Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przesyła z USA

12.02.05, 17:59
    Dziewczyny, czy któraś z was wie, ile kosztuje paczka z USA do Polski?
    Znalazłam w amerykańskim sklepie intrnetowym trochę fajnych rzeczy, które mi
    się podobają i nie wiem, czy taki zakup byłby opłacalny. Pozdro:)
    Obserwuj wątek
      • bez_mapy Re: przesyła z USA 12.02.05, 18:12
        www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0006A4U0A/sr=1-9/qid=1108227302/ref=sr_1_9/002-1249672-4255260?%
        5Fencoding=UTF8&n=1044776&s=apparel&v=glance
        www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0006VT2RA/sr=1-5/qid=1108227878/ref=sr_1_5/002-1249672-4255260?%
        5Fencoding=UTF8&n=1044776&s=apparel&v=glance
      • zettrzy Re: przesyła z USA 12.02.05, 18:23
        wyslij majla do Amazon, gwarantowanie odpowiedza, choc moze im to zajmie pare
        dni. Bezposredni adres znajdziesz na stronie Amazon w Help.
        • bez_mapy Re: przesyła z USA 12.02.05, 18:34
          Dzięki.
          • bimbalimba Re: przesyła z USA 12.02.05, 18:51
            jezeli to amazon, to zamow z brytyjskiego- na pewno ominie cie clo naliczane od
            jakiegos pulapu wartosci przesylki / w amazonach niezaleznie od kraju jest to
            samo wszedzie/
            • bez_mapy Re: przesyła z USA 12.02.05, 19:09
              No tak, ale teraz korzystne jest dla nas płacenie w USD ze względu na jego
              niski kurs w stosunku do złotego. Funt brytyjski stoi dość wysoko...
              • zettrzy Re: przesyła z USA 12.02.05, 19:12
                rowniez, brytyjski czy niemiecki amazon moze nie miec tego towaru, wiec i tak
                przekieruje zamowienie
                najlepiej jednak sprawdzic bezposrednio u sprzedawcy
                • bez_mapy Re: przesyła z USA 12.02.05, 19:40
                  A czy ty już coś stamtąd zamawiałaś? Jeśli tak, jakie są twoje wrażenia?
                  • zettrzy Re: przesyła z USA 12.02.05, 19:47
                    ja zamawiam bez przerwy, ale ja mieszkam w Stanach wiec warunki dostawy sa inne
                    wrazenia - bardzo mocno rekomenduje; idealny serwis - szybki i sprawny - jak nie
                    moga czegos znalezc prosza o przedluzenie terminu dostawy, nigdy nie pobieraja
                    oplaty dopoki towar nie dotarl do klienta (tzn. numer karty maja, ale nie biora
                    z niej nic dopoki nie dostana potwierdzenia dostawy), zawsze odpowiadaja na
                    nawet najglupsze pytania i w wypadku jakiegos skrjuapu zrobia co w ludzkiej mocy
                    aby to odkrecic bez szkody dla klienta
                    jak najbardziej pozytywnie
                    • bez_mapy Re: przesyła z USA 12.02.05, 20:11
                      No to chyba zaryzykuję:)
      • makowa-panienka Re: przesyła z USA 12.02.05, 20:16
        Z tego co wiem amerykanski amazon niestety nie wysyla do Europy rzeczy innych
        niz ksiazki i plyty. Ale moze juz cos sie zmienilo...zawsze warto sie upewnic.
        Jesli chodzi o serwis to podpisuje sie pod zettrzy - doskonaly. Przynajmniej raz
        w miesiacu zamawiam ksiazki, dochodza do Europy bardzo szybko i wysylka jest
        stosunkowo niedroga (biorac pod uwage to ze zamawiam opasle albumiska o sztuce ).
        Obawiam sie, ze z reszta amazonow bedzie podobnie (Niemcy nawet do Szwajcarii
        czy Austrii nie chca wysylac nic poza ksiazkami).
        Pozdrawiam
        • bez_mapy Re: przesyła z USA 12.02.05, 20:45
          Ile kosztuje ta przesyłka? Jeśli będzie niedrogo, to poproszę znajomą, która
          mieszka w USA, żeby zamówiła towar na swój adres amerykański i sama wysłała mi
          do Polski.
          • zettrzy Re: przesyła z USA 12.02.05, 21:14
            w USA, jak zamawiasz za wiecej niz $25, przesylka nie kosztuje w ogole nic
            • bez_mapy Re: przesyła z USA 12.02.05, 21:16
              No to super!:D
              • michaelandro Re: przesyła z USA 12.02.05, 23:08
                Ale przecież ciuchów do Polski nie wysyłają. Tylko książki i płyty. W takim
                przypadku przesyłka kosztuje około 15 dolarów.
                • bez_mapy Re: przesyła z USA 12.02.05, 23:19
                  Przeczytaj sobie, co napisałam trochę wyżej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka