Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

tez mam weselny dylemat:)

15.10.12, 23:26
    wesele syna kuzynki wkrótce. Co teraz nosi sie na takie uroczystości? chciałabym wygladać skromnie i elegancko a i wiek zobowiązuje...57 czy są jakieś określone kolory? W sklepach widze same kreacje dla matron (okropne!). Jestem za "okrągła" ale w biuście bez wyraźnych bioder. Doradzicie coś? proszę:)
    Obserwuj wątek
      • mocno.zdziwiona Re: tez mam weselny dylemat:) 16.10.12, 12:02
        Crazygirs123, to co proponujesz pasuje nastolatce a nie dojrzałej kobiecie. Nawet przy doskonałej figurze pani po 50-tce w krótkiej sukienczynie będzie w najlepszym przypadku wyglądała na dzidzię piernik.

Uważam, że kobiety dojrzałe pięknie wyglądają w szlaechtnych materiałach. Poszukaj czegoś w dobrym gatunku i ładnie wykończonego. Możesz zajrzeć do Monnari, Simple, Hexaline. Tam bywają niebanalne sukienki w ładnych kolorach.

Co do kroju to radziłabym coś do kolana lub przed kolano, kolory zależą od Twojej karnacji, ale na pewno lepiej spokojne i raczej jasne niż bardzo jaskrawe lub czerń. Może jakieś wzory kwiatowe albo maziaje.

Wpadły mi w oko np.:
        www.emonnari.pl/jasna-sukienka-z-zakladanym-dekoltem,2277.html
        www.emonnari.pl/sukienka-z-kopertowa-gora,2207.html
        • butterfly_girl Re: tez mam weselny dylemat:) 16.10.12, 13:41
          Pierwsza sukienka jest przepiękna, ale może krępować ruchy, szczególnie w tańcu (o ile autorka wątku przewiduje wyjść na parkiet). Druga też jest odpowiednia, więc wybrałabym tę. Elegancka, dostosowana do wieku i niezbyt "sztywna" ;)
        • lady-z-gaga Re: tez mam weselny dylemat:) 16.10.12, 23:07
          Obie nadają się na spotkanie służbowe, a nie na wesele. Wg Was tylko taka smętna, cnotliwa elegancja przystoi kobiecie po 50tce? Rozumiem, że kolejny etap to habit?
      • czerwien35 Re: tez mam weselny dylemat:) 16.10.12, 16:54
        Ta granatowa sukienka jest przepiękna. Dzięki tej bieliźnie pięknie wyeksponuje pani biust.
      • kol.3 Re: tez mam weselny dylemat:) 16.10.12, 18:25
        Radzilabym się dobrze przyjrzeć proponowanym sukienkom. Wszelkie dekolty zakladane, kopertowe mają skłonność do rozchylania się i wymagają zabezpieczenia bądź dyżurowania aby wszystko było z nimi w porządku,. Na weselu mogą być mało komfortowe.
      • spinka1_0 Re: tez mam weselny dylemat:) 16.10.12, 21:32
        tutaj masz inspiracje modowe, co się nosi na weselu :P
        • kol.3 Re: tez mam weselny dylemat:) 16.10.12, 21:50
          Pytanie zadała dojrzała kobieta, a Ty wstawiasz kuse szmatki dla siedemnastek.
      • kol.3 Re: tez mam weselny dylemat:) 16.10.12, 21:55
        modbis.pl/pol_m_Suknie-i-sukienki_Sukienki-na-wesele-149.html - może z tego coś wybierzesz.
        • zeliczka Re: tez mam weselny dylemat:) 17.10.12, 22:39
          dziękuję bardzo za rady. Przejrzałam proponowane kolekcje.
          Zdarłam obcasy w poszukiwaniu, dostałam odpowiedzi ze sklepu internetowego. Na dzisiaj zdecydowałam się na "małą" ale granatową koronkową sukienkę. dziękuję:)
          • zeliczka kolor rajstop 18.10.12, 18:46
            Do granatowej sukienki jakie rajstopy? buty??
            • nuta15 Re: kolor rajstop 18.10.12, 19:49
              Jasnoszare lub jasnobeżowe zamszowe czółenka na wysokim obcasie, rajstopy w kolorze butów.
              • zeliczka Re: kolor rajstop 18.10.12, 22:24
                dzięki, myślałam o szarych (popiel raczej ciemniejszy) butach na obcasie ale o cielistobezowych rajstopach. Masz rację najlepiej w kolorze butów
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka