Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

victoria's secret - kupiłam bez pośrednika

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:31
    Chciałabym nawiązać do wątków o systemach zamówień z VS do Polski. Dziewczyny
    nie kupujcie przez pośredników! To zdziercy i kanciarze. Moje pierwsze zakupy
    z VS były dokonane przez pośrednika, zapewne takiego, który i na tym forum
    straszy cłami. Na 2 bluzeczkach, które sprzedał mi po 220 zł za sztukę,
    zarobił grubo ponad 200 zł na czysto. W zeszłym tygodniu stwierdziłam, że
    zaryzykuję i zamówię bezpośrednio z usa (obliczyłam teoretyczne cła itd).I
    tak - wartość mojego zamówienia wyniosła 59,99$ (3 luzki), do tego doliczono
    koszty przesyłki czyli razem 79,94$. Taką informację przesłali mailem, na
    taką kwotę obciążono moją kartę kredytową. Zamówienie złozyłam 06 kwietnia.
    Wczoraj wieczorem przyszła przesyłka z ups. Niczego więcej nie musiałam
    dopłacać. Internetowi pseudopośrednicy wstydźcie się!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: rondi Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:39
        Ps. Jestem tak rozbawiona tym faktem, że chętnie również moge w takich zakupach
        pośredniczyć i narzucę marżę 50% a nie ponad 100% ;)
        • charade Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika 13.04.05, 19:32
          Dzięki za informację ! Też się zastanawiałam, jak to z tymi zakupami u nich
          jest.
      • insidemyownmind Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika 13.04.05, 20:07
        A może wyjaśniłabyś mi jak zabrac się do kupna na victoriassecret.com?
        Za bardzo nie rozumiem jak to jest z tymi płatnościami i jak to się wszystko
        odbywa.
        Gdybyś była tak uprzejma i wyjaśniła mi krok po kroku jak to zrobić byłabym
        wdzięczna.
        Uwielbiam produkty VS(mam kilka rzeczy z zakupów w USA i jestem bardzo
        zadwolona), ale za bardzo nie ma możliwości kupna u nas - zresztą sama wiesz, a
        ceny a allegro zmywają mi sen z powiek... faktycznie delikatnie mówiąc
        przesadzają...

Z góry dziękuję
        i przeraszam za kłopot

:)

Pzdr

Magda
      • barbie26 Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika 13.04.05, 20:41
        Czy zgodziłabys sie posredniczyć? Ile kosztowałaby u ciebie rzecz za 28 $ a ile
        za 100$?
        • Gość: rondi Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:19
          Nie chcę pośredniczyć w czymś co nie wymaga zachodu. Zamawiasz i dostajesz do
          domu. Jak to zrobić - normalnie. Najpierw zakładacie swoje konto na vs,
          wymyślacie login i hasło itd, potem wybieracie ciuchy. Kiedy się zdecydujecie
          przechodzicie do finalizowania transakcji. Postępujecie zgodnie z instrukcją,
          komputer podlicza wartość zamówienia. Wyświetla się tabelka, która informuje
          do jakich określonych wartości zamówień doliczane są jakie koszty koszty
          przesyłki (oczywiście sprawdzamy Europę :-). Jeżeli to nam odpowiada, to lecimy
          dalej. Jednorazowo podajemy nr karty kredytowej i klikamy na formularzu, że
          zgadzamy się na obciążenie konta o kwotę, którą komputer nam wyświetlił. Cała
          robota. Po jakimś czasie dostajecie na maila info o złożonym zamówieniu, numer
          zamówienia, nr klienta, potem o obciążeniu karty. W ciągu kilku dni przesyłka
          jest w domu, a proces zamawiania nie różni się niczym od allegro. Cło
          hipotetycznie mogłoby zostać naliczone, ale w przypadku kiedy zamówiłybyście
          bardzo dużą ilość rzeczy i zaistniało by podejrzenie, że towar przeznaczony
          jest na sprzedaż. Wtedy towar przechodzi kontrolę, naliczane są cła i podatki.
          Jeszcze raz namawiam do tego by nie dać się oszukiwać pośrednikom. Te ciuchy są
          warte swoich cen, ale w usa, są zwykłe i na pewno nie warte cen, które
          oferują "życzliwi" reklamujący się tu na gazecie.
          • lunalovelight ;) 14.04.05, 11:00
            narobilas mi smaku i teraz siedze i zamawiam :).

ale: a propos przesylki - jesli wybieram standardowa, to raczej nie bedzie w
            domu w ciagu kilku dni, prawda?
      • ania_wiedzminka Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika 14.04.05, 11:42
        rondi - a jak wygląda rozmiarówka?
        • lunalovelight Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika 14.04.05, 11:44
          nie jestem rondi, ale odpowiedziec chyba moge:
          na stronie vs sa cale tabelki z rozmiarami, mozna sie idealnie wpasowac [tylko
          trzeba przeliczac z cali na centymetry] :).
          • Gość: mordka Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: 80.51.224.* 14.04.05, 11:58
            Dziewczyny,a co myślicie o tym www.victoriassecret.abc24.pl/
            • Gość: rondi Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:52
              właśnie o tym pisałam - trzymaj się z daleka i zamawiaj bezpośrednio
              • Gość: mordka Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: 213.25.42.* 14.04.05, 12:55
                Jak zobaczyłam te ceny to zbladłam,a trzeba przyznać,że niektóre ciuszki mają
                bardzo przyzwoite.
          • ania_wiedzminka Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika 14.04.05, 13:36
            dzieki luna, nie chciało mi się wcześniej otworzyć okno z rozmiarami:| mam
            nadzieję, że jak jednak wyliczę się co do cm to będzie pasować:)
            • elka007 Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika 14.04.05, 16:49
              Naprawde odradzam kupowanie czegokolwiek u tzw .posrednikow. NIe dosc ze ceny
              sa z ksiezyca to nie ma pewnosci, ze sa to rzeczy z VS.
              Metki podoszywac to zaden problem.
              • Gość: lullaby22 Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.04.05, 19:09
                Mogłabyś powiedzieć, jak dlugo czekalaś na przesyłkę?
                Dzięki!
      • Gość: Alexa Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:19
        DO RONDI:
        Witam serdecznie!
        chcialam sie dowiedziec czy jest mozliwosc zlozenia przez Pania zamowienia na
        ubrania VS?
        Juz kiedys probowalam zamowic cos sama, bo rzeczywiscie bardziej oplaca sie
        zamowic bezposrednio, ale moj angielski nie jest zbyt dobry i wielu rzeczy nie
        rozumialam przy zakladaniu konta, wiec zrezygnowalam. Moze gdyby ktos
        wytlumaczylby mi krok po kroku co gdzie wpisac, to byc moze sprobowalabym
        zamowic sama ale nie mam takiej osoby:-) Dlatego chcialabym skorzystac z
        czyjejs pomocy.
        Gdyby chcialaby Pani posredniczyc to prosze o kontakt na mail: ola-j@wp.pl

Pozdrawiam
      • Gość: marzena Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: 156.17.44.* 20.04.05, 14:41
        czyli doliczaja tylko koszty przesyłki 20$ i nic więcej, a i jaki jest
        przelicznik dolara??
      • Gość: ciekawa nie wiem jak wypełnic formularz IP: *.swidnica.mm.pl 20.04.05, 18:36
        proszę o pomoc
      • Gość: offgirl Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 18:23
        bylabym niesamowicie wdzieczna za dokladna inf odnosnie kupna rzeczy co i jak po
        kolei przez intrnet oczywiscie. chodzi mi o stroj kapielowy. moj mail to
        offgirl@tlen.pl z gory dziekuje :)
        • Gość: rondi Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:56
          Dziewczyny ?!!! To Wy z tym macie problem???? Przepraszam, ale otwórzcie sobie
          słownik on line i nie zadawajcie żenujących pytań - ten formularz może wypełnić
          pięciolatek.
          • charade Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika 04.05.05, 13:43
            Wiecie co ??? Te dziady nie wysyłaja perfum poza Stany. No tego to się nie
            spodziewałam.
      • anna9999 Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika 04.05.05, 14:34
        Witam
        Mam problem związany z rejestracją na stronie Victoria's Secret otórz po
        wypełnieniu formularza (create anaccount) i podaniu swoich danych osobowych, e-
        maila, nazwy użytkownika(usernamme) ihasła (password) Niestety nie mogę się
        zarejestrować na stronie i robić zakupów ponieważ nie otrzymałam tzw. ZIP CODE.
        Sądziłam że Zip code firma VS przyśle do mnie pocztą elektroniczną ale niestety
        nie otrzymałam go. Dlatego sądzę, że żle wypełniłam kwestioonariusz
        rejestracyjny.
        Proszę mi wyjaśnić co należy zrobić aby otrzymać zip coode?
        Podaję mój nr gg jakby któraś z pań miała ochotę mi pomóc w tej sprawie:
        5314696

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam- Ania

• Gość: bess Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:00
          a zip code to nie czasem amerykanski kod pocztowy?:)
          • Gość: samus Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 01:28
            zamowcie druga lub 3 paczke... ;)
            albo jakas wieksza na 200-300$ USD ;)
            zobaczymy czy bedziecie przeklinac posrednikow... :D
            haha, nie wiem czy wszystkie kobiety sa takie naiwne i mysla, ze polskie
            panstwo nie pobiera cla....
            wiem, ze duza ilosc kobiet to blo......., ale jest sporo brunetek i szatynek i
            powinny o tym wiedziec, ze niestety nalezy placic clo od tekstyliow
            importowanych z usa do ue, a ze niektore pierewsze zamowienia nie ida na clo to
            tylko fart :)
            aha i chcacy sprzedawac trzeba prowadzic dzialanosc i odprowadzac podatek

Aha: no i trzeba znac angielksi zeby zamawiac, a nie mowic, ze trzeba od VS
            dostac ZIP-CODE buahahaha, to mnie rozbawilo najbardziej :DDDD
            za wiedze (angielski) tez trzeba placic!!! :]]]]
            jesli juz sie naprawde nic nie umie z anglika to lepiej go z daleka omijac lub
            kupic sobie slownik zamiast ciuszka :D
            • Gość: rondi Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:12
              Mam znajomych, którzy regularnie zamawiają sobie paczki na własne potrzeby więc
              Twoje straszenie nie ma sensu. Duża paczka to co innego. Powstaje wtedy
              podejrzenie, że towar przeznaczony jest na sprzedaż, ale o tym już pisałam na
              samym początku. Trzeba raczej mieć dużego niefarta, żeby mała paczuszka została
              skontrolowana. Poza tym nawet gdyby zamówiony towar został oclony i zostałby do
              niego naliczony podatek, cena za poszczególną część garderoby jest i tak niższa
              niż u pośrednika, w związku z czym nie widzę sensu Twojej wypowiedzi. Dodam,
              że sprzedaż artykułów vs jest w Polsce nielegalna, a idiotyzmem jest popieranie
              tego. Ps. Zamiast krytykować tych, którzy nie radzą sobie z wypełnianiem
              formularza na stronie, polecam zatrzeć ręce, bo zniechęcone Panie mogą się
              zwrócić ku takim jak Ty i za kosmiczne pieniądze nabić Ci kieszeń.
              • Gość: samus Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 01:19
                aha i ja sie nie bawie w sprzedawanie/kupowanie bo nie mam czasu na jakies
                beznadziejne zarabianie (po kilka zl).
                zreszta przy zarobkach 4tys zl na miesiac za administrowanie nie musze sobie
                dorabiac na czarno :)
                ale fakt jest taki, ze lubie sie czasem dobrze ubrac lub moja rodzinka i
                znajomi :)
            • Gość: samus Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 01:17
              Moja dziewczyna zamowila sobie buciki za 59$ + przesylka 20$ czyli razem za
              paczke zaplacila 79$. Buciki wyszly ja 260zl. Przy odbiorze pan z UPS'u
              powiadomil, ze od bucikow bedzie oplata celna w wysokosci 115zl... Tak wiec z
              malutkiej sumy wyszla juz kwota 375zl. Na allegro te buciki byly w cenie 379zl.
              Wiec nie widze tu wcale zdzierania.... i wychodzi na jedno.
              Co do nauki angielskiego to jak ktos jest ciemny i nie wie, ze ZIP CODE to kod
              pocztowy i prosi o jakis numer od VS to jest to smiechu warte i nie rozumiem
              dlaczego sie zabiera za kupowanie na angielskich stronach :DDDDD
            • Gość: J. samus, nie plec bzdur IP: 156.37.253.* 13.05.05, 08:35
              bzdura, nie trzeba placic za tekstylia wysylane z USA do EU (a z tego co wiem,
              Polska jest juz w EU, nieprawdaz?)
              nie rob dziewczynom wody z glowy, wkrotce tacy jak ty nie beda mieli szansy -
              skoncza sie zarobki na niedoinformowanych klientkach. A w ogole to bys sie
              wstydzil - zabierz sie lepiej za jakas uczciwa prace, a nie nabijanie w butelke
              innych.

Dziewczyny - nie dajcie sie nabierac takim cwaniaczkom jak samus,
              obrzydlistwo...

Pozdrawiam wszystkie panie i zycze wytrwalosci w dochodzeniu do celu (czy to VS
              czy cokolwiek inneog:-)

J.
              • Gość: samus Re: samus, nie plec bzdur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:22
                To sie mylisz, najpierw sie dowiedz, zamow, poczytaj prawo i pozniej sie
                wypowiadaj. Ale jesli jestes taki wszystkowiedzacy to moze faktura za clo to
                wymyslona rzecz ? :D Najpierw sproboj na wlasnej skorze zamowic i pozniej
                doradzaj innym i raczej nie wprowadzaj nikogo w blad. Jesli bedziesz mial
                szczescie to 1 paczka nie pojdzie na clo, ale wiekszosc (99%) paczek zgarniaja!
                Ostatnio na Zetce byl nawet w programie "Dzwonie do pani, pana..." reportaz,
                jak jakis pan od prezentu z ameryki mial zaplacic clo w wysokosci 120zl!
                Co do mojej pracy to ona jest bardzo uczciwa i poczytaj sobie inne posty to sie
                dowiesz jaka to praca :P
                Ale jak ktos nie umie czytac ze zrozumieniem to juz nie moja wina... :)
                aa i moze podpisz sie z imienia/nazwiska, a nie samo J, moze J23 ?:>
      • Gość: Pisklatko Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:06
        Witam!
        wlasnie zalozylam sobie konto na stronie VS ale chcialm sie upewnic czy
        wpisalam kod pocztowy w odpowiednie miejsce:-) Czy nalezalo je wpisac w
        rubryke "International Province / Territory" ??

Bardzo dziekuje za odpowiedz

Pozdr
      • Gość: Pisktatko Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:12
        aha, chcialam sie jeszcze kogos poradzic odnosnie wyboru katry kredytowej. Ja
        mam karte Visa Electron jednak w miejscu gdzie sie wybiera nie ma takiej jest
        jedynie Visa. Czy to to samo??

Bardzo prosze o pomoc
        • Gość: fj Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.icpnet.pl 09.05.05, 18:41
          Visa electron to nie to samo co visa. I visą electron na stronie VS chyba nie
          zapłacisz.
          International territory to ciebie nie dotyczy, musisz wpisać kod pocztowy tam
          gdzie jest rubryka ZIP CODE i z listy wybrac kraj czyli POLAND.

pzdr
          • Gość: Pisklatko Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:07
            Bardzo dziekuje za informacje :-)

POZDRAWIAM
          • Gość: Pisklatko Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:14
            Wlasnie wpisalam kod mojej miejscowosci w rubryce ZIP ale nie chce mi sie on
            zapisac z kreseczka. Czy to normalne?? Czy na taki kod bez tej kreski paczka
            dojdzie bez problemu??

• Gość: samus Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 01:21
          Visa Electron to nie to samo...
          Visa jest to potocznie karta wypukla, ktora mozna placic w terminalach offline
          i za transakcje internetowe.
          Visa Electron mozna zaplacic za transakcje internetowe tylko w Polsce i w
          niektorych krajach europejskich.
          Do placenia przez internet w USA polecam karte masterCard, ktora mozna wyrobic
          w BPH lub KB za kwote ok. 200zl rocznie
          • Gość: sas a nie taniej jest ebay? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.05.05, 21:39
            np z niemiec? lub anglia
            terza vtez jeste ebay polska..moze tam??
            • Gość: milka Re: a nie taniej jest ebay? IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.05, 01:37
              Wiecie co dziewczyny z tym cłem to jest różnie. Zamawiałam juz w VS kilka razy
              4 czy 5 i moje spostrzezenie sa następujace. Za pierwszym razem zapłacilam cło
              (zakupy z przesyłka ok 75 usd), przy okazji wysyłanie papierów do UC. Nastepna
              przesyłka bez cła. Znalazłam sweterek zwyczajnie wrzucony do skrzynki pcztowej.
              Kolejna chyba równiez bez cła, następna z cłem itp Ale co zauwazyłam - jeśli Vs
              wysyła paczkę ekspresem (2 razy mi tak wysłali mimo, ze wybrałam i zapłaciłam
              za tańszą opcję wysyłki) to na bank urząd celny dolicza cło. Nie wiem dlaczego
              wysyłają czasami ekspresem mimo, ze nie prosze się o to. Chciałam nawet do nich
              napisac i zaznaczyć ze ja nie chcę ekspresem bu... ;) Ale i tak wolę kupić
              bezpośrednio od Vs niz przepłacac na allegro itp.
              Mimo cła które zdarzy sie zapłacić kupuję i nie żałuję. Ostatnio kupiłam 10 par
              majteczek :) Są cudne i swietne gatunkowo (seria bawełnianych we wzroki różne
              fasony).
              Pozdrawiam serdecznie
              • molo000 Re: a nie taniej jest ebay? 18.05.05, 15:12
                To ja jeszcze Was zapytam skoro kupujecie, jakie numer buta US mam wybrać gdy
                polskie mam 35? Wybrałam sobie sandałki w VS i teraz mam dylemat z rozmiarem. Z
                góry dzieki,
                molo
                • Gość: sprzedafca Re: a nie taniej jest ebay? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:48
                  kup se 6.5 lub 6 bedą dobre
      • martyna75 Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika 19.05.05, 10:43
        a ja zadzwonilam dzisiaj do urzedu celnego zeby sie dowiedziec jak to jest z
        tym clem no i pan mi powiedzial ze zeby przesylka MOGLA BYC ZWOLNIONA (czyli
        moze ale nie musi - zalezy od naczelnika)z tej oplaty to jej wartosc nie moze
        przekroczyc 22 euro (nie wiem czemu euro a nie dolarow?)
        no i nie mozna tak co tydzien sobie zamawiac tylko raz na pare miesiecy
        a jesli wartosc bedzie wyzsza to doliczaja i clo (od 3 do 30%) i podatek VAT 22%
        wiec nie wiem czy ryzykowac i zamawiac bezposrednio
        • Gość: re Re: victoria's secret - kupiłam bez pośrednika IP: *.icpnet.pl 19.05.05, 18:06
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=23692589&a=23692589
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka