Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Reserved się popsuło..

30.04.06, 14:13
    Niedawno RESERVED znów zaczęło tworzyć te dziwne "babcine" kolekcje. W każdym
    ich ciuchu można się poczuć 10 lat starzej albo (zakładając sweter złożony ze
    stu kolorów, w paski, kropki i napisy) jak małe dziecko.

Na sklepie jest może 10 fajnych rzeczy. Ale nawet jak fajne, to od razu
    drogie.

Wydziwiam? A może tylko do Poznania nie "dojeżdżają" fajne ciuchy dla kobiet?
    Obserwuj wątek
      • adalon Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 14:29
        coś w tym jest, bo ja też ostatnio nie mogę u nich nic wyszukać...
      • cioccolato_bianco Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 15:26
        moim zdaniem tam zawsze bylo FATALNIE.
        • ell9 Re: Reserved się popsuło.. 01.05.06, 20:23
          dużo wcześniej zauwazyłam, że "się tam popsuło"...
      • gosiaqus Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 16:09
        popsuło się i to kilka sezonów temu,
      • kochanica-francuza Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 16:11

> Na sklepie

W sklepie. Nie sądzę, żeby zjawisko się ograniczało do POznania, dlaczego niby?
        Wszędzie jest to samo.
        • conena Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 23:21
          kochanica-francuza napisała:
          > W sklepie. Nie sądzę, żeby zjawisko się ograniczało do POznania, dlaczego niby?
          > Wszędzie jest to samo.

w Poznaniu nie ma jakiegoś towaru NA sklepie, NA magazynie itp. ;)
      • kadoro1969 Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 17:16
        Nie uważam, że było tam fatalnie. Ale teraz rzeczywiście jakieś nie bardzo te
        ich kolekcje.
        • nycole Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 17:29
          Nic tam nie kupiłam dla siebie - nawet najmniejsze rozmiary były za duże -mowa
          tu głównie o spódnicach i spodniach - wszystkie szyte na laski o wielkich
          tyłkach .
          Mąż kupuje tam jeansy i są całkiem ,całkiem...
          • goldioo Re: Reserved się popsuło.. 01.05.06, 10:37
            >wszystkie szyte na laski o wielkich
            tyłkach .<

???????????????????????????????????????????????????????????????????
          • rzepiszka Re: Reserved się popsuło.. 01.05.06, 11:14
            nie wiem czy akurat na kobietki o wielkich tylkach, bo taki mam i ciezko mi
            jakies spodnie wyszukac. jak narazie udalo mi sie to raz. ich ubrania po prostu
            zle leza, w sumie chodzi mi gl. o spodnie. chyba zalozenie jest takie: babeczki
            okragle i babeczki patyczaki. jak sie jest typem posrednim, to napewno cos
            bedzie uciskalo albo odstawalo :)

jesli chodzi o kolekcje: szyja ubranka pod jeden styl- retro, i dlatego ciezko
            cos znalezc, ale kto szuka, ten trafia na perelki :)
            • nycole Re: Reserved się popsuło.. 01.05.06, 11:18
              Mam 170 cm wzr a obw bioder 86 cm - w pasie może są ok ale na biodrach
              wszystkie nawet xs odstają.
              Może coś się zmieniło ale od roku tam już nie byłam .
              Przeprasam ,jesli kogoś uraziłam :-)
              • goldioo Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 13:34
                cholera, ja mam ostatnio 94cm, czyli juz mam wielki:)Trudno:)
                • scintilla Re: Reserved się popsuło.. 09.05.06, 03:49
                  94 to normalny obwód :) Jakbym chciała być zlośliwa, to bym koleżance nicole
                  odbiła piłeczkę, że mając 86cm, nie ma się bioder ;)
      • asica33 Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 19:24
        mam dokładnie takie samo wrażenie.
        • fortepianistka Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 20:16

Odkąd pamiętam RESERVED zawsze miało lepsze i gorsze kolekcje, bywało ze chciałam miec wszystko a czasami nawet nie przymierzałam ani jednego ciucha.

Całkiem możliwe, ze w sklepie do którego poszłas akurat nic nie mieli, bo bywa tak, ze w jednym mają a w innym nie.
          • seerena Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 20:24
            Ja nic takiego nie zauważyłam. Zawsze znajdowałam tam rzeczy, które mi się
            podbały i w dodatku zwykle kupuję po przecenach i jest tanio jak barszcz :) I
            zawsze też były ciuchy które mi się w ogóle nie podobały. Jak ktoś myśli że
            Reserwed jest drogi to ma chyba kuku na muniu, jest tani, spodnie za 100 zł i
            komplet bielizny za 50 zł to nie jest drogo!:D
            • cannella Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 20:37
              Ceny, które podałaś to przed czy po przecenach? Bo moim zdaniem Reserved JEST
              drogie. W kategorii jakość-cena wypada bladziutko.
              • xanaka Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 21:37
                Dokładnie. Kiedyś chwyciłam bluzkę, która po rozłożeniu okazała się totalnym
                badziewiem (zarówno materiał, jak i jakieś cyferki ponaszywane na przodzie),
                chwyciłam z ciekawości metkę - 179zł (!)
                • seerena Re: Reserved się popsuło.. 01.05.06, 20:20
                  Podałam cenę spodni normalną bez przeceny i bieliznę po przecenie. Spodnie po
                  przecenie całkiem fajne kupiłam za..30 zł :) I upieram się że Reserved nie jest
                  drogi. Ja zawsze wynajduję bluzki w okolicach 100 zł i spodnie do 150, moim
                  zdaniem to całkiem przystepne ceny. I są to ceny warszawskie.
                  • alex_koz Re: Reserved się popsuło.. 01.05.06, 20:44
                    seerena. jak najabardziej sie z Toba zgadzam i nie rozumiem tej nagonki na
                    wysokie ceny w re. to moze podajcie nazwy sklepow gdzie kupujecie ciuchy dobrej
                    jakosci za sensowna cene.
                    • gosiaqus Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 11:40
                      cubus- stylistyka podobna do wczesnego reserved. Jakość ubranek bawełnianych moim zdaniem znakomita, koszulki są nie do zdarcia i nie do sprania.
                      • mujer82 Re: Reserved się popsuło.. 04.05.06, 13:51
                        Zgadzam się. Cubus ma świetne rzeczy-dobre jakościowe w rozsądnej cenie.
                        Podobnie jest w wypadku Carry.
      • n_nicky Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 23:05
        popsuło się już parę sezonów temu...
        dziwne wzornictwo, bardzo kiepskie materiały, źle uszyte ubrania, złe rozmiary,
        bylejakość, a wszystko to za grube pieniądze, bo Re z cenami ewidentnie przesadza.
      • przemkowa.b Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 23:19
        Ceny za wysokie w stosunku do jakości, zwykle kupuję coś jak jest obniżka...ale
        nie za często. Mam od nich parę sweterków kupionych w Zakopanem:-) wyjechałam
        wtedy na wakacje i nagle się oziębiło;-), bluzki bawełniane i spódnicę
        dżinsową. Ale często bardzo wchodzę, błądzę, szukam...i nic.
        • nessie-jp Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 23:45
          Ja też. A jak już coś znajdę, to nagle cena z kosmosu. Ostatnio - prosta,
          brązowa bluzeczka z bawełny, ale tak cienkiej, że nawet do cedzenia sera by się
          nie nadała, kosztowała 100 zł. Ja rozumiem, że się płaci za dizajn, za markę i w
          ogóle za wystrój, ale bez przesady...
      • alex_koz Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 23:45
        a ja wlasnie mam takie mieszane uczucia co do Reserved. mam od nich kilka
        naprawde udanych ciuchow, ale takie mniej udane tez mam. dzis sobie tam
        spodnice kupilam;)
        a ceny? hmmm ja bym powiedziala ze jak wszedzie, dzis bylam np. w camiaeu i ten
        sklep jest dla mnie fenomenem, jakosc a la orsay, ceny 2 razy wyzsze niz orsay.
        • przemkowa.b Re: Reserved się popsuło.. 30.04.06, 23:49
          u mnie cale miasto nosi reklamówki z camaieu, ja od nich nic nie mam;-)
          • mujer82 Re: Reserved się popsuło.. 04.05.06, 13:52
            Warto kupić u nich jakiś sweter-robią bardzo ładne dzianiny. Tylko prać trzeba
            bardzo delikatnie.
      • ana-green Re: Reserved się popsuło.. 01.05.06, 10:05
        Dla mnie Reserved, H&M i Orsay to to samo pod tym względem, że ogólnie nie mają
        powalającego asortymentu, ale często coś fajnego tam znajdę. Może rzadziej w
        Orsayu, chociaż ostatnio przywlokłam stamtąd świetną spódnicę.:)
      • addinka Re: Reserved się popsuło.. 01.05.06, 10:17
        od kiedy przestałam tam zaglądać-jakieś 2 lata temu; mam więcej trafionych ubrań:))
        • yavanna86 Re: Reserved się popsuło.. 01.05.06, 11:52
          krawiectwo mają fatalne,bardzo często po prostu rzeczy są źle uszyte i nie leżą
          na żadnym rozmiarze - i to wszystko jest za drogie w stosunku do jakości.
          z drugiej strony - czasem mają fajne pomysły. ale ładna bawełniana bluzeczka na
          3 sezony za 79 zł to dla mnie jednak przesada!
          • ana-green Re: Reserved się popsuło.. 01.05.06, 11:58
            > krawiectwo mają fatalne,bardzo często po prostu rzeczy są źle uszyte i nie
            > leżą na żadnym rozmiarze

A ja to zauważyłam w H&M, na dodatek metki z rozmiarami czasami chyba na ślepo
            przyszywają.
            • yavanna86 Re: Reserved się popsuło.. 01.05.06, 19:28
              możliwe, H&M nie ma w Toruniu, więc jestem tam raz na 3 miesiące i jak mi się
              coś spodoba, to akurat leży ;)
      • ekler.ka Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 08:42
        taki watek pojawia sie tu srednio raz na dwa miesiace;) nie wiem,co ludzie maja
        do re- nie podoba ci sie nic,to nie wchodz i nie kupuj tam nic,kto ci kaze? :)
        ja tam zwykle jestem w stanie cos wygrzebac,chociaz wiekszosc ciuchow nie w moim
        stylu.le ceny uwazam za sensowne.
      • rzesa20 Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 10:25
        też mi się tak wydaje, choć wczoraj widziałam tam extra sukienkę na którą już
        choruję :) tak czy owak zawsze tam zaglądam...
        • agataania Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 10:54
          ja lubię ten ich lekko babciny styl:) ubrania są bardzo kobiece i jednocześnie
          nie wulgarne czy wyzywające czego nienawidzę.
        • fangora Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 11:04
          Oj popsuło sie i to bardzo. Przykład? Spodobała mi sie torba- taka czarna, z
          reklamy na bilboardach. Sprawdziłam cenę - 79 zł, ok. Pojechałam ucieszona, bo
          79 za torbę, jak na Reserved to nie tak duzo...i przezyłam ogromne rozczarowaie.
          Torba jest duza i pojemna, zamknięta na zatrzask, bez suwaka!! Zamkniecie
          zakrywa tylko część torby, a po bokach ktoś swobodnie moze wsadzić łape i zabrac
          z niej co chce. Ekstra torba, grube ucha, wyglada porządnie i taki bubel!! Nie
          dosc tego, to jeszcze tak ta torbe reklamuja na ulicach, na autobusach nawet
          jeździ. Co za kretyn to wymyslił?? Porażka na cąłej linii.
          • alex_koz Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 11:38
            niestety moda a raczej plaga na torby bez suwaka,a jedynie na zatrzask dotarly
            juz do Polski, ja ostatnio w top secret widzialam swietna torbe ale bez
            suwaka. grrr
            • przemkowa.b Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 11:45
              Właśnie, większość toreb jakie mam jest bez suwaka, a zwłaszcza handmade'y moje
              ukochane:) ale ostatnio udało mi się kupić z suwakiem;-)
              Jest jednak druga strona medalu - mam torbę z materiału, bez zapięcia tylko z
              dwoma trokami z szerokich pasków materiału, które się wiąże na górze. Ta torba
              wysyła sygnał "bierzcie, sięgajcie, tam nic nie ma" - i jakoś nikt mi jeszcze
              nie sięgał...
      • gitfunfel Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 11:45
        Nie zgadzam się z ta opinią. jestem stylistką i zajmuje się modą w luksusowych
        pismach dla kobiet. Ja i ludzie z tzw branży jesteśmy zgodnii, co do tego że
        Reserved z sezonu na sezon jest coraz bardziej w zgodzie ze światowymi trendami
        mody. podkreślam światowymi, wykreowanymi przez domy mody i uznanych
        projektantów a nie przez powszechnie znane Dodę Elektrode, Mandarynę.
        Styl określony jako "babciny" jest tak naprawdę nawiązaniem do jednego a
        najsilniejszych ostatnio trendów: retro. W dużym skrócie to dopasowane tweedowe
        żakieciki, płaszcze w jodelkę ( absolutny hit wśród projektów Reserved), torby
        na zatrzaski, spódnice ołówkowe, oraz z koła.
        Drugi , nieco słabszy , światowy trend to printy, czyli mnogośc wzorów łączona i
        zestawiane w pozornie nie pasujące do siebie kompozycje.
        • alex_koz Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 12:03
          gitfunfel napisał:

W dużym skrócie to dopasowane tweedowe
          > żakieciki, płaszcze w jodelkę ( absolutny hit wśród projektów Reserved), torby
          > na zatrzaski, spódnice ołówkowe, oraz z koła.

nie wiem gdzie udalo Ci sie zobaczyc spodnice olowkowe w reserved. akurat
          spodnice olowkowe uwielbiam (bo uwazam ze najlepiej w nich wygladam) i niestety
          w obecnej kolekcji nie ma spodnic olowkowych. a dokladnie nie ma ani jednej.
          wiec pomysl zanim napiszesz.
          • pianazludzen Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 12:05
            tez chcialam napisac ze ten fragment o spodnicach olowkowych ze niby sa w
            reserved to jakas bzdura
            • pianazludzen Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 12:12
              raz udalo mi sie znalezc tam cos a la spodnica olowkowa
              img166.imageshack.us/my.php?image=skirt4xm.jpg
              jej pseudoolowkowosc polega na tym ze zakladki zlapano na dole i zsyto
              spowrotem; wyszla taka nibyolowkowa chybryda ze spodnica bombka. a poza tym w re
              spodnic olowkowych niente chyba ze mam jakies stare informacje

taki polysk powstal od lampy, w rzeczywistosci jest mniej zlota
              • alex_koz Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 12:16
                widzialam ta zlota spodnice na zywo, ale przy calym jej uroku z olowkowa to ma
                ona malo wspolnego. juz myslalam ze tylko ja nie widze w re olowkowych
                spodnic;) dzieki Piana;))
        • 29palms Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 13:28
          Szkoda tylko, ze stylistyka o ktorej piszesz jest zapozyczona. Jakis czas temu
          przeczytalam wywiad z wlascicielem firmy. Miedzy innymi zapytano o sposob
          projektowania ubran. I to co przeczytalam "troche" mnie zdziwilo. Otoz
          projektowanie nowej linii (przyjmijmy jesiennej) wedlug Reserved polega na
          wyslaniu swoich projektanow wiosna do Berlina. Tam maja pochodzic po sklepach,
          popatrzec co nosi sie na ulicy, kupic modele najbardziej reprezentatywne dla
          obecnych trendow. Nastepnie te przywiezione ubrania rozklada sie (fizycznie) na
          czynniki pierwsze, troche modyfikuje i tak przygotowany projekt wysyla do
          produkcji. Na pytanie dlaczego projektanci korzystaja ze wzorcow berlinskich, a
          nie np. mody rodem z Paryza, Mediolanu lub Londynu, padla odpowiedz ze tamta
          moda jest zbyt elegancka lub ekstrawagancka.
          A teraz co do jakosci. Generalnie jakosc ubran w ostanim czasie ulegla znacznemu
          pogorszeniu, przy jednoczesnym zachowaniu lub zwyzce cen. No coz jezeli wszystko
          szyje sie w Chinach czego innego mozna sie spodziewac. A szkoda bo kiedys
          mielismy w Polsce dobry przemysl odziezowy
          • adiafora Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 13:59
            Gdzie to przeczytałaś? To jakaś kompletna bzdura. Moja koleżanka pracuje w
            dziale projektowania Re i wygląda to trochę inaczej. Ktoś tu robi czarny PR, Re
            zdobywa zoraz większy udział w rynku i konkurencji to nie w smak?
            • 29palms Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 15:02
              Z mojej strony nie jest to czarny PR bo w zaden sposob nie jestem zwiazana z ta
              branza. Jezeli chodzi o artykul, w tej chwili nie podam Tobie jego zrodla. Jak
              znajde troche czasu i checi to sie za nim rozejrze. Artykul byc obszerny jak na
              polskie warunki i prezentowal sylwetki szefow firm, ktore w ostatnich latach
              odniosly duzy sukces marketingowy (niekoniecznie w tej samej branzy). Ten opis
              projektowania przedstawil wlasciciel firmy, w tym samym artykule/wywiadzie napisal
              ciekawie o swoim zaangazowaniu w dzialalnosc charytatywna.
          • cioccolato_bianco Re: Reserved się popsuło.. 04.05.06, 23:59
            ja tez slyszalam to o berlinie - slyszalam kilka miesiecy temu z ust ojca
            zalozyciela na forum ktorejs ze sniadaniowych telewizji - chyba w pytaniu na
            sniadanie na tvp2.
        • xanaka Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 09:58
          "jest coraz bardziej w zgodzie ze światowymi trendami
          mody. podkreślam światowymi, wykreowanymi przez domy mody i uznanych
          projektantów a nie przez powszechnie znane Dodę Elektrode, Mandarynę. "

Jak dobrze, że nie gonię za modą...W życiu nie założyłabym tych babcinych
          bluzeczek. Projektanci? Tia...Rzeczywiście - jak na pokazach mody - nie da się
          tego nosić na ulicy.

Z tą dodą i drugą to jakaś aluzja? Jak ktoś nie ubiera się wg "waszych"
          trendów, to od razu musi zakładać ciuchy a'la mandaryna??
          • gitfunfel Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 11:05
            a tak z ciekawości, czy można się Pani zapytać o to kto jest według Pani ikona
            mody i stylu, chodzi mi o odniesienie do tego co sie dzieje w modzie , a ze
            temat szeroki, ciekawam jaki trend styl jest Pani bliski. doda i madraryna
            posłużyły mi do zasygnalizowania czegoś diametralnie różnego od obecnych trendów
            reserved, bez wycieczek osobistych.
        • cioccolato_bianco Re: Reserved się popsuło.. 04.05.06, 23:57
          stylistki w luksusowych pismach sa malo obiektywne... wszystko zalezy ile
          reklam wykupila dana firma i za ile :P
      • o-ren-ishii Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 21:59
        O rany, zgadzam się!! Te młodzieżowe też są beznadziejne!!
        • miska_malcova Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 22:02
          moje spostrzeżenie, to fatalna jakość męskich T-shirtów. Sa źle uszyte
          (wychodzi to dopiero po praniu), rozciągaja sie niemiłosiernie i wylatują
          dziury :-( juz nic tam nie kupię
      • ag-su Re: Reserved się popsuło.. 02.05.06, 22:47
        Czasem chodzę do Reserved z moją nastoletnią córką. Kupiłyśmy tam kilka rzeczy
        (i ona i ja), te które mamy są akurat udane i dobre jakościowo (ale wcale nie
        tanie).
        Generalnie według mnie ok. 50% modeli to badziew. Źle uszyte i chyba źle
        zaprojektowane, złe tkaniny. Ale trafiają się fajne rzeczy.
        No i rozmiary jakieś dziwne. Brak 34, które nosi moja córka.
        Pozdrawiam
        Agnieszka
        • myszka_333 Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 00:46
          Bywają fajne ciuchy bywają koszmarne.Ostatnio widziałam fajna brązową torebke,
          niestety bez suwaka tylko na magnez.
          Mam uroczy fioletowy sweterek , trzyma się dobrze i nie kosztował zbyt wiele
          (chyba coś ok.120 zł.)No i lubię ich majtki :P
          Natomiast nie jestem w stanie tam kupić dżinsów, nawet jeśli uda się upolować xs
          to i tak spodnie są duże (nie dlatego że ja mam chudy tyłek, ale dlatego że z
          rozmiarówką jest coś nie tak, przynajmniej wg.mnie).
          • gitfunfel Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 09:53
            co do rozmiarówki : uważam , że hm ma o wiele bardziej zaburzoną numerację,
            rzeczy nr 36 wchodza na moje znajome , których figury są bardziej niż
            filigranowe..ja jestem dość chuda i standardowo mam 36-38, a tam 34 jest zbyt
            obszerne. Re nie ma tego problemu .
            Jakość rzeczy odpowiada mi. dobra gatunkowo bawełana , dobre barwniki,
            wykończenie, przyzwoite wykonanie. według mnie bardzo na plus. w ostateczniej
            weryfikacji jakości , jaką jest pranie w warunkach domowych, Re zdecydowanie
            wygrywa z hm i zarą..
            • yavanna86 Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 11:51
              eee tam, dobra jakość.moja matka,która sama uczyła się kroju i szycia,szyje
              rzeczy leżące daleko lepiej i bardziej pranioodporne niż te z RE. tyle,że teraz
              niestety krawiectwo podupada i po porównaniu RE z ciuchami z bazarów wydaje się,
              że za taką 'jakość' warto zapłacić 3 razy więcej. bo ja wiem?...
            • karmelek4 Re: Reserved się popsuło.. 04.05.06, 23:02
              Zresztą...ja akurat dawno tam nie robiłam zakupów, bo ciuchy mi sie już nie
              podobają..jak dla mnie to są wrecz "przestylizowane". Ostatnią rzecza jaka
              nabyłam...to torba.
              I to by było na tyle.
          • miang Re: Reserved się popsuło.. 04.05.06, 09:03
            > niestety bez suwaka tylko na magnez.

magnez czy magnes? ;)

> (chyba coś ok.120 zł.)No i lubię ich majtki :P

majtki owszem miewaja fajne, tylko ze s z jednego modelu jest wieksze niz m z innego
            za to staniki tragiczne
      • karmelek4 Rozmiarówka jest tragiczna! 03.05.06, 11:56
        34 jest prawie niędostepne...a jak już to i tak jest jakieś takie wieeelkie.
        Hmm...jak już coś upoluje /rzadko/ to najczęściej dostaje 36, które jest po
        prostu duuuże...co ta za rozmiarówka???????
      • bridgetb Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 17:58
        Zgadzam sie. To nie dotyczy tylko Poznania. Zauwazylam to samo w Gdansku,
        Toruniu i Krakowie.
        Niedawno czytalam,ze RE zmienia profil i celuje w troche starsza klientele.Moim
        zdaniem nie wyszlo im to na dobre. Ciucy sa tragiczne, nic nie mozna wybrac i
        nadaja sie dla jakis urzedniczek (bez urazy). Sa za ponure i powazne. Szkoda,
        bo kiedys za kazdym razem jak tam wchodzilam to zawsze cos znalazlam, a teraz
        od dluzszego czasu nic. MAm nadzieje,ze sie poprawia, bo jako ich klientka
        jestem zawiedziona.
        P.S. Juz lepsze rzeczy maja dla dzieci z tego co widzialam.
      • lestka Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 18:02
        ja tam na dniu glamoura
        kupilam
        spodnie 2 swetry 2 bluzeczki i bielizne
        :D
        i nie babcine ;)
      • gaggi Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 19:17
        A mnie wlasnie Re zaczelo sie podobac pod wzgledem wzornictwa:)
        • alex_koz Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 19:25
          co do jesienno-zimowej kolekcji to moge tylko dodac ze Reserved (na podstawie
          programu na TVN24) zanotowalo bardzo kiepskie, wrecz rozczarowujace wyniki
          sprzedazy zwiazane glownie z tym ze kolekcja za bardzo podazala za trendami ale
          byla za malo dostosowana do potrzeb polskiego odbiorcy. i jak widac na forum
          podobne glosy sie u tu podobaja.

ja tam lubie reserved i maja o wiele lepsze kolekcje niz kilka lat temu i sie
          rozwijaja, w przeciwienstwie np. do Carry ktore od la prezentuje dokladnie to
          samo.
          • maleczka90 Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 20:02
            Uważam ze ciuchy w re sa napradwe bardzo dobre dobra jakosc i przystepna cena.
            Trzeba tylko potrawic szukac ostanio np kupilam sobie bardzo faje spodnie za 39
            zł po przecenie ale napradwe swietne takze tzreba trafic na jakas ajna okazje i
            tyle (jak w kazdym sklepie). Moimi najlpeszymi sklapemai jest h&m, new yorker i
            re:D
            • miska_malcova Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 22:58
              jakość za 39zł, to raczej niemożliwe
          • mujer82 Re: Reserved się popsuło.. 04.05.06, 14:12
            Carry reprezentuje od lat to samo bo klienci, szczególnie miłośnicy tkanin
            lnianych,wybierają na ogół te same wzory i cenią Carry za stałość wzornictwa.
            Znam wiele osób, które poszukują co roku w Carry ubrań o mniej więcej takim
            samym kroju jak zakupione sezon wcześniej tylko w innej kolorystyce.
      • olahej Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 22:10
        zgadzam się z autorką wątku. Moim zdaniem popsuła się też jakość mam dziwne
        wrażenie że obecnie w reserved większość ciuchów to jakieś szmaty które ładnie
        wyglądają tylko z daleka na manekinie:)
      • adalon Re: Reserved się popsuło.. 03.05.06, 23:20
        coś jest nie tak z jzkością ich ubrań
        w tym roku kupiłam sweterek i po krótkim czasie noszenia (prałam go ręcznie w
        płynie do delikatnych rzeczy, żeby nie było...) zrobiła się z niego szmata!!!
        na długość jakby zię skurczył, a rękawy się wyciągnęły
        poza tym cały zmechacony. koszmar

to nie pierwszy taki przypadek
        2 lata temu kupiłam u nich bluzkę, która wyblakła po jednym praniu (co jeszcze
        nigdy mi się nie zdarzyło)
        w przypadku innej bluzki w praniu rozciągnął się ściągacz!!! (tak to jest
        możliwe)

spodnie też szyja jakieś takie dziwne

właściwie z rzeczy zakupionych w re tylko żakiet mam nadal i jestem z niego
        bardzo zadowolona

nawa kolekcja raczej nie powala na kolana, chociaż widziałam w jakiejś gazecie
        torbę z motywem zebry i nawet mi się spodobała (nie widziałam jej w realu,
        szkoda)
        • miss_paradox Re: Reserved się popsuło.. 04.05.06, 08:43
          W zimowej kolekcji mieli koszulki z długiem rękawem w różnych kolorach po 24 zł
          (może ktoś pamięta). Wyprana koszulka po pół godzinie noszenia rośnie o około 2
          rozmiary, czyli rozciąga się niemiłosiernie. Tylko niech nikt nie mówi, że za
          taką cenę nie ma się czego spodziewać. A dlaczego nie?

Po drugie najmniejszym rozmiarem był 38 (określany na metce jako "S")
          • yavanna86 Re: Reserved się popsuło.. 04.05.06, 13:55
            czyli wynika z tego,że w RE mają ciuchy dla puszystych.ale znajome puszyste
            jakoś tam nic dla siebie nie znajdują :P
            jeśli chodzi o sam pomysł czy wzornictwo to mi się sporo rzeczy stamtąd
            podoba...są trochę inne niż to, co proponują inne sklepy z rzeczami za podobną
            cenę :P
      • goldioo złe rozmiary ??????????????? 04.05.06, 14:09
        Coś tu kIt wciskacie z tą rozmiarówką... S, XS sa na was za
        duże??????????????????????????????
        Spodnie kupowałam (mając 89CM-to chyba nie wielkIE pupsko?????174cm wzrostu) w
        rozmiarze M (lubię obcisłe ale nie aż tak żeby każdy widział jaką mam długość
        rowka tylnego), po utyciu mam 94CM w porywach 95CM czyli wg.waszych kryteriów
        duże de, no i nadal noszę M czasem L...dziwne
        • karmelek4 Re: złe rozmiary ??????????????? 04.05.06, 18:06
          Nie wiem, czy to do mnie, bo ja akurat zaczęłam o rozmiarówkach....

Na mnie 36 są za duuuuże /i to bardzo.../ a nie jestem przerażliwie chuda, a
          tym bardziej anorektyczna /mam w biodrach troche mniej niz 90/. W ubiegłym roku
          kupiłam tweedowe spodnie 36 i od razu je zwężałam..bo zwyczajnie na mnie
          wisiały /34 tradycyjnie nie było/. W innych sklepach np. promod -rozmiar 36
          jest na mnie dobry....
          Tak...w RE rozmiarówka jest zawyżona... /wg mnie/.
          • adiafora Re: złe rozmiary ??????????????? 04.05.06, 22:05
            90 w biodrach mają czasami modelki, acz zwykle więcej, według powszechnej na
            tym forum opinii modelki są chude . bardzo. to chyba wyjaśnia Twój problem
            związany z rozmiarówką Reserved.
            • karmelek4 Niestety nie... 04.05.06, 22:54
              ja nie jestem chuda...tylko szczupła.
              • cioccolato_bianco Re: Niestety nie... 04.05.06, 23:56
                to jeszcze zalezy od wzrostu. przecietna dziewczyna jest 10 cm nizsza od
                modelki z wybiegu.

co do rozmiarow to ja powiem tylko tyle, ze sa bardzo nierowne. mierzylam w re
                bluzki S, ktore byly za duze i mierzylam L, ktore byly za male (z tej samej
                kolekcji). generalnie jednak wg zasada jest taka, ze szyja na niskie osoby -
                rekawy oraz nogawki sa wlasciwie zawsze za krotkie, a ramiona waskie. jesli
                akurat nie sa (rekawy) to moglabym je 3 razy zawinac - a jestem raczej wysoka i
                rece mam proporcjonalnie dlugie do swojego wzrostu.
                • gosiaqus Re: Niestety nie... 05.05.06, 00:03
                  z rekawami rzeczywiście coś nie tak jest- mój chłopak jest szczuplutki, wysoki,
                  ilekroć chcę mu kupić koszulki z długim rękawem w re ( bo akurat męskie ubrania
                  bardziej mi się podobają) to muszę celować przynajmniej w xl- a i wtedy rękawy
                  są za krótkie, i to dużo za krótkie, tymczasem on powinien elkę nosić, bo
                  ubrania innych firm nosi zazwyczaj elki, no i w xl re po prostu tonie to jego
                  mizerne ciałko :), nie mówiąc o tym, że po praniu rękawy jeszcze krótsze są
                • goldioo Re: Niestety nie... 05.05.06, 09:10
                  Jezus Maria....ale jestem niewymiarowa...:)Wszystko na mnie pasuje, a okazuje
                  sie ze z wzrostem 174 jestem niska, a z (ex:)biodrami 89-90 mama wielki
                  tylek???????????????????????????i S na mnie nie wchodzi???????
                  • cioccolato_bianco adhd? nt 05.05.06, 12:45

• goldioo Re: adhd? nt 05.05.06, 16:16
                      Ze niby ja mam?:)
                      Chcialabym, zbyt ospala w pracy jestem:)
                  • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Niestety nie... 05.05.06, 16:13
                    Ja tam wiem,że jestem niewymiarowa. Mam 170 wzrostu,a w biodrach 96 cm. i to
                    nie dlatego,że mam nadwagę warzę 53 kg, po prostu, ze swoją miednicą nic nie
                    zmienię.Odziedzuiczyłam taką po mamie. Denerwuje mnie zawsze,że każde spodnie
                    jakie posiadam z trudem przechodzą przez pupę, a w talii odstają.
        • inecita Re: złe rozmiary ??????????????? 05.05.06, 09:29
          Jesli raz w roku zdarzy się ze cos wpadnie mi przypadkiem w oko zawsze są za
          duze wszystkie spodnie i spódnice
      • inecita nie popsuło się - zawsze było do d*** n/t 05.05.06, 09:28
        • doda1983 Rozmiarówka RE to jakis koszmar!! 05.05.06, 16:49
          Ptwierdzam, to co napisały niektóre z Was - rozmiarówka z Re jest jakieś
          nienormalna...
          Noszę rozmiar 34/36. Spodnie w Re są tak duże, ze w jedną nogawke mogę wejść
          cała! Dla porównania spodnie w HM, Zarze, Carry itp. są OK.
          • pimpolina Re: Rozmiarówka RE to jakis koszmar!! 05.05.06, 17:31
            To prawda, nosze rozmiar 34 lub XS a w reserved te rozmiary na mnie "wisza". Co
            wiecej, zadna bluzka nie jest na mnie dobra, nie wiem na kogo sa szyte...
            A kolekcje...moze dla stesknioonych za dawnymi czasami. A wykonanie marne -
            kupilam torebke od ktorej po tygodniu poodpadaly cekiny!
            • ekler.ka Re: Rozmiarówka RE to jakis koszmar!! 06.05.06, 17:02
              no to widocznie jestem wielorybem,bo na mnie L w re jest zawsze dobre ;)a
              ostatnie moje zakupy to dwie spodnice i dwa sweterki, naprawde troche sensownych
              rzeczy mozna tam ostatnio znalezc ;) ale moze mam inny gust niz reszta tego
              forum. w kazdym razie o tym,ze reserved sie popsulo czytalam tu chyba po raz
              pierwszy jakies 3 lata temu i tak co pare miesiecy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka