Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Stanowcze nie cielistym rajtom

28.02.15, 10:54
    Dziewczyny przestańcie nosić cieliste rajstopy, to jest jakas totalna porażka, dramat, wiocha. Przyjeżdżacie do mojego miasta z tych waszych wioch i wciągacie na te swoje grubawe odnóża te cieliste maszkarony i jeszcze na to kozaki. Tu jest Europa, nie chodźcie mi tak po Chmielnej bo sie porzygać można.Albo się dostosujecie do zasad modowych wielkiego miasta albo wracajcie do Ciechanowa.
    Obserwuj wątek
      • mim_maior Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 28.02.15, 18:21
        Koleżanka sobie zaparzy melisy i się uspokoi. Cieliste rajstopy to klasyka, czy się komuś podoba, czy nie. Byle kolor był dobrze dobrany.
        • jarka63 Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 28.02.15, 22:57
          A mnie bardzo bawią te panny, które przez cały rok, także latem, biegają w nieprzezroczystych czarnych rajstopach minimum 40 den.
          • ongoing Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 05.03.15, 21:15
            o właśnie, może mi ktoś wytłumaczy czemu niektóre panny noszą kryjące, czarne rajstopy nawet w 30-stopniowym upale? chodzi o to, że nie depilują nóg czy jest jakiś inny powód?
            • znana.jako.ggigus ja nosilam, kiedy otarlam sie o anoreksje 06.03.15, 13:29
              i bylo mi wowczas wiecznie zimno.
      • peonka Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 01.03.15, 01:15
        Uwielbiam cieliste rajstopy. Ostatnie kupiłam sobie w - uwaga uwaga!!! - Londynie!
        Taka wiocha w tej Anglii, patrzcie no :)
        No chyba za oni te rajstopy dla Polek z Ciechanowa sprzedają. Tak, na pewno tak.
      • alpepe Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 01.03.15, 11:22
        Protokół dyplomatyczny jest w tej sprawie jasny, kobieta ma sukienkę z rękawkiem zakrywającym ramię, do kolan lub dłuższą i cieliste rajstopy, pełne buty. Na szyi najlepiej pojedynczy sznur pereł.
        A jak bakomo jesteś zwolenniczką sukienek Ajlowiu, jak to zaprezentowała się ongiś premierowa Millerowa na spotkaniu z parą cesarską Japonii, to cóż, możesz pomstować dalej na cieliste rajstopy, to tylko źle świadczy o tobie.
      • mim_maior Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 01.03.15, 13:30
        Żeby jednak była jasność: można przeżyć całe życie i nigdy cielistych rajstop nie założyć. Może to jednak oznaczać, że w niektórych miejscach i okolicznościach będzie się źle ubranym.
        Sama cieliste rajstopy noszę tylko przy oficjalnych okazjach (mniej więcej w takich, jakie opisała alpepe), ale widuję też wtedy panie z gołymi nogami albo w grubych rajstopach. Niektóre nawet dobrze wyglądają, modnie i wystrzałowo, ale ponieważ ich strój nie pasuje do okoliczności, to niestety przynoszą wstyd swoim pracodawcom i sobie.
        • rock-1 Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 01.03.15, 14:50
          A co powiecie o pani premier, która zawsze nosi czarne, ale cienkie? Często zwane pogrzebowymi...
          • mim_maior Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 01.03.15, 15:04
            Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale z oficjalnych okoliczności to tylko pogrzeb i okres żałoby wchodzi w rachubę, gdy chcemy włożyć cienkie czarne rajstopy.
            • alpepe Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 01.03.15, 20:26
              Z tego, co pamiętam, czarne lub ciemne rajstopy można założyć wieczorem.
            • poleszakalicja Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 05.03.15, 13:27
              Cielsite rajty tak, ale matowe dopasowane do koloru skóry. Stanowcze nie świecącym lajkrom.
      • znana.jako.ggigus Catherine Denevue nosiła cieliste rajstopy 03.03.15, 21:42
        w np. Piękności dnia. Do kozaczków.
        I wyglądała pięknie.
        W innych filmach też się tak nosiła.
        Cieliste rajstopy, kozaczki i mini to wspaniały strój na powitanie wiosny.
        • gemowa Re: Catherine Denevue nosiła cieliste rajstopy 05.03.15, 13:51
          Zdecydowanie wolę patrzeć na nogi w cienkich rajstopach cielistych niż zupełnie gołe.
          Nie każda kobieta ma wystrzałowe nogi i czasem warto przysłonić trochę wszystkie przebarwienia, blizny, nierówną opaleniznę lub jej brak, siniaki, zadrapania, gęsią skórkę....
          • znana.jako.ggigus to ciekawe, na co wolisz patrzec... 06.03.15, 13:30

• kika.1986 Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 24.03.15, 15:12
        zgadzam się, że na co dzień w casualowych stylówkach cieliste rajtki wyglądają koszmarnie i nie są w dobrym guście. wyjątek, jak pisala alpepe - oficjalny dress-code (który mnie na szczęście nie dotyczy, bo nie jestem ani kate middleton, ani urzędnikiem państwowym, ani panią z banku).

kika
      • alutka.b Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 01.04.15, 17:17
        Nie można wszystkiego generalizować. Trzeba wiedzieć co? gdzie? i kiedy? W pewne miejsca nawet trzeba założyć rajstopy. A faktycznie czasem one dużo pomagają/ zasłaniają. Ważne, żeby były w dobrym odcieniu i żeby za bardzo się nie błyszczały, bo to wtedy zdecydowanie nie wygląda fajnie. Ale gdzie możemy i wypada to chodźmy bez rajstop- łapmy promienie słońca i wyglądajmy ładnie a przede wszystkim będziemy się czuły zdecydowanie swobodniej :)
      • 5th_element Re: Stanowcze nie cielistym rajtom 07.04.15, 12:51
        to powiedz, gdzie ta antywiocha. W każdym mieście jest ul.Chmielna. Chyba, ze Ty w tej wiosce od 2 pokoleń i innych miast nie znasz. A na powaznie to zazdraszczam - u mnie w Szczecinie inwazja trzęsącego celulitu obleczonego w czarne pozaciągane rajty. To jest dopiero paskudne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka