perennou 09.12.05, 16:33 spódnice, nie chodzi mi o konkretne pory roku tylko tak ogólnie jak tak to dlaczego jak nie to dlaczego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggi9 Re: Nosicie mini? 09.12.05, 16:43 Ja nosze.Mam 20 lat dość zgrabne nogi to chodze a co.Może nie non stop ale bardzo fajnie założyć czasem mini.Ale zakładam raczej jak nie ide sama bo wtedy nie czuje sie bezpiecznie i czesto jestem narażona na zaczepki Odpowiedz Link Zgłoś
ziyi Re: Nosicie mini? 09.12.05, 16:52 Najbardziej lubie wlasnie ten fason spodnicy. Nosze nawet w zimie o ile nie ma zbyt duzego mrozu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoryna25 Re: Nosicie mini? 09.12.05, 17:10 mam nawet jedna mini w swojej szafie :) ale rzadko nosze ..powod - czuje sie tak jakbym nic na sobie nie miała ... zdecydowanie wole spodnice do kolana lub lekko za ...w takich czuje sie najlepiej.....poza tym moj facet nie za bardzo pozwala chodzic mi w takich spodniczkach "o mało co" ...samej Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Nosicie mini? 09.12.05, 17:17 Myśle, że Twoj facet dobrze robi:) Mój też nie za bardzo lubi puszczać mnie samej w mini(a zaznaczam, ze nie nosze do niej szpilek ani dekoltów) Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoryna25 Re: Nosicie mini? 09.12.05, 21:20 tez tak mysle ....dlatego nawet nie protestuje ...smiało moge powiedziec ze pod tym wzgledem całkowicie mu uległam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Nosicie mini? 09.12.05, 17:34 nosze, nawet zima. dlaczego? bo lubie i dobrze wygladam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: nie :( 09.12.05, 19:48 Mateusz sprobuj - zobaczysz jak fajnie i sztampowo na ulicy nie bedziesz wygladal:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: nie :( 09.12.05, 20:10 eee... będą się ze mnie wyśmiewać przechodnie, albo jakieś propozycje nieprzystojne zacznę dostawać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Nosicie mini? 09.12.05, 18:07 a ja nie nosze, niestety. Niestety bo bym chciala, ale za gruba jestem ;-) jak zrzuce jeszcze 15 kg to zaloze! Odpowiedz Link Zgłoś
andzia13 Re: Nosicie mini? 09.12.05, 19:42 Jak mam nastrój, to noszę (nie jest to oczywiście 20 centymetrowa opaska na biodra). Bo lubię. Będę to robić póki mi nogi nie "odzgrabnieją". I nie obchodzą mnie opinie, że trzydziestkom już nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
andre37 Re: Nosicie mini? 09.12.05, 19:47 nie - mam niezgrabne nogi. Do mini trzeba mieć naprawde fajne ładne zgrabne nózki, moim daleko do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Nosicie mini? 09.12.05, 19:50 Ja mini nie lubie - w zyciu bym nie zalozyla. Dla mnie klasa to dlugosc lekko za kolanka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Nosicie mini? 09.12.05, 20:07 Nie nosimy, wolimy spódnice o długości tuż za kolano. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Nosicie mini? 09.12.05, 20:45 na luzie w lecie, tak, ale wtedy wolimy szorty, no i mamy tylko jedna kiecke tak naprawde mini (czyli jakies 30 cm nad kolano) "mini" byznesowe czyli pare centymetrow nad kolano nosimy jak najbardziej, glownie do niewiarygodnie oficjalnych garniturow w upojnych kolorach szarosci, brazu i czerni Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Nosicie mini? 09.12.05, 21:54 nosze, niezaleznie od pory roku. nosze, bo.. bo lubie pokazywac moje zgrabne, dlugie nogi:P Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Nosicie mini? 09.12.05, 22:52 Nie nosimy, bo obecnie niemodne :-p A dlugosc "przed kolano" w spodnicy do garnituru to juz razaco traci myszka (sorry Zettrzy). Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Nosicie mini? 09.12.05, 23:04 jaleo napisała: > Nie nosimy, bo obecnie niemodne :-p A dlugosc "przed kolano" w spodnicy do > garnituru to juz razaco traci myszka (sorry Zettrzy). a niby dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Nosicie mini? 09.12.05, 23:09 zettrzy napisała: > jaleo napisała: > > a niby dlaczego? Nie wiem, dlaczego. W modzie w ogole nic nie jest "dla czegos". Po prostu dlugosc "przed kolano" wyszla z mody i w tej chwili wyglada passe. Byc moze chwilowo, byc moze na dluzej. Jedyny wyjatek to dzianinowe sukienko-swetry, ktore sie nosi z grubymi rajstopami albo z legginsami (patrz kolekcja Diora Jesien-Zima). Odpowiedz Link Zgłoś
andre37 Re: Nosicie mini? 09.12.05, 23:11 jaleo napisała: Jedyny wyjatek to dzianinowe sukienko-swetry, > ktore sie nosi z grubymi rajstopami albo z legginsami (patrz kolekcja Diora > Jesien-Zima). I do tego lakierowane różowe kaczuszki.... ah te wspomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Nosicie mini? 09.12.05, 23:17 andre37 napisała: > > I do tego lakierowane różowe kaczuszki.... ah te wspomnienia > Nie wiem, co to sa lakierowane kaczuszki, ale ta kolekcja Diora akurat nawiazywala do Edie Sedgwick (lata 60-te). Tak wiec rzeczywiscie dla niektorych moga byc wspomnienia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andre37 Re: Nosicie mini? 09.12.05, 23:23 jaleo być może to nawiązanie dolat 60tych...zwłaszcza że wtedy szalenie modne były leginsy :))) ja mówię o reminiscencji lat 80tych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Nosicie mini? 09.12.05, 23:21 Po prostu > dlugosc "przed kolano" wyszla z mody i w tej chwili wyglada passe. dlugosc "przed kolano" weszla w mode jakies 40 lat temu, miala swoje przyplywy i odplywy i ewentualnie, gdzies tak w latach 1980, usadowila sie jako kolejny klasyk, obok bialej bluzki, malej czarnej, perel, blezeru, szmizjerki, garsonki szanel, tak pisze bo chodzi mi o te konkretna garsonke i zadna inna, przyklady mozna by mnozyc w modzie garniturowej jest zawsze obecna i traci myszka dokladnie w tym samym stopniu co np. wspomniana wyzej biala bluzka - bialy jest szczegolnie lansowany w tym sezonie, ale nie sadze ze kobieta w bialej bluzce wyglada "passe" jesli do tego dodamy ze ktos moze po prostu bardzo korzystnie wygladac w takiej dlugosci, sprawa sie robi akademicka - rownie dobrze moglabyc napisac ze rekawy sa passe, bo ktos ich nie pokazal w swojej kolekcji Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy ups, errata 09.12.05, 23:23 bialy jest szczegolnie lansowany > w tym sezonie mialo byc "bialy nie jest szczegolnie lansowany w tym sezonie", wypadlo mi to "nie" a bez niego zdanie nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
miumiu75 Re: Nosicie mini? 09.12.05, 23:02 Kiedys jak bylam bardzo mloda nosilam caly czas, na wieczor nawet bardzo krotkie. Teraz wole dlugosc do kolana lub za, najlepiej w nich wygladam, ale nie mam nic przeciwko duzym rozcieciom, szczegolnie na boku:) Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Nosicie mini? 09.12.05, 23:22 Chcialabym ale nie nosze bo: Niewygodna, zle sie czuje, za gruba. Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Nosicie mini? 09.12.05, 23:49 Ja lubię chodzić mini, ponieważ lubie pokazywać opalone nogi, ale tylko w lecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Nosicie mini? 10.12.05, 00:00 no przecież wiesz... zgubiłam literke "w" :) Odpowiedz Link Zgłoś
andre37 Re: Nosicie mini? 10.12.05, 00:01 mateuszwierzbicki napisał: > jak się chodzi mini? Mateuszu tiptopkami :) co by majtek nie było widać Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Nosicie mini? 10.12.05, 00:54 nie - w ogóle spódnic/sukienek nie noszę Odpowiedz Link Zgłoś
abracadabra1 Re: Nosicie mini? 10.12.05, 07:02 nosilam przez wiele ostatnich lat ale ostatnio jakos tak sie porobilo , ze mlode dziewczyny glownie w spdniach lub dluuugich kiecach natomiast mini widzi sie glownie u starych bab co im zylaki wisza oraz kolana . Te pamietaja mode ze swoich najlepszych lat i ciagle praktykuja nie widzac jakie sa smieszne . Mini nosze po domu bo wygodnie i przyznam , ze szkoda mi wielu rzeczy , ktorych zalozyc dzisiaj jakos nie pasowaloby mi oczywiscie w lecie to co innego lekka sukienka mini ale taki typ jak krotka spodnica i zakiet co juz cos jak nie z tej epoki podobnie jak bufowane ramiona i dwurzedowki ze zlotymi guzikami co do zaczepek na ulicy i mezczyzny przy boku - zawsze nosilam do mini dlugi plaszcz aby ulica moich nog nie widziala a docelowo plaszcz czy futro sciagalam . Zaluje , ze mini minelo to byly piekne lata i na pewno wroca ( a wlasciwie jest nadal pasuje tu i tam ale nie wszedzie ) Dziewczynkom i nastolatkom polecam bardzo ja w ich wieku musialam nosic dlugie spodnice , starszym odradzam bo w zwiazku z trendami wygladaja jak przezytek ale tu nie chodzi nawet o nogi czy figure po prostu o inny styl Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Nosicie mini? 10.12.05, 18:10 > nosilam przez wiele ostatnich lat ale ostatnio jakos tak sie porobilo , ze > mlode dziewczyny glownie w spdniach lub dluuugich kiecach natomiast mini widzi > sie glownie u starych bab co im zylaki wisza oraz kolana . musisz mieszkac na potwornym zadupiu, gdzie jest jeden sklep z ograniczona oferta na jakiec 500 km kwadrat - no i chyba biednie tam, bo spodnie i dlugie kiecki wystepuja glownie na obszarach zaniedbanych ekonomicznie w wiekszym miescie jednak, jakim jest np. Nowy Jork, w lecie ogromna ilosc mlodych dziewczyn - mlodych w przedziale 18-22, tak na oko - nosi mini i mikro mini, mimo iz w tym roku sklepy nachalnie wtykaly wszystkim falbaniaste dlugachy; te ostatnie widzialo sie duzo na paniach okolo 60, tak na oko, ale pamietajmy ze kobiety w tym wieku sa bardziej motywowane aby wygladac ze sa ciagle "na chodzie" wiec bardziej ulegaja aktualnym trendom ogolnie, mini weszlo na stale do repertuaru mody, wiec nie ma co deklarowac ze jest niemodne - po prostu kolejny klasyk, czy sie komus podoba czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
abracadabra1 Re: Nosicie mini? 10.12.05, 19:20 Masz racje Zetrzy przy Nowym Jorku kazde inne miasto to zabita dziura Przyjechalabys do mojego to bys sie usmiala bo mimo , ze liczy pol miliona mieszkancow i ma wiecej niz jeden sklep z odzieza to wiekszosc ludzi ubiera sie jak na Pradze . I nie jest to wcale Polska bo w Polsce kobiety ubieraja sie bardzo ladnie i w wiekszosci gustownie . Nowy Jork to co innego jesli popatrzec z perspektywy Sex and the city tam dopiero maja ciuchy ! No ale temat dotyczy chyba chodzenia po ulicy a nie po klubach i dyskotekach gdzie panuje zupelnie inny styl . Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Nosicie mini? 10.12.05, 19:36 alez nie napisalam ze mieszkasz w Polsce - zdziwilo mnie tylko ze CALA ludnosc w jakiejs grupie wiekowej moze nosic dokladnie to samo; tak sie jednak zdarza, tyle ze w miejscach gdzie dostep do ciuchow jest ograniczony i po prostu nie ma innego wyjscia tak, piszemy o stylu na ulice - co nosza normalni ludzie, np. studentki w drodze na zajecia, pracownice rozmaitych firm kupujace kanapke na lancz, kelnerki w malych kafejkach, gdzie nie ma dress code, dziewczyny luzem siedzace z ksiazka na lawce w parku - slowem przecietne dziewczyny; bardzo ladnie w tym wygladaja i nikt nikogo nie zaczepia, byc moze dlatego ze widok jest tak powszechny ze nie zwraca uwagi oczywiscie cala masa kobiet ubiera sie tez inaczej - w dlugie spodnice, spodnie rozmaitych ksztaltow i dlugosci, albo spodnice o nierownej dlugosci, ale nie da sie nijak ustalic jakiejs zdecydowanej zaleznosci miedzy wiekiem i ubraniem - juz predzej miedzy anatomia i ubraniem czy zawodem i ubraniem wiec bede bronic mini, do ostatniego byta w pasmie przekazu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Nosicie mini? 10.12.05, 19:44 mini należy bronić jak niepodległości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Nosicie mini? 10.12.05, 20:06 mateuszwierzbicki napisał: > mini należy bronić jak niepodległości ;) to włóż i broń ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Nosicie mini? 10.12.05, 20:10 ja Was chcę w mini oglądać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Nosicie mini? 10.12.05, 20:12 mateuszwierzbicki napisał: > ja Was chcę w mini oglądać ;) a my nie chcemy, żebyś nas oglądał ;-) proszę, co za przystojne chłopię: tinyurl.rzeszow.net/?show=862 Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Nosicie mini? 10.12.05, 20:14 chcecie, tylko o tym nie wiecie ;) kilty lubię Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Nosicie mini? 10.12.05, 20:17 mateuszwierzbicki napisał: > chcecie, tylko o tym nie wiecie ;) próbowałam, ale się nie da - ja nie noszę niczego, co nie ma dwóch nogawek > > kilty lubię to noś Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Nosicie mini? 10.12.05, 20:24 jak byłbym Szkotem z jakiegoś klanu, to oczywiście bym nosił :) Odpowiedz Link Zgłoś
enixx Re: Nosicie mini? 10.12.05, 19:59 Nie nosimy, bo nie lubimy i juz. Zle sie czujemy gdy wciaz trzeba uwazac, czy cos nie wystaje przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kismet3 Re: Nosicie mini? 10.12.05, 21:08 Tak ,tak -chodzę w mini i uważam,ze w tej długości jest mi najlepiej :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tuskazet Re: Nosicie mini? 12.12.05, 08:31 Nie noszę bo ... mam w domu lustro ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Nosicie mini? 12.12.05, 09:48 tuskazet napisała: > Nie noszę bo ... mam w domu lustro ;-) a ja mam nawet 2 lustra ,wiec nie nosze tym bardziej;) Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: Nosicie mini? 12.12.05, 09:50 jasne, że tak. w ogóle przeważnie ubieram się w spódnice-a ponieważ większość kobiet nosi spodnie wyróżniam sie na swoją korzyść i ku ich ogólnej zazdrości:P noście mini (jeżeli macie co pokazać)!! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: Nosicie mini? 12.12.05, 14:43 owszem, ale zgodnie z zasadą, że jak odkrywam pół tyłka, to juz do tego płaska podeszwa i zakryty dekolt ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uka_m Re: Nosicie mini? 12.12.05, 15:11 Noszę.Ważne są buty und kolory spódnic.Żeby nie wyglądać infantylnie... Raczej ciemne kolory.Teraz noszę mini do oficerek.Jest ok. Noszę bo mam ładne nogi.Jak będę stara to będę żałowała że nie nosiłam... Mój ślubny nie ma nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Nosicie mini? 13.12.05, 06:17 nie, nie nosimy. Nie podobają nam sie nasze nogi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: Nosicie mini? 13.12.05, 08:47 bardzo czesto nosze latem. na plaze lub kiedy jade nad jezioro. czasem zakladam na jakas impreze ale niezbyt czesto. Odpowiedz Link Zgłoś