Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakie spódnice nosicie tego lata?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:17
    pogoda iście letnia, jednak większość dziewczyn w stolicy nosi spodnie buuuuuuuu,
    czy nosicie spódnice, jakie fasony, kolory, długości lubicie najbardziej i
    jakie wam się podobają w sklepach w tym sezonie ?

ja zaczynam się przekonywać do tych falbaniastych, ale miękko się
    układających, najlepiej za kolano lub do połowy łydki, do tego proste topy lub
    bluzki na grube ramiączka, na upał jak znalazł, po co się męczyć w jeansach,
    czy innych długich spodniach i koniecznie sandały lub nawet japonki, ale nie
    adidasy czy mokasyny ciągle obecne w te upalne dni...................
    Obserwuj wątek
      • Gość: zuzaba Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 06.07.05, 14:05
        Latem noszę tylko spódniczki lub sukienki.
        Spódniczki o takim kroju, jaki najbardziej lubię - trapezowate, do kolan, ciut
        przed lub ciut za. Często ze skosu.
        Falbaniaste mnie nie przekonują.
        Kolory - zieleń, czerń (jak jest chłodniej), brąz, w kolorowe paseczki w
        ciepłych barwach, biało-czarna.
        • Gość: natalicja Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? IP: *.autocom.pl 06.07.05, 14:51
          Trapezowate - szyte po prostu z dwóch części w domu, taką z klinów, rozszerzaną - wszystkie za kolano, mam też kilka długich do kostek z rozcięciami po bokach, wiązaną długą. Ale one nie są najlepsze na upały
        • Gość: gosiaqus Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? IP: 82.160.7.* 06.07.05, 21:16
          ja też takie noszę- zawsze za kolano, ze względu na nieudane uda :)))
      • martika19873 Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? 06.07.05, 19:12
        nosze mini albo przed kolano.Kolory-bialy,turkusowy,bordowy:)
      • zettrzy Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? 06.07.05, 19:19
        ja tego lata suknie, byc moze za jakis tydzien dojrzeje do spodnicy...
      • Gość: mycha Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? IP: *.icpnet.pl 06.07.05, 19:25
        tuz nad kolanem, lekko trapezowate.
        ostatnio marzy mi sie pastelowo zolta - w kolorze rozbielonej cytryny, calkiem
        gladka.
        moze ktoras z was gdzies taka widziala?
      • jaleo Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? 06.07.05, 20:20
        Moj najbardziej trafiony zakup "spodnicowy" tego lata to ten:

www.fatface.com/fatfacesite/p/FatFace/Womens/w%5Fskirts/10507.htm#
        Wyroznia sie w nawale "cyganskich" spodnic z marszczonych paskow materialu,
        ktorych jest zatrzesienie na brytyjskich ulicach, a jednoczesnie bardzo jest na
        czasie, bo wpasowuje sie idealnie w styl boho/hippie. I do pracy tez w niej
        chodze. Same komplementy mnie spotykaja na temat tej spodnicy.
        • mech-k Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? 06.07.05, 20:31
          nie noszę :)
          • Gość: Annie_laurie_Starr Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? IP: 80.50.251.* 06.07.05, 22:26
            Mini i w kolanko. Proste (pencil skirt) albo trapezwoate. Innych nie
            posiadam, bo nie lubie.
        • Gość: ada Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:47
          no piękna ta twoja spódnica, takie właśnie lubie, lekko rozkloszowane, za
          kolanko, piknaaaaaaa, a kolor jest brązowy?
        • Gość: zuzaba Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 07.07.05, 13:40
          Prześliczna:)
        • Gość: raena Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? IP: *.chem.kent.edu 08.07.05, 01:22
          Boska:) Mam pytanie - czy maja oni rowniez sale? Czy zamawialas przez internet?
          Niestety siedze w USA, a tutaj wszystko "na jedno kopyto" i naprawde trudno
          cos kupic fajnego. A porzadne sklepy maja za wysokie ceny - jestem studentka.
          A ta spodnica jest po prostu boska:) A jak wyglada z rozmiarowka? Czy rozmiary
          odpowiadaja rzeczywistym, czy tez wypadaja mniejsze/wieksze? Z gory dziekuje za
          odpowiedzi:)))) Wiem, ze duzo pytan...:)
          • jaleo Pytania o spodnice z Fat Face :-) 08.07.05, 19:07
            Widze, ze moja spodnica wzbudzila zainteresowanie ;-) Odpowiadam wiec na
            pytania. Kolor jest taki jasny braz, po polsku okresla sie chyba jako kawowy.

Fat Face to jest taka troche kultowa marka w UK, niby niewiele ludzi o niej
            wie, ale ci, co wiedza, wykupuja tam cala garderobe ;-) Sklepow nie jest duzo,
            moj najblizszy w Hexham jest jakies 25 mil od mojego domu (i jest jedyny na
            cala polnocna-wschodnia Anglie). Wiekszosc ubran kupuje od nich przez
            internet. Ktos tu pytal, czy poza UK tez wysylaja - wydaje mi sie, ze wysylaja
            do Europy, ale nie wiem, ile kosztuje przesylka. W obrebie UK przesylka £3.95.

Przeceny maja w sierpniu, ale jest tak ogromny popyt, ze ostatnio sie cala
            strona internetowa zawiesila, a dodzwonic tez sie nie mozna bylo. Tak wiec na
            przeceny lepiej jechac do ich sklepu. Poza tym na przecenach niewiele dostaje,
            bo ich ubrania rozchodza sie jak cieple buleczki ;-)
      • klarak Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? 07.07.05, 00:11
        rozne, byle dlugie lub bardzo dlugie ;), ale i tak uwazam, ze w upale
        przyjemniej jest w cienkich spodniach.
      • kochanica-francuza Wszelkie możliwe 07.07.05, 14:56
        pod warunkiem,że mają dwie nogawki i są do ziemi:-PPP
        • kochanica-francuza Re: Wszelkie możliwe 07.07.05, 14:57
          kochanica-francuza napisała:

> pod warunkiem,że mają dwie nogawki,w kolorze czarnym,są uszyte z lnu i
          sięgają do ziemi:-PPP
      • zettrzy Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? 08.07.05, 22:03
        dzis wlasnie dojrzalam do spodnicy, jest ona w formie dzwonka - waska do polowy
        ud, nieco rozszerzana ponizej, o dlugosci tuz przed kolano, wokol kolana
        drastycznie rozszerzona tak ze sie tworzy niemal falbana, z osmiu klinow zolty-
        czerwony-zolty-czerwony-zolty-czer..., z jedwabnego szantungu
      • Gość: Lenka Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? IP: *.chello.pl 08.07.05, 22:14
        Ja się wyłamuje.Kupiłam sobie fajną kieckę w V&Bis-rozkloszowana,z falbanką na
        dole i kontrafałdą.Długość lekko za kolano.Spódnica jest jasno beżowa z jasno
        różowymi elementami.Ma wychaftowane kwiaty.
        Dla mnie bomba.Myślałam, że nie będę miała co do niej założyć,ale się okazało
        że nie jest tak źle.Chyba muszę w niej naprawdę dobrze wyglądać bo zwracam
        uwagę płci przeciwnej .)))
        Kurde tak weszłam w spodnie, że założenie spódnicy okazuje się nie lada
        problemem.
        • maadz Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? 08.07.05, 22:42
          zwiewne :D
          • Gość: nateczka Re: Jakie spódnice nosicie tego lata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 22:49
            ja najchętniej noszę krótkie spódniczki :) ale niedawno kupiłam sobie spódnicę
            ze zwiewnego materiału za kolano oczywiście białą bo uwielbiam na sobie ten
            kolor pozatym uważam że jest on stworzony na lato!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka