Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co wy na to , ze w Pl nas okradają?

11.11.05, 09:35
    no bo jak inaczej wyjasnic fakt, ze spoadnie river island za granica kosztuja
    max 40 euro, (czyli teraz 160 zł) natomiast w naszych sklepach bez 360 zl nie
    ma po co wchodzic.
    to samo jest w zarze, h&m tam to przecietne sklepy a u nas symbol luksusu...
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 11.11.05, 09:47
        w Polsce to przede wszystkim sila nabywcza 1 euro jest zupelnie inna niz sila
        nabywcza 1 euro w wiekszosci 'starych' krajow UE, a i tam sa roznice w cenach w
        sklepach z tych samych sieci - przygladalas sie kiedys metkom w vero moda np?
        tam sa podane rozne ceny dla roznych krajow.
        • lokoofka Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 11.11.05, 09:50
          sluchaj zdaje sobie sprawe ze emeryta niemca stac na 1500 bochenkow chleba w
          ich cenie , a naszego stac na 550 w naszej cenie, ale po co te wielkie
          kobncerny to robia?
          w zeszlym roku w benetonie kurtka kosztowala 599, przeceniono ja na 449, a w
          tym roku znow kosztuje 599!!! to stara kolekcja, a te hieny w polsce wogole nei
          wiedza jak to sie odbywa na swiecie, a wscy tacy swiatowi ze nei pogadasz...!!!
          • inecita Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 11.11.05, 09:53
            Też mnie to wkurza, jak muszę wozic walizy ciuchów z Hiszpanii.
            A na pytanie o kurtkę odpowiem: jest tak bo widocznie wiedzą ze w tym roku I
            TAK JĄ KTOŚ KUPI, uchodzimy za konsumentki mało wymagające, a i konkurencja na
            rynku jest wciąż mała, wiec sprzeda sie wszystko :(
          • sumire Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 11.11.05, 09:53
            Robią to dlatego, że brytyjski albo niemiecki klient jest inny niż polski - nie
            tylko bogatszy. Pod wieloma względami inny.
          • cioccolato_bianco Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 11.11.05, 09:56
            no niestety masz racje - nie ma w Polsce zwyczaju 'soldow':( i niestety wiele
            firm czysci sobie magazyny wysylajac do naszych sklepow koncowki kolekcji z
            minionych sezonow.

co do cen jednak, to je ksztaltuja warunki i uregulowania panujace na danym
            rynku, zapewniam, ze pruducenci ich nie wymyslaja ot tak:) a z drugiej strony
            ile razy pojde do takiego h&m albo zary to tlum w srodku, kolejka do
            przymierzalni, kolejka do kasy.. i to nie tylko w weekendy, ale wlasciwie o
            dowolnej porze, dowolnego dnia.
            • sabriel Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 11.11.05, 13:50
              No właśnie,całkiem "biedni" to my nie jesteśmy.Zara,Promod,H&M -tam zawsze jest
              dużo kupujących.A ceny w tych sklepach należą do wysokich (przynajmniej dla
              mnie i dla większości).
      • blinski Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 11.11.05, 19:28
        h&m symbol luksusu.. w którym spodnie kupisz średnio za 79 zł, a bluzkę za 19?
        hm, mamy inne definicje luskusu najwyraźniej:)
        • cioccolato_bianco Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 11.11.05, 19:35
          jesli 'srednio', to chyba podajesz ceny z przecen;) ale zgadzam sie - pojecie
          luksusu rzecza wzgledna jest.
          • ala1986 Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 11.11.05, 22:17
            "Luksus nie jest zaprzeczeniem biedy. Luksus jest zaprzeczeniem wulgarności."
            jak mawiała sławna Coco :D
            • u25 Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 11.11.05, 22:18
              Ale byla raczej ikona mody niz muza intelektualistow.
            • kochanica-francuza Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 12.11.05, 12:32
              ala1986 napisała:

> "Luksus nie jest zaprzeczeniem biedy. Luksus jest zaprzeczeniem wulgarności."
              > jak mawiała sławna Coco :D

z tego wynika, że subtelny i wyrafinowany biedak luksusowo żyje:-)
              • zettrzy Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 12.11.05, 15:44
                kochanica-francuza napisała:

> z tego wynika, że subtelny i wyrafinowany biedak luksusowo żyje:-)

pomysl nad tym a zobaczysz ze to nie az taki paradoks
          • blinski Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 11.11.05, 22:54
            nie:) nie tylko nie z przecen, ale na dodatek ceny ciuchów dla facetów - które
            jak wiadomo droższe są ogólnie rzecz biorąc (choć trochę przedobrzyłem -
            średnio spodnie kosztują ok. 99-119, koszulki 29)
            • babunowa przykład;) 11.11.05, 22:58
              Wczoraj oderwałam metkę od kopertówki,na której cena w euro wynosiła 19.95,a za
              to U nas w vero moda-119.
              Szalik-14.95-u nas 99.
              Smutne to jednak trochę.
              Generalnie wychodzi na to,że nie dość,że możemy kupić mniej,to jeszze niestety
              musimy kupować drożej.
              • blinski Re: przykład;) 11.11.05, 23:06
                za to jeśli chodzi o wspomniany h&m czy np. c&a lub terranovę, ceny w euro
                najczęściej po przeliczeniu wynosżą więcej niż polskie - np. bluza z c&a 89zł,
                w euro - średnio 24,90; spodnie divided z h&m - 99zł, w euro - średnio 27,90.
                :)
                • patrysha1 Re: przykład;) 11.11.05, 23:13
                  Spodnie divided 99zl? To w trojmieście są chyba jakies inne ceny, bo jakos
                  zawsze jak jestem w H&M to srednio spodnie takie kosztują 200 zl.
                  • minkair Re: przykład;) 11.11.05, 23:26
                    patrysha1 napisała:

> Spodnie divided 99zl? To w trojmieście są chyba jakies inne ceny, bo jakos
                    > zawsze jak jestem w H&M to srednio spodnie takie kosztują 200 zl.

z
                    W Warszawie tylko podczas wyprzedaży są po około 79 zł
                    ( najlepszym wypadku) ..a po 49 to już same wybrakowane egzemplarze...w Factory ( outlet) można spotkać 40-80 ...ale starsze modele :-(
      • disa Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 12.11.05, 19:20
        Zara - czasami cos ladnego,
        Promod - nie przypadl mi do gustu,
        Vero Moda - lubie,
        C&A - tanie, a czasami fajne rzeczy,
        H&M - bielizna i dla malych dzieci,
        Terranova - tandeta, brzydka tandeta,

wybaczcie, ale luksusowej marki tu nie widze... :]

ale faky, ze d&g, versace, chanel, gucci... i kosmetyki i ubrania nawet u
        naszych sasiadow (o USA juz nie wspomne) sa SPORO tansze :/ i na tych markach
        widac jak zdzieraja.. na dodatek bardzo czesto w sklepach "oryginalnych" sa
        podrabiane rzeczy... To dopiero jest drazniace... :/
        • dadadama Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 12.11.05, 19:26
          pomińmy kwestie luksusu, bo dla jednego kostiumik chanel za Xtysięcy to pikuś, dla innego sweter w H&M za 80 zł to spory wydatek.
          Ale sama przyznam, że kupiłam ostatnio kurtkę w vero moda i w zł zapłaciłam za nią 195pln, później spojrzałam na cene w E i wynosiła 39.9E czyli poniżej 150zł.
          Rzecz w tym, że jestesmy przyzwyczajeni, że taka przykładowa kurtka może kosztować te 195zł, a pomyślmy jak cudownie by było, gdyby ceny były takie same.... żyć nie umierać wieczne zakupy :D
        • lokoofka Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 13.11.05, 11:48
          ni episze w poscie o tym ze to marki luksusowe, tylko chodzi o szersze
          spojrzenie- gdzie wiele osob uwaza ze jak duzo placi np. w zarze to jest to
          luksusowy ciuch- on wogole dla mbnie taki nie jest, juz napewno nie h&M,
          chodzilo o to ze producenci winuja ceny na markach przecuietnych- jakby to byly
          luksusowe rzeczy!
      • ja-czyli-nie-ty Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 12.11.05, 22:29
        to prawda moja koleżanka przywiozł sobie z zary hiszpańskiej uper ciuchy.
        w naszej zarze takich nie bylo. W dodatku za ciuchy w Hiszpanii zapłaciła
        bardzo mało ;(
        • lokoofka Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 13.11.05, 11:49
          poza tym jesli sie mowi o poziomie zycia w roznych panstwach to u nas i np. w
          czechach te ciuchy powinny byc o niebo tansze!!!
      • disa Re: co wy na to , ze w Pl nas okradają? 13.11.05, 20:41
        Londyn marzec - okulary z najnowszej kolekcji Prada jakies -600zl
        Warszawa wrzesien - te same okulary widze w Marriottcie -1200zl i oczywiscie
        NOWA KOLEKCJA :/ trauma... normalnie TRAUMA

wiec wybaczcie ale roznica 20zl w H&M czy 50 w Zarze jakos Mnie nie boli...
        Za to ZASTANAWIA Mnie skad u Nas tak duze ceny markowych rzeczy... bo to Mnie
        boli CHOLERNIE :/

WIEC PRAWDA JEST, ZE OKRADAJA JAK CHOLERA :/
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka