anastezja22 04.10.12, 16:42 jesienią i zimą nosi się czy nie ? Przywykłam do tego ze są zarezerwowane na sezon letni, zmieniło się coś w tej materii ? Nosicie białe spodnie zimą ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lejdi35 Re: Białe spodnie.... 04.10.12, 17:45 tez zawsze uwazałam że białe tylko na lato.Teraz mam dwie pary fajnych wybielanych dzinsów,mam zamiare je nosić zima i jesienia..jedne mam mocno powydzierane/dziury/drugie będe nosic wysoko podwiniete. Odpowiedz Link Zgłoś
anka33_online Re: Białe spodnie.... 04.10.12, 20:55 Noś kiedy chcesz i się nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Białe spodnie.... 04.10.12, 22:01 Ktoś mi może powiedzieć DLACZEGO miałabym nie nosić białych spodni zimą??? Jeśli są wystarczająco ciepłe, a na ulicy nie ma błota pośniegowego, to czemu nie? Nawet kurtkę białą miałam i białe rękawiczki.. Odpowiedz Link Zgłoś
nagikosl Re: Białe spodnie.... 05.10.12, 08:39 biały kolor oprócz niewinności, szczerości, zaufania - mówi: spójrz na mnie! jestem tutaj! idealnie biały! dlatego dużo osób które nie chcą zwracać na siebie uwagę - nie lubi ich nosić. Druga sprawa to, że często w Polsce wszyscy chcą, żebyśmy wyglądali tak samo. Więc jak jest jesień, zima - to niby powinniśmy być tacy szarzy jak otaczające nas niebo i krajobraz. Biały kolor jesienią/zimą mocno się wyróżnia, kontrastuje ze światłem, otoczeniem, dlatego wiele osób się go boi. A przecież kurtki białe to często nosimy. Więc czemu nie - można! Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly_girl Re: Białe spodnie.... 05.10.12, 09:31 Jak nie będzie błota możesz nosić. Co to za różnica czy za oknem jest śnieg czy świeci letnie słońce. Osobiście nie przepadam za kolor białym, ale jakbym miała białe spodnie i dobrze się w nich czuła nosiłabym je każdą porą roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mojestylio Re: Białe spodnie.... 05.10.12, 10:43 Raczej nie noszę białych spodni zimą. Jakieś jasne, beżowe, kremowe- to tak, ale białych nie zakładam. Myślę, że to są spodnie zarezerwowane na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwien35 Re: Białe spodnie.... 05.10.12, 16:05 W moim przypadku białe spodnie sprawdzają się tylko latem. Zimą wolę ciemne jeansy. Odpowiedz Link Zgłoś
komanchu Re: Białe spodnie.... 05.10.12, 21:05 Oj, pewnie, że możesz nosić białe spodnie zimą, skoro nawet Valentino to robi ;-) Będą efektownie wyglądały w połączeniu z chłodnymi tonacjami - jasnoszarym, grafitowym, granatem, czarnym, gołębim, stalowym niebieskim. I raczej zakładałabym je w jasne, słoneczne dni, zaś unikała noszenia białego w ciemne, bure i deszczowe, bo niskie natężenie światła słonecznego sprawia wówczas, że inaczej postrzegamy barwy - chłodne, bardzo jasne kolory wydają się bardziej kontrastowe i przejaskrawione niż są w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
anastezja22 Re: Białe spodnie.... 06.10.12, 15:30 Dzięki wszystkim za odpowiedzi, zwłaszcza komanchu za inspirujące zdjęcia, jak tylko zacznę się wciskać w moje białe rurki, zaczynam nosić bez względu na porę roku :) Odpowiedz Link Zgłoś