Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zawistność na forum

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:29
    Z własnego doświadczenia i z własnych obserwacji wywnioskowałam,że wielu,wielu
    osobom forum te służy do odreagowania,do wywalenia tej całej złośliwości
    którą w sobie gormadzą.Ile razy to ktoś chce sie poradzić,a już zaczynają się
    kłótnie i spory o źle zapisany wyraz,czy o odmnienny gust?
    Jeżeli ktoś nie potrafi napisać czegoś dobrego,mądrego i życzliwego to po ,co
    wogóle pisze?Myślę,że niejednej osobie było z tego powodu przykro.Te
    wywyższanie się nad innymi,pokazywanie "ile mam dzis na sobie",albo że noszę
    rozmiar 30 i jestem taka piękna,albo gdzie mieszkam i jak mam wspaniale,a wy
    nie macie.Niby dorosłe kobiety-a zachowują się jak dzieci w przedszkolu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mena Re: Zawistność na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:31
        Skarbie,od tego jest forum <lol>
      • Gość: Sylwia Re: Zawistność na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:32
        Więc dlaczego nazywa się "Moda"?
      • Gość: nadinka chyba zawisc =D n/t IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.05.05, 18:33
      • bez_mapy Re: Zawistność na forum 10.05.05, 18:38
        To znaczy, że jeśli mi się coś nie podoba, to lepiej żebym nic nie pisała, niż
        mam napisac źle? Bez sensu! Forum to miejsce, gdzie można a nawet trzeba być w
        100% szczerym, bo inaczej pisanie tu traci sesn. A jeśli chodzi o zwracanie
        uwagi na błędy ortograficzne, jestem jak najbardziej za. Sama nie mam nic
        przeciwko, aby ktoś mnie poprawił - lepsze to, niż powielanie błędu!!! Lepiej
        się do tego błędu przyznać, niż obrażać jak małe dziecko.
        • gatta5 Re: Zawistność na forum 10.05.05, 18:40
          a co to za słowo "zawistność"? Czy nie znasz polskiego? Mówi się "zawiść".
          • Gość: kajusiowa Re: Zawistność na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:41
            mialas na mysli zawisc ,jak sadze?
          • pumisia Re: Zawistność na forum 10.05.05, 18:42
            doroslej kobiecie slownik sie zamknal?
      • klarak Re: Zawistność na forum 10.05.05, 18:42
        tyle ze wszystko zalezy, w jaki sposob sie to robi. diabel tkwi w szczegolach :)
        przyznam tez, ze nie mam pretensji o literowki, w koncu pospiesznie tu piszemy,
        ale czasem ktos wyprodukuje taki belkot, ze przecieram oczy ze zdumienia. moje
        9-letnie dziecko przy autorkach niektorych postow to sienkiewicz skrzyzowany z
        kopalinskim...
        • n_nicky Re: Zawistność na forum 10.05.05, 18:48
          Popatrz,"zawistność" ujawniła się w prawie wszystkich postach :) Ale to nic-bez
          tego byłoby nudno.
          A o poprawianiu błędów-jako zagorzały propagator poprawności w ojczystym
          języku,jestem za:)
      • Gość: uka Re: Zawistność na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:53
        Lubię soczystość tego forum.Lubię zdrowy dystans.
        Może zmienić nazwę na ,Forum Małpy,albo ,Forum Gady-Gady,?
      • Gość: Sylwia Re: Zawistność na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:56
        Okej,ja to wszystko rozumiem-trzeba poprawiać błędy,bo tym samym uczymy
        kogoś,można wyraźić własne zdanie bo to forum-każdy pisze to co ma na języku.Ale
        czy dziewczyny kochane nie mogłybyście być troszeczkę s y m p a t y c z n i e j
        s z e ?:)
        • bez_mapy Re: Zawistność na forum 10.05.05, 19:00
          To znaczy co, mam wstawiać tysiąc :):):):) uśmiechniętych buziek?
          • Gość: Sylwia Re: Zawistność na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:02
            Oczywiście,że nie.
        • Gość: selena Re: Zawistność na forum IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.05.05, 19:05
          ale po co sie obrazac o cokolwiek w wirtualnej rzeczywistosci?przyznam szczerze
          ze 100 razy bardziej wole uszczypliwe posty ale podlane inteligentnym sosikiem
          niz mialkie tzw"slodkopierdzace".
          ja tam zawisci[LOL] na forum nie widze,chybabym miala nie po kolei w glowie
          zeby tutaj komus czegos zazdroscic albo przechwalac sie /klamac tylko po to
          zeby podbudowac ego.
          co innego slowna szermierka,to moze byc frapujace.
      • b_bb Re: Zawistność na forum 10.05.05, 19:01
        Zawiść: «silne uczucie niechęci do kogoś na widok jego sukcesów, powodzenia;
        silna zazdrość»
        Czy można być zawistnym z powodu pisania przez kogoś z bykami, nieznajomości
        znaczenia słów, których używa lub odmiennego gustu?
        Ja zwalczam głupotę, gdzie tylko jest to możliwe (taka mała misja:P:P). Jeśli
        ktoś popełni błąd ortograficzny, ale jego wypowiedź jest sensowna, nie reaguję,
        lecz jeśli tych błędów jest mnóstwo, w dodatku pisze bez sensu, czepiam się i
        bywam złośliwa.
      • klarak Re: Zawistność na forum 10.05.05, 19:11
        ja tylko nie rozumiem jednaj rzeczy. wraca na tym forum opinia, ze forum to nie
        zycie i ze na forum wolno wszystko, czego w realu nie mozna. trudno mi sie z tym
        zgodzic. czy to znaczy, ze w zyciu mam byc kulturalna, a na forum - cham? co
        innego szczerosc i uszczypliowsc, a co innego jezdzenie sobie po kims do woli i
        walenie z grubej rury. albo czy w zyciu trzeba byc nieszczerym i nie zlosliwym.
        do glowy by mi nie przyszlo, zeby byc inna na forum niz w zyciu (no chyba zebym
        udawala kogos innego dla zabawy)...
        • Gość: Sylwia Re: Zawistność na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:13
          Zgadzam się z Seleną.
        • Gość: selena Re: Zawistność na forum IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.05.05, 19:46
          ale to nie o to chodzi.ja wychodze z zalozenia ze to co pisze tutaj
          powiedzialabym rowniez w realu.takze nie ma obawy ze tutaj pyskuje a naprawde
          boje sie pisnac.o nie!jestem typem ktory w kasze sobie nie da dmuchac i nie ma
          znaczenia gdzie.
          a jesli rzeczywiscie niektorzy staraja sie grac-coz,moze przez chwile poczuja
          sie lepiej ale co im z tego jesli "reality bites":)
      • tralalumpek Re: Zawistność na forum 10.05.05, 21:41
        no to ja wyleje zlosliwosc calego dnia i spytam co to jest "zawistnosc"
        o zawisci slyszalam o zawislosci tez ale zawistnosc ...
        • pieskuba Tralalumpku 10.05.05, 22:19
          ... czysta złośliwastość :o)

pieskuba
          • tralalumpek Re: Tralalumpku 10.05.05, 23:26
            pieskuba napisała:

> ... czysta złośliwastość :o)
            >
            > pieskuba

tak ale wiesz, u mnie na wsi sie tak nie mowilo wiec nie znalam tego slowa :)
            pozdrawiam serdecznie, dawno cie nie widzialam
            • pieskuba Re: Tralalumpku 11.05.05, 10:39
              Pozdrawiam również! U mnie na wsi nie takie rzeczy się mówiło :o)))

pieskuba
      • aniabe13 Re: Zawistność na forum 10.05.05, 22:53
        No dobra, nie podoba ci się tu, my jesteśmy głupie i zawstne, złośliwe, wredne
        i znajdujemy przyjemnośc w upokarzaniu innych. To co tu robisz? Bo chyba nie
        liczysz na to, że po twoim krytycznym poście wszystko się zmieni, rozlegnie
        się chór anielski i będziemy słodko kląskać? I co to znaczy że my jesteśmy
        takie niesympatyczne? Zbiorowo?
        Urok forum polega na różnorodności osób tu piszących, na starciu poglądów i
        postaw życiowych. I tyle.
      • Gość: Aska niestety musze sie z Toba zgodzic........ IP: *.chello.pl 10.05.05, 23:02
        czasami to az odechciewa sie w ogole napisac
      • papryczka_ag Re: Zawistność na forum 11.05.05, 11:15
        Jak to było???

" - Wyglądasz dziś czarownicująco!
        - Czy to miał być kompleks?
        - Nie, chciałam ci tylko zaimponić..."
        • przemkowa.b Re: Zawistność na forum 11.05.05, 14:08
          papryczka_ag napisała:

> Jak to było???
          >
          > " - Wyglądasz dziś czarownicująco!
          > - Czy to miał być kompleks?