Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukienki..

IP: 83.238.121.* 22.06.05, 22:19
    Witam serdecznie, mam pytanie :) w sobote ide na wesele, mam czarna obcisla
    gorsetowa bez ramiaczek sukienke za kolano, ze wzgledu na to ze moze byc
    zimno chce wziasc zakiet tylko nie wiem ktory bo mam dwa bialy i brudny roz,
    ktory lepiej bedzie pasowal??? dodatki tez mam czarne, byc moze to troszeczke
    za ciemno, myslalam o butkach i torebce w innym kolorze ale raczej juz nie
    zdaze kupic wiec bedzie na czarno :) ale z tym zakietem to nie wiem :/
    poradzcie prosze!

Pozdrawiam!!
    Obserwuj wątek
      • stern.stern Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 22.06.05, 22:21
        etykieta: na wesele nigdy w malej czarnej, niestety.
      • lady Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 22.06.05, 22:34
        Bardzo by mi było smutno, gdyby ktoś na mój ślub przyszedł ubrany na czarno...
        • Gość: agnieszka Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:41
          bylam dwa tygodnie temu na weselu i byly dziewczyny w czarnych sukienkach.
          przeciez to nie ich slub a czarna sukienka jesli jest elegancka wyglada bardzo
          dobrze. proponuje brudny roz-modny, bialy bedzie zbyt kontrastowy. pozdrawiam i
          zycze udanej zabawy:)
          • tralalumpek Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 22.06.05, 22:46
            uwielbiam takie tlumaczenia! "bylam na weselu i widzialam ze inni tez byli tak
            ubrani..."
            i to rozgrzesza w pelni glupote
            • Gość: stern.stern Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie IP: *.2.15.univie.teleweb.at 22.06.05, 22:48
              poza tym nie mozesz miec ubrania tego samego koloru co panna mloda. jezeli masz
              jednak zamiar zmienic kolor.
            • Gość: agnieszka Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:50
              napisalam tez ze uwazam ze czarna elegancka sukienka wg mnie jest calkiem ok i
              czarny nie nadaje sie tylko na pogrzeby. to wlasnie takie myslenie oznacza
              glupote.. lepsza czarna niz np seledynowa-co druga taka ma. ehh..
        • Gość: nadinka Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 22.06.05, 22:55
          jejku, nie przesadzasz? a jakie to ma znaczenie czarny czy zielony?
          • tralalumpek Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 22.06.05, 22:57
            a jakie to ma znaczenie ze chodzisz po ulicach ubrana czy rozebrana
            • Gość: agnieszka Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:02
              to porowanie z kolorem eleganckiej sukienki jest zupelnie beznadziejne
              tralalumpek postaraj sie bardziej :)
              • tralalumpek Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 22.06.05, 23:18
                dokladnie tak samo beznadziejne jak twoja troche wyzej wypowiedz
                • stern.stern Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 22.06.05, 23:23
                  mala czarna nigdy nie jest na dzien. im pozniejsza pora, tym ciemniejszy kolor
                  sie zaklada. co nie znaczy, ze czarna mala jest nie elegancka, wrecz
                  przeciwnie. ale nie na dzien i nie na slub. nie wazne czyj.
                  • Gość: Martyna Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie IP: 83.238.121.* 22.06.05, 23:29
                    Jejeku nie myslalam ze moj post wywola taka burze, he he. Powiem tak, w czerni
                    czuje sie najlepiej i ladnie w niej wygladam a panna mloda nie ma nic przeciwko
                    wiec sie juz nie kloćcie, ok? :) Pytalam tylko o zakiet, he he i dziekuje za
                    rade, wybiore ten rozowy :) zreszta gdzie jest napisane, ze w czerni na wesele
                    nie wypada,sukienka jest naprawde sliczna i elegancka, naprawde dziewczyny czy
                    troszeczke nieprzesadzacie ;)

pozdrawiam!!
                    • tralalumpek Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 22.06.05, 23:32
                      Gość portalu: Martyna napisał(a):

.... zreszta gdzie jest napisane, ze w czerni na wesele
                      > nie wypada,....

w starym testamencie
                      • Gość: Martyna Re: do tralalumpka IP: 83.238.121.* 22.06.05, 23:38
                        Expresowa odpowiedz, i'm impressed hehehehehe. a tak serio, nie wiedzialam, ale
                        naprawde ani pannie mlodej ani nikomu z gosci moj stroj nie bedzie przeszkadal
                        wiec skonczmy ten temat, ok? jezeli wiedzialabym ze moim strojem moge sprawic
                        komukolwiek przykrosc to wybralabym cos innego, ale wiem, ze tak nie jest wiec
                        dajcie juz spokoj.
                        • tralalumpek Re: do tralalumpka 22.06.05, 23:40
                          jak dla mnie to nawet w gumowcach i bikini mozesz wystapic, jakie towarzycho
                          takie ubranie
                          • Gość: stern.stern Re: do tralalumpka IP: *.2.15.univie.teleweb.at 22.06.05, 23:56
                            gdzie jest napisane? etykieta tak mowi. ale, jezeli wszystko ok, to dobrze.
                            zycze milej zabawy!
                            • Gość: Martyna Re: do tralalumpka IP: 83.238.121.* 23.06.05, 00:20
                              Wiesz co tralalumpku jak nie masz nic milego do powiedzenia tudziez napisania
                              to lepiej zamilcz :/ i nie badz taka hop do przodu, szczegolnie na temat ludzi
                              o ktorych nie masz bladego pojecia, oni w przeciwienstwie do ciebie nie sa tacy
                              nadeci i niezyczliwi, nie ineteresuje ich jak goscie beda ubrani, najwazniejsze
                              dla nich jest to aby dobrze sie czuli i bawili, ale widze, ze dla ciebie
                              etykieta jest wazniejsza, w porzdku masz do tego prawo ale nie czepiaj sie
                              innych.
                              • stern.stern Re: do tralalumpka 23.06.05, 00:24
                                moment, o etykiecie to ja pisalam. ale nie chodzilo o niezyczliwosc! bo
                                faktycznie, obojetne w czym, grunt, ze bedziecie miec fajna zabawe.
                                pozdrawiam :)
                                • Gość: Martyna Re: do stern.stern IP: 83.238.121.* 23.06.05, 00:33
                                  Wiem wiem ze to ty pisalas o etykiecie i odebralam to jak najbardziej
                                  pozytywnie, ale to tralalumpek wydaje sie byc tutaj najwieksza jej strazniczka
                                  dlatego tak napisalam :) Ja naprawde rozumiem ze komus moze sie nie podobac
                                  taki czy inny stroj, ale skoro komus to nie przeszkadza to po co robic z tego
                                  wielkie halo. I ten jej tekst "jakie towarzycho, takie ubranie" naprawde
                                  moglaby sobie darowac (tralalumpek znaczy sie) moim zdaniem jest po prostu
                                  wredna i nie powinna sie wypowiadac na temat ludzi, ktorych nie zna. Btw,
                                  zapytalam o zakiet a tu taka afera, dajcie juz spokoj dziewczyny i chodzmy
                                  spac ;)

Dobranoc!!
                                  • dagny1001 Re: do stern.stern 23.06.05, 12:29
                                    Moim zdaniem czarna sukienka może być, ale chciałam coś dodać nt.
                                    nieporozumienia w sprawie etykiety. O etykiecie nie decyduje zdanie panny
                                    młodej czy jakiejś jednoosobowej wyroczni. To tak, jakby mówić, że na pogrzeb
                                    można przyjść ubranym na kolorowo, bo nieboszczykowi z pewnością to
                                    przeszkadzać nie będzie. Etykieta jest etykietą niezależnie od zdania panny
                                    młodej. Co nie znaczy, że jej złamanie jest zagrożone karą śmierci.
                                    A jeśli chodzi o żakiet, wybrałabym brudny róż, choć istnieje ryzyko, że nie
                                    będziesz jedyna w takim.
                                    • pianazludzen Re: do stern.stern 23.06.05, 12:38
                                      > O etykiecie nie decyduje zdanie panny
                                      > młodej czy jakiejś jednoosobowej wyroczni.

Nie zgadzam się.

Nie popadajmy w paranoję. Tzw. "eykieta" została ustalona po to, by ułatwić
                                      funkcjonowanie w społeczeństwie, uchronić przed konfliktami. To chyba ona ma
                                      służyć nam w codziennym życiu, a nie my etykiecie, prawda?

>To tak, jakby mówić, że na pogrzeb
                                      > można przyjść ubranym na kolorowo, bo nieboszczykowi z pewnością to
                                      > przeszkadzać nie będzie.

Mnie nie będzie, wręcz przeciwnie. I co teraz? Moja ostatnia wola zostanie
                                      zignorowana z powodu etykiety ? :)

Pozdrawiam
                                      • dagny1001 Re: do stern.stern 23.06.05, 13:11
                                        No toteż właśnie o to mi chodzi. Etykieta (głupie słowo) czy też ogólnie
                                        przyjęcie poczucie tego, co wypada, nie dopuszcza takich przypadków jak
                                        przyjscie na pogrzeb na kolorowo czy na ślub (nie swój) na biało. Nie zmieni
                                        tego jednostkowa decyzja panny młodej czy nawet testament nieboszczyka. Ale
                                        ludzie mogą olać etykietę i podporządkować się woli wyżej wspomnianych lub
                                        wyłącznie swojej własnej. I świat się od tego nie zawali.
                                        Również pozdrawiam :-)
                                        • misae Re: do stern.stern 23.06.05, 13:18
                                          jesli oba zakiety pasuja do sukienki i to jest tylko kwestia koloru to rowniez
                                          jestem za tym brudnym rozem

dobrej zabawy zycze :o)
                    • Gość: Ewa Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 20:24
                      Ja bym wybrała biały żakiet na ślub a potem jakąś ładną chustę na wesele.
                      Z tym że chyba będzie Ci ciężko tańczyć wmałej czarnej
        • uasiczka Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 23.06.05, 13:33

lady napisała:

> Bardzo by mi było smutno, gdyby ktoś na mój ślub przyszedł ubrany na czarno...
          >

dlaczego?
          • lady Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 23.06.05, 20:31
            Bo wolę, żeby na mój ślub nie ubierano się żałobnie. Tak jakos mam.
            • uasiczka Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 24.06.05, 09:22
              czyli nigdy nie zakładasz czarnych ubrań - poza pogrzebami?
      • Gość: pianazludzen Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie IP: *.arcor-ip.net 23.06.05, 08:49
        brudny róż
      • Gość: Madzia Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:22
        oba mnie sie podobaja lubie zetsawienie bialo- czrne ale tylko u brunetek
        jak blondynka czy ruda to lepiej roz
        idealne byloby to takie dziergane na szydelku co sie wklada przez szyje i oada
        takie jak serwetka na ramiona ale nie wiem jak to sie fachowo nazywa...
        wtedy ie bylo by tak strasznie powaznie :)
      • zettrzy Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 23.06.05, 19:45
        co to za etykieta ktora wyraznie zabrania wlozenia czegos czarnego na cudzy
        slub? zaczynajac od meskich garniturow (czyzby goscie weselni powinni nosic
        zielone albo zolte?), poprzez ubiory specjalne - a jak ktos ma w rodzinie
        zakonnice i zaprosi ja na slub to co? ma siostra zamawiac pistacjowy habit? -
        az po festywna czern dla kobiet jest to kolor jak najbardziej adekwatny na
        uroczysta okazje
        nietaktowne moze byc "zalobne" potraktowanie czarnego ubioru; z drugiej strony,
        czarna suknia np. z aksamitu albo koronki bedzie wygladala o wiele lepiej i
        stosowniej do okazji niz bawelniana kwiecista bufiata sukienunia w calej gamie
        radosnych kolorkow
        • lady Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 23.06.05, 20:30
          Zetka, nie udawaj, że nie rozumiesz. Chodzi o czarną suknię lub kostium, nie garnitur czy habit.
          • zettrzy Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 23.06.05, 20:47
            wlasnie tego nie rozumiem - dlaczego czarna wizytowa suknia ma byc niewlasciwa?
            no a babcie i kobiety starsze, ktore czesto po prostu preferuja czern? naprawde
            nie przypominam sobie zadnej etykiety ktora by zabraniala taki ubior, zwlaszcza
            ze czern jest uwazana za kolor rownoznaczny z elegancja
            • dagny1001 Re: doradzcie mi dziewczyny czy do czarnej sukie 24.06.05, 11:54
              Babcie?? Co Ty mówisz? To właśnie babcie ściśle przestrzegają zasady
              czerń=żałoba. Młodą dziewczynę w czerni potrafię sobie wyobrazić na weselu, ale
              babci nie, no chyba, że faktycznie nosi po kimś żałobę.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka