Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodni?

12.09.05, 20:22
    Kiedy tylko potrzebuje kupic sobie spodnie/jeansy/ okazuje sie, ze to jest
    prawie mission impossible. Nie wiem, na jakie panny spodnie sa szyte, ale ja,
    z normalna, szczupla, choc nie wysportowana sylwetka mam problem z kupnem
    zwyklych jeansow. Moge mierzyc i mierzyc ale prawie zadne dobrze nie leza -
    bardzo czesto odstaja z tylu w pasie, albo tylek nieladnie w nich wyglada,
    jakos tak plasko pomimo, ze ogolnie nic mu nie brakuje, o zbyt dlugich
    nogawkach w rozmiarze nawet czasem 36 nie wspomne. Czy wszystkie jeansy musza
    byc szyte tak, jakby kazda chciala do nich nosic obcasy? Biore np nr 36 a
    nogawka .... na noge Heidi Klum. To juz standard. Dzis wymierzylam z 10
    roznych par spodni a wrocilam do domu z nowym stanikiem. Koszmar :/
    Obserwuj wątek
      • indianprincess Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 12.09.05, 20:45
        mam dokladnie to samo:) zakupy sprawiają mi przyjemność ale nie kupowanie
        jeansów:/ ratuje mnie jedynie LEVIS tam mają jeansy na mnie idealne. Czy w
        innych firmach nie szyją spodni na osobę o wzroście 162cm?
        • kleopatraa Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 12.09.05, 21:00
          jakie ceny ma Levis? Bardzo wysokie?
        • dommage Re:NOgawka 30 :( 13.09.05, 11:39
          Nie jestem wyskoka, jestem niska. Mam 159 wzrostu i mimo, z enosze rozmiar
          spodni 26, 27 czasem, mam problem z kupieniem spodni. Albo odstaja w pasie,
          albo tak opinaja tyłek, że wydaje sie wielki jak szafa. Już nie wspomnę, ze
          kobieca figurka ma to do siebie, ze w udach mamy troszkę więcej cm niż w
          łydkach. Ostatnio przemierzyłam całą handlową część miasta w poszukiwaniu
          jeansów. MIerzyłam chyba z 30 par spodni. Już nawet nie patrzyłam na nogawkę
          (najwyżej utnę), choć wtedy przecierane spodnie odpadają:( I wreszcie trafiłam
          na te jedyną parę spodni, dopasowaną do mojej figury. Jak zobaczyłam cenę
          szczęka mi opadła- 229 zł, Wranglery. I co miałam zrobić? Kupiłam, a teraz
          oszczędzam na jedzeniu:> Błagam, zróbcie jeansy dla niższych. Przecież nie
          tylko kobiety o wzroście 168-172(nogawka 32) i 173-180(nogawka 34) chodza po
          ziemi!!!
          • titta He,he,he... 13.09.05, 20:49
            Na mnie to 32 w porywach ujdzie (jak zapomne o balerinkach) ale reszta? W pasie
            odstaje (albo tylek sie nie miesci), w udach za obcisle, dodatkowo wszystkie o
            rozszezanych nogawkach obowiaskowo musza sie zwezac w kolanie, wiec w kolanie
            tez sa czesto zaciasne (skutek "rowerowania":). Pozostaje jedno: kupic o
            rozmiar wieksze i przeszyc - niestety nie stosuje sie do dzinsow :(
      • beata825 Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 12.09.05, 21:04
        tez mam ten problem:(, jeansy zawsze brzydko spłaszczaja mi pupe a w pasie
        odstaja :(( a jak znowu wezme wieksze to w pasie juz mega odstaja a nogawki
        trzeba by skrócic,
        obecnie mam z Lee i jestem w miare zadowolona oraz Big star takie granatowe
        biodrówki do ktorych musze nosic pasek
        pzdr.
      • mandana Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 12.09.05, 21:14
        pociesze Was dziewczyny:)) ja zawsze szukam malych wielkosci i dluuugich
        nogawek, i tez "szukam" dniami:))
        wkurzam sie tak jak Wy:))
        • babunowa Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 12.09.05, 21:20
          nic mi nie potrafi tak zepsuć humoru jak hasło 'no spodnie musisz sobie kupic';>>
          tak więc nie jesteście same:)
        • handi Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 14:50
          Polecam polską firmę NEW LOOK, rozmiar 26\36 -proszę bardzo!
      • mena122 mam to samo!!! :[ n/t 12.09.05, 21:18
      • tomb_raider Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 12.09.05, 21:28
        ja mam taki problem, że mam w biodrach 98, a w talii 68, w związku z tym jak
        coś przejdzie przez tyłek, to odstaje w talii :/ dlatego noszę biodrówki, i
        wysłuchuję ciągle jak "niewłaściwie się ubieram". pewnie słusznie, ale nikt mi
        nie uwierzy, że to przez brak innej możliwosci ;) co najdziwniejsze, ze
        spodniami bardziej eleganckimi nie mam tych problemów... co z tymi jeansami? ;/
        • no-alarms Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 22:17
          o o, to tak jak i ja!
          mam szerokie biodra i wąską talię, więc jakie spodnie bym nie kupiła, i tak
          zawsze opadają na biodra albo odstają strasznie przy pochylaniu, więc również
          szukam bardzo długo.
          ja z Big Stara jestem bardzo zadowolona - fason Flare, nawet rozmiar 31/31
          mają. po raz pierwszy nie musiałam spodni skracać ;)
      • zettrzy Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 12.09.05, 21:28
        hmmm, dziwna sprawa - bo co prawda sama szyje, ale zdaza mi sie kupic cos
        gotowego, i wlasnie ze spodniami nie mam klopotu; moga byc minimalnie
        przydlugie, ale wtedy je po prostu skracam o te 2cm i po sprawie
      • sineira Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 12.09.05, 22:05
        Jeszcze mi się nie udało kupić dżinsów idealnych. Wszystkie muszę skracać (bom
        wypierdek mamuta), większość zwężam w pasie. W sumie przestało mi to już
        przeszkadzać, przyzwyczaiłam się do przerabiania, nabrałam wprawy, nie jest tak
        źle.
      • jaleo Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 12.09.05, 22:31
        Z jeansami niestety tak juz jest - zupelnie jak z tym krolewiczem zakletym w
        zabe, czlowiek mosi tysiace zab pocalowac, az na wlasciwa trafi ;-))))
        Na mnie dobrze leza tylko jeansy GAP, Diesel i Sass & Bide. A naprzymierzalam
        sie w zyciu tych jeansow miliony.

Ja co prawda mam 1.60 w kapeluszu, ale dlugosc nogi jak normalny czlowiek, do
        tego nosze przede wszystkim obcasy, wiec te z dlugoscia wewnetrzna nogawki
        31/32 cale na mnie pasuja, i przynajmniej z dlugoscia sie nie musze
        gimnastykowac.
        • patrysha1 Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 12.09.05, 23:05
          Szukam spodni od jakeigos miesiąca, niestety mam ograniczone środki więc powyżej
          150 zl nie moge kupic (chodz nastawilam sie że w przyszlym miesiacu kupie
          droższe jak nic nie znajde), no ale nawet takie przymieżałam i za cholere żadne
          mi nie pasują, mam 168 i 32 troche przykrutkie a 34 juz stanowczo za dlugie,
          najbardzije to mnie wkurza jak spodnie tej samej firmy mają rozne wielkosci niby
          w tych samych rozmiarach, tak jest w trollu (jedne L i nie wchodze, inny model M
          i za duże) i hausie (jedne 29-pas i wchodze bez problemu inne 30 i wogle dupska
          nie wcisne)
        • black_magic_women Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 09:20
          jaleo napisała:

> wiec te z dlugoscia wewnetrzna nogawki
          > 31/32 cale na mnie pasuja,

jaleo masz 1.60 i kupujesz 31,32?!to jak wysokie nosisz obcasy?ja mam 1.70
          wzrostu i kupuje te sama dlugosc co TY!
      • celtycka_syrena Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 02:52
        Mam to samo :/ Zazwyczj wszystkie są za długie, a jak długość jest dobra, to
        albo jakieś za ciasne, albo za szerokie :| Big Star na mnie dobrze leży ;-)
        rozmiar 27albo 28/30 ;-)
      • gosiaqus Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 07:43
        każde spodnie, które kupuję, mają tę wadę, że zawsze są za długie o tę ich końcówkę, tam, gdzie zawija się materiał, jakieś 3 cm. Bez względu na to, czy są to spodnie eleganckie, bojówki, letnie lniane itp to muszę podwijać i zszywać, bo są za długie. A jeansy to już inna historia, albo udaje mi się kupić właściwą dlugość, albo po prostu wywijam na lewą stronę, wtedy mam i do szpilek i do "adidasków" :)
        aha, jua wcale nie jestem taka niska, bo mam 167 cm wzrostu, no, a wlasnie te spodnie są sdzyte pewnie na 170, bo o te 3 cm zawsze za dlugie.
      • minkair Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 08:27
        Ja też nie mam łatwo. Ciągle coś .Długość to pół biedy bo w osteczności można skrócić lub podwinąć.Najgorsze jest ,że jakoś słabo ostatnio na mnie leżą. Dlatego też rzadko nastawiam się na zakup dzinsów.Marzę o takic jak miałam kiedyś , które mogłam nosić non-stop i czułam w nich się doskonale. Uwielbiam też szerokie spodnie typu szwedy. Noszę je teraz rzadko ponieważ z mody wyszły;-) Ale jak królowały na ulicach i w sklepach nie miałam żadnych problemów z zakupami...wspaniałe czasy ;-)

• black_magic_women Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 09:23
          minkair napisała:

Uwielbiam też szerok
          > ie spodnie typu szwedy. Noszę je teraz rzadko ponieważ z mody wyszły;-) Ale jak
          > królowały na ulicach i w sklepach nie miałam żadnych problemów z zakupami...ws
          > paniałe czasy ;-)

szwedy uwielbialam na poczatku studiow.troche wtedy przytylam a one jako jedyne
          byly szyte tak zeby nie podkreslac zaokraglonych ud.ojlza sie w oku kreci;)
          • babunowa Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 09:35
            a jaki to jest typ te szwedy?bo ja totalnie nie wiem...ktoś to może opisowo tak ?:)
            • gabrielka_k Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 10:32
              szwedy to takie spodnie w których cała nogawka, od samej góry jest rozszerzana.
              w dzwonach rozszerza się od kolan, a tu od samej góry. tak mi się wydaje, a le
              ręki sobie nie dam uciąć:)
            • black_magic_women Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 13:18
              babunowa napisała:

> a jaki to jest typ te szwedy?bo ja totalnie nie wiem...ktoś to może opisowo tak
              > ?:)

szerokie od samej gory,w przeciwienstwie do dzwonow ktore rozszerzaj sie w
              oklolicach kolan;))
              • black_magic_women dla babunowej;)) 13.09.05, 13:18

• tuskazet Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 08:30
        Ja mam już rabat u krawcowej. Każda para spodni jest do skrócenia (moje słynne
        160 cm wzrostu)i zwężenia w pasie, bo przy 92 cm w biodrach pas szyją chyba na
        jakieś 75-80 cm, a ja mam 64 ;-)
      • mimotka Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 09:16
        a na mnie z kolei wszystko za krótki tylko w zarzee mogę cos dostać ale nie
        zawsze mi się ich ciuchy podobają... :( mam 177 cm wzrostu a dł nogi to 112 cm
        i mam kłopot...
      • axasa Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 09:26
        Skąd ja to znam... :-) 176/65/96, dł. 34. Kiedyś koleżanka nie wierzyła mi, że
        nie ma spodni na mnie i że w każdych wyglądam jak Charlie Chaplin, więc ją
        wziełam na zakupy. Uwierzyła i do dziś się z tego śmieje. Całe szczęscie, wybór
        mamy coraz większy i jedyne jakie na mnie leżały jak ulał, to 2 modele z NO
        MORE (może nie za wysoka półka, ale... tylko te). Ostatnio kupiłam ładne
        granatowe w HOUSE, cieszyłam się, że tylko niewiele odstają z tyłu, no i...
        rozbiły sie ;-( i są wielgachne! Właścicwie to jak sie kupuje jeansy? Za
        ciasne, takie, które ledwo dopinam, tylko po to aby potem były oki? Przecież
        żylakow albo hemoroidów dostane! :-[ A propos HOUSE... W tym modelu były tylko
        34 na długośc... Więc się pytam... a co mają robić niższe kobiety?! Obcinać i
        podwijać?! Takie nogawki chyba nie za ładnie wyglądają...
        • postka Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 09:54
          a sprobujcie znalezc dzinsy 36 dlugie i w pasie 31/32... Levis/Big
          star/Wrangler itp robia 36, owszem, ale na 29 w pasie. Nie mam pojecia jaka
          szprotka trzeba byc zeby w to wejsc.Skutek - mam jedna pare dzinsow, kupione z
          musu, bo jakies trzeba miec, 34 dlugosc takze mam wode w piwnicy niestety..
          • arletta.wagner Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 10:14
            mnie 98% spodni odstaje z tyłu. z reguły nogawki są za krótkie a jak dobre są w
            talii to jest w nich miejsce na spory zadek którego nie posiadam.tak ze
            szukanie dzinsów to istny test dla moje cierpliwości. ostatnio kupiłam cudne
            Lee- opięte na biodrach,długie nogawki ...ale ile sie naszukałam...
            • joinas Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 11:51
              A ja myślałam, ze jestem jedyna. Mam 175 cm i mało co na mnie pasuje, wszystko
              za krótkie!!! Chybajestem niewymiarowa.
            • wiss Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 11:51
              a jaki to model tych Lee?
              • joinas Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 11:55
                Tak, lee też mam. Już ponad dwa lata. Nie pamiętam jaki model, ale długość 35
                (jakoś dziwnie, nie??). Ale jaki to model...? Felton, tak Felton. Polecam.
      • kasiahej Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 13:11
        Tez mam problem ze spodniami. Jajcześciej sa za wąskie w biodrach i za szerokie
        w pasie i oczywiście ten pas mo z tyłu odstaje. Standard. I jeszcze czasem za
        wąskie mogawki tak że mi krążenie blokuje w udach, choć reszta jest ok. nogawke
        zawsze można skrócić
        Ja nie wiem na kogo oni to szyją, chyba na babochłopy bez bioder!
      • inecita Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 14:30
        Łączę się z Tobą w bólu...
        Mam cała szafę bluzek i bluzeczek a "dołów" jak na lekarstwo, zwłaszca dzinsów.
        Teraz czeka mnie kupno nowych i juz czuję ten dramat, zapewne znów wróce z nową
        torebką i butami :)
        Mam rozmiar 34-36, 160 cm wzrostu, jestem cąłkowicie bezbiodra (max84-6cm) za
        to w pasie mam prawie 67 cm, czyli zero wcięcia, moge nosic jedynie biodrówki,
        gdyz jezeli w pasie spodnie są dobre, na tyłku mi wisza, zas w dobrych w tyłku
        nie dopnę się w pasie. Nogawki systematycznie podwijam lub skracam.
        Jak ktos wie gdzie moge dostac dziny dla bezbiodrych i malych proszę o
        namiary :)
      • natalicja Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 15:20
        Tak. Spodnie na metr sześćdziesiąt praktycznie nie istnieją, zwłaszcza ze przy takim wzroście to wlę proste niż rozszerzane...
        Poza tym - alob biodrówki, albo w pasie odstają (dżinsy), beznadzieja.
      • parapluie Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 19:04
        zapewniam was,ze osoby wyzsze i bardziej zaokrąglone tez mają problemy z
        zakupem spodni.ostatnoi czytałam,ze statystyczna kobieta przymierza ok.13 par
        spodni zanim którekolwiek kupi.Coś w tym jest.
        • natalicja Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 23:47
          Ba, wcale nie mówię, że jestem szczupła - do 160 cm wzrostu mam 67 w pasie i 95 w biodrach - i todopiero jest klopot, bo takie biodra i taki pas są w spodniach, które sięgają mi pod biust po przyłożeniu, a obcięcie o tyle zupełnie defasonuje... Makabra, nie pamiętam, kiedy ostatnio kupiolam spodnie niewymagające poprawek...
      • wrednababa Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 21:10
        witam dziewczyny-moze nie na temat ale mam wlasnie do sprzedania swietnie
        spodnie-levisy, ciemny granat,biodrowki.rozmiar 28/32.noszone raz/niestety to
        jeden z tych emocjonalnych zakupow..po prostu sie w nie nie mieszcze../.moze
        ktoras z was bylaby zainteresowana?
      • abal2 Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 22:24
        Z rozmiarem wiekszych problemow nie mam -26-27/32 bez problemu sie znajda,
        biodrowek nie szukam, bo nie spotkalam takich, przy ktorych nie mialabym
        schabow, tylko jest problem z odpowiednim krojem nogawek- wiekszosc jest ciasna
        w kolanach i opieta w lydce(ach te 37cm obwodu lydki:))Przez to w wiekszosci
        modeli wygladam jak dwa pniaki obok siebie(wielki tylek i dwie klody jak to
        okreslil moj chlopak. Jedynym rozwiazaniem sa modele bez strechu i to z dosc
        szerkimi nogawkami, tzn luznymi juz lekko w udach i nie opinajacymi kolan,
        niestety duzo takich nie ma i jestem posiadaczka tylko 3 par jeansow. Jakbyscie
        znaly jakies modele, ktore dobrze by lezaly na takich nogach, to piszcie, bo
        marze o jakiejs nowej parze spodni.
      • trocineczka Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 22:44
        No prosze..a ja z tymi nogawkami mam dokladnie na odwrot! Niemal nieosiagalne
        jest dla mnie kupienie dzinsow, ktore nie sa za duze w pasie i nie maja za
        krotkich nogawek :/ Jestem szczupla, sredniego wzrostu, jednak mam dosyc dlugie
        nogi..no i kup tu spodnie, skoro wiekszosc w rozmiarach 26-28 ma dlugosc 32 :/
        (fakt, ze ogolem, dlugie nogi to atut, ale... nie wowczas, kiedy musze nabyc
        nowe spodnie!)
        • edavenpo Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 13.09.05, 23:59
          Mam podobny problem. Diesel ma rozmiary 26/34 wiec zawsze tam mozna poszukac.

Dzinsy Zary tez sa b. dlugie.
          • trocineczka Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 14.09.05, 14:02
            Dzieki :) Na pewno zajrze :)
            Dlugosc 34 jednak wystarcza mi tylko do plaskich butow :D Do obcasow potrzebuje
            conajmniej 36... Ostatnio jak usilowalam kupic dzinsy, to sie pani ekspedientka
            dziwila strasznie, bo ponoc wszystkie klientki narzekaja, ze za dlugie, a tu
            nagle jednej za krotkie :D
      • flicek Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 14.09.05, 14:56
        A ja kupuje jeansy (kupilam juz kilka par) w Reserved. Kompletnie nie pasuja mi
        zadne Wranglery, Levisy czy inne Lee. W ogole nauczylam sie juz szukac jeanso w
        sklepach niekoniecznie z jeansami.

Ale coz, pupci malej nie mam, no i 173 :)
      • borri Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 15.09.05, 12:07
        Dziewczyny czy ktoras z Was nosi rozmiar jeansow 25? Ja zawsze nosilam 27, a
        ostatnio ciut mi sie schudlo. I od tej pory nie znalazlam jeansow ladnie na
        mnie lezacych. Cos ze mna nie tak? Jakas niewymiarowa jestem? w talii mam 68 cm
        a w biodrach 87. Jak juz sie trzymaja na pupie i nie zjezdzaja, to sa za
        szerokie w kroku (znaczy sie nie sa dopasowane tylko luzne w tym miejscu).
      • rupertgiles Re: ~ Czy wy tez macie problemy z kupieniem spodn 15.09.05, 15:24
        Eh, wy chudziny... Ja zyskałam niestety ostatnio figurę klasycznej gruszki, a
        przy tym mam cienkie nogi. Jeśli spodnie są dopasowane w biodrach - rozmiar 32
        :( to nogawki są tak grube, że mogłabym włożyć trzy nogi w jedną ;) Jeżeli coś
        pasuje w pasie i w nogawkach, to przez biodra nie przejdzie i nie mogę w tym
        usiąść, bo by mnie na pół przecięło.

No i te nieszczęsne biodrówki wszędzie! :( Z normalnym stanem są tylko dżinsy
        męskie, a te z kolei mają nogawki jeszcze szersze.

W rezultacie została mi jedna para dżinsów ze stretchem kupiona 5 lat temu od
        Wietnamczyków na bazarze. Ot, sportowa elegancja... :/
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka