Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

długie korale...

11.03.06, 17:18
    ostatnio wszystkie babki w tv maja na sobie dlugie korale, widzialam takie
    piekne w kuku, ale kosztowaly 500 pln, do tego w przecenie :).
    W kazdym razie, jak myslicie, warto wydac na takie korale kasę, tym bardziej
    że wszyscy już noszą?
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • magdaksp Re: długie korale... 11.03.06, 17:26
        nie warto
      • hyacinth.bucket Re: długie korale... 11.03.06, 17:44
        500 ? Stanowczo za drogie wszedzie sa w cenie ok 30 - 50 przerozne .
      • oxy_gen_86 Re: długie korale... 11.03.06, 17:51
        500 zl bym nie dala. Nawet tyle nie mam bo jeszcze niepracujaca jestem;P
        U mnie jest taki sklep z "tandetna" bizuteria. Mozna tam znalezc doslowanie
        wszystkie hity i kity "bizuteryjne" i jednoczesnie miec pewnosc, ze nikt inny
        nie bedzie nosil tego samego. Jest tez bardzo duzy wybor korali. Chyba sama sie
        skusze. A prawdziwa biuterie zostawiam na wazne wyjscia...

A co do samych korali - no coz...MODAAA!! NIe widze w tym nic zlego pod
        warunkiem, ze kobieta potrafi je fajnie i stylowo zestawic z calym strojem.
        Ostatnio robiac zakupy W Carrfour'ze widzialam jedna laske, ktora zalozyla
        korale do... cukierkowatych adidasow. Vhyba nie musze dodawac jak wygladala...:/
        • kinga38 Re: długie korale... 11.03.06, 18:00
          pewnie ze nie warto!kup sobie duzo tansze.wszędzie są.a i tak pewnie zaraz moda
          przeminie.
      • cioccolato_bianco Re: długie korale... 11.03.06, 18:39
        nie warto.
      • kruszynka301 Re: długie korale... 11.03.06, 20:04
        Poszukaj na allegro, akurat jestem po poszukiwaniu bursztynów.
        Cena na allegro to 250 zł, a identycznych na Długiej w Krakowie 740 zł. Podobnie przebicia są na pozostałej biżuterii.

• elwee Re: długie korale... 11.03.06, 20:35
        nie warto..
        ja mam mnóstwo korali - długie, baaardzo długie i zupełnie krótkie i takie
        całkiem normalne, ale to kwestia znalezienia fajnych miejsc do kupienia. Jak
        juz kiedyś wspominałam, - w Olsztynie jest taki sklep (cała sieć) "Świat
        Spinek", ale tam można znależć dosłownie wszystkie ozdoby, nie tylko do
        włosów...
        Koszt też jest zupełnie różny - od 25 zł do 75 zł.. I są świetne...Zupełnie nie
        różnią się niczym od tych, które widziałam za 200-300 zł..
      • elwee Re: długie korale... 11.03.06, 20:38
        o jagienko, cos mi tu posty nie wchodza, ale nic to, nie warto przepłacać..
      • marilyn_monroe2 Re: długie korale... 11.03.06, 20:38
        dziewczyny, a moze wiecie gdzie mozna kupic bardzo dlugi sznur sztucznych
        pereł?? pilnie poszukuje!
      • idka20 Re: długie korale... 12.03.06, 15:56
        najtaniej wychodzi kupienie koralikow i zylki w sklepie z koralikami. nawlec i
        juz sa korale tak dlugie jak chcemy
        • yavanna86 Re: długie korale... 12.03.06, 16:01
          niekoniecznie,czasem na przecenach w india shopach można trafić taniej niż
          robiąc samej. długie sztuczne perły widziałam w new yorkerze,ale daawno-nie
          lubię tego sklepu,więc nie jestem na bieżąco;]
          • avf07 Re: długie korale... 13.03.06, 12:06
            Sa w new yorkerze nadal, bardzo dlugie, bo po zwiazaniu supla na koncu nadal
            siegaly pepka prawie :) Kosztuja 25 zl, kupowalam niedawno.

Pozdrawiam:)
      • andre37 Re: długie korale... 13.03.06, 15:04
        wszystko zależy jak duże są kamienie, jaki mają kształt. Naszyjnik z ładnego
        koralu potrafi kosztować i kilka tysięcy. Pomyśl czy jak minie moda, dalej
        będziesz chciała mieć naszyjnik z koralowca. Jeśli nie to może raczej warto
        kupić tanią błyskotkę ze szkiełek czy masy plastycznej.
      • wiktoryna25 Re: długie korale... 13.03.06, 15:18
        bardzo lubie nosic korale ..i te długie i te krotsze ... czasem, jak cos mi
        wpadnie w oko to kupie sama ...ale najchetniej korzystam ze zbiorow mojej
        mamy(najbardziej lubie te z czasow jej mlososci ), ktora na punkcie korali ma
        -kolokwialnie mowiac- bzika ...

p.s 500 pln za korale chyba bym nie dała ... raczej na pewno bym nie dała ;)
      • pepsicoco Re: długie korale... 13.03.06, 17:35
        Nie warto....bizuteria to zabawki...pobawisz sie pobawisz... i spodoba Ci sie
        cos innego..500zl za korale to chyba stanowczo za duzo.
        Moj maz z okazji naszego slubu zrobil mi niespodzianke i kupil w Kruku kolie za
        kilka tysiecy zlotych...ubralam ja kilka razy w ciagu roku a za kazdym razem
        ludzie mysleli ze mam na szyi sznurki malowane na zloto;))( to ten wzor z
        zlotych sznureczkow).Moim zadniem szkoda bylo tych pieniadzy...za takie
        pieniadze to mialabym kaszmirowy plaszcz z MaxMary i jeszcze jakas i ich torbe:(((
        a za 500zl to mozna miec kika sztuk super korali!!:))
      • inka_k1 Re: długie korale... 16.03.06, 15:50
        To zależy czy chcesz nosić bazarowy chłam czy coś porządnego od czego nie
        dostaniesz uczulenia na szyi. Zobacz ile fajnych rzeczy można kupić poniżej 5oo zł
        www.ametis.pl/ sklepik sprawdzony i jest o wiele taniej niż w dobrym
        sklepie np w Krakowie.
      • sumire Re: długie korale... 16.03.06, 16:34
        Taką kasę - nie. Korali we wszystkich możliwych kolorach i fasonach jest teraz w sklepach pełno, za znacznie mniejsze pieniądze. A ja sama wyszperałam u mojej mamy takie sprzed dwóch dekad ;)
      • modlisshka Re: długie korale... 16.03.06, 20:00
        ja wolę skromny wisiorek ze srebra!!! zawsze modny i taki kobiecy!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka