Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dopadlam fiolo-torbe i...

22.11.05, 15:42
    ... pytam czy jeszcze modna czy obciach. wielkosc A4, z kieszonkami i na plecionej raczce. ciemny
    fiolet typu baklazan. bardzo mi sie podoba ona, ta rzeczona torba, zwlaszcza jej cena (moze nie
    uwierzycie, ale dalam za nia 5 zeta - wewnatrzfirmowa wyprzedaz ;))
    to moge nosic? dz!
    Obserwuj wątek
      • babunowa Re: dopadlam fiolo-torbe i... 22.11.05, 15:45
        może byś ją pokazała?Ta cena 5zł mnie zabiła...Nie mają więcej?:))Chętnie kupię;>>>
      • babunowa Re: dopadlam fiolo-torbe i... 22.11.05, 15:46
        oh i to jeszcze fiolet..placzem i szlochem się zanoszę;>
        dawaj torebę,dawaj torbę;)
        • patyska Re: dopadlam fiolo-torbe i... 22.11.05, 15:52
          nie umiem zdjec podlaczac, ale to mozna jeszcze cos na to poradzic. poza tym musze jej dopiero to
          zdjecie zrobic. na otarcie lez moge tylko dodac, ze jest z imitacji skory ;) chetnie bym sie podzielila
          tym, co mozna na tej wyprzedazce kupic (wszystko kosztuje 5 zl) ale tak naprawde niewiele tam jest
          rzeczy do wziecia. jakos tak mi sie z ta borba ;) udalo... ale moge popatrzec jesli cos szczegolnego
          chodzi Ci po glowie - z wawy jestes?
          • babunowa Re: dopadlam fiolo-torbe i... 22.11.05, 15:57
            no niestety nie ;)
            a jak nie poradzisz sobie z rozmiarem zdjęcia to na gazetowego;)
            bo co do fioletowości wszelkich to jestem pierwsza;)
            imitacja powiadasz...ja wczoraj z kwadrans stałam nad torbą z pcv(tak napisali
            na metce) za 69Pln;)
            • patyska Re: dopadlam fiolo-torbe i... 22.11.05, 16:00
              ta tez z pcv ;)
              ok, to jak tylko zobacze tam cos we fioletach to wezme. ale tylko torby czy jakies tam szale albo
              kosmetyczki czy paski ewentualnie tez?
              • babunowa Re: dopadlam fiolo-torbe i... 22.11.05, 16:05
                o boże to aż taki urodzaj:)))))))))
                o kurde:)))
                a szale to jakie tam były?;)
                to wymiana między babeczkami czy firma się pozbywa towaru?;)
                wiesz-ja tam jestem największa maniaczką torebek,więc to dla mnie jest zawsze
                no.1:),ale szaliki też brzmi dobrze;)
                • patyska Re: dopadlam fiolo-torbe i... 22.11.05, 16:08
                  hmmmm... zajrzyj na gazetowego priva
                  • babunowa Re: dopadlam fiolo-torbe i... 22.11.05, 16:11
                    co to jest gazetowy priv?:)chodzi o mail'a czy o coś o czym ja nie mam pojęcia?:)
                    • patyska Re: dopadlam fiolo-torbe i... 22.11.05, 16:13
                      Twoj gazetowy priv to Twoj mailowy adresik w gazecie ;) czyli babunowa@gazeta.pl ;)
            • eirenne Re: dopadlam fiolo-torbe i... 22.11.05, 16:05
              Ja wniedzielę też kupiłam sobie torbę, pewnie z pcv (prawidłowo pcw), oliwkową,
              na dwóch ramiączkach, bez kieszonek... ale zapłaciłam za nią jak za zboooże...
              30zł:) W hurtowni:)
              • babunowa a tak a propos cen...;) 22.11.05, 16:08
                to mam Biedronkę pod nosem i czasami tam niucham i pewnego razu mieli torebki
                stylizowane na gap - taki welurkowaty materiał i podszewka w środku i to było za
                29Pln...Wczoraj właśnie spędzając upojne chwile nad torbą z pcv/pcw:)w GC
                widziałam dokładnie te same(sprawdziłam podszewkę) za 49Pln;)Czary mary;)Albo
                Biedronka ciśnie aż tak mocno producentów,albo GC tak się ceni;>>
                • eirenne Re: a tak a propos cen...;) 22.11.05, 16:19
                  To GC się ceni:)
                • gaggi Re: a tak a propos cen...;) 22.11.05, 16:29
                  stylizowane na gap? tzn. jak? wzorniczo?
                • gaggi Re: a tak a propos cen...;) 22.11.05, 16:30
                  no wlasnie, tak a propos cen to warto zagladac do second handow - czasem super
                  torby mozna upolowac, za jakies 10-15 zl.
                  • babunowa Re: a tak a propos cen...;) 22.11.05, 16:36
                    no na gap właśnie wzorniczo...takiego typu:)
                    aukcja.onet.pl/show_item.php?item=72259009
                    • gaggi Re: a tak a propos cen...;) 22.11.05, 16:51
                      a moze biedronka podrobiłaby tez takie wielgachne gap-ówki? ;) nie wpadlabym na
                      to, ze warto przegladac takie marketowe stoiska
                      • babunowa Re: a tak a propos cen...;) 22.11.05, 16:55
                        Powiem Ci,że to była dokładnie ta sama torebka,bo metki miały identyczne-z
                        nastoletnią dziewczyną...no ja mam pamięć do takich rzeczy;)pamiętam,że w
                        Biedronce oglądałam namiętnie tą torebkę,bo byla jedną z niewielu rzeczy,które
                        nie wyglądały źle,ale miała suwak przez środek i z obu stron można było pięść
                        włożyć,co mi jakoś średnio się podobało i podszewka też była taka niezbyt
                        szałowa;)tak więc z ciekawości jak zobaczyłam wczoraj tą w GC,to ją
                        otworzyłam,żeby jeszcze się upewnić po podszewce,że to to samo;)i bingo;)
              • bebiak Re: dopadlam fiolo-torbe i...- do Eirenne 23.11.05, 16:38
                eirenne napisała:

> Ja wniedzielę też kupiłam sobie torbę (..) oliwkową,

Cześć, podpytam Cię tak półprywatnie (i nie w temacie wątku): a czy
                namierzyłaś gdzieś w związku z tym botki zimowe właśnie oliwkowe?
                Toreb, szalików, rękawiczek w kolorze oliwkowym wszędzie pełno, ale z butami
                wielki problem (namierzyłam tylko jeden rodzaj - długie i zamszowe).
                A mnie się marzą najchętniej krótkie, skórzane, nie muszą być jakieś
                ocieplane - widziałaś może gdzieś?
                Wiem, że torba niekoniecznie w związku z butami, ale pytam już do obłędu
                wszystkich:((
                Wdzięczna będę za każdą wskazówkę (Warszawa).
                Pozdrowienia. B.
                • eirenne Re: dopadlam fiolo-torbe i...- do Eirenne 23.11.05, 16:45
                  Z żalem musze stwierdzić, że nie widziałam ŻADNYCH butów oliwkowych:/ Ostatnie
                  oliwkowe buty (mokasyny) widziałam i kupiłam jakieś 5 lat temu... botków nie
                  zauważyłam nigdzie:( A na pewno by mi wpadły w oko, bo ostatnio latałam po
                  obuwniczych. Z tym, że szukałam w Łodzi (ale w sumie wszystko jedno chyba)
                  A te moje mokasyny były cudne... dopóki moja psica się do nich nie dobrała hehehe.
                  Gdzie widziałaś te zamszowe?
                  • bebiak Re: dopadlam fiolo-torbe i...- do Eirenne 23.11.05, 17:08
                    eirenne napisała:

> Z żalem musze stwierdzić, że nie widziałam ŻADNYCH butów oliwkowych:/ Ostatnie
                    > oliwkowe buty (mokasyny) widziałam i kupiłam jakieś 5 lat temu... botków nie
                    > zauważyłam nigdzie:( A na pewno by mi wpadły w oko, bo ostatnio latałam po
                    > obuwniczych. Z tym, że szukałam w Łodzi (ale w sumie wszystko jedno chyba)
                    > A te moje mokasyny były cudne... dopóki moja psica się do nich nie dobrała
                    >hehe he.

Buuu, ale mnie zmartwiłaś:(
                    Marzą mi się w tym roku do kremowego zimowego ubranka dodatki oliwkowe - przede
                    wszystkim u mnie w tym sezonie chęć na inne niż czarne buty.
                    Kilka tygodni temu nabyłam wiśniową torbę, taki szalik i rękawiczki - z butami
                    w tym kolorze miałam straszliwy problem i nabiegałam się jak dziki, ale w końcu
                    zdobyłam (może niezupełnie wiśniowe bo to w tym smutnym mieście marzenie
                    ściętej głowy raczej, ale brązowe z dodatkiem wiśni - zadowoliłam się z braku
                    wyboru).
                    Przy oliwce stwierdziłam, ze zacznę od butów i ... sama widzisz z jakimi
                    efektami:(

> Gdzie widziałaś te zamszowe?

Z pewnością w Kupieckich Domach Towarowych (hala przy Pałacu Kultury), wydaje
                    mi się, że w Galerii Centrum również ale za to głowy nie dam, bo biegałam po
                    tak wielu sklepach, że tu mogę plątać. Nie umiem nawet powiedzieć ile kosztują
                    bo im się nie przyglądałam specjalnie: u mnie w 6-osobowej firmie dwie osoby
                    takie mają (i wystarczy).

Rozmawiałam w kilku sklepach na temat oliwkowych butów - podobno (poza tymi
                    zamszowymi, długimi) nie do zdobycia, ale ja wciąż wierzę:)
                    Pozdrowienia. B.
                    • eirenne Re: dopadlam fiolo-torbe i...- do Eirenne 23.11.05, 17:13
                      Buuu, ale mnie zmartwiłaś:(
                      > Marzą mi się w tym roku do kremowego zimowego ubranka dodatki oliwkowe - przede
                      >
                      > wszystkim u mnie w tym sezonie chęć na inne niż czarne buty.
                      > Kilka tygodni temu nabyłam wiśniową torbę, taki szalik i rękawiczki - z butami
                      > w tym kolorze miałam straszliwy problem i nabiegałam się jak dziki, ale w końcu
                      >
                      > zdobyłam (może niezupełnie wiśniowe bo to w tym smutnym mieście marzenie
                      > ściętej głowy raczej, ale brązowe z dodatkiem wiśni - zadowoliłam się z braku
                      > wyboru).
                      > Przy oliwce stwierdziłam, ze zacznę od butów i ... sama widzisz z jakimi
                      > efektami:(

A ja latem szukałam granatowych butów... też bez rezultatu:/ Ale już się
                      przyzwyczaiłam, że nigdy nie znajduję swoich pomysłów w sklepach, taka, kurczak,
                      oryginalna jestem... hy hy:)
                      • bebiak Re: Oliwkowe długie buty - do Eirenne 24.11.05, 20:44
                        Cześć,
                        szwędałam się dziś po mieście i popatrzyłam bliżej na te zamszowe buty w
                        kolorze oliwkowym (jedyne oliwkowe, na które wpadam - pisałam).
                        To jest Ryłko, kosztują 210,-zł, dziś je widziałam w sklepie "Ryłko" w
                        podziemiach skrzyżowania Al. Jerozolimskie/Marszałkowska.
                        Pozdrowienia. B.
                        • eirenne Re: Oliwkowe długie buty - do Eirenne 25.11.05, 12:00
                          :) Popatrzę:)
                    • hihihiii oliwkowe dodatki 23.11.05, 17:16
                      Bebiak, a gdzie widzialas oliwkowe szaliki? I jaki odcien?
                      • bebiak Re: oliwkowe dodatki 23.11.05, 17:24
                        hihihiii napisała:

> Bebiak, a gdzie widzialas oliwkowe szaliki? I jaki odcien?

Stosunkowo niedawno jeszcze w H&M na Marszałkowskiej.
                        Odcień? Hmmm, chyba bardziej ciemny niż jasny. Takie duże, grubym ściegiem (to
                        się tak nazywa?) zrobione - mnie się podobały. I rękawiczki też:)
                        Co do zasady póki co nie rozglądam się specjalnie w innych sklepach, bo mam
                        wrażenie, że z szalikami/torbami/rękawiczkami nie ma problemu (a może mi się
                        tylko tak wydaje?) i całą energię przeznaczyłam na buty wierząc, że jak już je
                        zdobędę z resztą poradzę sobie w 5 minut:-)
                        Pozdrowienia. B.
                        • hihihiii Re: oliwkowe dodatki 23.11.05, 17:29
                          Dzieki! Wlasnie ciemny odcien poszukuje.
                          Powodzenia w szukaniu butow.
                          • bebiak Re: oliwkowe dodatki - do Hihihiii 24.11.05, 20:41
                            hihihiii napisała:

> Dzieki! Wlasnie ciemny odcien poszukuje.

Cześć,
                            wlazłam dziś do H&M na Marszałkowską i ze smutkiem muszę donieść, że szalików
                            (tych, o których pisałam wcześniej) już niestety nie ma:((
                            Kurcze, a nawet bez względu na buty miałam zamiar sobie kupić wrrrr.
                            Po drodze wstąpiłam do Orsay'a na Nowym Świecie - szalików oliwkowych brak

> Powodzenia w szukaniu butow.

Dziś znowu porażka i mam wrażenie, że już tak zostanie :((((

Pozdrowienia. B.
                            • hihihiii Re: oliwkowe dodatki - do Hihihiii 25.11.05, 02:12
                              No prosze, narobilysmy sobie smaku tymi szalikami :-))) I znikly...ja jeszcze
                              nie mialam szansy zajrzec do "mojego" HM (amerykanska wersja). Daj znac jak juz
                              jakis zdobedziesz :-)))

ps zawsze mozna samemu wydziergac - to moja odkrywcza mysl, tyle ze mnie by
                              pewnie wyszedl jakis krzywulec :-)
        • bianka111 CO TO JEST : fiolo-torba ???? 23.11.05, 21:59
          Czy to torba w kształcie fiolki? Szklana torba? Co mozna nosic w takiej torbie?
          Hmmm, ciekawe... :))))
          Patyska, nie ukrywam, zabiłaś mi klina (lol)
          • babunowa Re: CO TO JEST : fiolo-torba ???? 23.11.05, 22:08
            torba w kolorze fioletu;>>>>>>>>>>>
      • patyska moze wreszcie cos na temat w swoim watku znajde... 23.11.05, 09:30
        he? bede wdzieczna ;)
      • gaggi Re: dopadlam fiolo-torbe i... 23.11.05, 09:36
        Patyska, nos, co sie pytasz, kolor modny:)
      • mag-ia1 Re: dopadlam fiolo-torbe i... 23.11.05, 13:11
        a do tego fioletowe ,nieprzeswitujące rajstopy - dla mnie bomba
        • patyska Re: dopadlam fiolo-torbe i... 23.11.05, 13:35
          super, ale gdzie takie kupic? bo mam nawet fajna spodniczke w kratke w odcieniach przeroznych
          baklazanow i bluzke baklazana, tylko... no tak, koniec dyskusji: bluzka jest ciepla, torba ma zimny
          odcien :( nie "pojda" razem :((( no ale spodniczka, rajstopy i torba razem spoko. to bluzke w ktoryms z
          kolorow kratki na spodnicy, nie? a buty jakie? dz!
          • babunowa Re: dopadlam fiolo-torbe i... 23.11.05, 19:28
            wiesz,fiolet jest tak pieknym(dla mnie),a przy tym tak dominującym kolorem,że
            już kropla wystarczy;)tak więc nawet jak teraz stwierdzasz,że nie masz do czego
            to nosić-to jakiś dodatek chociąż sobie spraw-branse,naszyjnik etc;)
            co do rajstop to dobry pomysł;)
            buty-wszelkiej maści oprócz typowo brązowych;)a tak poważnie,to spokojnie do
            czarnych kozaków(bo takie większość posiada) możesz założyc.Tak samo do
            beżowych...Dziwnie będzie to wyglądać przy wiśniowych i brązowych-takie moje
            zdanie;)
            a generalnie,to może byś fote zrobiła w końcu co,bo ja cała uśliniona czekam;))))))
            • bianka111 Re: dopadlam fiolo-torbe i... 25.11.05, 09:06
              Moim skromnym zdaniem taka "fiolo-torba" ;)) powinna się "nosić" sama. To znaczy
              - żadnych fioletowych dodatków w stroju, oprócz niej samej. Babunowa ma rację -
              fiolet jest bardzo dominującym kolorem i co za dużo to nie zdrowo. Uważam że
              zestaw typu fioletowe rajstopy + takaż torba to już stanowczo too much. Już nie
              wspomnę o zestawieniu o którym pisze patyska, czyli fioletowa torba plus
              fioletowa spódnica czy bluzka. Nigdy w życiu! Ta torba powinna być celem sama w
              sobie (do jeansów wyglądałaby świetnie, sama bym taką chciała!) no ewentualnie -
              i tu znowu poprę babunową:)- jakiś naszyjnik czy bransoletka z domieszką
              fioletu. I to wszystko.
              A tak w ogóle to sama poluję na fioletową torbę i też chętnie obejrzałabym
              zdjęcie tej zdobyczy. Patyska, pstrykaj i wklejaj !!
              • patyska Re: dopadlam fiolo-torbe i... 25.11.05, 11:43
                pewnie masz racje ale ja jestem fanka zestawow monochromatycznych - nie wiem dlaczego lubie tak
                czasem ;) poki co oczywiscie torba idzie solo bo nie bardzo ma z czym isc ;)
                fotke torby zrobie i pokaze, obiecuje, tylko ze ja naprawde mam strasznie malo czasu w domku na
                takie fanaberie jak fotki ;))) ale zrobie! bo ja sie przyznam szczerze, ze aparat dostalam od swoich
                chlopakow na dzien matki i jeszcze nie mialam czasu nauczyc sie go obslugiwac w sensie zrzucania
                zdjec na komputer etc. jak sie o tym dowiedza, bedzie ze mna krucho, jak nie wrzuce Wam zdjecia
                torby tez bedzie z mna krucho. w obliczu takich zagrozen bede w ten weekend musiala nadrobic
                zaleglosci i spelnic obietnice ;) amen.
                • limka3 Re: dopadlam fiolo-torbe i... 26.11.05, 00:03
                  tu znalazłam torebkę w fiolecie:)

ja osobiście wolę różowy, jak coś znajdziecie to podeslijcie:)

allegro.pl/show_item.php?item=74089000
              • hihihiii Re: dopadlam fiolo-torbe i... 26.11.05, 00:18
                bianka111 napisała:

> Moim skromnym zdaniem taka "fiolo-torba" ;)) powinna się "nosić" sama. To
                znaczy...

Tez tak mi sie wydaje...wtedy tak ladnie ta torba "wyskoczy", najlepiej na
                jakims neutralnym tle, jak ciemny fiolet to np. czarna garderoba. Chyba ze sie
                jest w stylu wielowarstwoego kolorowego artysty :-)
      • patyska mam fotke... 28.11.05, 09:11
        rzeczonej torby, ale nie wiem co z nia zrobic - probuje skorzystac z imageschacka czy jak mu tam, ale
        nie wspolpracuje :(
        pomocy! (mam mac'a) dzieki!
        • patyska moze... 28.11.05, 09:38
          poczta.gazeta.pl/poczta/getMailPart/Pict0585.jpg?ID=1133100246.4528_88715.imail2&Seq=4&name=Pict0585.jpg&t=1133164898967
          • patyska o w morde! ;) 28.11.05, 09:41
            dzial, dziwne...
            a zatem:
            1. jest jasniejsza niz na zdjeciu i ma troszke cieplejszy odcien
            2. nie blyszczy sie jak psu.. eeee... te, no, zewnetrzne narzady plciowe ;)
            3. sorry za anturaz torby na zdjeciu ;)
            to co? moze byc?
            • gaggi Re: o w morde! ;) 28.11.05, 10:06
              nie dziala:(
            • han82 Re: o w morde! ;) 28.11.05, 13:10
              czesc...jak mozna zobaczyc ta torbe?
          • marta-martusia Re: moze... 28.11.05, 09:51
            mi sie nie chce otworzyc plik
          • patyska mnie teraz tez nie dziala, a dzialal :((( 28.11.05, 10:16
            co z tym zrobic, kurde...
      • patyska wygrzebalam, bo chyba sie... 16.01.06, 09:18
        ...uda wkleic, dla tych, ktore chcialy zobaczyc ;)

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a3tlexp8t8idwqp6.html
        ciekawe, czy zadziala...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka