Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

w czym źle się czujemy ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:30
    czy zdarza się Wam założyć jakieś ubranko rano..potem wyjść do pracy i źle
    się w nim czuć?
    Ja w takich momentach marzę żeby jak najszybciej znaleźć się w domku i szybko
    przebrać...
    Mam tak często np w przypadku gdy założę spódnicę..coś mi nie pasuje już jak
    jadę autobusem do pracy...a potem cały czas czuję się jakoś dziwnie :-(
    Drugi przykład : np gdy wcisnę na siebie jakąś starszą kurtkę...jak rano
    zakładam jest Ok...a potem jakoś dziwnie ;-(
    Obserwuj wątek
      • krysia_laska Re: w czym źle się czujemy ? 26.10.04, 12:40
        Ja się źle czuję bez makijażu.
      • regata7 Re: w czym źle się czujemy ? 26.10.04, 12:49
        ja bym się źle czuła w ultra-mini, na wysokich szpilach i w obcisłej bluzce z
        gołym brzuchem, z ostrym makijażem i tapirem na głowie - ale mi nie grozi takie
        wyjście z domu, źle bym się poczuła już w trakcie zakładania tego na siebie :-)
        • Gość: dobry humorek Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 13:11
          ja też ! napewno aż daleko bym się nie posunęła w szaleństwie :-))
          ale zdarza mi się jednak rano robić eksperymenty i wcale nie chodzi o mini czy
          wyzywający makijaż.Zakładam coś.. potem mnie to strasznie drażni,,,
          albo inny przypadek ..rano przysnę ..ubieram się szybko bez pomyślunku .a potem
          źle się czuję...Jak byłam młodsza też tak miałam...ale z wiekiem to chyba
          potęguje...:-((
          • inezja21 Re: w czym źle się czujemy ? 26.10.04, 14:19
            Ja tez to mam ale to niestety nie jest chyba kwestia ciuchów,lecz problemów z
            osobowością:niskiego poczucia wartości,przejmowania się tym,że w autobusie ktoś
            na nas źle spojrzał ("to pewnie dlatego,że jestem źle ubrana").Bo jak ktoś jest
            zawsze pewny siebie to mu zwisa,co inni myslą i to widać:)
            • Gość: dobry humorek Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 14:40
              masz rację jedno z drugim jest ściśle związane...samoocena z
              samopoczuciem..Jednak można sobie jakoś pomóc unikając błedów chociażby w
              ubiorze..Bo jak się w czymś kiepsko czuję to choćby cały świat mi mówił ,że mi
              w tym slicznie już tego nie założę...
              Podziwiam Babki , które intuicyjnie wiedzą w czym będą się dobrze czuły..Tylko
              to dotyczy moim zdaniem głownie tych, które ubierają się "klasycznie" .. a taki
              styl mi jakoś nie leży..ja lubię szukać i eksperymentować....
          • regata7 Re: w czym źle się czujemy ? 26.10.04, 15:31
            Gość portalu: dobry humorek napisał(a):

> (...) źle się czuję...Jak byłam młodsza też tak miałam...ale z wiekiem to
            chyba potęguje...:-((

u mnie wręcz przeciwnie. Z wiekiem coraz bardziej mi zwisa, co i czy w ogóle
            coś ktoś sobie pomyśli. Nawet jeśli przez chwilę pomyślę, że nie najlepiej w
            jakiejś rzeczy się czuję, to zaraz przestaję o tym myśleć i robi mi się
            obojętne... no, chyba, że coś jest po prostu niewygodne, uwierające, wtedy źle
            się w tym czuję, ale ze zrozumiałych względów :-)
            • aniabe13 Re: w czym źle się czujemy ? 26.10.04, 18:22
              Uzupełnię cytatem "z każdym dniem mojego życia rośnie liczba tych, którzy mogą
              mnie pocałować w d...".
              • Gość: regata7 Re: w czym źle się czujemy ? IP: 212.160.172.* 27.10.04, 11:55
                aniabe13 napisała:

> Uzupełnię cytatem "z każdym dniem mojego życia rośnie liczba tych, którzy
                mogą mnie pocałować w d...".

:-))
                niby tak, ale... na nagrodę to sobie trzeba zasłużyć! :-)
      • tralalumpek Re: w czym źle się czujemy ? 26.10.04, 14:33
        zle sie czuje w falbankach w zwiazku z czym nie mam ich w swojej szafie
      • Gość: eliza Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.ct.com.pl 26.10.04, 14:45
        Pomimo tego, że jestem wysoka to długie spódnice i sukienki nie są dla mnie, w
        zbyt krótkich tez nie czułabym się dobrze, ale długich wręcz nie cierpie. To
        samo dotyczy płaszcza. Odpowiednia długośc to do kolana, ewentualnie 2-3 cm
        przed kolanem. Nie lubię tez wielkich, obszernych kurtek, bluzek, swetrów i
        fioletowego, zielonego, brązowego, żółtego koloru w ubraniach.
        • Gość: dobry humorek Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 15:10
          ja kiepsko się czuję w czarnych spodniach i w czarnych rajstopach...unikam jak
          mogę ...czasami coś mnie podkusi,założę a potem męczę się...
          • Gość: eliza Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.ct.com.pl 26.10.04, 15:21
            Właśnie, czarne rajstopy, nie założe za żadne skarby, wyjątkiem są kabaretki,
            ale i tak wolę beżowe. Złota biżuteria, nosze tylko srebro i białe złoto.
            Bielizna w kolorze ciała jest zupełnie aseksualna. Wysokie figi i stringi,
            czuję się w nich jak w majtkach z golfem. Kostiumy kąpielowe jednoczęściowe,
            czuję się w nich okropnie, uwielbiam bikini.
            • Gość: Aneta Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.lot.pl 26.10.04, 15:25
              Czuję się fatalnie zimą jak mam na sobie kilka warstw ciuchów, raz zdarzyło mi
              się założyć rajstopy pod spodnie (bo było bardzo zimno). Szybko okazało się że
              jednak wolę marznąć...
              • Gość: eliza Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.ct.com.pl 26.10.04, 15:32
                Mam tak samo, ostatnia zima była raczej ostra ale i tak przechodziłam ją bez
                rajsop, no chyba że do spódnicy. Nie nosze nigdy rajstop grubszych niż 40.
                Żadnych koszulek na ramiączkach pod bluzki. Kiedy jestem ubrana w kilka warstw
                wszystko mnie swędzi i nie jest mi wygodnie. Nie noszę czapeczek z daszkiem,
                sam daszek owszem, kaszkietów, kapeluszy.
                • regata7 Re: w czym źle się czujemy ? 26.10.04, 15:38
                  a ja właśnie noszę podkoszulki bawełniane, szczególnie pod bluzki z zawartością
                  syntetyku albo wełny, bo mnie skóra swędzi od tego, szwy i różne metki-wszywki
                  drapią, z podobnej przyczyny zakładam zimą rajstopy pod spodnie (wełna mnie
                  gryzie do krwi jak stado komarów :-)

chyba jestem alergikiem...?
            • Gość: Ania Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 15:26
              *bez makijazu
              *gdybym nie umyła włosów(codziennie myje)
              *jakbym miała spodnie nie-pół-biodrówki
              *gdybym miała nie-stringi
              *za krótkie spodnie
              A najbradziej nie lubie mieć zjeźdzajacych skarpetek pończochowych!wrrrrr
            • Gość: dobry humorek Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 15:38
              u mnie też z czarnych to tylko kabaretki ;-) może dlatego je akceptuję bo skóra
              prześwituje i są czarne na niby...
      • ludzka_budowla Re: w czym źle się czujemy ? 26.10.04, 15:47
        oo juz bardzo dawno sie tak nie czulam. od kilku dobrych lat znam juz swoj gust
        i wiem bardzo dobrze w czym czuje sie dobrze w czym nie.
        ewentualnie buty mi sie trafiaja niewygodne, ale i to b. sporadycznie
        • Gość: eliza Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.ct.com.pl 26.10.04, 15:56
          No to OK, my również mamy wyrobiony gust na tyle, żeby wiedzieć w czym źle się
          czujemy i wyglądamy. To oczywiste, że jesli nie lubię czegoś nosić to nie
          noszę.
          • ludzka_budowla Re: w czym źle się czujemy ? 26.10.04, 15:58
            "czy zdarza się Wam założyć jakieś ubranko rano..potem wyjść do pracy i źle
            się w nim czuć?
            Ja w takich momentach marzę żeby jak najszybciej znaleźć się w domku i szybko
            przebrać..."

cytat zalozycielki watku.
        • Gość: dobry humorek Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 08:34
          Ja również znam swój styl.. nie jestem nastolatką ,a latka swoje ;-)mam
          W pytaniu raczej chcę zwrócić uwagę na różne eksperymenty choćby tak banalne
          jak założenie czarnych spodni w moim przypadku a potem "męczenie" się w
          nich...Czasami przyznajcie same kupujemy coś pod wpływem impulsu..potem wypada
          w tym się pokazać,,zakładamy i kiepsko się czujemy...i to coś może nawet być w
          naszym guście...a jednak nie "leży"
          • ludzka_budowla Re: w czym źle się czujemy ? 27.10.04, 16:12
            ja nie twierdze ze swojego gustu nie masz. poprostu napisalam ze mi sie cos
            takiego nie zdarza. znam sie na tyle, ze wiem. nie eksperymentuje. patrze na
            ciuch przymierzam i albo tak albo nie.
          • kochanica.francuza uwielbiam czarne spodnie! 27.10.04, 22:19
            Gość portalu: dobry humorek napisał(a):

> Ja również znam swój styl.. nie jestem nastolatką ,a latka swoje ;-)mam
            > W pytaniu raczej chcę zwrócić uwagę na różne eksperymenty choćby tak banalne
            > jak założenie czarnych spodni w moim przypadku a potem "męczenie" się w
            > nich...Czasami przyznajcie same kupujemy coś pod wpływem impulsu..potem wypada
            > w tym się pokazać,,zakładamy i kiepsko się czujemy...i to coś może nawet być w
            >
            > naszym guście...a jednak nie "leży"
      • Gość: kia Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 16:01
        nie ciepię żadnego rodzaju nakryć głowy(albo czapa, albo fryzura;-)
        rajstop po spodniami
        podkoszulek
        gryzących swetrów
        poczucia,ze odbił mi się tusz na powiece i co najgorsze niemoznośći weryfikacji
        golfów z wełny, bo potem czuję te kłaczki na całej twarzy, nawet kiedy ich tam
        nie ma;-)
      • Gość: evana Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 19:25
        Nie cierpie przykrotkich spodni, chyba mam na tym punkcie obsesje.
        Nie mam w swojej szafie brazow, zolci, fioletow i zieleni bo sie w nich zle
        czuje.
        Nie lubie przykrutkich bluzek.
        Zle sie czuje w adidasach.
      • kochanica.francuza we wszystkim,co kobiece 26.10.04, 21:55
        zarówno klasycznych kiecach i spódnicach,jak i "seksownych "spodniach - czymkolwiek
        no i w makijażu
        • Gość: Klara Kiepska sprawka ? Chadzasz nago?:))))0 IP: 62.233.181.* 26.10.04, 22:15
          No, bo większośc jakoś tam jednak kobieca jest?:))))

Ok, nie założę w życiu:
          -szpilek z czubem
          - gumofilców bokserskich
          - japonek
          - kretyńskich klapek z puszkiem, tiulem i sreberkiem

W ogóle buty to mój koszmar...Najczęściej żle się czuję, kiedy wychodzę z domu
          i już po paru metrach wiem,że muszę wpaść po plaster na odciski made by Buty:)
          • kochanica.francuza Re: Kiepska sprawka ? Chadzasz nago?:))))0 27.10.04, 21:07
            Gość portalu: Klara napisał(a):

> No, bo większośc jakoś tam jednak kobieca jest?:))))
            Swetry,bluzy.T-shirty kupuję męskie.Kurtki takoż.Spodnie też,ale że biodra nie
            te,ostatnio kazałam sobie uszyć. Chyba w ogóle zacznę sobie szyć - ostatnio
            widziałam przepiękną kurtkę skórzaną,ale kolor nie ten...

Ewentualnie uznam swetre/t-shirt damski,jeśli będzie bardzo unisex i w moich
            kolorach (brąz,khaki,granat,czarny).Mam system kupowania odrobinę za dużych
            t-shirtów damskich i obcisłych t-shirtów męskich w stylu "Uwypuklij Klatę I Biceps".

Najlepszy numer był z za dużymi (świadomie)spodniami męskimi,które kupiłam 2
            rozmiary za duże wg wskazówek pani poprawkowej krawieckiej i zwęziła mi je ona w
            biodrach,nogawkach i skróciła,tak że powstały spodnie na figurę damską,a w stylu
            męskim.

Szukalam też po necie czarnych i granatowych damskich bojówek wojskowych i nawet
            znalazłam;właściciele sklepu - nowojorczycy - byli jak najbardziej chętni do
            transakcji ...z użyciem karty kredytowej,której nie mam.

No i teraz chyba będę chodziła do krawcowej.

• Gość: kia Re: we wszystkim,co kobiece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 22:22
          podoba mi się Twój obłędny, wszechobecny minimalizm;-)
      • Gość: marti Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 23:08
        Ja osobiście nie znosze golfów i podziwiam te dziewczyny, które je noszą. Wiem,
        wiem są praktyczne i ciepłe, ale mnie zawze przeszkadzają, uwierają, drapią...
        Poza tym nie lubię czarnych spodni, zbyt mocno kojarza mi się z czasami
        licealnymi, kiedy to chodziłam w nich non stpo :)oraz dresów i adidasów...
      • Gość: Jasna Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 23:34
        Ja mam problemy z czarnymi ubraniami, zawsze mi się wydaje, że jestem
        obleziona, dlatego mnóstwo czasu spędzam z rolką w łazience. Inny problem to
        wrażenie, ze coś mi się pomięło, pogniotło i jestem pognieciona. Niektóre
        kobiety tak świetnie wyglądają w lnianych ciuchach, dla mnie to psychicznie
        niemożliwe załozyć lniane spodnie, chyba że bym się w ogóle nie ruszała. Już
        problemem są przypadkowe zagięcia na łokciach, a przecież ich się nie da
        uniknąć. Z drugiej strony przecież nie mogę się ubierać jak jakaś poliester-
        lady, stąd godzinami prasuję ubrania, żeby jak najdłużej być wyprasowanym. No i
        nigdy przenigdy jadąc do pracy nie siadam w autobusie...

Jak tak piszę, to widzę że mam dużo problemów... ;)

• zettrzy Re: w czym źle się czujemy ? 27.10.04, 01:17
        ja sie zle czuje jak widze ortografie/stylistyke co poniektorych postow na tym forum
        • Gość: eliza Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.ct.com.pl 27.10.04, 08:58
          No to masz problem, ale zawsze znajdzie się rozwiązanie. Nie zaglądaj na forum
          i zaraz poczujesz się lepiej.
      • Gość: eliza Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.ct.com.pl 27.10.04, 15:34
        Nie założyłabym nigdy tych okropnych bokserskich butów.
      • Gość: FasOla Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.client.dsl.net 27.10.04, 22:10
        Nie zawsze wiem w czym sie zle czuje, ale zawsze wiem po czym. Np jak wypije za
        duzo margarity, to potrafie sie czuc naprawde zle. Wlasciwie to nawet
        tragicznie :-)
        Cheers!!!
        • zettrzy Re: w czym źle się czujemy ? 27.10.04, 22:21
          o, to niefajnie ... dobra margarita nie jest zla
          • Gość: FasOla Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.client.dsl.net 27.10.04, 22:45
            I wlasnie tu jest pies pochowany - jak jest za dobra, to po jakims czasie robi
            sie zla. Przynajmniej w moim przypadku :-)
            Cheers!!!
            • zettrzy Re: w czym źle się czujemy ? 27.10.04, 22:49
              sluchaj, moze to sie da jakos naprawic? nie ma nic gorszego niz dobre rzeczy
              sprawiajace zlo
              moze nie dosc cwiczysz?
              • Gość: FasOla Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.client.dsl.net 27.10.04, 23:02
                Ja wiem, ze praktyka czyni mistrza, wiec naprawde cwicze z wielkim zapalem. I
                to juz tyle lat, ale efekty sa nadal mizerne. No coz, moze popisze sie w
                jakiejs innej dziedzinie :-) Calkiem mi dobrze wychodza "shoty" z samej
                tequili. Ach ci Meksykanie, taki pomyslowy narod...
                Cheers!!!
                • ludzka_budowla Re: w czym źle się czujemy ? 27.10.04, 23:10
                  z margarita nie przepadam (chyba ze cytrynowa), ale jose cuervo (chyba tak to
                  sie pisze) ;-) to jeden z moich ulubionych. z nim trenuj - lepsze i na drugi
                  dzien kac mniejszy
                  • Gość: FasOla Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.dyn.optonline.net 28.10.04, 00:36
                    Parafrazujac - popijemy, zobaczymy :-)
                    Cheers!!!
                    • miska_malcova Re: w czym źle się czujemy ? 28.10.04, 06:34
                      Zle sie czuję w krótkich spódnicach, a żeby było śmieszniej w krótkich
                      sukienkach całkiem normalnie :-D
      • Gość: Gosiaczek Re: w czym źle się czujemy ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 18:27
        Oooo taak, zdarza mi sie to czasem. To jest okropne, bo moge w tym dobrze
        wygladac, ale ja sobie cos wmowie i automatycznie moja samoocena redukuje sie
        do rozmiarow slimaka. Latwo to zauwazyc, bo unikam wzroku gdy rozmawiam, wierce
        sie, zakrywam to cos co mnie denerwuje...no tak bywa.
        Poza tym na codzien mam makijarz w stylu: "nie za duzo" tak zeby podkreslal co
        trzeba, kryl co trzeba i wygladal naturalnie...czyli jak trzeba ;D ale jak ide
        na impreze to czasem zdarza mi sie cos przekombinowac (chociaz w sumie zadko bo
        i na imprezy mam ten sam make up) i wtedy mimo ze wygladam np dobrze, to sie
        zle czuje i wtedy patrz wyzej na reakcje ;D
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka