Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Za ciasne buty

18.09.05, 13:41
    No i stalo sie. Kupilam wczoraj piekne buty, w sklepie myslalam, ze jakos to
    bedzie. Ale po imprezie wysiadlam, najchetniej wracalabym na boso :-)

Slyszalam, ze na rozciagniencie skory pomaga goraca woda.

Zna ktoras z Was jakies inne sposoby?
    Obserwuj wątek
      • laylaaaaa Re: Za ciasne buty 18.09.05, 14:16
        kupiłam za ciasne buty kilka dni temu, tak mi się podobały że również pomyślałam
        "jakoś to będzie, rozciągną się". nic z tego, w domu okazały się totalnie za
        ciasne. na szczęście w sklepie mi wymienili (ale na inny, brzydszy kolor). ponoć
        u szefca da się rozciągnąć.
        • silvanka Re: Za ciasne buty 18.09.05, 14:54
          tak, szefc to dobre rozwiazanie. ja tez 2 razy dokonalam takiego zakupu,niby w
          sklepie bylo wszystko w porzadku a juz po malej rundce po miescie plakalam z
          bolu. zaplacisz 15 zlotych i nie bedziesz juz cierpiec :)
          • crazy_blond Re: Za ciasne buty 18.09.05, 15:40
            Dzieki! :-)

Zaraz jutro lece do szefca. Mam nadzieje, ze pomoze!
            • idka20 Re: Za ciasne buty 19.09.05, 00:00
              do szefca??? moze do szewca?! ;D
              sorry, ale jak widze takie byki to az mi sie smiac chce (szczegolnie ze powtorzone wielokrotnie)
              • silvanka Re: Za ciasne buty 19.09.05, 13:12
                idka20 napisała:

> do szefca??? moze do szewca?! ;D
                > sorry, ale jak widze takie byki to az mi sie smiac chce (szczegolnie ze
                powtorz
                > one wielokrotnie)

Tak przyznaje sie popelnilam blad ale to sie zdarza nawet najlepszym.
                Mnie smieszy z kolei to, ze zawsze znajdzie sie taka co musi to koniecznie
                wysmiac. No coz prawda jest taka,ze ktos musi zrobic ten blad zeby taki debil
                jak ty mial rozrywke.
      • emiss Re: Za ciasne buty 18.09.05, 15:42
        slyszalam o sposobach :
        1. na mokra skarpetke..--> czyli nosisz buty w domu wkladajac je na wilgotna
        skarpetke
        2. wypuchasz gazetami po takim oto rytuale .. czyli 2 jest kontunuacja 1 ..
        Powodzenia
      • bonzee Re: Za ciasne buty 19.09.05, 00:29
        Ha:D. Ja ostatnio w ulewe wyskoczylam w nowych butach. Nastepnego dnia bylo
        juz ok.
      • nancy_callahan Re: Za ciasne buty 19.09.05, 12:49
        przerabiane przeze mnie wielokrotnie.
        1) dość dobrym sposobem jest posmarowanie newralgicznego miejsca spirytusem
        salicylowym, złożenie grubszej skarbetki i chodzenie
        2) w punktach szewskich można kupić specjalny spray do rozciągania skóry -
        ponoć pomaga
        3) natomiast rozciągania na prawidłach u szewca nie polecam, jak dotąd żaden
        nie był w stanie zagwarantować mi efektu - mówili, że powinno być ok, ale 100 %
        pewności nie dają.
        • bonzee Re: Za ciasne buty 19.09.05, 12:57
          >przerabiane przeze mnie wielokrotnie.
          > 2) .................. ponoć pomaga

• zlakobieta Re: Za ciasne buty 19.09.05, 18:45
        Prawidla u szewca sa najlepsze. Przede wszystkim but sie nie defasonuje i
        dluzej wyglada ladnie. Przerabiam ten problem dosc czesto, bo mam szerokie
        srodstopie, a jak dotad w sklepach nie sa dostepne buty na rozna szerokosc
        stopy, wiec musze sobie radzic na inne sposoby. Kiedys stosowalam podana
        metode "na skarpetke" ale jest malo skuteczna - czlowiek sie umeczy, noga boli,
        a but potem robi sie taki jakis bezksztaltny.
        Najlepiej pojsc do szewca, powiedziec w ktorym miejscu uwiera lub cisnie, a on
        juz go odpowiednio rozciagnie.
        • crazy_blond Re: Za ciasne buty 19.09.05, 19:57
          Powiem Wam szczerze, ze nie mam ochoty sie meczyc i pojde do tego "szefca" (to
          dla kolezanki, zeby miala ubaw). Mam nadzieje, ze pomoze. W dlugosci sa ok,
          tylko te czuby za waskie :-(
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka