Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomóżcie mi dobrać KOSTIUM!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:53
    przymierzylam dzis conajmniej 10 kostiumów w calzedonii i NIC! Moim problemem
    jest nieproporcjonalna figura- dół nosze rozmiar 40 a góra miseczki B i
    niczego nie moge znalezc!

Bardzo prosze, jezeli są tu dziewczyny ktore noszą taki rozmiar jak ja to
    powiedzcie gdzie moge kupic odpowiedni kostium???

wiem, ze w H&M mozna kupic osobno góre i osobno dół ale wolałabym ten sklep
    ominąć- czy jeszcze gdzies tak mozna dobierac?

dzieki :)
    Obserwuj wątek
      • dori7 Re: pomóżcie mi dobrać KOSTIUM!!! 12.06.05, 23:26
        Tzn. w jakis posob Twoja figura jest rzekomo nieproporcjonalna? Chyba
        calkowicie normalna...

Jesli kostium ma byc do plywania, jak sugeruje nick :)) to polecam Olimpie -
        maja swietnej jakosci materialy, no i kostiumy cale na podszewce, wiec sie
        szybko nie przecieraja.
        • Gość: plywaczka nick to zmyłka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:03
          no nie wiem, jeżeli chodzi o Calzedonia to proporcjonalna figura to rozmiar
          40+C lub 36/38+B więc na mnie tam nic nie pasowało. A kostium ma byc do
          pływania ale w morzu bo na basen juz mam :)
      • marvellous Re: pomóżcie mi dobrać KOSTIUM!!! 13.06.05, 10:50
        W New Yorker tez maja osobne doły i góry.
      • Gość: ekler Re: pomóżcie mi dobrać KOSTIUM!!! IP: *.ghnet.pl 13.06.05, 10:54
        w calzedonii maja tez troche modeli z osobna gora i dolem,glownie gladkie.nie
        proponowali ci?
        • arbuzunia Re: pomóżcie mi dobrać KOSTIUM!!! 13.06.05, 17:15
          ja akurat pojechałam do factory więc obsługa była kiepska :)
          • Gość: Gosia Re: pomóżcie mi dobrać KOSTIUM!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.06.05, 22:15
            Ja w ubiegłym tygodniu kupiłam w Calzedonii [Geant, Jubilerska, Warszawa]
            rozkompletowany. Najpierw przymierzyłam ok. 15 kostiumów czym się totalnie
            załamałam, bo w biustonosze się nie mieściłam a dół.. nawet nie pytajcie jakie
            wielkości:-( U mnie odwrotnie niż u autorki: miseczka D a dół mały (S albo
            max. M). Ale panienka (strasznie sympatyczna) zlitowała się, zaczęła grzebać w
            szufladzie - i znalazła.
            Umówmy się, że kolorem nie jestem zachwycona (mocny róż, kostium jednobarwny
            co mi nie przeszkadza) ale byłam już na granicy desperacji. Z tych
            rozkompletowanych był także czarny ale niestety... nie weszłam :(
            Do wyjazdu na wakacje mam jeszcze ciut czasu stąd może gdzieś jeszcze znajdę,
            ale jeśli nie to już coś mam:-)
            • Gość: pływaczka pływaczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:36
              no ja coś tam w domu mam więc w razie czego mam w czym sie opalać. Wolałabym
              kostium we wzory a nie jednokolorowy więc jeszcze troche poszukam.

a tak nawiasem mówiąc:prawdziwy masz ten biust?:) bo jeśli tak to strasznie
              zazdroszcze- nigdy nie widziałam szczuplutkiej dziewczyny z takim duzym! ;)
              • Gość: madzi1 Re: pływaczka IP: *.acn.waw.pl 14.06.05, 13:13
                w h&m sa, nie lubie za bardzo tego sklepu, bo przewaznie badziew tam maja, ale
                kostiumy widzialam i niekotre mi sie naprawde podobaja. wiec moze jednak
                sporbuj??
              • Gość: Gosia Re: Do Pływaczki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.06.05, 22:15
                Cześć,

>a tak nawiasem mówiąc:prawdziwy masz ten biust?:) bo jeśli tak to strasznie
                >zazdroszcze- nigdy nie widziałam szczuplutkiej dziewczyny z takim duzym! ;)

Jeśli to do mnie to prawdziwy, najprawdziwszy.
                I już jakoś się z tym pogodziłam (z wiekiem przyszło a wiem mój już nieco
                zaawansowany, bo dobiegam do 40-tki, hi hi).
                Nie ukrywam, że przez lata marzyłam o jakimś "B", ale skoro natura mnie tak
                obdarowała? W życiu codziennym jest w porządku, natomiast kiedy idę po kostium
                kąpielowy to .. dostaję szału. Lepiej mi idzie z biustonoszami (te akurat można
                fajne kupić w takim rozmiarze), ale kostiumy to... załamka i wtedy jestem
                wściekła na mój biust:
                bo albo (jeśli z takich zwykłych - tu bywa sporo "D") to wzór taki jakbym miała
                (nikogo nie urażając) jakieś 60 lat, albo dół taki, jakby producenci myśleli,
                że "D" to zawsze w parze z otyłością, do której mnie akurat wiele brakuje.
                A w Calzedonii niektóre były naprawdę śliczne i co???
                Ech, zawsze mamy nie to, czego chcemy.
                Pozdrowienia i powodzenia:)
      • piegusek17 Re: pomóżcie mi dobrać KOSTIUM!!! 14.06.05, 13:53
        a moze w lumpie cos znajdziesz teraz na lato w dostawach duzo jest fajnych
        kapielowek polecam sama prawie bym kupila ale byl lis na gatkach a zaden
        odplamiacz by nie dal rady tak mowila ekspedientka ktora byla bardzo mila !!!
        • Gość: pływaczka piegusek17- prowokacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 19:09
          piegusek17 napisała:
          > a moze w lumpie cos znajdziesz teraz na lato w dostawach duzo jest fajnych
          > kapielowek polecam sama prawie bym kupila ale byl lis na gatkach a zaden
          > odplamiacz by nie dal rady tak mowila ekspedientka ktora byla bardzo mila !!!

mam nadzieje że żartujesz... kostium z lumpu?! przeciez to tak samo jak
          bielizna, fu!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka