joasia97 13.02.06, 13:25 puder ma niepraktyczne opakowanie gąbeczka jest też małopraktyczna, po za tym oceniam produkt jako dobey, ale z pewnością bez rewelacji, pachnie ładnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kibibi1 Meteorites Guerlain 29.05.07, 10:55 Dla mnie rewelacja. Uzywam go od kilku lat i jestem niezmiennie zadowolona. Z reguly jest podkladem i pudrem w 1.A pudelko dzieki temu ze nie jest z plastiku, nie jest popekane i porysowane. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 12:41 opakowanie jest rowniez moim zdaniem do kitu, ale sam puder uwazam za swietny! nakladam go pedzlem, a gabeczke uzywam bardziej jako szczelne zamkniecie pudelka. Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: Meteorites Guerlain 31.05.08, 16:49 A ja dawno temu kupiłam limitowaną wersje winter radiance, używałam chwile i sie pozbyłam, stwierdzając ze srednio mi z nim po drodze, wspominam miło zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 13:46 Uwielbiam. Mam normalne opakowanie (beige) w domu i kilka kulek w innym pudeleczku przy sobie, nakladam pedzlem - szerokim w domu, mniejszym skladanym poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
mangax Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 13:55 A możecie mi napisać, jak używacie tego pudru, tzn. czy nakłada się go pędzlem tylko na policzki (coś jak róż), czy na całą twarz? <jakoś nie mogę sobie tego "uświadomić" ;)> pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 14:00 puder jest super ale cena - do bani:)juz wole oriflame ktory jakoscią duzo nie ustępuje a jest za to 3 razy tanszy,niegdy wiecej kosmetykow kolorowych za ponad 100 nie kupie-szkoda kasy a jakosc nie poraza Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 14:09 może czasem można trafić na bubel kosztujący majątek, ale jak dla mnie sa to kosmetyki o jakości naprawdę nieporównywalnej z żadnymi innymi (a zwłaszcza nie z oriflame i avon - nie toleruję) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 14:19 dokladnie, jakosc kosmetykow popularnych i selektywnych jest nieporownywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkl Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 18:07 ale za to z tzw. aptecznymi, też niezbyt tanimi, już różnie bywa i czasem cena o niczym nie świadczy. z kosmetyków kolorowych moim zdaniem świetne są Lancome, ale wiele mam z Inglota, są naprawdę dobre, lepsze od wielu zagranicznych ze średniej półki (wiadomo że płacimy za reklamę). Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 20:33 inglot ma niezle lakiery do paznokci. mam tez blyszczyk i cienie do oczy - takie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
mmkl Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 22:17 Pudry sypkie i w kamieniu są też całkiem dobre. Co do cieni - takie w słoiczkach, sypkie są extra. Poza tym bardzo mi się podobają ich sklepy:) A np. w kosmetykach Bojouris ładne jest głównie opakowanie, bo zawartość mocno taka sobie. Przynajmniej te, które ja miałam. Wydaje mi się, że jak ze wszystkim - można stwierdzić, że coś jest ogólnie w porządku marką albo nie, a może się zdarzyć coś lepeszego bądź gorszego od tej średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 22:18 bojouris ma rewelacyjny tusz do rzes, mascara w 2 aktach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Meteorites Guerlain 30.05.08, 14:26 Bourjois (pisownia mnie zamorduje, burżua, no!) ma także bardzo dobry podkład w płynie "10 godzin snu" Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja74 Re: Meteorites Guerlain 30.05.08, 14:49 Nessie, a co Ciebie do nich nie przekonuje?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Meteorites Guerlain 30.05.08, 22:28 nadzieja74 napisała: > Nessie, > a co Ciebie do nich nie przekonuje?:) Cena :)))) Nie wiem, czy są jej warte. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 20:20 Zainteresowałaś mnie tym Oriflamem. :) Zbyt wiele razy sparzyłam się na 'selektywnych' kosmetykach, w których wyjątkowa była tylko cena :/ Czy kosmetyki Oriflame można wypróbować gdzieś na żywo, czy tylko u konsultantki? Może mają jakieś sezonowe stoiska, jak Avon? Odpowiedz Link Zgłoś
mangax Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 20:26 Czasami można spotkać konsultantki przy stoiskach w supermarketach, albo takich małych "bazarkach" - one najczęściej tam mają kosmetyki to można pooglądać. Poza tym wydaje mi się, że w ich biurach też powinna być możliwość obejrzenia/spróbowania. Ja mam puder oriflame w kulkach brązujący (bo o takim tam wcześniej ktoś pisał- tak?) i jestem zadowolona, ładny daje efekt, ale nakładam tylko na policzki i dekolt - nie na całą twarz. No i oczywiście nie mam porównania do 'meteorytów', a swoją drogą czy w sephorach/douglasach można wypróbować ten puder? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 20:46 Dzięki, poszukam tych oriflejmistek w supermarketach :) Meteoryty chyba można wypróbować w Sephorach... w Galerii Centrum także - są testery, płatki kosmetyczne i lusterka :) Odpowiedz Link Zgłoś
mangax Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 21:01 Hmm...tylko tak się jeszcze zastanawiam, czy to dobrze napisałam, że w supermarketach - może bardziej przed nimi, albo przy wejściach, często zdarzało mi się też widzieć je przy takich małych halach targowych, coś jak KDT chyba :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Meteorites Guerlain 29.05.07, 21:03 Ja tak właśnie zrozumiałam, że w tych 'galeriach' przed supermarketami, tak jak czasem Avon :) Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja74 Meteorites Guerlain 30.05.08, 13:00 Ja tez uzywam jako pudru "sypkiego", rewelacyjny jak dla mnie. Pomimo jasnej cery uzywam koloru Beige Chic 03. Cena wysoka, ale jest baaaardzo wydajny. Moim zdaniem warto! A jak sie sprawdzaja wam inne kolory, jakie daja efekty 01 i 02? Odpowiedz Link Zgłoś
delicja11 Re: Meteorites Guerlain 30.05.08, 22:26 Jesli uzywacie kuleczek guerlain to powinnyscie wiedziec jak sie ich prawidowo uzywa . Ten puszek nie jest po to aby tylko chronic kuleczki , ma on o wiele wazniejsza funkcje do spelnienia..... sposob uzycia: najpierw nieotwierajac pudelka potrzasamy nim energicznie, nastepnie otwieramy i caly magiczny pylek , ktory osidal na wyzej wspomnianym puszku zbieramy pedzlem i nakladamy na twarz. - NIGDY NIE MIESZAMY KULEK BEZPOSREDNIO PEDZLEM - jesli tak zrobimy to kulki w szybkim czasie zrobia sie twarde jak kamien (pedzel z naszym łojem i podlakdem je utwardzi) Kulki parwidlowo uzywane starcza na kilka lat :) to tyle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bijoux25 Re: cholera. masz rację!!! 31.05.08, 09:06 Cholera kusza mnie te meteotyty. Czy ktoras z Was ma zdjecie twarzy z meteorytami? Chociaz czesc twarzy. Chcialabym zobaczyc jak to wyglada, jaki efekt daje. Odpowiedz Link Zgłoś