Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jarmark Dominikański

07.08.04, 15:47
    Czy ktoś z Was był w tym roku na jarmarku? Czy jest tam coś ciekawego, wartego
    zobaczenia, kupienia?
    Ostatnich kilka lat jarmarku rozczarowało mnie. Dawniej było tam więcej
    wyrobów artystycznych, rzemieślniczych, atmosfera jarmarczna, a ostatnimi laty
    zwykłe budy z tanimi (nie zawsze)ciuchami. Czy coś się zmieniło na lepsze?
    Obserwuj wątek
      • lunalovelight Re: Jarmark Dominikański 07.08.04, 15:56
        w tym roku nie bylam. natomiast przez 3 ostatnie lata mialam okazje byc [bo
        mialam tez wtedy wykopaliska w gdansku] i bylo faktycznie tak, jak
        wspomnialas... z roku na rok gorzej. juz nie jarmark dominikanski, a jakis,
        cholera, jarmark europa...

a tym roku byla moja znajoma. wrocila rozczarowana.
        • kochanica.francuza Re: Jarmark Dominikański 07.08.04, 15:57
          lunalovelight napisała:

> w tym roku nie bylam. natomiast przez 3 ostatnie lata mialam okazje byc [bo
          > mialam tez wtedy wykopaliska w gdansku
          co tam wykopujesz? pra-gdańszczan?
          • lunalovelight Re: Jarmark Dominikański 07.08.04, 16:04
            o, w tym roku siedzialam caly lipiec w wilanowie, nie w gdansku. a szkoda, bo w
            gdansku wykopaliska sa ciekawe [np. te 'moje', przy kosciele sw. mikolaja +
            wykopaliska w krypcie tegoz], cholernie duzo znalezisk, szczegolnie takich z
            zycia codziennego [a nie jakies zlote monety, jak to niektorzy nam sugeruja
            zawsze :D]. no i oczywista to jest tez tzw. archeologia architektury -
            eksploracja kamienic [a raczej ich piwnic] z ich podworzami.

kosci ludzkich raczej sie nie znajduje ;). no, chyba, ze w krypcie - ale tam to
            logiczne, w koncu to miejsce pochowku od setek lat miejscowych dominikanow.
            • kochanica.francuza Re: Jarmark Dominikański 07.08.04, 16:08
              lunalovelight napisała:

> o, w tym roku siedzialam caly lipiec w wilanowie, nie w gdansku. a szkoda, bo w
              > gdansku wykopaliska sa ciekawe [np. te 'moje', przy kosciele sw. mikolaja +
              > wykopaliska w krypcie tegoz], cholernie duzo znalezisk, szczegolnie takich z
              > zycia codziennego [a nie jakies zlote monety, jak to niektorzy nam sugeruja
              > zawsze :D]
              hehehehehe

. no i oczywista to jest tez tzw. archeologia architektury -
              > eksploracja kamienic [a raczej ich piwnic] z ich podworzami.
              ok,rozumiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka