Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Miejski styl

01.04.12, 10:04
    Co to znaczy według was miejski styl? Jakie ubrania są "miejskie"? I skąd taka nazwa - przeciwieństwo wiejskiego?:)
    Obserwuj wątek
      • hawa.etc Re: Miejski styl 01.04.12, 11:38
        I skąd taka
        > nazwa - przeciwieństwo wiejskiego?:)

Nie - miasto ma tyle wlasciwości, że nie musi budować swojej tożsamości na byciu w opozycji do wsi. Chodzi o to, że miasto to ruch, bieg, tłum, gonienie autobusów, zbieganie po schodach do metra. Ubrania mają być więc wygodne i nie krepujące ruchów. Buty płaskie lub na nieodczuwalnym podwyższeniu, wąskie rękawy, materiały bez połysku, torebki, które nie zsuwają się z ramion.

Szpilki grzęznące stopniach schodów ruchomych, obciągane obcasy zdzierające się na brukach, długie płaszcze, przydeptywane przez sapiących współpasażerów, kopertówki, w których nie zmieści się gazeta w stylu miejskim się nie mieszczą. Tak ja to pojmuję.
        • aqua48 Re: Miejski styl 01.04.12, 16:28
          Przeciwieństwo do sportowego, eleganckiego, wakacyjnego, domowego stylu... Do wiejskiego z resztą też. Choć wiejski styl właściciela posiadłości wiejskiej w Anglii różni się nieco od stylu właściciela ćwierćhektarowego gospodarstwa w Polsce.
          • lonely.stoner Re: Miejski styl 01.04.12, 18:09
            Choć wiejski styl właściciela posiadłości wiejskiej w A
            > nglii różni się nieco od stylu właściciela ćwierćhektarowego gospodarstwa w Pol
            > sce.

:D to zalezy czy pochodzi ze szlachty czy jest zwyklym ziemianinem :D
            • alpepe Re: Miejski styl 01.04.12, 19:26
              e tam Kamilka i Elżunia popylają w gumiakach, spodniach i pikowanych kurtach jak pierwszy lepszy włościanin.
              • aqua48 Re: Miejski styl 02.04.12, 09:08
                alpepe napisała:

> e tam Kamilka i Elżunia popylają w gumiakach, spodniach i pikowanych kurtach ja
                > k pierwszy lepszy włościanin.

I w chusteczkach na głowach...
                • retro-story Re: Miejski styl 05.04.12, 17:17
                  Ale za to te chusteczki od Hermesa sa...
      • julia-1989 Re: Miejski styl 02.04.12, 18:11
        Mi miejski styl kojarzy się z jeansami, tenisówkami i Tshirtami..wygodnie i praktycznie. A wiejski styl: kozaczki i krótkie shorty albo opięte miniówki, nie chcę nikogo obrazić bo oczywiście nie każdy wiejski czy miejski taki jest to tylko moje wyobraźnie;)
      • ciastko_z_kota Re: Miejski styl 02.04.12, 22:15
        > no nie wiem jak dla mnie miejski styl to taka luźna elegancja coś pomiędzy wygo
        > dą a dobrym ciuchem, czyli coś co można znaleźć w nowej kolekcji diverse , zask
        > oczy nie jedną panią i to z pozytywnym efektem ;)

hahahaha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka