Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    19.02.06, 12:09
    Dziewczeta drogie!Powiedzmy reklamowkom,(noszonym jako torebki,teczki,koszyki)
    stanowcze NIE!zadbajmy o estetyke i minimalna chodzby ekologie na naszych ulicach!
    ---------
    "Con mis dedos hago el fuego y con mi corazon te canto"
    www.grapheine.com/bombaytv/play_uk.php?id=668026
    Obserwuj wątek
      • alex_koz NIE 19.02.06, 12:12
        ja mowie glosne NIE!
        nawet podwojne NIE! NIE!

i zapewniam ze sama nie nosze i nigdy nie nosilam...
        • miska_malcova Re: NIE 19.02.06, 12:14
          noszę w reklamówce tylko zakupy
          • black_magic_women Re: NIE 19.02.06, 12:17
            :)wiedzialam ,ze moge na Was liczyc!
            ---------
          • laurka2005 Re: NIE, bo nie? 20.02.06, 17:49
            Ciekawe ile osób, które mówią NIE reklamówkom plastykowym, mówią też zdecydowane
            NIE;

- hipermarketom ( niezdrowe żarcie - sprowadzane ... wie kąd i z czego to to
            robione),i innym Mc Donald`som,
            - kosmetykom testowanym na zwierzetach,
            - torebkom skórzanym ( buty itp. o! futra),
            - chemikalia do włosów, dezodoranty ( freon), chemia ogólna w kosmetykach...
            - wszystkie inne produkty XXI wieku...

Więc jak z tym jest tak naprawdę?

• alex_koz Re: NIE, bo nie? 20.02.06, 17:52
              laurka2005 napisała:

> Ciekawe ile osób, które mówią NIE reklamówkom plastykowym, mówią też
              zdecydowan
              > e
              > NIE;
              >
              > - hipermarketom ( niezdrowe żarcie - sprowadzane ... wie kąd i z czego to to
              > robione),i innym Mc Donald`som,
              > - kosmetykom testowanym na zwierzetach,
              > - torebkom skórzanym ( buty itp. o! futra),
              > - chemikalia do włosów, dezodoranty ( freon), chemia ogólna w kosmetykach...
              > - wszystkie inne produkty XXI wieku...
              >
              > Więc jak z tym jest tak naprawdę?
              >

ale bzdury piszesz...
      • frigg Re: Odezwa! 19.02.06, 12:26
        nie! Zwłaszcza dla zestawów torebka noszona w łapie + reklamówka.
      • nadinka_nadinka Re: Odezwa! 19.02.06, 12:30
        hehe, a na mojej uczelni znaczna ilosc plci przeciwnej nosila w plastikowych
        siatkach zeszyty i ksiazki. boski widok ;-D

• umaa Re: Odezwa! 19.02.06, 14:48
          coz to za zacna uczelnia?
          • nadinka_nadinka Re: Odezwa! 20.02.06, 17:19
            umaa napisała:

> coz to za zacna uczelnia?

jedna z politechnik ;-)
      • gosiaqus Re: Odezwa! 19.02.06, 12:41
        papierowe/tekturowe wyeksplatowane do granic możliwości opakowania z "burżujskich" sklepów też się liczą?? :P
      • patama Re: Odezwa! 19.02.06, 12:42
        i zgodzę się z tobą i nie zgodzę
        wolę płócienne torby na zakupy
        ale czasami potrzebuję dużej reklamówy
        kto by się tym przejmował....
      • enixx Re: Odezwa! 19.02.06, 12:46
        Reklamowki wylacznie z zakupami ze spozywczaka w srodku :) Innym mowimy
        stanowcze NIE!!
      • przemkowa.b Re: Odezwa! 19.02.06, 12:53
        ostatnio w dużych torbach reklamówkach (takich w jakie pakują kurtki i
        płaszcze) przewoziłam izofon korkowy do mieszkania:)
        ale żeby zamiast torebki? nie uchodzi, pani dziedziczko, nie uchodzi:)
      • lestka Re: Odezwa! 19.02.06, 14:29
        ja tam lubie duze siatki
        pozniej z nich robie worki na smieci :>
        • tojaaneksa Re: Odezwa! 19.02.06, 14:54
          w reklamówkach nosze tylko to, co przynosze z miasta do domu..czyli
          zakupy.Watpie aby nowoczesne kobiety nosiły w reklamówkach rzeczy osobiste
          itp...ja się z takimi nie spotkałam w moim otoczeniu.
          • magdaksp Re: Odezwa! 19.02.06, 15:33
            ja sie dolączam powiedzialabym nie takze torebkom ze snoopym.paskudztwa!
            • gosiaqus Re: Odezwa! 19.02.06, 15:40
              mialam też je na myśli, torebki ze snoopym są okropne :/ zwłaszcza te z ceraty takiej.
              • magdaksp Re: Odezwa! 20.02.06, 13:53
                gosiaqus napisała:

> mialam też je na myśli, torebki ze snoopym są okropne :/ zwłaszcza te z
                ceraty
                > takiej.
                >
                tragedia:)najgorsze ze te snoopkowe torebczyny sa w takich rażących kolorach
                ajak panna jest ubrana stonowanie to cos takiego wyglada strasznie.aczkolwiek
                jesli ktos ubiera sie na kolorowo to mu bedzie taka torebeczka pasowac ale nie
                spotkalam sie jeszcze ztaka osobą.to jest jakies dziwne myslenie.skoro nosi sie
                ta torebke to ona mimo ze jest najakies zakupy czy inne bzdety to i tak powinna
                pasowac do calosci a nie tak ni z gruszki ni zpietruszki snoopy.tak pozatym to
                ja czasami jestem zmuszona paradowac z reklamowka bo jakis obiadek od mamy czy
                cos ale nie znosze tego.dlatego tez jestem fanka naprawde duzych toreb:)
      • naels Re: Odezwa! 20.02.06, 13:28
        Kochana kobieto, a ja mam problemy z zoladkiem od dwoch tygodni. Lekarz zlecil
        mi badanie poziomu oksalatu wapnia (tak to sie po polsku nazywa?) w moczu - o
        ile dobrze zrozumialam, ten wapn sie oznacza jako chlorek. Przez 24 godziny mam
        wiec trzymac w swoim najblizszym otoczeniu butle pieciolitrowa z roztworem
        kwasu solnego, do ktorego mam przez caly dzien zlewac ten wapn... W domu, w
        pracy, w knajpie na piwie... I powiedz mi, jak ja to mam nosic, jak nie w
        szczelnej i absolutnie nieprzezroczystej reklamowce?!

Ale generalnie apel popieram - juz nawet koszyki wiklinowe wygladaja lepiej od
        tych reklamowek. Precz z zestawienien: mikrotorebka + siata z Hitu!
        • annie_laurie_starr Re: Odezwa! 20.02.06, 14:03
          Oj przesadzacie z tym snoopkiem - najczesciej nosza go licealistki, a im wolno.

Ja mialam torbe na pieluchy dla dzidzi w male snoopki, jak jeszcze nikt
          snookpow nienosil. I bardzo ja lubilam, az sie zdarla. Posa tym mam pizame z
          e snoopkiem i bardzo sobie chwale.

A co do reklamowek ze sklepow to zawsze mnie smieszylo jak jeszcze pracowalam w
          USA jak moje kolezanki nosily drugie sniadania w torebkach papierowych od
          Victorii Secret, Pottery Barn, Ann Taylor i Banana Republic.
          • magdaksp Re: Odezwa! 20.02.06, 14:05
            nie tylko licealistki bo takze studentki .wiem bo sama jestem studentka i moje
            kolezanki nosza ta torbe.nie zgadzam sie ze licealistkom wolno.wolno jesli ta
            torebka do czegos poasuje a nie gdy pasuje jak kwiatek do kozucha.zreszta jak
            ktos chce sie tak ubierac i zle wygladac to jego sprawa.
            • annie_laurie_starr Re: Odezwa! 20.02.06, 14:38
              Moze w wiekszych miastach plaga snoopkow jest wieksza - u nas na prowincji
              widzialam ich bardzo malo i to glownie na licealistkach do sportowego stroju.
              Te torby byly w kolorze khaki chyba...
            • halszka07 zal mi was... 20.02.06, 17:58
              najpierw jedna wychodzi z inicjatywa w stylu:precz z plastikowymi torbami a
              temat i tak konczy sie na krytykowaniu torb ze snoopym:(i gdzie tu ochrona
              srodowiska??jak szukacie futerek i torebek ze skory to wyzej wymieniona kwestia
              schodzi na drugi plan...hipokrytki!!!!
              • magdaksp Re: zal mi was... 20.02.06, 21:47
                bardzo zabawna jestes .ja pisze otym jakto wyglada anie o ochronie
                srodowiska.pozatym w tych torebkach to kobiety nie nosza zakupow tylko jakies
                bzdety.ja sama chodze na zakupy z torba wielokrotnego uzycia ale nie traktuje
                jej jak podrecznej torebki do latania po miescie.jakbys chciala wiedziec to nie
                mam ani jednej skorzanej torebki.wiec daruj sobie teksty o hipokryzji a naucz
                sie czytac ze zrozumieniem.
              • nadinka_nadinka do halszki07 20.02.06, 22:53
                hipokryzja hipokryzją, ale kazdy najmniejszy krok uczyniony w kierunku ochrony
                srodowiska powinien byc zaliczony na plus. nie kazdy jest sklonny zrezygnowac ze
                skorzanych butow [imo nie ma odpowiedniego substytutu w naszym klimacie, bo te z
                gorotexu do garnituru nijak nie pasuja ;-)], ale praktycznie kazdy moze
                zrezygnowac z plastikowych toreb, butelek, oszczedzac wode, energie itp., ale
                nie o tym chcialam ;-) pozwol, ze sparafrazuje wieszcza [:D] a ty co zrobilas
                dla ochrony srodowiska, ze smiesz nam wymyslac od hipokrytek?
                • halszka07 do nadinka_nadinka 21.02.06, 16:39
                  dla srodowiska robie wiecej niz ci sie wydaje moja droga-od dzis np.nie bede
                  wchodzila na to forum dzieki czemu zaoszczedze troche pradu i wlasnych nerwow:)
                  • black_magic_women Re: do nadinka_nadinka 21.02.06, 19:59
                    im mniej poczucia humoru i dystansu tym gorzej Halszko dla srodowiska,takze
                    naturalnego;)
                    ---------
                  • nadinka_nadinka Re: do nadinka_nadinka 21.02.06, 21:44
                    halszka07 napisała:

> moja droga

asfaltowa? ;P
      • kate-gun NIE 22.02.06, 01:06
        estetyka gora

choc zaraz pewnie odezwa sie glosy mowiace, ze kazdy ma prawo nosic co mu sie
        podoba :)
        • black_magic_women Re: NIE 22.02.06, 09:46
          sloiki z zupa od/dla babci,albo buty do szewca kiedy pudelka brak trudno nosic w
          czyms innym niz reklamowka,wiec nie o to mi chodzi,ale zeszyty,ksiazki i
          kosmetyczke....
          ---------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka