Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kobiece dłonie

07.09.05, 12:40
    Piękne i zadbane dłonie zawsze przyciągają zwrok.

Piszcie, jakie dłonie wam się podobają, jak dbacie o swoje dłonie. Lubicie
    dłonie "soute" czy też je ozdabiacie biżuterią, malując paznokcie lakierem
    (delikatnie lub też mocniej) itd. itd. itd.
    Obserwuj wątek
      • unreal_jo Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 15:41
        hmm moze podciagne ten topic.
        Ja maluje delikatnym kolorem: pink shimmer firmy CLARINS #103.Tak wogole to
        uzywam czegos takiego jak Mavala do stwardzania paznokci, potem lakier i na to
        bezbarwny lakier dla polysku. Tak wogole to uzywam do nawilzania dloni kilka
        roznych moich ulubionych firm; jesli chodzi o bizuterie to lubie pierscionki
        ale nie moze byc ich za wiele bo to wcale moim zdaniem nie dodaje uroku.
        narazie to tyle
        pozdrawiam
        • arletta.wagner Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 15:53
          ma małe dłonie i długie ,zdrowe,własnej hodowli paznokcie wypiłowane przez moją
          cudą panią Beatkę.aktualnie french ( ale w bezu bo rózowych paznokci nie
          cierpię)ze złotymi paseczkami,generalnie jasny manicure a na okazje mocno
          wyjściowe megaozdobny french .krem do rak mam w torebce,na nocnym stoliku i w
          szufladzie biurka w pracy.wszelkie domowe prace niewolnicze wykonuje w
          viledkach.co do pierscionków- cóz,jestem sroką i uwielbiam złote błyskotki-
          dzisiaj 7 pierscionków plus obrączka.nigdy nie noszę piescionków na wskazującym
          palcu, ale na kciuku i owszem.
          • lisowa2 Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 16:00

yhmmmm,, delikatny french na nie za dlugie paznokcie, oczywiscie kolor to bez, jak u poprzedniczki, bo jakos nie preferuje rozu. Codziennie wklepuje w nie krem, czasami fundne im jakas maseczke, ale to juz zalezy od tego czy o tym nie zapomne jak rowniez czy mam czas na to.
            pierscionki: jeden na kciuku:P na lewej dloni, i dwa pierscionki na prawej.
            na nadgarstku -afrykanska bransoletka
            juz:)
      • patyska Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 16:02
        no coz, jestem zwolenniczka teorii, ze paznokiec wystajacy wiecej niz 4 mm za
        opuszke paluszka to wiocha i zenada. tipsy mnie brzydza, i estetycznie, i
        emocjonalnie ;) na codzien wypielegnowane raczki z dyskretnym lakierem. na
        wyjscie to, co jest podobno szalenie teraz modne w swiatku manicurowym - bardzo
        krotkie pazurki w intensywnym kolorze (to akurat dla mnie powtorka - identyczna
        moda, na krotkie - no, wtedy bardziej ciemne niz ostre kolory - byla z 10 lat
        temu). moje ostatnie odkrycie - okrutnie cuchnacy, ale rewelacyjny "zloty krem"
        do rak avonu, przebil nawet nieprzebijalne, czyli cudownie nawilzajacy
        physiogel.
        ozdoby? gdybym potrafila to bym nosila zajefajne pierscionki, ale jakos mi
        niewygodnie, wiec... bransoletki ;)
      • adam.dazim Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 16:12
        Jak wiadomo, nie ma wiekszego milosnika kobiecych dloni i stóp niż ja.
        Powiem Wam jedno kocham dlonie utalentowane :)
        takie ktore potrafia stworzyc pyszny placek ze sliwkami,
        takie, ktore pieknie graja na fortepianie,
        takie, ktore kilkoma zgrabnymi ruchami olowka potrafia wyczarowac cos co zaraz
        pragne miec w swoim domu...
        takie dlonie sa najpiekniejsze i takie przyciagaja moja uwage.
        • patyska Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 16:17
          nawet jesli te dlonie maja pieciocentymetrowe, zolte pazury, zza ktorych
          malowniczo przebijaja sie czarne smugi? ;) jestes wiec po prostu boski! ;)
          • adam.dazim Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 16:21
            Jezeli stanalbym przed wyborem dlonie piekne, nieuzdolnione i niezadbane a
            utalentowane, to bez zastanowienia wybieram te plynnie stukajace w klawisze :)
            ale stopy. no coz stopy chocby biegaly njaszybciej to musza byc zadbane.
            Tak naprawde zawsze oceniam kobiete po stanie stop, musza byc wypielegnowane.
        • axasa Re: Kobiece dłonie 09.09.05, 15:20
          jak miło... :-)
      • kalinakalina Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 16:18
        paznokcie krotkie, lakier bezbarwny, od swieta czerwony
        tylko obraczka ( ktora juz nie raz zezarlo ciasto na pizze;)
        aha i hennowe wzorki
      • naels Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 17:09
        Moje rece to jest koszmar fruwajacy...

Na pierwszy rzut oka nawet ladne - lekko opalone, szczuple, o dlugich palcach,
        jakos tak sie ladnie 'ukladaja'; paznokcie male, ale o ladnym ksztalcie, nieco
        dluzsze (1.5-2.5 mm), naturalnie jasne w tej 'wystajacej' czesci. Dodam, ze
        rece mam troche dziwacznie gietkie: bez problemu z pomoca drugiej dloni dotykam
        kciukiem wnetrza przedramienia, potrafie odchylic palce jakies 35 (zmierzylam)
        stopni w tyl wzgledem plaszczyzny dloni. Coz z tego, kiedy:

- na lewym kciuku - blizna po konserwie (wstrzelilam sobie wieczko od puszki w
        palec, kiedy otwieralam ja w akademiku tepym nozem ze 7 lat temu)
        - na malym palcu - blizna po scieciu kawalka opuszka szatkownica do kapusty
        (wyobrazcie sobie, ze w szoku pourazowym przykleilam ten opuszek z powrotem i
        przyrosl!)
        - na grzbiecie prawej dloni - 2cm blizna (18 lat temu sasiad mnie probowal
        rozjechac rowerem)
        - kolejna, po oparzeniu piecem do suszenia probek,
        - pare innych, mniejszych, ktorych zrodla nie pamietam
        - nowy nabytek: 4 blizny, 3 na prawej, 1 na lewej dloni, po oparzeniu wrzacym
        lugiem drzewnym.

Jednym slowem, rece ostaniej ofermy i niedorajdy. Zastanawiam sie nawet, czy
        sie korektorem nie smarowac na wieksze wyjscia?...
        • ema12345 Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 18:54
          "bez problemu z pomoca drugiej dloni dotykam
          kciukiem wnetrza przedramienia"

Witaj w klubie :-) Też posiadam tę niezwykłą umiejętność ;-)

• agnieszka_ka Do Naels 08.09.05, 00:46
          Nie pisz takich rzeczy o dotykaniu kciukiem lokcia, bo, nie wiem czy sobie
          zdajesz sprawe, ale wszyscy wlasnie probuja to zrobic :)))
          • ema12345 Re: Do Naels 08.09.05, 09:10
            Musiał by to być niezwykle giętki i niezwykle długi kciuk, aby mozna było nim
            dosięgnąć łokcia ;-))) Mam nadzieję, że nikt takich kciuków nie posiada :-)))
          • naels Re: Do Naels 08.09.05, 17:22
            > Nie pisz takich rzeczy o dotykaniu kciukiem lokcia, bo, nie wiem czy sobie
            > zdajesz sprawe, ale wszyscy wlasnie probuja to zrobic :)))

Och kurcze, no to teraz bede odpowiedzialna za nagly wzrost liczby pacjentow
            na urazowce ;-) Mimo wszystko przyjemnie sie czuje, nie bedac sama w klubie,
            dziekuje za wsparcie. Musze powiedziec mojemu ex, ktory sie zawsze z tych moich
            palcow nabijal (a nota bene pianista, tez powinien tak umiec), ze widocznie
            Polki sa jeszcze bardziej wyjatkowe, niz zawsze sadzil...
      • beata825 Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 18:44
        ja najlepiej czuje sie gdy mam krótkie paznokcie, moga byc pomalowane
        bezbarwnym lakierem lub innym jasnym , niestety moj odwieczny problem to
        obgryzanie skórek:(((
      • jaleo Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 20:23
        Paznokcie raczej krotkie (tak do 2 mm "bialego") i opilowane bardziej
        prostokatnie niz okraglo. Na co dzien raczej bez lakieru, ale lubie miec
        wypolerowane, i czesto poleruje jak maniak ogladajac np. telewizje. Na wyjscie
        maluje na malinowo, wisniowo, sliwkowo. Krotkie paznokcie pomalowane na mocne
        kolory wg. mnie wygladaja bardzo na czasie.

Krem do rak tez mam zachomikowany wszedzie, najczesciej (pare razy dziennie)
        uzywany jest ten w kuchni na parapecie.

Manicure staram sie robic raz w miesiacu, ale nie zawsze mi sie udaje. W
        przerwach tylko opilowuje (i poleruje).
      • mausi5 Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 21:29
        Moje dlonie sa raczej male o szczuplych palcach i waskich ksztaltnych
        paznokciach. Zadnych tipsow nie znosze, a zadko udaje mi sie wyhodowac wlasne
        dlugie paznokcie, wiec nosze raczej krotkie. Jesli chodzi o lakier to mam zrywy
        - jesli maluje to bez przerwy, zmieniajac kolory co drugi dzien :-), jesli nie,
        to dlugi czas nie maluje wcale. Nie ukrywam, ze lepiej im to robi, i staja sie o
        wiele gladsze i bielsze. Generalnie lubie jasny lakier do dluzszych paznokci,
        ciemny lub w zywym kolorze - do krotszych, zawsze jednak musza byc co najmniej
        rowne z opuszkiem.
        Bizuterie nosze bardzo oszczednie, jak bransoletka to nie pierscionek i
        odwrotnie. Ostatnio preferuje drewniane bransoletki.
      • zettrzy Re: Kobiece dłonie 07.09.05, 21:41
        duzo kremow do rak, manikiur oszczednie, bo bez przerwy czyms sie zajmuje i po
        prostu paznokcie mi czesto przeszkadzaja, zawsze pierscionek ale codziennie
        inny - i jak ktos spyta ile ich mam to musze powiedziec prawde ze nie wiem

rece mam tak male ze ludzie czesto smieja sie ze mnie ze nie nadaje sie do
        zadnej pracy oprocz szycia i pisania bo jedyne narzedzia dostatecznie male dla
        moich rak to igla i pioro
        (oni nie wiedza, ze moje ulubione i czesto uzywane narzedzia to kleszcze
        waskonose, pilka, mlotek i kilka rodzajow roznych srubokretow do roznych modeli
        srub, no ale co na to poradze ze bez przerwy lubie w czyms dlubac)
      • agnieszka_ka Re: Kobiece dłonie 08.09.05, 00:43
        Ja nosilam tipsy przez pare lat, alew koncu mi sie znudzily. W kazdym razie
        zawsze mialam tipsy typu "naturalne", co najwyzej french. W takiej tonacji tez
        utrzymuje obecnie moje wlasne paznokcie. Frencha mi sie nie chce robic, bo od
        naturalnych paznokci, ze wzgledu na ich miekkosc, za szybko odpryskuje.
        Zazwyczaj zatem mam wypilowane i wypolerowane paznokcie a na to jakis lakier
        przejrzysty badz polprzejrzysty w tonacjach: blyszczacy roz, blyszczacy spalony
        roz, blyszczacy morelowy.
      • edytka6 Re: Kobiece dłonie 08.09.05, 18:06
        moje ulubione to 5mm nad opuszkiem pomalowane na zloto lub jasny roz. do
        krotkich bardzo lubie kolor bordo. na imprezy swietne sa czarne. uwielbiam duze
        kolorowe pierscionki.
      • doremisol Re: Kobiece dłonie 09.09.05, 01:18
        Paznokcie raczej krótkie, bo długie łamią mi się, gdy zamykam drzwi od samochodu
        (nie wiem jak to mi się udaje).
        Kolory: ostatnio albo bezbarwny, albo lekko beżowy, albo czerwony w kilku
        odcieniach.
        Krem: tak.
        Zawsze staram się używać rękawiczki do sprzątania i mycia oraz prania, gdyż po
        kontakcie z wodą i chemią wyglądają potem beznadziejcie.
        Pielęgnuję i piłuję już sama. Nauczyłam się po wieloletnich obserwacjach
        profesjonalistek.
        Tipsy - nie, bo szybko mi odpadają. Zapewne dlatego, ze sama wykonuję prace domowe.
        Obecnie noszę tylko obrączkę, ale kiedyś także pierściownek.
        Staram się dbać o dłonie, gdyż uważam, że są ozdobą kobiety.
      • lilarose Re: Kobiece dłonie 09.09.05, 11:17
        Paznokcie raczej średniej długości, najpierw zawsze nakładam podkład
        utwardzający, potem lakier. Najczęściej jest to blady róż, ale mam też
        zestawieniu bordowy, błekitny, beżowy, ciemny fiolet, jasny zielony i turkusowy.
        Jesli maluję paznokcie na jakiś zdecydowany kolor, staram się, aby kolor ten
        komponował sie z kolorem ubrań, które akurat noszę.
        Latem maluję także paznokcie na nogach, na ten sam kolor co na rękach.
        Nie podoba mi sie styl: któtkie paznokcie i ciemny/intensywny w kolorze lakier.
        Jesli mam krótkie paznokcie, pociągam je tylko bezbarwną odżywką, ewentualnie
        nakładam blady róż.
        Co do biżuterii, preferuję srebro przyczerniane. Mam cała kolekcję pierścionków
        w kształcie węży, na co dzień noszę po jednym na każdej dłoni.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka