal byłoby w nich nie chodzić. Synem nie nalezy się przejmować. A ja nie mam też 20 lat :)
        • hermina5 Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 11:05
          Aha, powiedz jeszcze synowi, ze jak dorosnie to niech sie ruszy za granicę - Szwecja, UK, Holandia. Moze przyzyć szok kulturowy widząc trampki na nogach 50,60 i 70 latek.
      • kasiaba1 Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 11:03
        Jestem w podobnym wieku ;)
        Bez obrazy, ale kobieta prawie czterdziestoletnia ma morze możliwości między "pańciowatością" a modą dla nastolatek. I akurat trampki nie są chyba najlepsze, mi kojarzą się z jakimś zaniedbaniem i nieakceptacją wieku. Oczywiście- nadają się na wycieczki za miasto czy do uprawiania sportu. Ale na co dzień- jakoś nie bardzo.
        I nie uważam żeby Ci odbiło, raczej jesteś młoda duchem. Ale można to wyrazić lepiej np. supermodnymi butami (niepańciowartymi ;)).
        • hermina5 Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 11:07
          >I akurat trampki nie są chyba najlepsze, mi kojarzą się z jakimś zaniedbaniem i nieakceptacją >wieku

Litości...Własnie dlatego Polki są takie nudne - wbijaja sie po 25 roku zycia w garsonki i czólenka , choc pracują z dzieciakami w przedszkolu, zenada...
        • nessie-jp Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 20:37
          > Bez obrazy, ale kobieta prawie czterdziestoletnia ma morze możliwości między "p
          > ańciowatością" a modą dla nastolatek.

Tak. I akurat trampki są jedną z tych możliwości, w dodatku zdrową i wygodną, co w wieku lat 40 zaczyna już mieć większe znaczenie, niż w wieku lat 14.

Bez obrazy, ale ja w wieku nastu lat to się ubierałam zupełnie inaczej, niż w wieku 35+. Chociaż i wtedy, i teraz noszę trampki :)

To tak, jakby się upierać, że sandałki to tylko dla dzieci, a dla dorosłych nie, bo nie. Są sandałki i sandałki, są trampki i trampki.

• jej_torebka Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 13:36
        mi się trampki podobają na osobach powyżej 40 roku życia. u młodszych są banalne ;)
      • eirenne Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 14:40
        Dziewczyno, a od kiedy 15-letni chłopcy są ekspertami w temacie mody? Nie żartuj, że bierzesz to serio :) Udziel dziecku lekcji poszerzania horyzontów - z pożytkiem dla siebie i innych kobiet ;) i noś trampki!
      • tralalumpek Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 16:39
        cos mi tu logiki brakuje, z jednej strony piszesz ze cale zycie nosisz sportowe rzeczy: "dżinsy,tiszerty" a pytasz czy nosic trampki? a jakie buty zakladalas do tego swojego sportowego stylu do tej pory?
        druga uwaga: nie wiedzialam ze u ciebie kobieta przekraczajac 40-ke musi sobie zrobic trwala i stac sie przez to panciowata, nie wiedzialam tez ze inny stroj niz dzinsy to juz strojenie sie....
        • krapheika Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 18:25
          Znam mnostwo 40 w trampkach, dzis widzialam 50latke na oko, bo mogla miec raczej troche wiecej, super wygladala.Garsonki i czolenka z spodnica wydluzajaca sie do lydek wraz z wiekiem to domena polek niestety.
          Moja mama tez nosi trampki, ma duzo wiecej niz 40:-D
        • pannakotlasinska Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 19:08
          wiedziałam,że akurat ty się przyczepisz :/
          jakoś reszta zrozumiała o co mi chodzi
          strój sportowy-któraś fajnie to nazwała to stylem sportowo-miejskim.oznacza to,że do tych dżinsów zakładałam np. balerinki,sportowe półbuty,japonki-Clarks fajne produkuje.niekoniecznie adidasy czy trampki.naprawdę wybór wśród tego typu obuwia jest całkiem spory.
          nie chodzę w dresie i adidasach.
          napisałam też czego nie lubię-pracuję w urzędzie i widzę codziennie całkiem sporo babek ok. 40-tki właśnie w trwałych,ubrane w kiepskie,pańciowate ciuchy albo bardzo,bardzo próbujące się odmłodzić.właśnie czegoś takiego nie lubię i chciałabym uniknąć-pańciowatości.dla mnie to szerokie pojęcie i sporo się w nim mieści.
          • alessia27 Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 19:53
            twoj syn jest raczej staromodny.
            Moj syn 9 lat , ja 32 i moja mam 53 nosimy sobie conversy :)
            • batutka Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 20:56
              trampki są super, ja też noszę (lat 34) - po 40-ce też zamierzam
          • tralalumpek Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 21:56
            no skoros taki prorok....

a skoro sie dopraszasz to powiem wprost: odwalilo ci bo tylko ktos kto nie ma zdrowego myslenia moze zadawac takie pytania i tak argumentowac jak ty to zrobilas zakladajac ten watek
            • pannakotlasinska Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 22:23
              zrobiłam ci coś? jakąś przykrość ci sprawiłam? naruszyłam jakieś święte zasady tego forum? nie? to odczep się ode mnie.
              ach wiem-zadałam pytanie a nie spytałam pani tralalumpek czy wolno i czy w odpowiedniej formie..
              poprosiłam o brak złośliwości ale ewidentnie się nie da-zawsze jakaś zaraza się znajdzie :/
              reszcie forumek dziękuję za miłe słowa i zrozumienie:)
              trampki kupione :D
              • mal-sia Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 22:42
                ja własnie kupiłam sobie trampki conversa sa super.mam pod 40:)
              • tralalumpek Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 23:15
                zaraza powiadasz...a przeczytaj sobie swoj poprzedni wpis do mnie skierowany
                a jezeli chcesz zebysmy sie zaczely (ty juz wprawdzie zaczelas) nazywac po imieniu to wiedz ze ja tez moge z tego przywileju skorzystac
              • nessie-jp Re: trampki-czy mi odbiło? 16.03.11, 23:51
                pannakotlasinska napisała:

> zrobiłam ci coś? jakąś przykrość ci sprawiłam? naruszyłam jakieś święte zasady
                > tego forum? nie? to odczep się ode mnie.

Daj spokój, szkoda w ogóle tracić czasu na czytanie tej nieszczęśnicy. Ja już bardzo dawno temu po prostu wyłączyłam wyświetlanie postów różnych takich chorych indywiduów. Niech je sobie krew zalewa, niech sobie popiskują, nikt nie słyszy :)

Przeważnie takie "zarazy" są na wszystkich forach i szybko daje się je wyłapać i wrzucić do butli z trollami, a potem mocno wcisnąć korek :P I wtedy już można normalnie pogadać.
                • tralalumpek Re: trampki-czy mi odbiło? 17.03.11, 09:50
                  ilez ciepla i zwyklego ludzkiedo dobra plynie z twojej wypowiedzi, ilez zyczliwosci a jaki brak wyrachowania, jestes wielka a przy tym wspaniala jako czlowiek.....
              • alessia27 Re: trampki-czy mi odbiło? 19.03.11, 20:31
                pannakotlasinska napisała:

> zrobiłam ci coś? jakąś przykrość ci sprawiłam? naruszyłam jakieś święte zasady
                > tego forum? nie? to odczep się ode mnie.
                > ach wiem-zadałam pytanie a nie spytałam pani tralalumpek czy wolno i czy w odpo
                > wiedniej formie..
                > poprosiłam o brak złośliwości ale ewidentnie się nie da-zawsze jakaś zaraza się
                > znajdzie :/

(trala) lump (ek) inaczej nie potrafi :)
      • maitresse.d.un.francais pokaż te trampki kobito jak możesz 17.03.11, 18:44
        tyle gadania, a zdjęcia żadnego ;-) jak nie są w Justina Biebera, to według mnie możesz, ale ja tu jestem zaniedbana trzydziestka szóstka może nie w trampkach, ale bluzach sportowych ;-)
      • ladyjm Re: trampki-czy mi odbiło? 18.03.11, 15:13
        sorry ale nie sadze zeby twoj nastoletni syn byl jakas wyrocznia stylu. spokojnie mozesz nosic trampki i sie nie przejmowac.
        • malaga-1 Re: trampki-czy mi odbiło? 19.03.11, 16:40
          Wiek,wiekiem ale i tak każdy powinien nosić,to w czym się dobrze czuje. - Jestem w wieku 55+ i noszę trampki i to czerwone. I kupując je nikogo nie pytałam o zdanie.
      • frog1 Re: trampki-czy mi odbiło? 19.03.11, 18:06
        Trampki są ok. Można też kupić modele z czarną podeszwą i sznurówkami - ich trampkowatość mniej rzuca się w oczy. Synowi powiedz, że jest konserwatywny jak stary wujcio.
      • emilia1990conv Re: trampki-czy mi odbiło? 04.03.19, 21:11
        Możesz nosić trampki.
        Ja mam 27 lat ale u nas w pracy w szkole podstawowej są kobiety noszące trampki które mają około 40 lat.
        Ja też będę nosiła już niedługo.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka