Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Okulary korekcyjne Rayban New Wayfarer - pomocy!

28.12.11, 18:22
    Witajcie. Kupiłam w optycznym sklepie okulary zerówki Ray Ban New Wayfarer, ale w domu odkryłam , że brakuje im napisu 'Hand made in Italy' oraz 'Wayfarer'. Okulary kosztowały sporo i poza tym szczegółem wyglądają na oryginalne - są nachylone pod kątem, mają prawidłowy znaczek i zawiasy. Brakuje tylko tego napisu i uważam, że to podejrzane. Zastanawiam sie czy nie kupiłam podróbki w cenie oryginału. Co więcej sklep w którym je kupiłam widnieje na stronie Raybana jako autoryzowany sprzedawca.
    Obserwuj wątek
      • lady_agrest foto 28.12.11, 18:34
        www.twojesoczewki.com/821-1090-thickbox/ray-ban-5248-kolor-2000.jpg
        Znalazłam w sieci zdjęcie takiej samej pary jak moja.
        • yotsukaido Re: foto 28.12.11, 19:10
          na moich są wymienione napisy. ale nie wiem czy to dokładnie ten sam model. i nie jestem specjalistką od ray banów. na Twoim miejscu skontaktowałabym się ze sprzedawcą i wyjaśniła tę kwestię. zwłaszcza jeżeli nie chcesz nosić podróbek, za które dodatkowo sporo zapewne zapłaciłaś.
      • saszanasza Re: Okulary korekcyjne Rayban New Wayfarer - pomo 28.12.11, 20:47
        ja mam takie (chyba) tylko w innym kolorze kupione w VE.
        też nie mają tych napisów:)
      • leebanka Re: Okulary korekcyjne Rayban New Wayfarer - pomo 28.12.11, 22:44
        Mam ray bany 5228,kupione w w autoryzowanym optyku,na pewno oryginalne i nie mają napisu hand made in Italy.
        Inne są oprawki do szkieł korekcyjnych,inne do p/słonecznych.
        Obejrzałam swoje stare korekcyjne ray bany i też nie mają tego napisu.
        Mam dokładnie te:
        https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTw4KQGPJtGOpLCozMta0ovDBWII6XrQI7MmNOfhzta5YmaneTf

chyba firma ray ban nie pokazywałaby na swoich stronach podróbek?:)

• rocambolesca Re: Okulary korekcyjne Rayban New Wayfarer - pomo 29.12.11, 21:45
          Sprawdziłam swoje, na 100% oryginały.
          Na słonecznych jest Hand made in Italy, na korekcyjnych nie. Na tych po prawej jest Ray Ban i CE, po lewej Ray Ban przy uchu i bliżej oka kilkucyfrowy numer modelu.
          • lady_agrest Re: Okulary korekcyjne Rayban New Wayfarer - pomo 30.12.11, 00:17
            No tak, tylko na stronie Raybana model New Wayfarer ma napis Made in Italy, a w rzeczywistości w naszych optykach tego już nie ma..
      • gosiaczek.dwa Re: Okulary korekcyjne Rayban New Wayfarer - pomo 11.01.12, 22:30
        nie wiem, czy jeszcze ktos zaglada, ale dzis zakupilam w sklepie stacjonarnym twojesoczewki oprawi ray ban, model 5184 i takze nie maja napisau hand made.na prawym zauszniku jest Ray Ban T a obok troche dalej CE. na lewym zauszniku RB 5184(model) 2456 (kolor) 52 (rozmiar) 18 (nie weim co to) 145 (tez nei wiem co to) nigdzie nie ma hand made. Ponadto nie dostalama zadnych metek do nich, jedynie etui, sciereczke. Pytalam panią dlaczego nie dostane, pokazala mi wsyztskie pudelka (byly tez rozne etui do innych modeli) i stwierdzial, ze akurat do tcyh modeli nie ma.... ale zapewnila mnie zr to oryginal... tez mi sie wydaje, ze jesli oprawki sa kupione w sklepie sie w ytym specjalizujacym to raczej nie moze byc mowy o podrobkach...tak jakby w sklepie np go sport kupic podrobki pwoiedzmy butow nike... tak mi sie wydaje.
        • yotsukaido Re: Okulary korekcyjne Rayban New Wayfarer - pomo 13.01.12, 19:02
          sprawdziłam dokładnie na stronie i w swoich własnych - powinno być: napis Ray Ban MADE IN ITALY B CE, na drugim zauszniku nr
          • ewelarte Re: Okulary korekcyjne Rayban New Wayfarer - pomo 11.06.13, 22:44
            ja mam korekcyjne Ray-Bany 5121 original wayfarer kupione w internetowym optyku, który widnieje jako sprzedawca na oficjalnej stronie Ray- Bana, i też nie ma napisu "made in Italy", jest tylko WAYEFARER R w kółeczku T CE, poza tym wszystko jak trzeba. Zapewne nie wszystkie oprawki są teraz made in Italy- nieodzowny znak czasów....
            • orchidea26 Re: Okulary korekcyjne Rayban New Wayfarer - pomo 12.06.13, 22:51
              Też to przerabiałam. Na oprawkach przeciwsłonecznych jest napis, na korekcyjnych nie ma. Dzwoniłam to autoryzowanego sklepu Ray-Bana w Polsce i powiedziano mi, że "tak jest", a oprawki są na 100% oryginalne.
              • nocny_kulfon Re: Okulary korekcyjne Rayban New Wayfarer - pomo 13.06.13, 16:32
                maz i dziecko maja po dwie pary ray ban...wewnatrz jest tylko numer, kolor i rozmiar oprawki.
                Na drugiej czesci rownioez od wew.strony jest tylko ich logo oraz literka T potem takie dziwne CE

Oprawki wszystkie zakupione w Fielmann
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka