Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Adidasy w zimie

13.11.05, 11:14
    Tak sie zastanawiam, czy nie kupic sobie na zime czarnych adidasow, bez
    aplikacji i naszywek.

Od dwoch tygodni szukam jakichs odpowiednich dla siebie butow zimowych, ale
    nic nie moge znalezc. Wszystkie sa z czubami, na szplice, albo maja za
    szeroka cholewke.
    Obcas juz w ogole odpada, bo notorycznie spozniam sie na autbus i musze
    biec :]

Boje sie troche, ze zmarzne w adidasach. Moze ktoras ma jakies doswiadczenia
    w tym temacie ? ;-)
    Obserwuj wątek
      • pump_it_up Re: Adidasy w zimie 13.11.05, 11:26
        hm, kup sobie cos cieplego. ja czasami lazilam w zime w adidasach, bo nie
        moglam znalezc fajnych butow:/, wiec odradzam hehe. mam nadzieje, ze w tym roku
        uda mi sie kupic ladne i cieple buty, bo czeka mnie to samo.
      • tralalumpek Re: Adidasy w zimie 13.11.05, 11:30
        a dlaczego adidasy, sa przeciez sportowe zimowe trzewiki jezeli nie lubisz
        obcasow
      • cioccolato_bianco Re: Adidasy w zimie 13.11.05, 11:34
        kup sobie adidasy-kozaki:) cieple i wygodne:))
      • inecita Re: Adidasy w zimie 13.11.05, 11:35
        z obuwia sportowego najcieplejsze są takie jakby "napompowane" buty ze skate
        shopów, ja testowałam firmę DC i było mi całkiem ciepło nawet przy ujemnej
        temperaturze, stanowczo cieplej niż w pseudoocieplanych kozaczkach z czubkiem i
        na szpilce
      • gosiaqus Re: Adidasy w zimie 13.11.05, 11:49
        mnie na szczęście udało się zakupić buty zimowe, co prawda musiałam pójść na kompromis- i tak nie zdołałabym dopasować żadnych kozaków do mojej chudej łydki, więc wpadły mi w ręce takie z okrągłym przodem, wsuwane, z szeroką cholewką, plaska podeszwa, trochę przypominają kalosze, ale są zamszowe (mam inną parę butów ze skóry na pluchę) tym sposobem mam iście kozackie kozaki i pierwszy raz nie mam problemów tego typu, że nie mogę ubrac spódnicy zimą.
        • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Adidasy w zimie 13.11.05, 12:21
          :0

Wlasnie czegos takiego szukalam ! Masz moze zdjecie ? :)
          No i gdzie kupilas i za ile :)
          • gosiaqus Re: Adidasy w zimie 13.11.05, 12:31
            www.gemo.fr/english/default.htm
            są nieco podobne do tych ze zdjęcia, ale wyższe ale bez frędzli. Mają takie przeszycia kremowe, na ludową nutę :P trochę wyższe, podeszwa zgrabniejsza. futerko w środku. ale szeroka cholewka, tzn jak juz pisalam odstają, bo juz takie sa. Mi to jednak nie przeszkadza. Do krórkich spódnic wygląda uroczo. Cena niska 130 chyba, pewnie jednosezonówka, ale ja kupiłam kiedys japonki w gemo i jestem zadowolona z jakości.
            • gosiaqus Re: Adidasy w zimie 13.11.05, 12:32
              aha, trzeba wybrac zakladke woman, tam są takie czarne w pierwszym rzędzie
              • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Adidasy w zimie 13.11.05, 12:47
                Kurde, bardzo fajne, ale z tego co widze, to nie ma sklepu we Wrocławiu :(

Jak pech to pech :(
                • kismet3 Re: Adidasy w zimie 13.11.05, 12:55
                  Podobne przymierzałam w Zebrze - bez frędzli ,w cenie 135zł. I chyba też się
                  skuszę.
                  A do założycielki wątku - chodziłam w adidasach (firmy
                  adidas),czarnych ,skórzanych i szczerze polecam- było ciepło w stopę ...no może
                  na duuży snieg się nie nadają bo za krótkie :-) Mają już 4 lata i "niestety" są
                  nie do zdarcia. Pozdr
      • b_bb Re: Adidasy w zimie 13.11.05, 13:20
        Adidasy nie nadają się na zimę. Pomijając fakt, że nie są to buty ocieplane, ich podeszwa nie jest przystosowana do śliskiego podłoża, więc, fanko, możesz nie zdążyć na autobus, gdyż wyrżniesz w nich o glebę. ;)
        Popieram przedmówczynie: kup ocieplane trzewiki bez obcasów lub kozaki w stylu folk, będziesz ubrana adekwatnie do pory roku i temperatury i jest szansa, że się nie rozchorujesz z powodu przemarznięcia. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka