Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

H&M - linia klasyczna

29.05.12, 23:33
    Z tego co zauważyłam w większości sklepów H&M mają dział z ciuchami bardziej formalnymi, klasycznymi. Jak nazywa się ta linia? Macie może jakieś doświadczenia z tymi ciuchami? Ceny są z reguły trochę wyższe niż innych szmatek z H&M, materiały w dotyku też wydają sie nieco lepsze, chociaż nie wiem, jak jest po praniu. Jakie są Wasze opinie?
    Obserwuj wątek
      • mocno.zdziwiona Re: H&M - linia klasyczna 30.05.12, 11:53
        Ja korzystam z tej linii bo w porównaniu do ciuchów klasycznych z innych sklepów te z HM dobrze wypadają cenowo. Na pewno warto zwracać uwagę na skład i unikać sztuczności np. poliestrowych podszewek w spódnicach (właśnie ostatnio chciałam założyć taką spódnicę, ale po 2 minutach czułam jakbym się gotowała).

W klasycznych ciuchach z HM chodzę rzadko więc prałam i prasowałam je tylko kilka razy, ale ogólnie jest ok. Pranie w porządku, prasowanie też, chociaż mam jedną spódnicę, której nie jestem w stanie doprasować. Ale cóż, taki jej urok, to spódnica letnia więc za bardzo się tym nie przejmuję.

Podsumowując - jeśli ciuchy wypadają korzystnie cenowo i składowo na metce to warto. Ale nie ma się co nastawiać na super hiper mega jakość. Zawsze warto poczytać metkę, dotknąć bo czasami już po dotyku czuć, że dany ciuch jest przyjemny albo nie.
      • konwalia55 Re: H&M - linia klasyczna 31.05.12, 17:53
        woman collection?
        bardzo lubie siec H&M, co roku udaje mi sie upolowac prawdziwa perelke z wysokogatunkowego materialu, porzadnie uszyta, elegancka i w kobiecym fasonie. na wiosne kupilam sobie sliczna sukienke, mam tez kilka koszulowych bluzek, w ktorych wyglada sie bardzo sexy, a nie ciotkowato, i pasuja zarowno do spodniczek jak i spodni.

lubie tez gladkie topy, koszulki z krotkim i dlugim rekawem z serii casual - porzadna mila bawelna, z ktora nic sie nie dzieje i ktora nie zolknie po wielu praniach (tutaj kupuje niemal wylacznie biale rzeczy).

• magdaksp Re: H&M - linia klasyczna 31.05.12, 23:44
        nazywa sie modern classic:)
      • znana.jako.ggigus to L.O.G.G. 10.06.12, 00:59
        mam 99% ciuchow w szafie z tej linii. swietne, klasyczne podkoszulki, spodnie, bluzki. wszystko.
        jestem loggiem od wielu lat.
        • mocno.zdziwiona Re: to L.O.G.G. 10.06.12, 13:25
          Nie, LOGG to mniej formalna linia, ta klasyczna to co innego jeszcze.
        • rannie.kirsted Re: to L.O.G.G. 10.06.12, 19:39
          oj nieee, logg to ubrania typu bojowki, bawelniane tuniki, koszulki. weekendowa raczej;) tez te linie bardzo lubie i zaluje ze malo ciuchow jest w niej. w kazdym wielkim haemie zajmuje raptem pare polek/wieszakow.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka