Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pończochy samonośne

IP: *.netis.net.pl / *.netis.net.pl 14.04.05, 10:49
    Witam!

Jestem dosyć wysoka i odkąd pamiętam miałam zawsze problem żeby kupić sobie
    rajstopy. Zazwyczaj krok miałam na wysokości ud. Pomyślałam, że może warto by
    było zastąpić je pończochami samonośnymi. Widziałam takie niedrogie z Gatty
    za ok 5zł. Powiedzcie mi, czy to jakoś się zsuwa w trakcie chodzenia czy
    dobrze trzymają się nogi? Chciałabym je głównie nosić do spódnic.

Może któraś z Was może mi powiedzieć jak się układają na nodze takie
    pończochym gdy ma się na udach troszkę tłuszczyku :)

Odpowiedzcie proszę bo naprawdę mam już dość przykrótkich rajstop :)

Pozdrawiam!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Misia Re: Pończochy samonośne IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.05, 14:28
        a wysoka to ile cm ???

ja mam 178 i niestety większośc pończoch sięga mi tuz za kolanem - jezeli masz
        troche większe uda - rozmair powiedzmy 42 - to samonośne raczej odpadaja - na
        randkę - tuz przed rozebraniem - jak najbardziej - a tak pozostaje ci tylko
        pas - jeżeli nie chcesz biegac w rajstopach
        • Gość: sweetdreams Re: Pończochy samonośne IP: 217.153.63.* 14.04.05, 14:40
          ja mam 176cm i powiem że udało mi się kilka ponczoch samonośnych kupić np
          Calzedonnia i sięgały do połowy uda czyli tak jak powinno być. Ale ogólnie
          lubię właśnie wspomniane pończochy do paska...są super, trzymają się pewnie i
          są..... sexy!
      • Gość: gość Re: Pończochy samonośne IP: *.netis.net.pl / *.netis.net.pl 14.04.05, 23:34
        Ale czy pończochy samonośne spadają???? Czy się dobrze trzymają?
      • Gość: sweetdreams Re: Pończochy samonośne IP: 217.153.63.* 15.04.05, 08:55
        trzymają się ale także to zależy od firmy i jakości. Poza tym po jakimś czasie
        może się silikon który przytrzymuje ponczoszke zużyć i już nie trzyma. Dlatego
        ja preferuję takie ponczochy do pasa.
      • tralalumpek Re: Pończochy samonośne 15.04.05, 10:09
        a co by bylo gdybys te 5zl zainwestowala w rajstopy i odpowiedziala nam na
        ekranie na pytania jakie nam postawilas?
        • Gość: maatra Re: Pończochy samonośne IP: 82.177.16.* 15.04.05, 10:29
          ja tez bym sie nie bala zainwestowac 5 zl :P mi nigdy nie spadaly i wole
          samonosne, niz na pasku.z tym ze ja jestem niziutka mam 162 i kupuje 3 zeby byly
          jak najwyzsze :) swoja droga gdzie sa takie tanie???? ja nigdy nie kupilam
          tanszych niz 12 zl :/
      • ania_wiedzminka Re: Pończochy samonośne 15.04.05, 10:33
        nie spadają:)

przyłączam się do pytania poprzedniczki - nie zdarzyło mi się trafić na
        pończochy poniżej 12 - 13 zł :|
        • Gość: baret Re: Pończochy samonośne IP: *.chello.pl 15.04.05, 11:10
          w Centrum Wola (w Warszawie) na I pietrze jest sklep Gatty. I mozna kupic po 7
          zł takie z 15 sm. piekną (bardzo sexy) koronką. Niestety obawiam sie ze sa one
          zleżałe... bo w ofercie gatty juz ich nie ma.
          • Gość: karolka Re: Pończochy samonośne IP: *.nie.com.pl 15.04.05, 15:47
            Mam 178 cm wzrostu i nosze ponczochy samonosne firmy Calzedonia :) Na dlugosc
            sa idealne i sa bardzo seksi.
      • pompompom Re: Pończochy samonośne 04.07.05, 17:54
        Raczej nie kupuj Omsy. Na szczęście w pobliżu było duże centrum handlowe i
        udało mi się jakoś doczołgać do toalety. Spadały konkursowo, po dwóch krokach.
        Mają bardzo obcisłą gumkę, ale słabo trzymają. Lepsze są Sanpelegrino, ale mają
        zaznaczone palce, więc do sandałków nie za bardzo.
      • mankencja Re: Pończochy samonośne 04.07.05, 17:59
        ja pończochy samonośne miałam na sobie raz. Być może winę za to ponosił brak
        silikonu, a być może moje nogi [nie wiem, jaka konkretnie ich cecha], w każdym
        razie spadały i rolowały się powyżej kolan.
      • butik_hexe_batorego25_krakow Re: Pończochy samonośne 04.07.05, 18:18
        Ja noszę samonośne z Fiore. Kosztują 12-15 zł. Dobrze się trzymają na nogach i
        są bardzo mocne.
        • broken_rainbow Re: Pończochy samonośne 04.07.05, 21:36
          Te niby samonośne z Gatty są beznadziejne.Nie mają pasków silikonowych.Spadają,
          rolują się-ot skórka warta wyprawki.Czego można oczekiwać za 5 pln?
          Moje ulubione pończochy to klasyczne nylony ze szwem, do paska.
          • Gość: sweetdreams Re: Pończochy samonośne IP: 217.153.63.* 05.07.05, 11:22
            szukam właśnie nylonowych pończoch w Warszawie i nigdzie nie ma.
          • butik_hexe_batorego25_krakow Re: Pończochy samonośne 05.07.05, 12:40
            broken_rainbow napisała:

> Te niby samonośne z Gatty są beznadziejne.Nie mają pasków silikonowych.

:D to na jakiej zasadzie mają się trzymać na nodze??
            • Gość: sweetdreams Re: Pończochy samonośne IP: 217.153.63.* 05.07.05, 13:25
              Dziękuję jednak wciąż czekam na informacje z warszawy.
              • Gość: także szukam... Re: Pończochy samonośne IP: 195.85.249.* 06.07.05, 13:40
                Też szukam nylonów w Warszawie i jest z tym spory kłopot, jeden kłopot ale za
                to zasadniczy: NIE MA ICH! Możesz spróbować w KDT butik F27 czy F29. Jeżeli
                gdziekolwiek trafisz, pls o info. Thanx.
      • jaleo Re: Pończochy samonośne 04.07.05, 22:19
        Nosze takowe dosc czesto. Przewaznie Marks & Spencer, oni w ogole robia bardzo
        dobrej jakosci rajstopy/ponczochy. Nigdy mi jeszcze nie "opadly" w
        nieodpowiedniej sytuacji ;-)

Trzeba pamietac, zeby nie smarowac nog jakims tlustym balsamem przed zalozeniem
        tych ponczoszek, bo inaczej silikon sie nie bedzie trzymal.
      • umaa Re: Pończochy samonośne 05.07.05, 11:30
        ja tez jestem wysoka i nie mam problemow z dobrymi na mnie rajstopami
      • aagnes Re: Pończochy samonośne 05.07.05, 13:52
        Te z Gatty sa beznadziejne - kupilam 2 pary i poszly do śmieci, nie maja
        silikonowych pasków i sie pieknie rolują. Nosze rozmiar 40-42 i najlepsze
        samonośne są dla mnie w Kappa Ahlu, sa dlugie, trzymaja sie znakomicie i sa
        bardzo trwale, niestety kabaretki kosztuja ok 25 zl, ale sie oplaca - nie ma
        nic gorszego niz niewygodne rajstopy czy ponczochy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka