Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Strój wieczorowy

04.10.05, 21:46
    Hej!
    Jestem tu po raz pierwszy i proszę Was o doradztwo. Szykuje mi się impreza
    gzie napewno bedzie obowiązywał strój wieczorowy. W czym problem? Ano w tym
    że jestem potworną chudziną ( poród, później masę problemów) no i mi się
    strasznie schudło. Nie bardzo wiem czy rozmiar 36 nie będzie dla mnie za
    duży.Poza tym, te moje chude nogi... aż strach.
    Doradźcie mi coś, tylko nie dla ,,młodzieżówy" bo mam prawie czterdziechę.
    Z góry dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • babunowa Re: Strój wieczorowy 04.10.05, 21:58
        Zawsze dobrze wygląda na takich osobach zestaw spodnie plus żakiet plus bluzka.W
        twoim wypadku skoro jesteś drobna możesz poszaleć z kolorami,nawet wybrać
        biały.Jeżeli boisz się,że ten kolor jest mało na czasie(jesień)to zawsze możesz
        do niego dobrać brązowe dodatki,czy też śliwki,lub szal.Dużo zależy od bluzki i
        generalnie od materiałów i kroju.To one często decydują o tym,czy jest to
        ubranie wyjściowe czy codzienne.Teraz w cubusie jest dużo takich trochę
        romantycznych,zwiewnych wieczorowych bluzek-może warto coś takiego dobrać.Wtedy
        ten uniform nabierze kobiecości i odświętności;)do tego piękne szpilki i
        torebka,długi sznur na szyję (bardzo modne obecnie)z działu biżuterii
        sztucznej(w h&m spory wybór).Wersja podobna,ale zamiast żakietu szal w kolorze
        spodni etc.
        Jeżeli ma to być bardziej 'balowa' sprawa,aczkowiek nie do końca, to fajnie
        wyglądają szerokie spodnie i do tego jakaś tunika.
        Napisz jaka to impreza i kiedy to ma się odbyć (teraz czy za miesiąc kiedy
        będzie zimno);)no i czy lepiej się czujesz w sukienkach czy w spodniach?Jaki
        jest Twój styl na codzień?
        • 5aga5 Re: Strój wieczorowy 04.10.05, 22:25
          Dzięki za odzew. Własciwie dobrze się czuję tak w sportowych strojach, jak i w
          innych. Teraz jestem na wychowawczym więc większość czasu spędzam w domciu, Ale
          gdy pracowałam ,,musiałam" nosić żakiety itp.stroje. Nie robi to dla mnie
          żadnej różnicy, tak samo jak buty. Mogę nosić sportowe, tak jak i szpilki.
          Czuję się dobrze w każdym stylu ( odpowiednio do wieku )
          Impreza jest chyba gdzieś za miesiąc, dokładnego terminu jeszcze nie znam.
          Na obecną chwilę spodobał mi się nawet Twój pomysł na spodnie i tunikę.
          Póki co, pozdrawiam serdecznie.
      • tralalumpek Re: Strój wieczorowy 04.10.05, 22:30
        jezeli stroj wieczorowy to przeciez nogi beda do podlogi zakryte :)
        typowego kostiumu bym na wieczor galowy nie proponowala
        prawie 40! tym mnie rozbawilas :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka