Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francuski??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:01
    Nie macie moze jakis linkow do zdjec ww pan? Czesto slyszy sie o ich elegancji
    i ponadczasowosci a chcialabym zobaczyc ich styl - ale nie ten z zurnalli :)
    lecz z ulicy. Macie cos takiego???
    Obserwuj wątek
      • goldioo Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu 03.08.05, 14:07
        FRANCUZKIIIII!JĘZYK JEST FRANCUSKI.Przepraszam,ale nie mogłam nie napisać:)
      • Gość: up Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:51
        up
      • kochanica-francuza Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu 03.08.05, 16:04
        zapytaj ich samych, po angielsku może być:

figaro.concileo.com/user/non-frames/list.asp?forumid=251
        tylko przeproś ładnie, że nie po francusku - ja zawsze tak robię...:-)
        • laparisienne Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu 03.08.05, 16:42
          Kochanica swietnie sie zna na modzie francuskiej, wysyla ciebie na fora dla 60
          letnich czytelnikow Le Figaro.
          Popytaj tutaj :
          www.aufeminin.com/world/communaute/profil/proflist__pseudo=chronoplans.html
          • Gość: goldioo Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 16:50
            O my biedne brzydkie Polki buraczane!!Takie piękności na tej stronce,że aż mi
            wstyd....:)
          • kochanica-francuza Lapara, weźże się ode mnie odwal 03.08.05, 19:14
            laparisienne napisała:

> Kochanica swietnie sie zna na modzie francuskiej, wysyla ciebie na fora dla 60
            > letnich czytelnikow Le Figaro.
            >
            a ty co czytasz? francuskie pisemka typu bravo girl?
            • laparisienne Re: Lapara, weźże się ode mnie odwal 04.08.05, 18:28
              kochanica-francuza napisała:

> laparisienne napisała:
              >
              > > Kochanica swietnie sie zna na modzie francuskiej, wysyla ciebie na fora d
              > la 60
              > > letnich czytelnikow Le Figaro.
              > >
              > a ty co czytasz? francuskie pisemka typu bravo girl?
              Teraz wiadomo co ty czytasz, prawicowe Le Figaro dla sklepikarzy i bravo girl.
              Nawet nie wiem czy takie cos jak bravo girl wychodzi we Francji? Przyslij mi ta
              polska, to sie dowiem nareszcie co masz w glowie.
              • kochanica-francuza Re: Lapara, weźże się ode mnie odwal 04.08.05, 20:04

> > >
                > Teraz wiadomo co ty czytasz, prawicowe Le Figaro dla sklepikarzy i bravo girl.

Twoja logika mnie powala.:-PPPPO

> Nawet nie wiem czy takie cos jak bravo girl wychodzi we Francji?

Może nie dosłownie, ale wychodzą podobne gówna.
                • laparisienne Re: Lapara, weźże się ode mnie odwal 04.08.05, 20:16
                  Inteligencja "gauche caviar" czyli bogata czyta "Le Monde" albo "Libération".
                  Mam prenumeraty do Elle, Cosmo, Marie Claire, Votre Beauté ale nic nie place,
                  bo to mam za darmo z pracy, albo dostaje prenumerte z banku, za tzw. punkty na
                  mojej konwencji Jazz. Inaczej bym wogole tego nie prenumerowla. Lezy to i
                  walesa sie po domu, moj maz od czasu do czasu pyta sie co wyrzucic, zatrzymuje
                  tylko przepisy kuchenne, bo sa fajne.
      • laparisienne Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu 03.08.05, 16:51
        Mniej wiecej tak wyglada przecietna Paryzanka/Francuzka
        album.aufeminin.com/album/see_58557_8/le-grand-jour.html
        • Gość: Richelieu* Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 03.08.05, 16:53
          ;)
          • laparisienne Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu 03.08.05, 17:02
            Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> ;)
            Oh Boze Riszelek, nareszcie wpadlam w Twoje gusta
            • r.richelieu Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu 03.08.05, 19:22
              Kiedy żartujesz to się śmieję, kiedy pleciesz bzdury tu mówię, że pleciesz
              bzdury, a kiedy wyzywasz foremki to mówię, żeś jbycfeh*

* znane polskie przekleństwa
        • Gość: mm Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 16:55
          wlasnie tak sobie ciebie wyobrazamy,tylko wiecej zmarszczek bym dodala
        • laparisienne Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu 03.08.05, 16:57
          A tipsiara po francusku to "une pouf" od "une poufiasse"
          • laparisienne Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu 03.08.05, 17:01
            Nawet lesbijki mamy na forum francuskim modowym, i nic to nikogo nie szokuje
            www.aufeminin.com/world/communaute/profil/profsee__n=bellelesbienne1&AdresseRetour=%2Fworld%2Fcommunaute%2Fprofil%2Fproflist%5F%5Fpseudo%3Dledirecteur%
            2Ehtml.html
            • Gość: Trinity Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu IP: 81.185.216.* 03.08.05, 22:09
              Dziewczyno, kiedy ci w koncu przejdzie to zachwycanie sie Francja i wszystkim co
              francuskie? To juz sie staje smieszne. Az taka to dla ciebie rewelacja, ta
              Francja? Bez przesady. Ile ty tutaj mieszkasz - 3 miesiace ze sie tak wszystkim
              tutaj zachwycasz, same "och i ach"...Wez sie dziewczyno wyluzuj, przyzwyczaj sie
              wreszcie, i skoncz wreszcie ta zenade.
              Jest mi to tym trudniej zrozumiec ze mnie Paryz jakos nie zachwyca, tym bardziej
              styl ubierania sie francuzek = zaden styl ( moze na francuskich ulicach mniej
              rozu i dzwonowatych dzinsow i mniej tipsow niz w Polsce, ale zadna tam rewelacja
              : nie mylmy dziesiejszych Francuzek z paryskiego metra z tamtymi eleganckimi
              kobietkami z czasow Coco Chanel ( to do zalozycielki watku).
          • Gość: mm Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:15
            ta laparisienne to mi Horodyńską przypomina...obydwie jakieś takie w ogóle nie
            na miejscu hahahaha
      • jpar Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu 03.08.05, 17:36
        Zupelnie zwyczajnie i chyba to czyni je tak eleganckimi. Moj maz Paryzanin nie
        widzi w Paryzankach nic szczegolnego, a ja sie zachwycam. On lubi bardzo jak
        polskie dziewczyny sie ubieraja. Slynne eleganckie Paryzanki / Francuzki nosza
        swoje ubrania bardzo godnie, najczesciej sa to bardzo proste rzeczy i wygodne,
        jakby to opisac: niby nic, a nosza to jakby z ich ubrania byly prosto z wybiegow
        mody.
      • fankalap Typowa francuzka 03.08.05, 19:29
        www.ninemodels.com/JoannaJakubiec/images/joannajakubiec4.jpg
      • Gość: barbra Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu IP: 62.148.81.* 03.08.05, 20:52
        jak tak bardzo chcesz zobaczyc jak ubieraja sie paryzanki to obejrzyj sobie
        program PARIS PARIS na TYN Style tam mozna zobaczyc ulice Paryza i jego
        mieszkancow.Co jest szczegolnego w tym jak one sie ubieraja to moze to ze nie
        patrza raczej na to co ktos powie jak sa ubrane,ale jednak ubieraja sie
        bardziej z klasa przywiazuje bardziej uwage do dodatkow i potrafia wszystko
        dobrze skomponowac :)
      • zettrzy Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu 03.08.05, 21:56
        Francuzki (Francuzi zreszta tez) w Nowym Jorku ubieraja sie nieodmiennie w to
        samo: czarny obcisly sweter i czarne obcisle spodnie
        w lecie zamiast swetra moga nosic obcisla czarna koszulke
        az trudno uwierzyc ze sa tej samej narodowosci co tylu naprawde dobrych
        projektantow mody
        • Gość: Vika Bez zadnego wow IP: *.fbx.proxad.net 04.08.05, 19:29
          prosto i bez gustu, a o wlosy to nie dba okolo 90 procent kobiet! Stare
          odrosty, lub naturalne kolory bo fryzjerzy drodzy, dlugie wlosy zwiazane w
          kucyki albo rozpuszczone! BEZ REWELACJI ! Bardzo czesto kolorowka lub czarna
          kobieta jest lepiej ubrana od bialej!
          • zettrzy Re: Bez zadnego wow 04.08.05, 20:25
            Bardzo czesto kolorowka lub czarna
            > kobieta jest lepiej ubrana od bialej!

to jest dosc powszechne zjawisko - te kobiety "w kolorze" maja niesamowite
            wyczucie stylu i nie boja sie fantastycznie wygladac
            • kate-gun Re: Bez zadnego wow 08.08.05, 01:08
              podobnie jak kolorowi panowie - czy to ubiora sie elegancko czy na luzie -
              zawsze jakos wszystko do siebie pasuje
            • babunowa Re: Bez zadnego wow 08.08.05, 12:17
              bo my to takie białe 'ściany;,a na kolorowych to jest gra kolorów pomiędzy
              ubraniem ,skórą ,kolorem włosów.Swoją drogą proszę sobie wyobrazić-zółty golf a
              la Wielki Ptak z Ulicy Sezamkowej,do tego amarantowa kurtka( nie taka pierd....
              Barbie aż się zgarbi) i do tego wielki omotany wokół szyi szalik w kolorze
              turkusu.Czy taki zestaw na zimowe dni wam się podoba,czy was nie szokuje?

Francuzki-młode ubierają się tak jak na całym świecie,bo ciuchy kupują w liniach
              odzieżowych.Te dojrzałe ubierają się konserwatywnie,przy tym niejednokrotnie
              niechlujnie.Ilekroć jestem w Paryżu(nie są to tylko miesiące urlopowe,gdzie
              mieszkańcy uciekają) to odnoszę wrażenie,że skrót myślowy 'Francja elegancja'
              wymyślił jakiś zgłośnik;>>>> albo,że to już dawno nieaktualne.Jednak nie jest to
              styl rażący-zwyczajne często zabiegane kobiety ;)
              • Gość: annie_laurie_starr Re: Bez zadnego wow IP: 80.50.251.* 08.08.05, 13:20
                Moze jestem nadmierna optymistka, ale nigdy nie czulam kompleksow ubraniowych
                przy Franuzkach.
      • nancy_callahan Re: Jak ubieraja sie na codzien Paryzanki/ Francu 09.08.05, 12:14
        FrancuSki ubierają się w ciuSki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka