Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy to do siebie pasuje?

IP: *.iscnet.pl 08.11.04, 16:44
    Być może jestem niedzisiejsza, bądż nie mam gustu.. ale przejdę do meritum:)
    tego postu. Często widzę na ulicach dziewczyny i starsze kobiety ubrane w
    puchowe krótkie kurteczki oraz buty na szpilce lub obcasie. Ogromnie mnie to
    razi, ale po ilościach dam chodzących w takim stroju nie wiem co o tym mysleć.

Acha i jedno pytanie gryzące mnie od rana heheheeh.... czy do czarnej
    puchowej kurtki pasują ciemnobrązowe sportowe buty? a czerwone "adidasy"?

(może tego nie widać, ale miałam nudne spotkanie w kawiarni i kontemplowałam
    stroje przychodzących i wychodzących pań:D)
    Obserwuj wątek
      • pampa3 Re: czy to do siebie pasuje? 08.11.04, 16:48
        gosik nos to co ci sie podoba :)
        jesli panie w niegustownych kurtkach (sa naprawde cieple !) chodza w nich
        stadami zakladajac na dodatek szpileczki i nie wzbudzaja w Tobie zachwytu - nie
        ubieraj sie tak :)
        co do tej kurtki i butow: zaloz, stan przed ogromnym lustrem i spojrz na siebie
        jak na zupelnie obca kobiete... i badz ze soba szczera .
      • Gość: kia a to pasuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:07
        a taki zestaw? dzinsy, klasyczne adidasy a na wierzch ni to kurtka ni to
        płaszczyk przed kolana- płaszcyk wyrażnie się stylistycznie odcina od sportowej
        reszty, spokojnie można go nosić w połaczeniu z butami na obacasie i
        elaganckimi spodniami.
        ALE czy pasuje w zestawieniu z adidasami? gdy cała reszta tez ma leciutko
        sportowy wyraz? jako kontrast?
        • Gość: m Re: a to pasuje? IP: *.novartis.com 08.11.04, 17:14
          z czego jest plaszcz, jaki ma kolor, jak wyglada..?
          jeslis mloda zgrabna i piekna ... wszystko bedzie ok :)
          • Gość: kia Re: a to pasuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:20
            płaszczyk jest klasyczny- długośc- oscyluje przed kolanami, kolor- ciemny
            szary, materiałowy mix- poliakryl, poliamid, wełna i moher:)
            • blinski Re: a to pasuje? 08.11.04, 19:19
              pewnie że pasuje:) jeśłi kogoś to razi, to jego problem, bo to już od paru lat
              zupełnie niekontrowersyjny zestaw. zależy jeszcze, jakiego koloru te klasyczne
              adidasy - tzn. raczej nie tyle jakiego koloru, bo praktycznie KAŻDY byłby dobry
              (obojętnie, czy jako zgranie czy jako kontrast), tylko czy są jedno-kolorowe -
              ewentualnie mają znak firmowy innego.
              • krysia_laska Re: a to pasuje? 08.11.04, 21:00
                Choć nie przepadam za puchowymi kurtkami, to uważam że taki zestaw pasuje, pod
                warunkiem że jest stonowany kolorystycznie (czarna, granatowa lub popielata
                kurtka, ciemnie spodnie, czarne szpilki, do tego dziewczyna ma elegancki makijaż
                i ładną fryzurę. Taki sam zestaw z użyciem drapieżnych kolorów (pomarańcz, róź,
                zieleń) jest wg. mnie brzydki.
              • zuzaba Re: a to pasuje? 08.11.04, 21:04
                Adidasy i płaszczyk to niekontrowersyjny zestaw???
                To może do garnituru też są ok ?
                To raczej świadczy o braku wyczucia.
                I.
                • blinski Re: a to pasuje? 08.11.04, 21:10
                  SWIADCZYŁO ok. 30 lat temu. już pod koniec lat 70' nosiło się płaszcze do pół
                  uda (raczej nie dłuższe) do klasycznych (innych wtedy nie było:) butów
                  sportowych - wtedy raczej faceci, dziś dziewczyny też.
                  do garnituru może nie, ale do letnich spodni garniturowych - tak. gust
                  odchodzący od klasychnego to nie jest brak gustu (oczywiście są pewne granice,
                  ale tu ich przekraczania nie widzę).
                  • Gość: kia Re: a to pasuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 21:44
                    hmmmmm.... przyznam się,że sama mam obiekcje;-) czasami nie razi mnie to w moim
                    wykonaniu absolutnie i idę ulicą z podniesioną głową, a czasami się zastanawiam
                    jak to faktycznie wyglada:)adiki s aklasyczne firmy adidas biało- czerwone;)
                    • blinski Re: a to pasuje? 09.11.04, 21:51
                      chyba nie wygląda źle:)
                      najlepsze adiki do tego wg. mnie to jakieś jednokolorowe zamszowe, nie białe -
                      choć jak się uprzeć to białe też mogą przypasować..:)
                      • Gość: kia Re: a to pasuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 21:59
                        si:)
                        patrzę na to tak) : jesli już sie decyduję na ten zestaw to tylko w połaczeniu
                        z również klasycznymi granatowymi dżinsami z lekko rozszerzanymi nogawkami:)
                        płaszczyk też klasyczny, więc jakby na to nie patrzeć- Total look;-)
                        a ostatnio chodzi za mną obuwie, które założyć trza idąc na kręgle:) są
                        miodas:) do tego spodnie w kancik, skromna góra, wg. połaczenie extra:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka