Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Fioletowy!!

24.09.04, 23:15
    Uwielbiam ten kolor, ale zawsze mialam problemy z dostaniem takich ubran. Za
    to w tym roku... wszystko jest fioletowe :) Chodze po sklepach i nie moge sie
    napatrzec! I musze sobie nakupic duzo rzeczy zanim fiolet znowu zniknie ze
    sklepowych polek :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Das ist alles. Nur um diese Struktur scheint es zu gehen. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 02:40
        Ausgangssituation: Boxring. Nun musste der schon für manches stehen, als Ort
        eines Zweikampfs aufs Blut. Hier aber bleibt, mit einem ersten Schlag, der
        Kampf aus, es trifft, zu seinem Pech, der Held ins Schwarze und bringt damit
        die Geschichte in Gang. Das Umlegen des Schalters von der Begrenzung des Rings
        zur Bewegung. Die sechs Helden, zu zwei und zweien, stieben davon, auf die
        Straße, verfolgt, in rasanter Fahrt durch die Stadt, über Stock und Stein. Sabu
        fädelt das ein in tarantinesker Manier, aber er entleert die Geschichten zur
        reinen Abstraktion, der jeder Firnis etwaiger Bedeutung genommen bleibt. Er
        schlägt die Fiktion zu Pulp.
        "Hard Luck Hero" ist ein leerer Film, bloße Struktur. Der Ring, die Fahrt, das
        Zusammentreffen. Es geht um die Gerade, das Zusammentreffen (des Beginns) und
        den Kreis, in dem alle sechs in ihren drei Autos fahren. Die Gleichung, die den
        Film regiert, ist so schlicht wie, bei Lichte betrachtet, genial: Bewegung ist
        Narration. Punktum. Der Plot ist durch nichts motiviert als die Gesetze dieser
        Bewegung. Die Narration geht hin und zurück und vor allem im Kreis. Sechs
        Helden in einem Raum, sechs Helden auf den Straßen, der Zusammenknall, sechs
        Helden in einem Raum. Dann ein Epilog ins Glück, das dem Pech folgt, aber das
        nur als Wiederholung von Kreisläufen. Der runde Tisch, die Rennstrecke, der
        Blick aufs Riesenrad.

Der Film gelangt nirgend anders hin als zur Allegorie seiner selbst. Er rast im
        Kreis, unter gehörigem Druck, der sich aber nur strukturell vermittelt. Den
        möglichen Tod glauben wir sowenig wie die mögliche Liebe. Ja, wir glauben gar
        nichts und wir sollen auch nicht glauben. Die Struktur gerinnt immer wieder zu
        Konstellationen, denen es nicht an Komik fehlt, einer Komik, die aus dem
        Zusammenprall der Passivität der Helden und dem Schein der Unausweichlichkeit
        des Geschicks resultieren. Schicksal ist hier aber die schiere Zirkularität und
        somit von reinem Zufall gar nicht zu unterscheiden. (Was ja strukturell ohnehin
        wahr ist.) An dem Punkt, an dem beides zur Ununterscheidbarkeit zusammenfällt,
        entsteht die etwas forcierte, durch keinen tieferen Sinn gedeckte Komik des
        Films. Eine Pointe aber hat er nicht. Er schlingt sich in sich selbst zur
        Tautologie, die aus der so konsequent entworfenen Gleichung zwingend folgt:
        Bewegung ist Narration, Narration Bewegung. Nichts weiter.
        • enixx Re: Nur um diese Struktur scheint es zu gehen. 25.09.04, 19:32
          prosze??
          • blinski Re: Nur um diese Struktur scheint es zu gehen. 25.09.04, 19:48
            komuś się coś pomyliło, i wypracowanie z niemieckiego zamiast na adres swojej
            szkoły, wstawił na forum:)
      • Gość: gravka Re: Fioletowy!! IP: 213.186.78.* 26.09.04, 18:42
        ja też kocham ten kolor i noszę ubranka nawet jak kolor inny jest modny. cieszę
        się, że teraz mój kolor króluje na półeczkach sklepowych
        • Gość: nadina Re: Fioletowy!! IP: *.chello.pl 08.10.04, 19:05
          a czy to prawda ze jest to ulubiony kolor lesbijek? nie chce nikogo obrazic. po
          prostu gdzies czytalam. wiecie cos na ten temat???
      • k3ffy Re: Fioletowy!! 27.09.04, 13:16
        Ehh, chętnie oddałabym Ci w takim razie płaszcz i buty w tym kolorze. Kupione
        pod wpływem emocji - zupełnie mi nie pasują... :/
        • enixx Re: Fioletowy!! 27.09.04, 18:12
          Serio? ;-D
          • inezja21 Re: Fioletowy!! 27.09.04, 18:53
            kocham fioletowy we wszelkich odmianach:):):)
            • miska_malcova Re: Fioletowy!! 27.09.04, 19:03
              nie lubię fioletu
          • k3ffy Re: Fioletowy!! 28.09.04, 11:06
            > Serio? ;-D

A myślisz, że byłabyś zadowolona ? To jest w sumie taki delikatny fiolet,
            bardziej pastelowy. Skórzany płaszcz (tzn. derma, bez ocieplenia) i klapki z
            zabudowanym przodem. Pisz na priva jeśli interesują Cię szczegóły :)
            • enixx Re: Fioletowy!! 28.09.04, 12:38
              k3ffy napisała:

>To jest w sumie taki delikatny fiolet, bardziej pastelowy.

Uuu szkoda... Bardziej lubie ciemne fiolety, sliwka czy szarofioletowy, albo
              brazowofioletowy. W pastelach nie podobam sie sobie zupelnie .
              Pozdrawiam :)
      • Gość: mary lu Re: Fioletowy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:15
        e no co Ty? ja od lat kupuje ciuch fioletowe i w kolorach "okolicznych"! A w
        tym sezonie ich jeszcze wiecej bedzie. Ba, jest. Hi hi.
      • b_bb Re: Fioletowy!! 28.09.04, 12:06
        Z fioletów lubię jedynie odcień wpadający w niebieski. Niestety, w moim
        przypadku kolor ten wygląda dobrze jedynie latem, gdy jestem opalona. Zimą
        sprawia, że wyglądam na zmęczoną lub chorą. Wszystkie fioletowe ubrania, kupione
        pod wpływem zachwytu samym kolorem, przeleżały w szafie bezużytecznie.
        U innych lubię fiolet pod warunkiem, że nie jest go zbyt wiele. Osoby ubrane od
        stóp do głów na fioletowo-różowo wyglądają, moim zdaniem, tandetnie.
        • r.richelieu Re: Fioletowy!! 28.09.04, 16:33
          tandetnie, hm, nie lubię spodni innych niż stonowane, zimą wyłącznie cimne,
          dlatego fiolet na spodniach musiałby być i szary i podobny górze

od roku noszę włosy fioletowo-granatowe stąd fiolet mi pasuje, coć śliwka jest
          dużo lepsza, przestaje się kojarzyć z lipnymi kurtałkami dresowymi noszonymi
          przez lumpki
      • tralalumpek Re: Fioletowy!! 28.09.04, 16:47
        z filotetowych ubran zostal mi jedynie w szafie jeden kostium/spodnica 1 cm
        przed kolano + marynarka/jasny fiolet/tweed do tego nosze sliwkowa kamizelke i
        do tego cimnowisniowe kozaki
      • Gość: agga Re: Fioletowy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:09
        fioletowe rajstopy...chcę je mieć,ale jak?wie ktoś z Was gdzie takie znajdę w
        Pozaniu?błagam...musze... kocham fiolet!
        • five.five.five Re: Fioletowy!! 09.10.04, 23:00
          w Poznaniu jest super sklep z rajstopami na Kraszewskiego przy Rynku Jezyckim... zobacz tam :))
      • Gość: evans_lily Re: Fioletowy!! IP: *.petrus.com.pl 28.09.04, 19:28
        och jak ja kocham fiolet!! uwielbiam go! zawsze , codziennie mam na sobie cos w
        tym kolorze. a teraz jest taaaaaki wybor:D
      • zettrzy Re: Fioletowy!! 29.09.04, 00:39
        nie powiem zeby to byl moj kolor ... ale te odcienie ktore sie komponuja ze
        zgnila zielenia to owszem tak
      • Gość: aggus79 Re: Fioletowy!! IP: *.transgor.rybnik.pl 29.09.04, 10:18
        Też uwielbiam fioletowy, we wszystkich odcieniach poza tzw. biskupim :)Ale
        wszystko, co mam w tym kolorze, to ciuchy typowo letnie. Marzy mi się jednak
        fioletowy sweterek - albo wrzosowy.
        P.S. Czy wrzosowy jest odcieniem fioletu?
      • Gość: agga Re: Fioletowy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:48
        moja miłość do fioletu zaczeła sie przy kupnie w sh ślicznego sweterka w stylu
        lat 50,zapinanego na haftki,dwukolorowe(ciemny wrzosowy i blado fioletowy) cudo
        kosztowało co prawda 27 zł,ale wszystkie koleżanki mi zazdroszcza i chcą taki
        sam,a tu niespodzianka;)
      • Gość: Richelieu* Re: Fioletowy!! IP: 195.117.90.* 10.10.04, 22:05
        ja chyba nie muszę mówić, że od od od fioletowy, róż, purpura, śliwka to moje
        ulubione kolory. Ale wyłącznie ciemne. Bardzo ciemny róż na ten przykład to coś
        pięknego. Mam jasnofioletowe spodnie, rybaczki i już w te wakacje nie miałam
        ich gdzie założyć. Starzeję się, hehe
        poza granatowym oczywiście, bo ten z kolei jest najbezpieczniejszym i
        najbardziej uniwersalnym kolorem na wszystkie okazje, poza randką
        • Gość: ekler Re: Fioletowy!! IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 11.10.04, 09:33
          ja tez uwielbiam fiolet:)wlasciwie w kazdym odcieniu,oprocz pastelowego
          moze..pamietam,ze po okresie noszenia tylko i wylacznie czarnych ubran,fioletowe
          spodnie w krate byly pierwszym bardziej kolorowym ciuchem..sentyment pozostal:)
          • Gość: ar Re: Fioletowy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 15:08
            Moj ulubiony kolor! Zwlasczza ciemny, sliwkowy albo wpadajacy w braz. Wczoraj
            znalazlam w lumpeksie kapitalna azurowa moherowa sukienke do kolan - bede ja
            nosic na fioletowy sweterek i spodnice - tak, zeby jeszcze wystawala troche.
            Teraz szukam fioletowego tweedu i rozpinanego swetra. Poradzcie tylko jakie
            dodatki, bo juz mam dosc niesmiertelnego czarnego i brazu - a turkusowe albo
            czerwone akcenty?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka