Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    06.04.05, 16:46
    Witam. Jestem fotografem. Wykonam portfolio modelki w zamian za zgodę na
    umieszczenie zdjęć na swojej stronie www oraz zwrot kosztów - około 40 zł za
    +/- 20 wybranych zdjęć 15x21cm.
    Obserwuj wątek
      • superzgredzik Re: portfolio 06.04.05, 17:02
        Zapomniałem napisać, że propozycja dotyczy Warszawy.
        • superzgredzik Re: portfolio 06.04.05, 21:03
          A może chociaż ktoś napisze dlaczego nie jest zainteresowany prawie darmową
          sesją foto?
          • kochanica-francuza Re: portfolio 06.04.05, 22:52
            superzgredzik napisał:

> A może chociaż ktoś napisze dlaczego nie jest zainteresowany prawie darmową
            > sesją foto?
            Bo jestem za gruba i mam krzywy zgryz.
            • superzgredzik Re: portfolio 06.04.05, 23:00
              kochanica-francuza napisała:

> superzgredzik napisał:
              >
              > > A może chociaż ktoś napisze dlaczego nie jest zainteresowany prawie darmo
              > wą
              > > sesją foto?
              > Bo jestem za gruba i mam krzywy zgryz.
              Muszę Ci wierzyć na słowo)). Dzięki za odpowiedź.
            • Gość: veni Re: portfolio IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 23:29
              a ja mam osobistego fotografa ;P
              • superzgredzik Re: portfolio 06.04.05, 23:34
                Gość portalu: veni napisał(a):

> a ja mam osobistego fotografa ;P

Studio też?
                • Gość: veni Re: portfolio IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 23:36
                  nie, ale nam wystarcza plener :)
                  • superzgredzik Re: portfolio 06.04.05, 23:54
                    Gość portalu: veni napisał(a):

> nie, ale nam wystarcza plener :)

Jeszcze za chłodno na plener. A gdzie się przebierasz?
                    • Gość: agn Re: portfolio IP: *.ifpan.edu.pl 07.04.05, 09:45
                      a co to za strona?
                      mozesz podac linka?
                      • superzgredzik Re: portfolio 07.04.05, 16:04
                        Gość portalu: agn napisał(a):

> a co to za strona?
                        > mozesz podac linka?

Strona jest na etapie projektu i dlatego do momentu ukończenia jest na darmowym
                        serwerze i ma dziwny adres:
                        members.chello.pl/r.krukowski/www/Galeria1/galeria1.html
                        Jesteś zainteresowana?
                        • tralalumpek Re: portfolio 14.04.05, 22:35
                          jak na profi to:
                          - kolory nia pasuja, sa przeklamane
                          - swiatlo nie pasuje
                          - skadrowane sa tragicznie
                          - niektore ujecia sa na poziomie 9cio latka z aparatem w rece po komunii

ech!
                          • superzgredzik Re: portfolio 14.04.05, 22:44
                            tralalumpek napisała:

> jak na profi to:
                            > - kolory nia pasuja, sa przeklamane
                            > - swiatlo nie pasuje
                            > - skadrowane sa tragicznie
                            > - niektore ujecia sa na poziomie 9cio latka z aparatem w rece po komunii
                            >
                            > ech!

A ty znów zaniżasz poziom dyskusji. To znaczy próbujesz go wyrównać do swojego.
                            • tralalumpek Re: portfolio 14.04.05, 22:56
                              superzgredzik napisał:

> > ech!
                              >
                              > A ty znów zaniżasz poziom dyskusji. To znaczy próbujesz go wyrównać do
                              swojego.

no to moze zaargumentuj to swoaj doniosla wypowiedz
                              • xoxo Re: portfolio 14.04.05, 22:59
                                Tralalumpku, czy rowniez uwazasz, ze warto podac link kosci niezgody na forum
                                Fotografia? Juz mam przygotowany post.
                                • tralalumpek Re: portfolio 14.04.05, 23:04
                                  ja napisalam co mysle o tej radosnej tworczosci und aus
                                  a kosciami tudziez koscmi niezgody nie rzucam, a noz bym w kogos trafila....
                                  • xoxo Re: portfolio 14.04.05, 23:26
                                    Oh ja tylko tak w przenosni, a tu zaraz "und aus"...i Zgredzik nam zniknal.
                              • superzgredzik Re: portfolio 15.04.05, 01:52
                                tralalumpek napisała:

>
                                > no to moze zaargumentuj to swoaj doniosla wypowiedz
                                >jak na profi to

Powtarzasz to co ktoś już mi zarzucał i zaśmiecasz wątek.kto mówił, że profi?
                                Nie wpadłaś na to, że jakbym profesjonalnie pstrykał modelki to nie szukałbym
                                chętnych na jakimś śmiesznym forum na portfolio za 40zł, którego wartość
                                rynkowa to kilkaset zł? Widać nie wpadłaś.

>kolory nia pasuja, sa przeklamane
                                nie bardzo wiem co masz na myśli, bo niefachowo się wyrażasz. Kolory to mogą
                                nie pasować krawata do koszuli. Masz na myśli jakąś dominantę, nasycenie,
                                kontrast czy może garderobę laski? A może powinnaś skalibrować monitor?

>swiatlo nie pasuje
                                j/w

>skadrowane sa tragicznie
                                >niektore ujecia sa na poziomie 9cio latka z aparatem w rece po komunii
                                te dwa bez komentarza bo jedyny jaki mi przychodzi na myśl to właśnie na
                                poziomie 9cio latka w stylu "....a właśnie, że ty jesteś tragiczna!!!!"
                                Powiedz po ludzku co ci się nie podoba (głowa za duża-za mała za ciemne za jasne
                                powinno byś z góry a jest z dołu albo odwrotnie a nie: to tragiczne a tamto
                                beznadziejne). Tak to nawet nie widząc zdjęć można krytykować. Albo nie
                                zawracaj głowy.

• lunalovelight Re: portfolio 07.04.05, 18:16
            ja np. nie jestem zainteresowana, bo mam 2 kolegow-fotografikow i sama tez
            potrafie co-nieco [acz mniej, niz zacni koledzy].
      • isabelle7 Re: portfolio 07.04.05, 17:45
        Wiesz widziałam ostatnio ładną modelkę. Ogłaszała się na fotografii, ale nie
        była z Warszawy czy to problem?

Robisz fotki czarnobiałe? Tylko ludzi?
        • isabelle7 Re: portfolio 07.04.05, 17:49
          oto ona

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=127&w=20848972&a=20848972
        • superzgredzik Re: portfolio 07.04.05, 18:16
          Czarnobiałe i kolorowe. Nie do końca rozumiem: Czy to Ty jesteś tą modelką?
          Jeżeli tak to gdzie miałaby być ta sesja?
          • isabelle7 Re: portfolio 07.04.05, 18:30
            Nie:) To ta Ślicznotka z tego linku. Ja ją spotkałam na forum fotografia i o2,
            spodobała mi się na tym foto-portret, czarnobiałym. Ja kocham takie zdjęcia.

I Ci ją polecam:)chociaż jej nie znam:)
      • bonzee Re: portfolio 07.04.05, 18:46
        Zaczep dziewczyne, ktora Ci wpadnie w oko na ulicy...
        Bedziesz mial ten typ urody, o ktory ci chodzi...
        • superzgredzik Re: portfolio 08.04.05, 01:44
          Szczerze mówiąc to zaczepianie dziewczyn na ulicy i mówienie im, że są piękne i
          że chcę je fotografować śmieszy mnie i kojarzy się z tandetną komedią
          romantyczną:-). Myślę, że tutaj jest jednak lepsze miejsce do nawiązywania
          takich kontaktów.
          Dziwi mnie Twoja rada, ale jako kobieta pewnie wiesz co
          mówisz na temat sposobów poznawania kobiet. Gdybym był w roli zaczepianej
          kobiety coś takiego raczej by mi nie odpowiadało, ale jestem tylko mężczyzną i
          pewnie się mylę:-).
          • bonzee Re: portfolio 08.04.05, 18:39
            A ja sie dziwie, ze ty sie dziwisz :D
            Od paru lat nie mieszkam w Polsce, kawalek czasu mieszkalam w kraju, gdzie
            pokonujac trase praca-dom,(10 min) wydawalam z siebie kilkanascie czesc, dzien
            dobry, jak sie masz.... To cie dopiero pewnie musi dziwic....
            • superzgredzik Re: portfolio 08.04.05, 18:55
              bonzee napisała:

> A ja sie dziwie, ze ty sie dziwisz :D
              > Od paru lat nie mieszkam w Polsce, kawalek czasu mieszkalam w kraju, gdzie
              > pokonujac trase praca-dom,(10 min) wydawalam z siebie kilkanascie czesc,
              dzien
              > dobry, jak sie masz.... To cie dopiero pewnie musi dziwic....

Czy to może Włochy? Tam to podobno normalne:-). Podoba ci się to? Ja mieszkam w
              Polsce i raczej nie zaczepiam obcych na ulicy. A pozatym to chyba troche co
              innego powiedzieć dziewczynie cześć, a nakłonić ją do umówienia się ze
              spotkanym przypadkowo facetem na sesję zdjęciową, o której wcześniej nawet nie
              myślała, oraz do zabrania tam ze sobą torby ubrań. Nie sądzisz?
              • bonzee Re: portfolio 08.04.05, 19:05
                Nie to nie Wlochy. Poza Europa tez jest zycie :D

Ja zaczepiam obcych.. Np mojego faceta wlasnie w ten sposob poznalam. Spytalam
                sie go o godzine.. :D
                Nawiazalam tez w ten sposob sporo cennych kontaktow zawodowych: np. na targach,
                na imprezach...
              • daino Re: portfolio 08.04.05, 19:05
                > innego powiedzieć dziewczynie cześć, a nakłonić ją do umówienia się ze
                > spotkanym przypadkowo facetem na sesję zdjęciową, o której wcześniej nawet
                nie
                > myślała, oraz do zabrania tam ze sobą torby ubrań. Nie sądzisz?

e tam. zaczepianie na ulicy to popularne zajecie u "skautow", zaczepiaja
                niezaleznie od kraju, i regionu, oraz rozmiaru agencji.mowie z wlasnego
                doswiadczenia;)
          • daino Re: portfolio 08.04.05, 18:58
            Szczerze mówiąc to zaczepianie dziewczyn na ulicy i mówienie im, że są piękne i
            >
            > że chcę je fotografować śmieszy mnie i kojarzy się z tandetną komedią
            > romantyczną:-). Myślę, że tutaj jest jednak lepsze miejsce do nawiązywania
            > takich kontaktów.

tutaj nie jest lepsze, bo anonimowe.a anonima nie bierze sie serio.
            na ulicy - jak najbardziej, nie mow im ze sa "piekne" bo traci podrywem,
            najzwyczajniej zaczep, daj wizytowke z opisem dzialanosci, rzucajac "zadzwoni
            jesli zainteresowana" (czy cos w tym stylu) i w nogi. a bedziesz mial chetne.
            • superzgredzik Re: portfolio 08.04.05, 19:07
              daino napisała:

> tutaj nie jest lepsze, bo anonimowe.a anonima nie bierze sie serio.

Skoro tak sądzisz to Twojej wypowiedzi też nie biorę na serio.:-)
              • daino Re: portfolio 08.04.05, 19:09
                okej, jakos to przeboleje ;)

ja nie wystawiam oferty.a efekty swojej sam widzisz. wnioski wyciagnij sam;)
      • Gość: taramtaramtaram Re: portfolio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.05, 19:58
        A jakie kryteria powinna spełniać 'modelka'?
        • superzgredzik Re: portfolio 08.04.05, 22:45
          Gość portalu: taramtaramtaram napisał(a):

> A jakie kryteria powinna spełniać 'modelka'?
          Jestem otwarty na propozycje. W razie złych efektów współpracy zawsze pozostaje
          niezamieścić zdjęć tej akurat osoby na stronie.
          • Gość: taramtaramtaram Re: portfolio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.04.05, 01:04
            Ale może byś przybliżył jaki typ modelki poszukujesz? Typ urody... Czy wzrost
            jest ważny? Czy powinna był to typowa wychudzona modelka, czy może mieć
            bardziej kobiece kształty, byle by była fotogeniczna???? Napisz coś więcej po
            prostu!
            • superzgredzik Re: portfolio 09.04.05, 13:01
              Gość portalu: taramtaramtaram napisał(a):

> Ale może byś przybliżył jaki typ modelki poszukujesz? Typ urody... Czy wzrost
              > jest ważny? Czy powinna był to typowa wychudzona modelka, czy może mieć
              > bardziej kobiece kształty, byle by była fotogeniczna???? Napisz coś więcej po
              > prostu!

Wzrost u fotomodelki nie jest wogóle istotny w przeciwieństwie do modelki,
              która pokazuje się na wybiegu. Chodzi raczej o zachowane proporcje.
              Może mieć kobiece kształty, albo być szczupła. Kwestia dobrania odpowiednich
              póz, żeby wyglądała atrakcyjnie. Jesteś zainteresowana czy tak z ciekawości?
      • superzgredzik Re: portfolio 09.04.05, 20:06
        Dobra dziewczyny!!! Koniec z tą niepotrzebną, przesadną skromnością. Część z
        Was na pewno uważa się za atrakcyjne i warte uwiecznienie na fotkach. Pisać,
        pisać, pisać!!!
      • Gość: brzydula Re: portfolio IP: *.chello.pl 11.04.05, 10:42
        A gdzie by to miało być i ile czasu by zajęło?
        • nadobna7 Re: portfolio 11.04.05, 10:50
          Podaj swój mail jeśliś łaskaw
          • nadobna7 Re: portfolio 11.04.05, 10:50
            aha.No przecież jest.
          • superzgredzik Re: portfolio 11.04.05, 12:32
            nadobna7 napisała:

> Podaj swój mail jeśliś łaskaw
            Odpowiedziałem Ci na email.
        • superzgredzik Re: portfolio 11.04.05, 12:24
          Gość portalu: brzydula napisał(a):

> A gdzie by to miało być i ile czasu by zajęło?
          Studio jest w centrum. Max 1,5 godz.
          • Gość: brzydula Re: portfolio IP: *.chello.pl 11.04.05, 12:33
            Ty decydujesz jakie to mają być zdjęcia?
            • nadobna7 Re: portfolio 11.04.05, 12:47
              a ja odpisałam
            • superzgredzik Re: portfolio 11.04.05, 12:52
              Gość portalu: brzydula napisał(a):

> Ty decydujesz jakie to mają być zdjęcia?
              Standardy portfolio z grubsza są określone, ale jak masz jakieś konkretne
              potrzeby to nie ma problemu.
              • Gość: brzydula Re: portfolio IP: *.chello.pl 11.04.05, 13:02
                Moje GG: 5934454
      • umaa Re: portfolio 11.04.05, 13:58
        a moze nie sa zainteresowane bo zdjecia do ktorych link zamiesciles sa kiepskie?
        • superzgredzik Re: portfolio 11.04.05, 14:21
          umaa napisała:

> a moze nie sa zainteresowane bo zdjecia do ktorych link zamiesciles sa
          kiepskie
          > ?
          Masz jakieś konkretne uwagi?
          • umaa Re: portfolio 11.04.05, 14:29
            kilka by sie znalazlo
          • bonzee Re: portfolio 11.04.05, 14:40
            W tych zdjeciach zostaly zmienione proporcje. Ja to nazywam fotoshopowym
            odchudzaniem :D Amatorszczyzna...

members.chello.pl/r.krukowski/www/Galeria1/foto/07.jpg
            members.chello.pl/r.krukowski/www/Galeria1/foto/05.jpg
            • superzgredzik Re: portfolio 12.04.05, 00:00
              bonzee napisała:

> W tych zdjeciach zostaly zmienione proporcje. Ja to nazywam fotoshopowym
              > odchudzaniem :D Amatorszczyzna...

Owszem zostały zmienione i co z tego? Modelka nie wymagała odchudzania.
              Zrobiłem tak, bo miałem taki kaprys i to wszystko. Fajnie wyglądają. Troche jak
              w filmie panoramicznym.
              • bonzee Re: portfolio 12.04.05, 11:23
                > Fajnie wyglądają

Wygladaja paskudnie.
          • naels Re: portfolio 11.04.05, 15:06
            Drogi Superzgredziku, pozwol, ze skomentuje twoja propozycje i udziele ci kilku
            przyjacielskich rad z czystej zyczliwosci (wlasnie wyszlo slonce, co mnie
            wielce pozytywnie nastraja).
            Dziwisz sie, ze pojawilo sie tak niewiele pozytywnych odpowiedzi na twoj post?
            Po pierwsze, twoja propozycja brzmi niezwykle enigmatycznie, a przez to
            cokolwiek podejrzanie ("Jestem fotografem i chce zrobic portfolio", a
            jakiekolwiek inne informacje trzeba od ciebie wydzierac niemal sila - czy masz
            strone, gdzie studio, kogo wlasciwie poszukujesz... Czy to jakas kampania
            promocyjna, czy moze projekt studencki? Jestes zawodowcem, czy hobbysta,
            reprezentujesz kogos?) Po drugie, te zdjecia na stronie sa naprawde malo
            zachecajace (o co chodzi z tymi rozmazanymi torami w ciemnosci? Zdjecia
            chlopaczka i dziewczyny sa ladne, ale na poziomie albumu rodzinnego, nie
            profesjonalnego fotografa), jak i cala strona zreszta. Po trzecie, twoj nick, w
            polaczeniu z cala atmosfera tej propozycji (+jeszcze te zdjecia tatuazu i
            przykrotkiej spodniczki), przywodzi na mysl oblesnego piecdziesieciolatka,
            ktory ma chrapke na swieze dzierlatki i probuje je poderwac na oklepany numer
            z "profesjonalna fotografia". Moze popracuj nad porzadna strona i jakims
            osobistym info?
            • umaa Re: portfolio 11.04.05, 18:51
              i chyba to by bylo na tyle
              • superzgredzik Re: portfolio 11.04.05, 22:30
                umaa napisała:
                --------------------------------------------------------------------------------
                a moze nie sa zainteresowane bo zdjecia do ktorych link zamiesciles sa kiepskie?
                kilka by sie znalazlo
                > i chyba to by bylo na tyle

Jedno małe "ale". Zarówno zdjęcia jak i stronę zrobiłem od początku do końca
                sam, a ty prymitywie nawet nie jesteś w stanie samodzielnie wydusić z siebie co
                tak na prwde ci się w nich nie podoba o ile wogóle masz jakiekolwiek
                przemyślenia pustaku.
                • umaa Re: portfolio 12.04.05, 09:48
                  widze ze jednak lepeij ze nie wystawilam Ci konstruktywnej oceny, bo jak widze
                  nie lubisz byc jej poddawany, wlaszcza krytyce. myslales ze pokazesz kilka
                  zdjec wygladajacyc jak z rodzinnego albumu, a wszystkie kobiety i dziweczyny
                  padna Ci do stop....
                  widzisz w cale nie trzeba miec ogromnego doswiadczenia i super sprzetu aby
                  robic CIEKAWE i DOBRE zdjecia wiec nie zaslaniaj sie tym ze "wszystko sam
                  zrobile" , w zasadzie to przemawia to na Twoja niekorzysc poniewaz jezeli cos
                  robisz rob to od poczatku do konca dobrze

zycze powodzenia
            • superzgredzik Re: portfolio 12.04.05, 00:32
              naels napisała:

> Drogi Superzgredziku, pozwol, ze skomentuje twoja propozycje i udziele ci
              kilku
              >
              > przyjacielskich rad z czystej zyczliwosci (wlasnie wyszlo slonce, co mnie
              > wielce pozytywnie nastraja).
              > Dziwisz sie, ze pojawilo sie tak niewiele pozytywnych odpowiedzi na twoj
              post?
              > Po pierwsze, twoja propozycja brzmi niezwykle enigmatycznie, a przez to
              > cokolwiek podejrzanie ("Jestem fotografem i chce zrobic portfolio", a
              > jakiekolwiek inne informacje trzeba od ciebie wydzierac niemal sila - czy
              masz
              > strone, gdzie studio, kogo wlasciwie poszukujesz... Czy to jakas kampania
              > promocyjna, czy moze projekt studencki? Jestes zawodowcem, czy hobbysta,
              > reprezentujesz kogos?) Po drugie, te zdjecia na stronie sa naprawde malo
              > zachecajace (o co chodzi z tymi rozmazanymi torami w ciemnosci? Zdjecia
              > chlopaczka i dziewczyny sa ladne, ale na poziomie albumu rodzinnego, nie
              > profesjonalnego fotografa), jak i cala strona zreszta. Po trzecie, twoj nick,
              w
              >
              > polaczeniu z cala atmosfera tej propozycji (+jeszcze te zdjecia tatuazu i
              > przykrotkiej spodniczki), przywodzi na mysl oblesnego piecdziesieciolatka,
              > ktory ma chrapke na swieze dzierlatki i probuje je poderwac na oklepany numer
              > z "profesjonalna fotografia". Moze popracuj nad porzadna strona i jakims
              > osobistym info?
              >
              >
              Mam wrażenie, że jesteś, delikatnie mówiąc, oderwany od rzeczywistości.
              Jeżeli profesjonalnie zajmowałbym się fotografowaniem modelek to nie szukałbym
              chętnych na portfolio za 40 zł, którego rynkowa wartość sięga kilkuset zł. Nie
              wpadłeś na to geniuszu? Nie wpadłeś też na to, że gdybym miał wspaniałe zdjęcia
              na stronie to nie chciałbym ich zmieniać? Wogóle ten twój psudopsychologiczny
              wywód nie trzyma się kupy. Zwłaszcza ten komentarz o tatuażu, który w/g ciebie
              prawdopodobnie świadczy o tym, że modelka jest kryminalistką. Dzięki za dobre
              chęci, ale twoje rady są niewiele warte.
              Nie pozdrawiam.
      • pimpek06 Re: portfolio 11.04.05, 22:56
        powiedz mi jedno, czy sam malujesz swoje modelki?
        Chcesz modelkę, ale nic nie piszesz o tym co wymagasz.
        Przecież czegoś po niej oczekujesz.
        Napisz czego
        Fajnie jest sobie zrobić zdjęcia, i mieć je na prezent dla kogoś, milutkie
        Napisz w końcu, czego oczekujesz od modelki, co ma mieć, jakieś cechy
        wyglądu...co powinna wziąść,
        Co Cię zadowoli....
        Czy Ty wogóle wiesz co chcesz?
        • superzgredzik Re: portfolio 12.04.05, 00:15
          pimpek06 napisała:

> powiedz mi jedno, czy sam malujesz swoje modelki?
          > Chcesz modelkę, ale nic nie piszesz o tym co wymagasz.
          > Przecież czegoś po niej oczekujesz.
          > Napisz czego
          > Fajnie jest sobie zrobić zdjęcia, i mieć je na prezent dla kogoś, milutkie
          > Napisz w końcu, czego oczekujesz od modelki, co ma mieć, jakieś cechy
          > wyglądu...co powinna wziąść,
          > Co Cię zadowoli....
          > Czy Ty wogóle wiesz co chcesz?

Nie maluję modelek!!!!
          Absolutnie nic nie wymagam jeżeli chodzi o wygląd. Chęć do współpracy wystarczy.
          Powinna mieć rzeczy, w których wie, że dobrze wygląda. Najlepiej 2-3 zmiany
          ciuchów.

> Fajnie jest sobie zrobić zdjęcia, i mieć je na prezent dla kogoś, milutkie

Zapraszam:-)))
          • Gość: NADOBNA Re: portfolio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.05, 00:36
            No zastanów się.On się tu oferuje jako fotograf,czy wizażysta?
            • superzgredzik Re: portfolio 12.04.05, 01:09
              Gość portalu: NADOBNA napisał(a):

> No zastanów się.On się tu oferuje jako fotograf,czy wizażysta?

Dzięki:-)))
              • Gość: NADOBNA Re: portfolio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.05, 01:29
                A nie ma za co.Odebrales drugą pocztę?
                Dobranoc:)
                • superzgredzik Re: portfolio 12.04.05, 01:57

> A nie ma za co.Odebrales drugą pocztę?
                  > Dobranoc:)

Tak i odpisałem. Odezwij się jek wrócisz.
                  Cześć:-)
      • krowa_w_kropki Ja! Ja chcę! 12.04.05, 09:56
        Jestem ślepa (-10 w każdym oku), mam prawą nogę krótszą o 3mm a co za tym
        idzie: prawe biodro nieco obniżone i uroczo wystającą prawą łopatkę, do tego
        krzywy zgryz i jestem wiecznie rozczochrana (wmawiam sobie że to artystyczny
        nieład hihi).
        Reflektujesz? ;)
        P.S. Mówią że jestem piękną kobietą, ale faceci podobno nie dostrzegają
        szczegółów. :)))
        • b_bb Re: Ja! Ja chcę! 12.04.05, 11:04
          krowa_w_kropki napisała:

> Jestem ślepa (-10 w każdym oku), mam prawą nogę krótszą o 3mm a co za tym
          > idzie: prawe biodro nieco obniżone i uroczo wystającą prawą łopatkę, do tego
          > krzywy zgryz i jestem wiecznie rozczochrana (wmawiam sobie że to artystyczny
          > nieład hihi).

Dobry fotograf potrafi tak sfotografować kobietę, że zawsze będzie wyglądała
          przepięknie. A braków uczynić atut, podkreślić to, co najpiękniejsze.

> Reflektujesz? ;)

Na podstawie galerii myślisz, że dałby on radę? Zdjęcia ładnych ludzi wyjdą
          nieźle nawet dziecku, zaś profesjonalny fotograf powinien wydobyć z ludzi
          wewnętrzne piękno, pokazać jakąś tajemnicę, zainteresować nimi. Znajdujesz coś
          takiego na tych fotkach?

> P.S. Mówią że jestem piękną kobietą, ale faceci podobno nie dostrzegają
          > szczegółów. :)))

Faceci się nie znają. ;)))
          • krowa_w_kropki Re: Ja! Ja chcę! 12.04.05, 11:18
            b_bb napisała:

> Na podstawie galerii myślisz, że dałby on radę? Zdjęcia ładnych ludzi wyjdą
            > nieźle nawet dziecku, zaś profesjonalny fotograf powinien wydobyć z ludzi
            > wewnętrzne piękno, pokazać jakąś tajemnicę, zainteresować nimi. Znajdujesz coś
            > takiego na tych fotkach?

Żartujesz? Nasierowską to on z pewnością nie jest.

> Dobry fotograf potrafi tak sfotografować kobietę, że zawsze będzie wyglądała
            > przepięknie. A braków uczynić atut, podkreślić to, co najpiękniejsze.

Hi hi, uwierz mi, że aparat na zęby, szkła kontaktowe (wciąż boję się
            operacji), odpowiedni krój/fason stroju i długoletnie ćwiczenia w zespole tańca
            współczesnego, które dały mi sprężystość i WIZUALNIE prostą sylwetkę.
            Ale dłuuugo musiałam się uczyć jak udawać piękną ;)
            Pozdr.
            • krowa_w_kropki Re: Ja! Ja chcę! 12.04.05, 11:22
              Przepraszam, poprzedni post za szybko mi się wysłał. Chodziło mi o to, że te
              wszystkie wymienione przeze mnie tortury potrafią zrobić to samo co dobry
              fotograf: wyretuszować.
            • b_bb Re: Ja! Ja chcę! 12.04.05, 11:24
              krowa_w_kropki napisała:
              > Żartujesz? Nasierowską to on z pewnością nie jest.

No, niestety.

> Hi hi, uwierz mi, że aparat na zęby, szkła kontaktowe (wciąż boję się
              > operacji), odpowiedni krój/fason stroju i długoletnie ćwiczenia w zespole tańca
              > współczesnego, które dały mi sprężystość i WIZUALNIE prostą sylwetkę.
              > Ale dłuuugo musiałam się uczyć jak udawać piękną ;)

:))))
              Też pozdrawiam.
            • superzgredzik Re: Ja! Ja chcę! 12.04.05, 14:25

> Żartujesz? Nasierowską to on z pewnością nie jest.

Rozumiem, że chciałaś mnie (a może siebie?) ośmieszyć stawiając obok jednego z
              najlepszych polskich fotografików, ale troche ci nie wyszło. Nasierowska była
              portrecistką, jeżeli wiesz dokładnie co oznacza ten termin. Napewno nie
              fotografowała mody.
        • superzgredzik Re: Ja! Ja chcę! 12.04.05, 13:52
          krowa_w_kropki napisała:

> Jestem ślepa (-10 w każdym oku), mam prawą nogę krótszą o 3mm a co za tym
          > idzie: prawe biodro nieco obniżone i uroczo wystającą prawą łopatkę, do tego
          > krzywy zgryz i jestem wiecznie rozczochrana (wmawiam sobie że to artystyczny
          > nieład hihi).
          > Reflektujesz? ;)
          > P.S. Mówią że jestem piękną kobietą, ale faceci podobno nie dostrzegają
          > szczegółów. :)))

Rozumiem, że to ironiczny komentarz do braku wymagań z mojej strony.
          Ja naprawdę nie mam żadnych konkretnych oczekiwań.
          Ale gdyby podobna, ale mniej drastyczna propozycja trafiła mi się na prawdę
          prawdopodobnie zrobiłbym zdjęcia, bo uwielbiam robić zdjęcia, odsprzedałbym je
          modelce i nie zamieścił na stronie.
          Widzę, że niektórym trzeba mówić oczywiste rzeczy prosto w oczy. A więc
          specjalnie dla nich:
          WOLĘ FOTOGRAFOWAĆ PIĘKNE, ZADBANE KOBIETY OD BRZYDKICH.
          • Gość: NADOBNA Re: Ja! Ja chcę! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.05, 14:01
            Dziewczyny
            Czy dostrzegacie różnicę pomiędzy
            Nieprofesjonalistą
            a kimś kto
            Nie jest profesjonalistą?
            Chciałabym pochwalić Was za pełen Profesjonalizm
            w dziedzinie Podcinania Skrzydeł
            (Komuś kto być może JESZCZE nie jest profesjonalistą)
            • superzgredzik Re: Ja! Ja chcę! 12.04.05, 14:21

> Dziewczyny
              > Czy dostrzegacie różnicę pomiędzy
              > Nieprofesjonalistą
              > a kimś kto
              > Nie jest profesjonalistą?
              > Chciałabym pochwalić Was za pełen Profesjonalizm
              > w dziedzinie Podcinania Skrzydeł
              > (Komuś kto być może JESZCZE nie jest profesjonalistą)

Właśnie doświadczam...no właśnie nie wiem czego. Może palenie na stosie to
              przesada, ale po przeczytaniu wszystkich postów mam wrażenie, że niektóre
              chciałyby widzieć na moim miejscu 50 letniego, obleśnego, napalonego na młode
              siksy zboczeńca, który pewnie wogóle nie ma aparatu fotograficznego.
              Nie pozostaje mi nic innego jak ponownie Ci podziękować Nadobna:-)
              • Gość: NADOBNA Re: Ja! Ja chcę! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.05, 14:47
                No coś Ty.Nie ma za co:)
          • krowa_w_kropki Re: Ja! Ja chcę! 12.04.05, 15:38
            superzgredzik napisał:

> Ale gdyby podobna, ale mniej drastyczna propozycja trafiła mi się na prawdę
            > prawdopodobnie zrobiłbym zdjęcia, bo uwielbiam robić zdjęcia,

A ja uwielbiam być fografowana.
            Ależ nie obrażaj się, ja nie chciałam nikogo urazić. Jestem złośliwa ale bez
            złych intencji i jeśli już to w stosunku do siebie.
            Wiem co to znaczy portrecistka.
            • Gość: NADOBNA Re: Ja! Ja chcę! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.05, 18:07
              Krowa poróbmy sobie zdjęcia rentgenem.Ale będzie ubaw!:)
              • wildorchid Re: 12.04.05, 19:20
                wszystko pieknie ale tam gdzie pojechales pannie od pustakow i prymitywow to
                troche nie halo z twojej strony.dbaj o image przynajmniej
                takie zajawki to moze miec Herb Ritts a tobie wypadaloby nieco spasowac.

Nadobna-przestalas byc bezstronna w dyskusji-give it a rest.
                • Gość: NADOBNA Re: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.05, 19:42
                  Bardzo słuszna uwaga.Dziękuję Ci bardzo.Uważasz że się zapędziłam?Przepraszam.
                  P.S.Schlebia mi Twoje zainteresowanie moją osoba.Poczytuję to sobie jako
                  komplement
                  • wildorchid Re: 12.04.05, 22:44
                    :)
                    stop overreacting,dear.
                    nie interesuje sie Twoja osoba[interesuje sie glownie Soba,bije wrecz rekordy
                    samouwielbienia]-zauwazylam ino pewna zazylosc pomiedzy Toba a panem fotografem
                    spowodowane podobniez korespondencja emailowa.nic to-przeca to waszmosci
                    sprawa.tylko trzeba by zachowac obiektywizm ile sie tam da.
                • superzgredzik Re: 12.04.05, 20:53
                  wildorchid napisała:

> wszystko pieknie ale tam gdzie pojechales pannie od pustakow i prymitywow to
                  > troche nie halo z twojej strony.dbaj o image przynajmniej

Może i powinienem dbać o image, ale takie bezmyślne podłączanie się do krytyki
                  wyrażonej przez kogoś innego na zasadzie "wszystko jedno jak, aby tylko
                  przywalić komuś, kto się wychylił" też jest nie fair. Zwłaszcza wtedy, kiedy
                  samemu nie ma się kompletnie nic do powiedzenia na temat.
                  • umaa Re: 12.04.05, 21:53
                    zapewniam Cie ze akurat na ten temat mam wiele do powiedzenia
                    • superzgredzik Re: 12.04.05, 22:04
                      umaa napisała:

> zapewniam Cie ze akurat na ten temat mam wiele do powiedzenia

I oczywiście nie podzieliłaś się swą wiedzą, bo wiedziałaś, że się odgryzę.
                      • umaa Re: 12.04.05, 22:11
                        "gdzies tam wyzej" sie wypowiadalam na ten temat, sprawdz sobie, zreszta kilka
                        osob rowniez wyrazilo swoje opinie na temat jakosci Twoich zdjec, a ja nie
                        lubie sie powtarzac
                        • superzgredzik Re: 13.04.05, 01:08
                          umaa napisała:

zapewniam Cie ze akurat na ten temat mam wiele do powiedzenia
                          ----------------------------------------------------------------------------
                          > "gdzies tam wyzej" sie wypowiadalam na ten temat, sprawdz sobie, zreszta
                          kilka
                          > osob rowniez wyrazilo swoje opinie na temat jakosci Twoich zdjec, a ja nie
                          > lubie sie powtarzac
                          --------------------------------------------------------------------------
                          ------------------------------------------------------------------------------
                          kilka by sie znalazlo
                          ----------------------------------------------------------------------------
                          i chyba to by bylo na tyle
                          ------------------------------------------------------------------------
                          widze ze jednak lepeij ze nie wystawilam Ci konstruktywnej oceny, bo jak widze
                          nie lubisz byc jej poddawany, wlaszcza krytyce. myslales ze pokazesz kilka
                          zdjec wygladajacyc jak z rodzinnego albumu, a wszystkie kobiety i dziweczyny
                          padna Ci do stop....
                          widzisz w cale nie trzeba miec ogromnego doswiadczenia i super sprzetu aby
                          robic CIEKAWE i DOBRE zdjecia wiec nie zaslaniaj sie tym ze "wszystko sam
                          zrobile" , w zasadzie to przemawia to na Twoja niekorzysc poniewaz jezeli cos
                          robisz rob to od poczatku do konca dobrze

zycze powodzenia
                          ------------------------------------------------------------------------
                          ==========================================================================
                          To ma być ta Twoja wiedza? Jakoś na kolana mnie nie powaliła.
              • krowa_w_kropki Re: Ja! Ja chcę! 13.04.05, 11:43

> Krowa poróbmy sobie zdjęcia rentgenem.Ale będzie ubaw!:)

Nadobna, a wiesz, że ja mam nawet całkiem zgrabne płucka :)
      • superzgredzik Re: portfolio 12.04.05, 20:59
        Troche to inaczej wygląda niż sobie wyobrażałem. Jeden, jedyny plus w tym
        masowym ataku na moją propozycję jest taki, że wątek się utrzymuje na w miarę
        dobrej pozycji:-). No i jest jeszcze jeden-zainteresowana wie o czym mówię:-)
        • dotcom20 Re: portfolio 12.04.05, 22:53
          buhaha-po pierwsze co za tragiczna ksywa:superzgredzik.kolo skad tys sie urwal
          po drugie zdjecia fa-tal-ne.ostatnia idiotka i amatorka z zapedami na kariere
          Naomi i facjata ekspedientki z carrefoura moze na to poleciec.amatorszczyzna w
          twoich wypowiedziach,zdjeciach,podejsciu,wszystkim.
          Marcin Tyszka to z ciebie nie bedzie.
          cieszysz sie ze watek skacze?jaaaaa....to ci afera,tak na nic lepszego nie licz.
          aha ten plus to pewnie neurotyczka nadobna,biedna dziewczynka-utrzymanka,ma
          jakas jazde na robienie sobie zdjec.taaaak to twoj poziom,nie ma co.
          masakra takie posty-i jeszcze sie rzuca jak mu prawde pisza:DD
          btw-nie jestem dziewczyna totez nie wycieraj sobie zaraz geby ze laska komus
          zazdrosci.LOL.
          • Gość: NADOBNA Re: portfolio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.05, 23:03
            Mimo wszystko z tej histerii bije kobiecość
            Nie kobiecość-kobiecość
            taka kobiecość-babsztylowość
            Dlaczego szukasz zaczepki niemądre dziewczę?
          • superzgredzik Re: portfolio 13.04.05, 00:57
            dotcom20 napisała:

> buhaha-po pierwsze co za tragiczna ksywa:superzgredzik.kolo skad tys sie urwal
            > po drugie zdjecia fa-tal-ne.ostatnia idiotka i amatorka z zapedami na kariere
            > Naomi i facjata ekspedientki z carrefoura moze na to poleciec.amatorszczyzna
            w
            > twoich wypowiedziach,zdjeciach,podejsciu,wszystkim.
            > Marcin Tyszka to z ciebie nie bedzie.
            > cieszysz sie ze watek skacze?jaaaaa....to ci afera,tak na nic lepszego nie
            licz
            > .
            > aha ten plus to pewnie neurotyczka nadobna,biedna dziewczynka-utrzymanka,ma
            > jakas jazde na robienie sobie zdjec.taaaak to twoj poziom,nie ma co.
            > masakra takie posty-i jeszcze sie rzuca jak mu prawde pisza:DD
            > btw-nie jestem dziewczyna totez nie wycieraj sobie zaraz geby ze laska komus
            > zazdrosci.LOL.

Zaskoczyłeś mnie. Chciałem przeczytać inne twoje posty, żeby zobaczyć co taki
            ziejący agresją i nienawiścią frustrat ma innym do powiedzenia i wiesz co?
            Wielkie NIIIIIIIIIIIIIIIIIIC. Innych twoich wypowiedzi po prostu nie ma. Ten
            post to taki jednorazowy epizod. Żegnam.
            • Gość: NADOBNA Re: portfolio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.05, 01:04
              Zatkało mnie.Czytałam i czułam jak buziunia mi się rozdziawia w wielkie ooo .
              Ja nie wierzę że tak niepełnosprawne umysłowo osoby uważane powszechnie za jak
              najbardziej sprawne o tak wysokim poziomie agresji i zawiści przemawiają do
              mnie,lub o mnie.
              Wierzę że to prowokacja.
              Z najniższej półki,ale zawsze to lepiej niż być debilem.
        • fragile_f Re: portfolio 13.04.05, 09:18
          Drogi Superzgredku, mam jedna rade dla Ciebie: najpierw naucz sie robic zdjecia,
          a pozniej pokazuj swoj dorobek na forum publicznym. To, co jest na niej w tej
          chwili mnie osobiscie nie zacheciloby ani troche. Zdjecia sa zle skomponowane,
          swiatlo płaskie... Popracuj nad dobrym portfolio (przeciez to nie musza byc
          ludzie na poczatek), naucz sie podstaw fotografii a dopiero pozniej pytaj sie
          pan, czy chcialyby ci pozowac... Bo teraz to ja sie im nie dziwie, ze nie
          rzucaly sie na Ciebie ;-)
          • superzgredzik Re: portfolio 13.04.05, 12:11
            fragile_f napisała:

> Drogi Superzgredku, mam jedna rade dla Ciebie: najpierw naucz sie robic
            zdjecia
            > ,
            > a pozniej pokazuj swoj dorobek na forum publicznym. To, co jest na niej w tej
            > chwili mnie osobiscie nie zacheciloby ani troche.

Za bardzo skupiłaś się na obsmarowywaniu mnie i pogubiłaś wyrazy, a konkretnie
            wyrazy "strona www". Przemyśl to.

Zdjecia sa zle skomponowane,
            > swiatlo płaskie...

To jedyny kojarzący ci się z fotografią termin, jaki udało ci się wygrzebać z
            pamięci? We wszystkich zdjęciach modelki właśnie uciakałem z ostrego słońca
            (chyba to miałaś na myśli pisząc "płaskie światło") w cień, co widać na
            zdjęciach. Swiatło mogłoby byś lepsz, ale wtedy też było nie najgorsze. Ty w
            swoich, zapewne licznych, plenerowych dokonaniach fotograficznych pewnie
            zamawiasz u Pana Boga światło odpowiednie do tematu. Pozazdrościć.

Popracuj nad dobrym portfolio (przeciez to nie musza byc
            > ludzie na poczatek), naucz sie podstaw fotografii a dopiero pozniej pytaj sie
            > pan, czy chcialyby ci pozowac...

Podstawy mam w małym palcu, ale ty i tak nie byłabyś w stanie tego ocenić.

Bo teraz to ja sie im nie dziwie, ze nie
            > rzucaly sie na Ciebie ;-)

Nikogo nie zachęcałem do rzucania się na mnie, ale ty widać masz jakieś
            niezaspokojone potrzeby.
            • isabelle7 Re: portfolio 14.04.05, 18:27
              Powiem tak. Robic fotki to dar. A w fotografii licza ujęcia. To zalezy od nie
              tylko fotograf ale i modeli. Czy model ma cos w sobie,w gestach, mimice, czy ma
              tajemnice, ktora fotograf wyciaga.

Teraz zobaczyłam to portofolio dokladnie i powiem tak: Twój błąd to ten, ze
              ucinasz głowy. Nieładnie to wyglaa chocby 5 min a to widac, ze uciete.

Poradziałm Ci modelke, jest pryz moim niku link do niej. Z taka modelka zrobisz
              ładne portofolio, bo ona umie pozowac i ma cos w sobie co daje mozliwosci dl
              fotografow.

photobucket.com/albums/v718/vasilevna/Detskie%20modeli/Baby%202002-2/?action=view¤t=9.jpg

To link, zobacz na fotke 1 u dolu. Ta dziewczynka ładnie zapozowała.Dziecko
              jest ruchliwe wiec fotograf mial refleks i uchwycił to w ujeciu. Podoba mi sie
              i 3 fotka.
              Model musi byc elastyczny i plastyczny.
              • superzgredzik Re: portfolio 14.04.05, 19:37
                isabelle7 napisała:

> Powiem tak. Robic fotki to dar. A w fotografii licza ujęcia. To zalezy od nie
                > tylko fotograf ale i modeli. Czy model ma cos w sobie,w gestach, mimice, czy
                ma
                >
                > tajemnice, ktora fotograf wyciaga.
                >
                > Teraz zobaczyłam to portofolio dokladnie i powiem tak: Twój błąd to ten, ze
                > ucinasz głowy. Nieładnie to wyglaa chocby 5 min a to widac, ze uciete.
                >
                > Poradziałm Ci modelke, jest pryz moim niku link do niej. Z taka modelka
                zrobisz
                >
                > ładne portofolio, bo ona umie pozowac i ma cos w sobie co daje mozliwosci dl
                > fotografow.
                >
                > photobucket.com/albums/v718/vasilevna/Detskie%20modeli/Baby%202002-2/?action=view¤t=9.jpg
                >
                > To link, zobacz na fotke 1 u dolu. Ta dziewczynka ładnie zapozowała.Dziecko
                > jest ruchliwe wiec fotograf mial refleks i uchwycił to w ujeciu. Podoba mi
                sie
                > i 3 fotka.
                > Model musi byc elastyczny i plastyczny.

Dzięki za namiary, ale jeżeli to profesjonalna modelka to odpada ze względu na
                koszty.
                "Obcinam głowy" całkiem specjalnie :-))))))))))))))))). Oto kilka przykładów na
                to, że nie jestem jedyny, który tak "okalecza" biedne kobiety:
                www.modelki.artvenus.pl/portfolio.php?card=05.jpg
                www.modelki.artvenus.pl/portfolio.php?card=10.jpg
                www.modelki.artvenus.pl/portfolio2.php?card=19.jpg
                www.2face.com.pl/2face/index.php
                www.2face.com.pl/2face/index.php?id=1&sub=4&tabs=pod
                • isabelle7 Re: portfolio 14.04.05, 21:35
                  > Dzięki za namiary, ale jeżeli to profesjonalna modelka to odpada ze względu
                  na
                  > koszty.

Nawet nie zapytałeś jej. A ona chyba aż droga nie jest. Z tego co czytałam.
                  Napisz do niej mail najlepiej.

> "Obcinam głowy" całkiem specjalnie :-))))))))))))))))). Oto kilka przykładów
                  na
                  >
                  > to, że nie jestem jedyny, który tak "okalecza" biedne kobiety:
                  > www.modelki.artvenus.pl/portfolio.php?card=05.jpg
                  > www.modelki.artvenus.pl/portfolio.php?card=10.jpg
                  > www.modelki.artvenus.pl/portfolio2.php?card=19.jpg
                  > www.2face.com.pl/2face/index.php
                  > www.2face.com.pl/2face/index.php?id=1&sub=4&tabs=pod

Wiesz co te 2 poczatkowe to z sesji takiej na której nie głowa ważna, a inne
                  częsci ciała. I dlatego ta głowa jest ucięta. Ale nie pasuje to w postaci np
                  chłopaczka czy kobiety, która Ty sfotografowałeś. To inny typ fotografii, to
                  erotyka.

@ ostanie linki to twarz- pani z czerownymi ustami i zabojczo niebieskimi
                  oczami, okropna. To warz elle?
                  Podoba mi się ta osttani twarz, ta w ostanim linku.
                  Pokaz fotki swoje, ale takie ktorych nie masz w portofolio?
                  • isabelle7 Re: portfolio 14.04.05, 21:41
                    > @ ostanie linki to twarz- pani z czerownymi ustami i zabojczo niebieskimi
                    > oczami, okropna. To warz elle?
                    to okropne 2 kwadrat od lewej u góry, z tym kolczykiem.

Ładnie wyszła na 9 kwadracie, tam na sofie leżąć. A kwadrat 5, sama twarz,
                    przypomina mi egipskie popiersie. Super:))
                  • superzgredzik Re: portfolio 14.04.05, 21:49
                    isabelle7 napisała:

> > Dzięki za namiary, ale jeżeli to profesjonalna modelka to odpada ze wzglę
                    > du
                    > na
                    > > koszty.
                    >
                    > Nawet nie zapytałeś jej. A ona chyba aż droga nie jest. Z tego co czytałam.
                    > Napisz do niej mail najlepiej.
                    >
                    >
                    > > "Obcinam głowy" całkiem specjalnie :-))))))))))))))))). Oto kilka przykła
                    > dów
                    > na
                    > >
                    > > to, że nie jestem jedyny, który tak "okalecza" biedne kobiety:
                    > > www.modelki.artvenus.pl/portfolio.php?card=05.jpg
                    > > www.modelki.artvenus.pl/portfolio.php?card=10.jpg
                    > > www.modelki.artvenus.pl/portfolio2.php?card=19.jpg
                    > > www.2face.com.pl/2face/index.php
                    > > www.2face.com.pl/2face/index.php?id=1&sub=4&tabs=pod
                    >
                    > Wiesz co te 2 poczatkowe to z sesji takiej na której nie głowa ważna, a inne
                    > częsci ciała. I dlatego ta głowa jest ucięta. Ale nie pasuje to w postaci np
                    > chłopaczka czy kobiety, która Ty sfotografowałeś. To inny typ fotografii, to
                    > erotyka.

Starasz się stworzyć pozory kogoś, kto na fotografii zjadł zęby. Niestety nie
                    znasz się na tym. Niekonwencjonalne kadry nie mają nic wspólnego z erotyką.
                    Można je stosować tam gdzie fotografik ma na to ochotę. Taki jest trend w
                    fotografii. Zaburzenia osi symetrii także. Zdjęcia "ładnie" (nie cierpię tego
                    słowa- kojarzy mi się z totalnym banałem) skadrowane z usmiechniętą buzią
                    idealnie na środku dobre są dla mamuś, które mają kupić odemnie pozowane
                    zdjęcia swoich pociech pstryknięte w szkole na tle z chmurkami i słoneczkiem.
                    >
                    > @ ostanie linki to twarz- pani z czerownymi ustami i zabojczo niebieskimi
                    > oczami, okropna. To warz elle?
                    > Podoba mi się ta osttani twarz, ta w ostanim linku.
                    > Pokaz fotki swoje, ale takie ktorych nie masz w portofolio?

Mogę Ci coś podesłać na maila, bo nie mam zgody na zamieszczenie innych fotek
                    na www.
                    • superzgredzik Re: portfolio 14.04.05, 22:28
                      superzgredzik napisał:

> > oczami, okropna. To warz elle?
                      > > Podoba mi się ta osttani twarz, ta w ostanim linku.
                      > > Pokaz fotki swoje, ale takie ktorych nie masz w portofolio?
                      >
                      > Mogę Ci coś podesłać na maila, bo nie mam zgody na zamieszczenie innych fotek
                      > na www.

Ale dopiero z domu za pare godzin.
                    • isabelle7 Re: portfolio 14.04.05, 22:50
                      > Starasz się stworzyć pozory kogoś, kto na fotografii zjadł zęby. Niestety nie
                      > znasz się na tym. Niekonwencjonalne kadry nie mają nic wspólnego z erotyką.
                      > Można je stosować tam gdzie fotografik ma na to ochotę.

Nie staram sie. Mowie o tym co czuje. A to w sztuce dobre, o ile wiem.Sztuka
                      budzi emocje. We mnie takie jakie pisze. To Twoja sztuka a ja ją tak odbieram.

>Niekonwencjonalne kadry nie mają nic wspólnego z erotyką.
                      > Można je stosować tam gdzie fotografik ma na to ochotę.

Słuchaj: pani która pozuje(sztucznie) z usmiechem, podpiera bok ręką i ma
                      ucięta głowe wyglada bardzo zle. Bardzo amatorkso. Tej postaci brakuje głebi,
                      elastycznosci. I czy umiescisz ja w takim kadrze czy takim nic tego nie zmieni.
                      Jej poza jest okropna i sztuczna, a sztucznosc to najgorsze co moze byc w
                      fotografii.
                      W erotyce takie kadrowanie z ucieta twarza, czy innymi rzeczami tak aby
                      wykesponowac innewazniejsze tak to ujmijmy jest najbardziej na miesjcu. Modelki
                      sa plastyczne, jest tam swiatlocien itp i to obciecie głowy i nie tylko, dodaje
                      magii fotce a nie amatorskosci.

Wiem ze eksperyntowanie jest cecha nie tylko fotografii. Ale Twoje modelki
                      sztucznie pozuja. Zapros do sesji Agate Grodek. ta ktora Ci poleciła., Napisz
                      maila. Zobacz na jej portofolio - Ona jest elastyczna, plastyczna i naturalna
                      nawte jak sie podeprze pod bok. Po prostu ma ku temu predyspozycje. Fotograf
                      zaprasza takie osoby z ktorych cos mu wyjdzie ciekawego, jak ma do dyspozycji
                      nieodpowiednie modelki bez talentu do pozowania itp to nic mu nie wyjdzie. Tak
                      jak kogos lubi kamera tak i obiektyw musi kogos lubic; mowi sie ze ktos jest
                      fotogeniczny, ze ma platyczna twarz itp.

> Mogę Ci coś podesłać na maila, bo nie mam zgody na zamieszczenie innych fotek
                      > na www.
                      Bedzie mi bardzo miło. Fotografia jak obraz mowi swoja trescia.:))
                      czekam na mail z fotkami.
                      pozdrawiam

P.S
                      Zgłosiła sie jakas pani z forum?
                      • superzgredzik Re: portfolio 15.04.05, 01:25
                        isabelle7 napisała:

> > Starasz się stworzyć pozory kogoś, kto na fotografii zjadł zęby. Niestety
                        > nie
                        > > znasz się na tym. Niekonwencjonalne kadry nie mają nic wspólnego z erotyk
                        > ą.
                        > > Można je stosować tam gdzie fotografik ma na to ochotę.
                        >
                        > Nie staram sie. Mowie o tym co czuje. A to w sztuce dobre, o ile wiem.Sztuka
                        > budzi emocje. We mnie takie jakie pisze. To Twoja sztuka a ja ją tak odbieram.

OK, ale patrzysz na mnie jak na kogoś kto zaczyna eksperymentować z fotografią
                        i zrobił pare zdjęć sąsiadce. Jestem krytycznie do siebie nastawiony, ale
                        uwierz mi, że wszystko co wymieniłaś jako błędy kadrownia zrobiłem z pełną
                        świadomością, żeby uciec od banału. Zrobiłem masę najrozmaitszych zdjęć
                        (ślubnych, pozowanych, legitymacyjnych, krajobrazów, reportażowych, aktów) i
                        kiedy mówisz mi, że nie umiem ustawić prosto aparatu albo, że nie powinienem
                        obcinać głowy to czuję się jak kierowca rajdowy, któremu mówisz, że nie
                        powinien się tak ślizgać na zakrętach, bo walnie w słup i powinien troche
                        popracować nad panowaniem nad pojazdem, bo na Marszałkowskiej to całkiem
                        inaczej wygląda.
                        > >Niekonwencjonalne kadry nie mają nic wspólnego z erotyką.
                        > > Można je stosować tam gdzie fotografik ma na to ochotę.
                        >
                        > Słuchaj: pani która pozuje(sztucznie) z usmiechem, podpiera bok ręką i ma
                        > ucięta głowe wyglada bardzo zle. Bardzo amatorkso. Tej postaci brakuje głebi,
                        > elastycznosci. I czy umiescisz ja w takim kadrze czy takim nic tego nie
                        zmieni.
                        >
                        > Jej poza jest okropna i sztuczna, a sztucznosc to najgorsze co moze byc w
                        > fotografii.
                        > W erotyce takie kadrowanie z ucieta twarza, czy innymi rzeczami tak aby
                        > wykesponowac innewazniejsze tak to ujmijmy jest najbardziej na miesjcu.
                        Modelki
                        >
                        > sa plastyczne, jest tam swiatlocien itp i to obciecie głowy i nie tylko,
                        dodaje
                        >
                        > magii fotce a nie amatorskosci.
                        >
                        > Wiem ze eksperyntowanie jest cecha nie tylko fotografii. Ale Twoje modelki
                        > sztucznie pozuja. Zapros do sesji Agate Grodek. ta ktora Ci poleciła., Napisz
                        > maila. Zobacz na jej portofolio - Ona jest elastyczna, plastyczna i naturalna
                        > nawte jak sie podeprze pod bok. Po prostu ma ku temu predyspozycje. Fotograf
                        > zaprasza takie osoby z ktorych cos mu wyjdzie ciekawego, jak ma do dyspozycji
                        > nieodpowiednie modelki bez talentu do pozowania itp to nic mu nie wyjdzie.
                        Tak
                        > jak kogos lubi kamera tak i obiektyw musi kogos lubic; mowi sie ze ktos jest
                        > fotogeniczny, ze ma platyczna twarz itp.

Nie mów, że się teraz przesiądziecie na moją modelkę?;-)

> > Mogę Ci coś podesłać na maila, bo nie mam zgody na zamieszczenie innych f
                        > otek
                        > > na www.
                        > Bedzie mi bardzo miło. Fotografia jak obraz mowi swoja trescia.:))
                        > czekam na mail z fotkami.
                        > pozdrawiam
                        >
                        > P.S
                        > Zgłosiła sie jakas pani z forum?

Jedna się zgłosiła, ale przez wiejskie baby spod kościoła, które się tu licznie
                        gromadzą, została napiętnowana mianem neurotyczki, dupodajki i czyjejś tam
                        utrzymanki no i chyba się laska rozmyśliła.

Co do Twojej modelki to faktycznie nie sprawdzałem ile sobie życzy, ale zrobię
                        to.
                        Dzięki. Pozdrawiam.
      • bialo-biala Re: portfolio 14.04.05, 11:13
        ale jaja!:))
        • Gość: ola Re: portfolio IP: *.icpnet.pl 14.04.05, 20:08
          jesli nie wiesz Panie fotografie, portfolio to nie jedna sesyjka i 20 zdjęć.
          To zbior zdjec modelki w roznym stylu, roznych stylizacjach,strojach i
          klimatach.
          • superzgredzik Re: portfolio 14.04.05, 20:36
            Gość portalu: ola napisał(a):

> jesli nie wiesz Panie fotografie, portfolio to nie jedna sesyjka i 20 zdjęć.
            > To zbior zdjec modelki w roznym stylu, roznych stylizacjach,strojach i
            > klimatach.

Pisałem, Pani niewiadomokto, żeby zabrać kilka zmian ciuchów. Do uzyskania
            różnych klimatów, Pani niewiadomokto, służą zmiany oświetlenia i tła jakby Pani
            niewiedziała. A jeżeli już upierać się przy Twojej teorii to moje zdjęcia
            mogłyby być częścią czyjegoś portfolio. Wydaje mi się także, że masz problemy
            ze zrozumieniem znaczenia słowa "wybrane". Napisałem o 20 wybranych(!)
            zdjęciach spośród ponad 100.
      • xoxo I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 14.04.05, 21:07
        • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 14.04.05, 21:24
          xoxo napisała:

>
          Uważającym się za Bóg-wie-kogo "damom" widać się podoba, bo co jakiś czas
          któraś wysmaruje jakiś paszkwil. Mam taką teorię: im bardziej złośliwy wpis(a
          jest ich tu troche-;) tym większy pasztet go napisał, bo wie, że nigdy nie
          odważy się na sesję foto. Co Wy na to piękności?
          • xoxo Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 14.04.05, 22:21
            Wiem ze przynajmniej jedna ze "zlosliwych" tu dziewczyn jest zawodowa modelka,
            znana, odkrycie sprzed paru lat, utkwila mi w pamieci. Wiec twoja teoria jest
            bledna.
            • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 14.04.05, 22:26
              xoxo napisała:

> Wiem ze przynajmniej jedna ze "zlosliwych" tu dziewczyn jest zawodowa
              modelka,
              > znana, odkrycie sprzed paru lat, utkwila mi w pamieci. Wiec twoja teoria jest
              > bledna.

Albo ona jest wyjątkiem ją potwierdzającym, jeżeli rzeczywiście jest tak jak
              mówisz;-))))))))))))))))))
              • xoxo Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 14.04.05, 22:36
                Jak na forum Fotografia oceniaja twoja tworczosc?
                • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 14.04.05, 22:41
                  xoxo napisała:

> Jak na forum Fotografia oceniaja twoja tworczosc?
                  Żartujesz? Naforum fotografia panuje klimat giełdy: co? za ile? gdzie? od kogo?
                  • xoxo Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 14.04.05, 22:43
                    Moze wystarczy sie zapytac. Chetnie sie dowiem co maja do powiedzenia
                    zawodowcy, skoro juz tyle "zamieszania" wsrod "sfrustrowanych brzydul". Ech.
                    • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 14.04.05, 22:48
                      xoxo napisała:

wsrod "sfrustrowanych brzydul".

Mogę wiedzieć z czego/kogo to cytat?
                      • xoxo Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 14.04.05, 22:55
                        To nie cytat ale wyciagniety wniosek z twej teorii o pasztetach. I nie byl to
                        jedyny obrazliwy tego typu. No dalej, smialo Zgredziku, moze link na forum
                        Fotografia kulturalnie i fachowo zazegna spory.
                        • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 01:36
                          xoxo napisała:

> To nie cytat ale wyciagniety wniosek z twej teorii o pasztetach. I nie byl to
                          > jedyny obrazliwy tego typu. No dalej, smialo Zgredziku, moze link na forum
                          > Fotografia kulturalnie i fachowo zazegna spory.

W cudzysłów na ogół bierze się cytaty stąd mój wniosek.
                          Nie wiem jakie spory masz na myśli. Chodzi mi o nawiązanie współpracy z
                          dziewczyną, która chce mieć sesję za niewielkie pieniądze. O co tu się spierać?
                          Ale OK. Jak myślisz, że tupniesz nóżką i pogrozisz fachowcami od fotografii i
                          mi się świat pod nogami to jesteś w błędzie. Będę pod swoim nikiem, ale proszę
                          bez szczucia. Umowa jest taka: ja zamieszczam link z prośbą o rzeczowy
                          komentarz osób, które tam się stale udzielają, a Ty sie nie wcinasz i
                          komentujesz wszystko tu OK?
                          • xoxo Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 02:07
                            superzgredzik napisał:
                            > W cudzysłów na ogół bierze się cytaty stąd mój wniosek.<

Zly wniosek. W cudzyslow ujmuje sie takze wyrazy i zwroty uzyte przenosnie lub
                            ironicznie w celu wyodrebnienia ich w tekscie.

> Nie wiem jakie spory masz na myśli. Chodzi mi o nawiązanie współpracy z
                            > dziewczyną, która chce mieć sesję za niewielkie pieniądze. O co tu się
                            spierać?<

Zgredziku, rozbrajasz mnie, "jakie spory"? A o czym GLOWNIE jest ten watek na
                            ponad 100 postow?

> Ale OK. Jak myślisz, że tupniesz nóżką i pogrozisz fachowcami od fotografii i
                            > mi się świat pod nogami to jesteś w błędzie.<

Ze co prosze? Kto grozil? W moim poscie jest napisane:(...)moze link na forum
                            Fotografia kulturalnie i fachowo (...)"

Będę pod swoim nikiem, ale proszę
                            > bez szczucia.<

Znowu przypisujesz mi cudze zachowanie. A nie masz przyczyn gdyz na temat twej
                            tworczosci nie powiedzialam slowa.

>Umowa jest taka: ja zamieszczam link z prośbą o rzeczowy
                            > komentarz osób, które tam się stale udzielają, a Ty sie nie wcinasz i
                            > komentujesz wszystko tu OK? <

Umowa jest taka, ze wklejasz na forum F. link do CALEGO watku z tego forum. OK?

Co do wcinania: ja nawet nie zamierzalam podawac linka ani komentarzy tu na
                            forum...zakladalam, ze zainteresowani odszukaja. W koncu to dlugi watek pelen
                            dialogow.
                            • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 02:17
                              xoxo napisała:

> superzgredzik napisał:
                              > > W cudzysłów na ogół bierze się cytaty stąd mój wniosek.<
                              >
                              >
                              > Zly wniosek. W cudzyslow ujmuje sie takze wyrazy i zwroty uzyte przenosnie
                              lub
                              > ironicznie w celu wyodrebnienia ich w tekscie.
                              >
                              >
                              >
                              >
                              > > Nie wiem jakie spory masz na myśli. Chodzi mi o nawiązanie współpracy z
                              > > dziewczyną, która chce mieć sesję za niewielkie pieniądze. O co tu się
                              > spierać?<
                              >
                              >
                              > Zgredziku, rozbrajasz mnie, "jakie spory"? A o czym GLOWNIE jest ten watek na
                              > ponad 100 postow?
                              >
                              Ja się tylko bronię przed głupimi i złośliwymi komentarzami. Z tym kto mnie
                              fachowo krytykuje, zamiast zbluzgać i uciec, podejmuję dyskusję. Chyba mi nie
                              powiesz, żę nie mogę?
                              >
                              >
                              > > Ale OK. Jak myślisz, że tupniesz nóżką i pogrozisz fachowcami od fotograf
                              > ii i
                              > > mi się świat pod nogami to jesteś w błędzie.<
                              >
                              >
                              > Ze co prosze? Kto grozil? W moim poscie jest napisane:(...)moze link na forum
                              > Fotografia kulturalnie i fachowo (...)"
                              >
                              >
                              >
                              > Będę pod swoim nikiem, ale proszę
                              > > bez szczucia.<
                              >
                              >
                              > Znowu przypisujesz mi cudze zachowanie. A nie masz przyczyn gdyz na temat
                              twej
                              > tworczosci nie powiedzialam slowa.
                              >
                              >
                              >
                              > >Umowa jest taka: ja zamieszczam link z prośbą o rzeczowy
                              > > komentarz osób, które tam się stale udzielają, a Ty sie nie wcinasz i
                              > > komentujesz wszystko tu OK? <
                              >
                              >
                              > Umowa jest taka, ze wklejasz na forum F. link do CALEGO watku z tego forum.
                              OK?
                              >
                              > Co do wcinania: ja nawet nie zamierzalam podawac linka ani komentarzy tu na
                              > forum...zakladalam, ze zainteresowani odszukaja. W koncu to dlugi watek pelen
                              > dialogow.

80% tego wpisu jest bez sensu, ale mniejsza z tym.
                              Wyjaśnij mi tylko jak ma wyglądać ta konfrontacja na fotografii?
                              • xoxo Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 02:36
                                > > superzgredzik napisał:
                                > Ja się tylko bronię przed głupimi i złośliwymi komentarzami. Z tym kto mnie
                                > fachowo krytykuje, zamiast zbluzgać i uciec, podejmuję dyskusję. Chyba mi nie
                                > powiesz, żę nie mogę?<

Masz prawo. Tylko kieruj swe pretensje do wlasciwych ludzi.

> 80% tego wpisu jest bez sensu<

Ten komentarz byl zbedny. I nie na miejscu. Dedykuje tobie pewne
                                powiedzenie: "Uchodzic za idiote w oczach kretyna to rozkosz dla smakosza".
                                Odbierz je jak wolisz, dla mnie to juz nie ma znaczenia.

EOT

• superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 02:50
                                  xoxo napisała:

> > > superzgredzik napisał:
                                  > > Ja się tylko bronię przed głupimi i złośliwymi komentarzami. Z tym kto mn
                                  > ie
                                  > > fachowo krytykuje, zamiast zbluzgać i uciec, podejmuję dyskusję. Chyba mi
                                  > nie
                                  > > powiesz, żę nie mogę?<
                                  >
                                  > Masz prawo. Tylko kieruj swe pretensje do wlasciwych ludzi.
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > > 80% tego wpisu jest bez sensu<
                                  >
                                  > Ten komentarz byl zbedny. I nie na miejscu. Dedykuje tobie pewne
                                  > powiedzenie: "Uchodzic za idiote w oczach kretyna to rozkosz dla smakosza".
                                  > Odbierz je jak wolisz, dla mnie to juz nie ma znaczenia.
                                  >
                                  > EOT

Łaski nie robisz. Chcesz się obrażać to się obrażaj. Nie będę Cie prosił żebyś
                                  została i jeszcze trochę mi podogryzała.
          • umaa Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 00:24
            kochanie sesji foto mam za soba setki!

wlasne wrocilam z pokazu hugo bossa gdzie zwykly look book wyglada lepiej niz
            Twoje portfolio

mam prosbe, naucz sie z pokora przyjmowac krytyke
            • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 01:05
              umaa napisała:

> kochanie sesji foto mam za soba setki!

Nie spoufalaj się.
              • umaa Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 09:28
                och! przepraszam
                • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 09:34
                  umaa napisała:

> och! przepraszam
                  Proszę. I więcej tego nie rób;).
                  • umaa Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 09:40
                    nie usmiechaj sie do mnie
            • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 09:56
              umaa napisała:

> kochanie sesji foto mam za soba setki!
              >
              > wlasne wrocilam z pokazu hugo bossa gdzie zwykly look book wyglada lepiej niz
              > Twoje portfolio
              >
              > mam prosbe, naucz sie z pokora przyjmowac krytyke

A ja mógłbym napisać, że mam za sobą tysiące sesji jako fotograf w Paryżu,
              Mediolanie i Tokio, na co Ty oczywiście odpowiesz, że po zdjęciach tego nie
              widać i tu jest właśnie pies pogrzebany - Ty widzisz moje zdjęcia i się na nich
              wyrzywasz, a Ciebie ani nie widać, ani nie słychać i nic o Tobie nie wiadomo i
              takie dyrdymały o wielkim świecie mody możesz wypisywać do woli, będąc nawet
              90cio kilogramowym facetem, a nie modelką, co prubujesz zasugerować. Tym
              bardziej, że Twoja wypowiedź kończy się i zaczyna na obcych słówkach, a nie
              wnosi absolutnie nic do dyskusji. Pochwal się swoją wiedzą zdobytą w czasie
              setek sesji- może pomożesz mi choćby zrównać się poziomem z look bookami hugo
              bossa:-)))))))))))))))))))))))))))). A może podeślesz mi fotkę? Miałbym
              (niedościgniony) wzorzec.
              • umaa Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 10:05
                superzgredzik napisał:

> A ja mógłbym napisać, że mam za sobą tysiące sesji jako fotograf w Paryżu,
                > Mediolanie i Tokio,

moglbys ale nie mozesz

na co Ty oczywiście odpowiesz, że po zdjęciach tego nie
                > widać

oj nie widac nie widac

i tu jest właśnie pies pogrzebany - Ty widzisz moje zdjęcia i się na nich
                >
                > wyrzywasz, a Ciebie ani nie widać, ani nie słychać i nic o Tobie nie wiadomo i

oj widac i slychac o mnie :)

> takie dyrdymały o wielkim świecie mody możesz wypisywać do woli, będąc nawet
                > 90cio kilogramowym facetem, a nie modelką, co prubujesz zasugerować.

moge ale nie musze
                Tym
                > bardziej, że Twoja wypowiedź kończy się i zaczyna na obcych słówkach, a nie
                > wnosi absolutnie nic do dyskusji. Pochwal się swoją wiedzą zdobytą w czasie
                > setek sesji- może pomożesz mi choćby zrównać się poziomem z look bookami
                hugo
                > bossa:-)))))))))))))))))))))))))))). A może podeślesz mi fotkę? Miałbym
                > (niedościgniony) wzorzec.

dziwi mnie ze jako wielki fotograf ni byles na ten pokaz zaproszony wtedy nie
                mial bys problemu z zobaczeniem tego lookbooka

nie pozdrawiam
                • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 10:15
                  umaa napisała:

> superzgredzik napisał:
                  >
                  > > A ja mógłbym napisać, że mam za sobą tysiące sesji jako fotograf w Paryżu
                  > ,
                  > > Mediolanie i Tokio,
                  >
                  > moglbys ale nie mozesz
                  >
                  >
                  > na co Ty oczywiście odpowiesz, że po zdjęciach tego nie
                  > > widać
                  >
                  > oj nie widac nie widac
                  >
                  >
                  > i tu jest właśnie pies pogrzebany - Ty widzisz moje zdjęcia i się na nich
                  > >
                  > > wyrzywasz, a Ciebie ani nie widać, ani nie słychać i nic o Tobie nie wiad
                  > omo i
                  >
                  > oj widac i slychac o mnie :)
                  >
                  > > takie dyrdymały o wielkim świecie mody możesz wypisywać do woli, będąc na
                  > wet
                  > > 90cio kilogramowym facetem, a nie modelką, co prubujesz zasugerować.
                  >
                  > moge ale nie musze
                  > Tym
                  > > bardziej, że Twoja wypowiedź kończy się i zaczyna na obcych słówkach, a n
                  > ie
                  > > wnosi absolutnie nic do dyskusji. Pochwal się swoją wiedzą zdobytą w czas
                  > ie
                  > > setek sesji- może pomożesz mi choćby zrównać się poziomem z look bookami
                  >
                  > hugo
                  > > bossa:-)))))))))))))))))))))))))))). A może podeślesz mi fotkę? Miałbym
                  > > (niedościgniony) wzorzec.
                  >
                  > dziwi mnie ze jako wielki fotograf ni byles na ten pokaz zaproszony wtedy nie
                  > mial bys problemu z zobaczeniem tego lookbooka
                  >
                  >
                  > nie pozdrawiam

no comment. logika umay mnie zabiła. wielki fotograf....ponad 120 postów, a ona
                  dalej nic nie kuma. Nie kuma..umaa , ale fajnie hi hi hi ;-)))
                  • umaa Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 10:34
                    zegnam pana
                • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 10:21
                  Umaa Ty chyba jednak na prawdę jesteś modelką. I to modelką ze stereotypu.
                  • umaa Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 10:34
                    a jaki jest ten stereotyp?
                    • superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 10:56
                      umaa napisała:

> a jaki jest ten stereotyp?

Naprawde nie wiesz jaki jest ten negatywny stereotyp modelki? Szczęściara
                      (jeżeli faktycznie jesteś modelką). Nie będę o tym pisał, bo nie chcę być dla
                      Ciebie przykry, a to z kolei dla tego, że mimo iż dołączyłaś do grona moich
                      przeciwników to:
                      -jako jedna z nielicznych zachowujesz zasady dobrego wychowania i zwracając się
                      do kogoś, między innymi do mnie, używasz wielkiej litery.
                      -starasz się być złośliwa, ale nie tryska z Ciebie agresja i nienawiść, jak z
                      niektórych, co chyba świadczy o tym, że jesteś osobą może nie
                      szczególnie "wygadaną", ale za to wrażliwą i delikatną co zdecydowanie wyżej
                      cenię i u kobiety uważam za zaletę. Z początku myślałem, że jesteś dzieckiem:-
                      ))).

Obyś się nie dowiedziała co to za stereotyp;-).
                      Można wiedzieć gdzie tak wiele o Tobie słychać?
                      • umaa Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 11:14
                        wiem jaki jest ten stereotyp, na szczescie w wiekszosci pzypadkow sie nie
                        sprawdza i cale szczescie, bo spedzam z modelkami wiele czasu i byloby to nie
                        do zniesienia,

nie dolaczylam do grona Twoich przeciwnikoe tylko napisalam ze nei podobaja mi
                        sie Twoje zdjecia i uwazam je za kiepskie i malociekawe, za co zostalam nazwana
                        pustakiem i prostakiem i wlsnie to moim zdaniem siadczy o tym ze jestes
                        agresywny i nie potrafisz przyjac krytki mniej lub bardziej konstruktywnej, ja
                        na Twoej wyziska nie odpowiedzialm slowami powszechnie uwazanymi za obrzliwe,
                        Ty niestety nie potrafisz sie opanowac i obrazasz wszytkich tych ktorzy
                        oceniaja Twoje zdjecia i wystawiaja Ci kiepska ocene

nie nie jestem dzieckiem, ale lat zbyt wiele tez nie mam, chociaz jak na
                        modelek to jestem w srednim wieku :(
                        • b_bb Do autora wątku 15.04.05, 11:32
                          Po co ciągniesz ten wątek? Pokazałeś tu swoją galerię. Niezależnie od tego, jak
                          bardzo będziesz się bronił, oczy forumowiczek widzą kiepskie zdjęcia, dobre do
                          albumu rodzinnego, ale nie robione przez zawodowca. Możesz mówić, że pewne triki
                          zastosowałeś celowo, być może, jednak efekt jest nieciekawy. Świadczy to jedynie
                          o braku wyczucia, chyba wolałabym, gdybyś się przyznał, że się dopiero uczysz-
                          nowicjusz ma prawo popełniać tyle błędów. Jak widzisz, mimo podnoszenia wątku do
                          góry, nie otrzymujesz propozycji współpracy. Profesjonalnej modelce szkoda
                          będzie czasu na takie zdjęcia, a zwykłej dziewczynie podobne, bądź dużo lepsze
                          fotki zrobi jej chłopak, mąż czy koleżanka.
                          Nie kłóć się ze mną i nie udowadniaj mi, że nie znam się na fotografii. Mam oczy
                          i oceniam to, co widzę. Pojęcia nie mam, co mają wyrażać Twoje zdjęcia. Jeśli,
                          tak jak mówisz, wykonałeś dużo lepszych zdjęć, pokaż je, zareklamuj się z dobrej
                          strony, gdyż tym materiałem nie przyciągniesz do siebie nikogo.
                          Popieram osobę, która radziła Ci udać się na forum Foto, gdzie profesjonalnie
                          ocenią Twoje dzieła.
                          • superzgredzik Re: Do autora wątku 15.04.05, 13:26
                            b_bb napisała:

> Po co ciągniesz ten wątek?

Bo lubię dyskutować.

Pokazałeś tu swoją galerię. Niezależnie od tego, jak
                            > bardzo będziesz się bronił, oczy forumowiczek widzą kiepskie zdjęcia, dobre do
                            > albumu rodzinnego, ale nie robione przez zawodowca. Możesz mówić, że pewne
                            trik
                            > i
                            > zastosowałeś celowo, być może, jednak efekt jest nieciekawy. Świadczy to
                            jedyni
                            > e
                            > o braku wyczucia, chyba wolałabym, gdybyś się przyznał, że się dopiero uczysz-
                            > nowicjusz ma prawo popełniać tyle błędów. Jak widzisz, mimo podnoszenia wątku
                            d
                            > o
                            > góry, nie otrzymujesz propozycji współpracy.

Skąd wiesz?

Profesjonalnej modelce szkoda
                            > będzie czasu na takie zdjęcia, a zwykłej dziewczynie podobne, bądź dużo lepsze
                            > fotki zrobi jej chłopak, mąż czy koleżanka.

W studio z dużym wyborem teł, rekwizytów i rodzajów oświetlenia? Wynajęcie
                            takiego atelier troche kosztuje.

> Nie kłóć się ze mną i nie udowadniaj mi, że nie znam się na fotografii. Mam
                            ocz
                            > y
                            > i oceniam to, co widzę.

Sory, ale określeniami "tragiczne" lub "beznadziejne" (to chyba nie twoje
                            słowa) nie wyraża się nic oprócz swojej bezsilności. Skoro ktoś już krytykuje
                            zdjęcia to powinien cokolwiek o tym wiedzieć.

Pojęcia nie mam, co mają wyrażać Twoje zdjęcia.

A co może wyrażać zdjęcie ładnej panny? To nie portret.

Jeśli,
                            > tak jak mówisz, wykonałeś dużo lepszych zdjęć, pokaż je, zareklamuj się z
                            dobre
                            > j
                            > strony, gdyż tym materiałem nie przyciągniesz do siebie nikogo.

Nie każdy zgadza się na prezentowanie swoich zdjęć w internecie. Między innymi
                            dlatego wymagam tego od potencjalnej modelki.

> Popieram osobę, która radziła Ci udać się na forum Foto, gdzie profesjonalnie
                            > ocenią Twoje dzieła.

Tamta osoba się wycofała, a ja sam z siebie nie szukam jury tylko modelki(ek).
                            Ktoś poprosił o linka to go podałem. Dzięki za odrobinę sarkazmu (dzieła).
                            Zaczynało mi go brakować;).
                            • b_bb Re: Do autora wątku 15.04.05, 13:44
                              > Bo lubię dyskutować.
                              Lubisz dyskutować? Dyskusja polega na wymianie argumentów. Jeśli ktoś mający
                              oczy ocenia negatywnie Twoje zdjęcia, Ty wmawiasz mu, że się na tym nie zna. To
                              jest argument? Ja oceniam to, co widzę, z punktu widzenia odbiorcy, a fotograf
                              nie robi zdjęć dla innych fotografów, tylko dla oglądaczy zdjęć, więc powinien
                              brać pod uwagę ich zdanie.

> Skąd wiesz?
                              Sam o tym napisałeś. Podobno zgłosiła się jedna nadobna, ale też się wycofała.

> A co może wyrażać zdjęcie ładnej panny? To nie portret.
                              Zdjęcie ładnej panny powinno pokazać jej urodę i jej wnętrze. Nie chcę tu
                              oceniać urody modelki z Twojej galerii, ale jeśli ona jest ładna, to nie udało
                              Ci się tego pokazać. Za bardzo rzuca się w oczy jej niewłaściwy zgryz. Jeśli
                              fotografujesz modę (hmm, powiedzmy, że to moda) to powinieneś zadbać o takie
                              szczegóły, jak majtki wystające spod spodni. Albo inaczej posadzić pannę, albo
                              wyretuszować to, co wylazło. Podobna sytuacja jest na zdjęciu w krótkiej
                              sukience. Nie było lepszych ujęć w Twojej kolekcji?
                              A zdjęcie ładnej panny może ( i powinno) wyrażać dużo więcej, niż pokazywać
                              pustą lalę. Na Twoich zdjęciach nie ma ani piękna modelki, ani mody, ani
                              erotyzmu, ani niczego innego. Skoro tego nie rozumiesz, to nie powinieneś
                              fotografować kobiet. Zajmij się może martwą naturą.

> Sory, ale określeniami "tragiczne" lub "beznadziejne" (to chyba nie twoje
                              > słowa) nie wyraża się nic oprócz swojej bezsilności. Skoro ktoś już krytykuje
                              > zdjęcia to powinien cokolwiek o tym wiedzieć.
                              Te określenia wyrażają to, że osobie oceniającej zupełnie się Twoja twórczość
                              nie spodobała. Jeszcze raz podkreślam, że fotograf robi zdjęcia dla ludzi,
                              którzy je będą oglądać. Oni nie muszą się znać na technikach wykonania, jednak
                              zdjęcie powinno "zaczepić", zainteresować, przyciągnąć uwagę. W Twoich zdjęciach
                              brakuje tego czegoś.

> Ktoś poprosił o linka to go podałem. Dzięki za odrobinę sarkazmu (dzieła).
                              > Zaczynało mi go brakować;).
                              Słowo "dzieło" oznacza w języku polskim wytwór czyjegoś działania, czyjejś
                              pracy. Nie ma tu sarkazmu. Sztuką Twojej pracy nie nazwałam i nie nazwę.
                              • superzgredzik Re: Do autora wątku 15.04.05, 14:17
                                b_bb napisała:

Dyskusja polega na wymianie argumentów. Jeśli ktoś mający
                                > oczy ocenia negatywnie Twoje zdjęcia, Ty wmawiasz mu, że się na tym nie zna.
                                To
                                > jest argument? Ja oceniam to, co widzę, z punktu widzenia odbiorcy, a fotograf
                                > nie robi zdjęć dla innych fotografów, tylko dla oglądaczy zdjęć, więc powinien
                                > brać pod uwagę ich zdanie.

Biorę pod uwagę ich zdanie i rozumiem, że komuś mogą się fotki nie podobać (sam
                                nie jestem nimi zachwycony), ale jeżeli ktoś wykazuje totalną nie wiedzę w
                                swoich uwagach np. czepiając się tatuażu lub obciętej głowy to im to tłumacze.
                                Ja na prawde potrafię zrobić proste, symetryczne, ładne zdjęcie przypominające
                                portret na biurko lub zdjęcie legitymacyjne i dlatego śmieszą mnie takie,
                                podkreślam TAKIE uwagi.

>
                                > > Skąd wiesz?
                                > Sam o tym napisałeś. Podobno zgłosiła się jedna nadobna, ale też się wycofała.

To było pare dni temu. A wycofała się bo ją zmieszałyście z błotem.
                                >
                                > > A co może wyrażać zdjęcie ładnej panny? To nie portret.
                                > Zdjęcie ładnej panny powinno pokazać jej urodę i jej wnętrze. Nie chcę tu
                                > oceniać urody modelki z Twojej galerii, ale jeśli ona jest ładna, to nie udało
                                > Ci się tego pokazać. Za bardzo rzuca się w oczy jej niewłaściwy zgryz. Jeśli
                                > fotografujesz modę (hmm, powiedzmy, że to moda) to powinieneś zadbać o takie
                                > szczegóły, jak majtki wystające spod spodni. Albo inaczej posadzić pannę, albo
                                > wyretuszować to, co wylazło. Podobna sytuacja jest na zdjęciu w krótkiej
                                > sukience. Nie było lepszych ujęć w Twojej kolekcji?
                                > A zdjęcie ładnej panny może ( i powinno) wyrażać dużo więcej, niż pokazywać
                                > pustą lalę. Na Twoich zdjęciach nie ma ani piękna modelki, ani mody, ani
                                > erotyzmu, ani niczego innego. Skoro tego nie rozumiesz, to nie powinieneś
                                > fotografować kobiet. Zajmij się może martwą naturą.

Pozwolisz, że sam zdecyduję?

• superzgredzik Re: I powstal "superwatek" o niczym (n/t) 15.04.05, 13:33
                          umaa napisała:

> wiem jaki jest ten stereotyp, na szczescie w wiekszosci pzypadkow sie nie
                          > sprawdza i cale szczescie, bo spedzam z modelkami wiele czasu i byloby to nie
                          > do zniesienia,
                          >
                          > nie dolaczylam do grona Twoich przeciwnikoe tylko napisalam ze nei podobaja
                          mi
                          > sie Twoje zdjecia i uwazam je za kiepskie i malociekawe, za co zostalam
                          nazwana
                          >
                          > pustakiem i prostakiem i wlsnie to moim zdaniem siadczy o tym ze jestes
                          > agresywny i nie potrafisz przyjac krytki mniej lub bardziej konstruktywnej,
                          ja
                          > na Twoej wyziska nie odpowiedzialm slowami powszechnie uwazanymi za obrzliwe,
                          > Ty niestety nie potrafisz sie opanowac i obrazasz wszytkich tych ktorzy
                          > oceniaja Twoje zdjecia i wystawiaja Ci kiepska ocene
                          >
                          > nie nie jestem dzieckiem, ale lat zbyt wiele tez nie mam, chociaz jak na
                          > modelek to jestem w srednim wieku :(

Nie nazwałem Cię prostakiem. Może troche mnie ponisło, ale Ty naprawdę nic
                          konkretnego wtedy nie napisałaś poza uszczypliwymi monosylabami. Teraz już wiem
                          jaki masz sposób pisania i tak bym Cię nie nazwał.
                          Podasz link z Twoimi fotkami?
      • Gość: :D Re: portfolio IP: *.protonet.pl 15.04.05, 01:13
        jaki koles:Dhahahah
        p.s.niezla ksywa:D
      • Gość: monia Re: portfolio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:55
        ja bardzo chetnie :) prosze o wiecej szczegolow na maila jak mozna. podaje swoj
        adres: malenstwo132@wp.pl
        z gory dzieki i pozdrawiam.
      • Gość: monika Re: portfolio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 20:29
        jestem zainteresowana :) jesli bys mi przeslal jakies bardziej szczegolowe
        informacje na maila (malenstwo132@wp.pl) to bede wdzieczna. pozdrawiam
        • Gość: NADOBNA Re: portfolio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 21:21
          Za chwilę napiszę maila.Superzgredzik leć na pocztę.Pozdrawiam:)
          • Gość: superzgredzik Re: portfolio IP: *.chello.pl 22.04.05, 00:32
            Poczta zamknięta wyślij kurierem:-))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka