Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polskie firmy produkujące torebki skórzane

26.05.14, 12:26
    Batycki, Wittchen - czy jest coś jeszcze godnego polecenia?
    Obserwuj wątek
      • mola1971 Re: Polskie firmy produkujące torebki skórzane 26.05.14, 13:09
        Firmy produkujące obuwie mają też w swojej ofercie torebki skórzane, sprawdź: Kazar, Ryłko, Gino Rossi.
        Typowo "torebkowa" jest z kolei firma Słoń Torbalski - mają ciekawe, oryginalne wzornictwo.
        • gochalodz Re: Polskie firmy produkujące torebki skórzane 28.05.14, 15:36
          Słoń faktycznie bardzo fajny.

Ja mam jeszcze niezniszczalną torbę skórzaną firmy Milskór z Łodzi. Fakt,że wzornictwo mogłoby być lepsze,ale ponad 5 lat użytkowana i bez szwanku. Dostępna w małych sklepach i all.
      • alpepe Re: Polskie firmy produkujące torebki skórzane 26.05.14, 14:24
        Baron, kiedyś ktoś tu wspominał. Wittchen chyba szyje w Chinach.
      • 5th_element byle nie Ochnik 27.05.14, 08:37
        torebka za 700 zł pęka po 2 tygodniach, skóra się rozlazi a reklamacja skończy się u Rzecznika Konsumenta bo poki co firemka....chce to g*no naprawiać (mimo ze zaznaczylam, wymiany na cos innego, bo toto sie za chwile rozpadnie). Szkoda że nie zrobiłam fotek tego badziewia
        • ata.73 Re: byle nie Ochnik 27.05.14, 10:54
          też mam niedobre doświadczenie z Ochnikiem- jakość skór u nich chyba nie najlepsza. Z Wittchena miałam portfel i skóra też bardzo szybko poprzecierała się na rogach i kantach.
          Mam dwie torebki w Wojasa- jedną od roku- drugą kupiłam w tamtym tygodniu jako " torebkę na lato". Ta użytkowana od roku sprawdza się świetnie. Oglądałam też torebki w Ryłce- nic dla siebie nie znalazłam, ale torby wyglądały solidnie. Mam torbę z Venezii, która też jest jakościowo bardzo dobra- siostra miała dwie z tej firmy - i nie była zadowolona. Podobnie z Simple: mała listonoszka okazała się bardzo trwała, w torbie typu " shopperka" po miesiącu urwało się ucho.
          Kuferek z Barona ma moja teściowa- taki stylizowany na " lekarski". jest piękny , teściowa ma go do kilku lat, ale używa tylko na specjalne okazje , więc ciężko ocenić jakość;)
          Ciekawa jestem Waszych opinii - bo o porządną torbę ni jest łatwo!
          • 5th_element Re: byle nie Ochnik 27.05.14, 20:34
            przypomniałaś mi Barona - mam od nich torbę - teczkę, używam od 2 lat co weekend na zajęcia - torba stoi na podłodze, szuram nią a dalej wygląda jak nowa. Firma mało chyba w reklamę inwestuje ale dla mnie to polska perełka w wyrobach skórzanych.
          • nik_itam Re: byle nie Ochnik 27.05.14, 20:42
            Mam torbę Baron, od 5lat intensywnie użytkowana w okresie jesienno-zimowym, sporadycznie w pozostałą część roku. Oprócz minimalnych przetarć na rogach dna, torba jest jak nowa. Koleżanka ma 2 torby (po moim poleceniu) i też jest bardzo zadowolona.
      • solange1 Re: Polskie firmy produkujące torebki skórzane 28.05.14, 12:27
        De Mehlem - mam 3 torebki od nich, świetna jakość skóry i podszewek. Wykonanie i wzornictwo - pierwsza klasa. Szyte w PL.
        • molinia212 Re: Polskie firmy produkujące torebki skórzane 10.06.14, 23:21
          De Mehlem - oj, jakbym chciala zakupic torebke od tego producenta... Ceny sa jednak zaporowe, choc moze za jakis czas :-)
          Ktos tu narzekal na firme Ochnik. Ja mam dwie torebki tej firmy i jestem bardzo zadowolona. Solidnie wykonane, nic sie z nimi nie dzieje. W przeciwienstwie do niepolskiej wprawdzie - Venezii. Badziew totalny! Zakupilam torebke w sklepie online. Na zdjeciu wygladala solidnie, a przyszlo cos z cieniutkiej skorki i dnem jakby od srodka wypelnionym tektura. Dno z pewnoscia byloby szybko brzydko powyginane. Produkt odeslalam. Buty tez kiedys kupilam i reklamowalam, gdyz rozciagnely sie tak, ze spadaly mi z nog. Plus za to, ze reklamacje uwzglednili i oddali pieniadze.
      • coralin Re: Polskie firmy produkujące torebki skórzane 08.06.14, 09:47
        Baron zdecydowanie. Mam też Vip Collection, ale kupując poprzez ich stronę 2 razy na fakturze miałam Wittchen i rzeczywiście były to torebki sprzedawane pod różnymi markami, różniły się wszywką na podszewce. Baron to absolutna ekstraklasa.
        • coralin Re: Polskie firmy produkujące torebki skórzane 08.06.14, 09:47
          I jeszcze Verso mi się przypomniało.
          • nie_wiem_nie wojewodzic 12.06.14, 14:26
            nie do zdarcia i przystępnie cenowo
      • gochalodz Słoń Torbalski 10.08.14, 22:32
        Torebki produkują w PL ręcznie!
      • mail-na-gazecie Re: Polskie firmy produkujące torebki skórzane 31.08.17, 17:42
        Zuzia Górska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka