Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kostiumy kąpielowe

27.05.06, 12:31
    szczerze odradzam kostiumy firmy calzedonia. po jednym sezonie sa
    rozciagnięte i spłowiałe kolory.za ta cene to jakosc jest fatalna.
    Obserwuj wątek
      • cameleonyx Re: Kostiumy kąpielowe 27.05.06, 17:44
        Zgadzam się całkowicie. Fakt, wydawałoby się, że cena ciągnie za sobą
        jakość.Niestety pomyliłam się. Kostium, który był ślicznie dopasowany do mojej
        sylwetki stał się szmata po miesiącu.Odradzam
        • kochanica-francuza Re: Kostiumy kąpielowe 27.05.06, 17:46
          szczere dzięki :-)
          • agusia552 Re: Kostiumy kąpielowe 27.05.06, 21:00
            jakoś kostiumy kąpielowe to naprawde trudna rzecz do kupienia jak się nie ma
            całkowicie płaskiego brzucha i małego biustu to zostają tylko takie okropne
            babcine paskudztwa
            • kochanica-francuza Re: Kostiumy kąpielowe 27.05.06, 21:01
              agusia552 napisała:

> jakoś kostiumy kąpielowe to naprawde trudna rzecz do kupienia jak się nie ma
              > całkowicie płaskiego brzucha i małego biustu to zostają tylko takie okropne
              > babcine paskudztwa

no bo to , co nazywasz babcinymi paskudztwami, to styl ukrywający wady sylwetki,
              a kostiumy na ogół oferowane te wady podkreślają...
            • zibol11 Re: Kostiumy kąpielowe 28.05.06, 10:10
              trzeba bylo dbac o linie,nie marudz!ciesz sie ze grubasow w ogole wpuszczaja na plaze
              • agusia552 Re: Kostiumy kąpielowe 28.05.06, 10:31
                problem jest w tym że nie jestem grubasem
                tylko po pierwsze jestem dość niska
                po drugie mam biust B a nie A
                a po trzecie nie mam płaskiego brzucha co nie oznacza w cale ze jest gruby
                i struj typowe bikini odpada bo to jest dla płaskich wysokich chudzielców które
                ponieważ nie maja biustu lub maja bardzo mały musza nosić bikini żeby wyglądało
                że mają
                • nimfanatkka Re: Kostiumy kąpielowe 28.05.06, 20:06
                  > że mają

no iw tym wypadku bikini wyglada ochydnie, wysokie chudzielce noszą raczej
                  sportowe kostiumy, bo bikini wyglada ładnie na średnim biuście, na duży też nie
                  pasuje bo duze go biustu nie utrzyma(tak twierdzi moja kumpela noszaca D)
                  czyli najlepiej miec średni biust i nosic jakie sie tylko chce kostiumy:)
                • apfel27 Re: Kostiumy kąpielowe 29.05.06, 14:22
                  a po trzecie nie mam płaskiego brzucha co nie oznacza w cale ze jest gruby
                  i struj typowe bikini odpada bo to jest dla płaskich wysokich chudzielców które
                  że mają

coz za styl!:D

"struj?" "w cale?" a co to za slowa?

uwazasz, ze biust B jest duzym biustem??
                  • agusia552 Re: Kostiumy kąpielowe 11.06.06, 19:39
                    no właśnie biust B nie jest ani duży ani mały i przez to nie wiadomo jak się
                    ubierać
              • kochanica-francuza Re: Kostiumy kąpielowe 28.05.06, 20:27
                zibol11 napisał:

> trzeba bylo dbac o linie,nie marudz!ciesz sie ze grubasow w ogole wpuszczaja na
                > plaze

te, ocipiałaś?
                • agusia552 Re: Kostiumy kąpielowe 11.06.06, 19:40
                  nie jestem grubasem tylko osobą o zupełnie przeciętnej figurze co oznacz że nie
                  jestem chudzielcem
      • izabella83 Re: Kostiumy kąpielowe 29.05.06, 13:57
        Najlepsze kostiumy kompielowe, a także bielizna, którą mogę polecić z czystym
        sumieniem jest firmy Triumph, niestety cena nie jest najniża, ale warto, gdyż
        wytrzyma więcej niż dwa sezony!Duży wybór rozmiarów!
        • kum-nye Re: Kostiumy kąpielowe 29.05.06, 14:05
          Tylko że fasony takie jakby jakieś 10 lat temu zatrzymali się w czasie...
        • apfel27 Re: Kostiumy kąpielowe 29.05.06, 14:23
          triumph ma wyjatkowo brzydkie i nudne fasony. od ladnych kilku lat nic tam nie
          kupilam.
      • emila40 Re: Kostiumy kąpielowe 29.05.06, 14:24
        No właśnie, że jest problem jak się nie ma średniego biustu, ale mały i góra
        jest w rozmiarze 36, a dół 38, bo oczywiście w sklepie nie chcą żadnego
        kostiumu rozkompletować. Mam 2 kostiumy Triumpha i jestem z nich średnio
        zadowolona, ale rzeczywiście nie roziągnęły się, choć z tym płowieniem to
        różnie, bo np. ten który zakładam na basen trochę stracił kolor.
        • kum-nye Re: Kostiumy kąpielowe 29.05.06, 14:26
          Zawsze zostaje H&M, bodajże Cubus i inne sklepy gdzie kupuje się osobno górę i dół.
          • dosia30 Re: Kostiumy kąpielowe 29.05.06, 17:37
            a ja bardzo lubie kostiumy calzedonia - w zeszlym roku kupilam i nadal jest
            idealny. W tym roku kupilam juz dwa - bardzo mi sie podobaja ich fasony
            • kum-nye Re: Kostiumy kąpielowe 29.05.06, 17:38
              TEż mam dwa stroje Calzeodnii i nie narzekam, ale się nie wypowiedziałam, bo prawdą jest, że rzadko miewam ten rodzaj odzieży na sobie:)
      • mrgodot Re: Kostiumy kąpielowe 29.05.06, 22:40
        Jak zwykle bez polotu. Wszystko sztampowe, nijakie, nudne ale najważniejsze, że
        politycznie poprawne. No bo stringi (i nie daj Boże bez góry) to już nie
        wchodzą w grę. Próbowałam kupić w zeszłym sezonie. W sklepach firmowych po 3
        miesiącach szukania znalazłam 2 modele. Z resztek szyte raczej, bo u mnie
        szmata do podłogi ma ładniejszy kolor i wzór.
      • leoniaaa Re: Kostiumy kąpielowe 30.05.06, 14:47
        A ja polecam kosiumy Feby - piekne kolory i różne fasony: usztywniane i miękkie
        miseczki, zawiązywane na szyi i "zwykłe" ramiączka. Dół też różny: małe
        majteczki, spodeneczki i inne... :-) Zakupiłam własnie i czekam na słońce - oby
        sie pofatygowało do nas w tym roku . Pozdrawiam Leonia
        • ala1986 Re: Kostiumy kąpielowe 04.06.06, 17:32
          Też polecam Febę tylko, że w tym roku jakoś nie mogę nic wybrać. Jak mi się
          podoba góra to dół nie i na odwrót :P
      • moniula81 Re: Kostiumy kąpielowe 31.05.06, 18:51
        polacam stroje z Triumpha sa fajniutkie...cena wysoka ale jakosc super:) Polecam
        na prawde..sama mam:)A tak wogole to Puma tez ma super stroje:PP
      • jessica26 Re: Kostiumy kąpielowe 31.05.06, 19:47
        mniebardzo ciężko dobra odpowiednią gore.. bo z dołem nie mam problemu. Mam
        bardzo maly biust praktycznie to go nie mam wcale :(
        • 123lady Re: Kostiumy kąpielowe 03.06.06, 21:28
          Witam! Do Leonia!
          Ja też niedawno oglądałąm i przymierzałam w sklepie kostiumy firmy Feba - nie
          było rozmiaru.Fajne są te wiązane na szyi i w ogóle są niezłe - tak mi się
          wydaje. Zamówiłam ale nici z zamówienia. Więc weszłam na str. intern. Feby ale
          nie mogę się zdecydować patrząc tylko na zdjęcie.I jestem w kropce. Ceny
          kostiumów Feby są porównywalne z cenami Triumpha.Pozdrawiam. I zastanawiam się
          co robić?
          • sabriel Re: Kostiumy kąpielowe 03.06.06, 22:48
            O ile Triumph ma ładną bieliznę o tyle na kostiumy kąpielowe -słów brak.
            Faktycznie, tak jak już tu jedna napisała-przebierać mogą te, które mają bardzo
            małe biusty i figurę modelki.Jak ktoś ma C to wybór jest naprawdę zawężony.
            Byłam dzisiaj w Calzedonii i faktycznie,tam jest w czym wybierać(ceny przemilczę).
            Ciekawe fasony,ładna kolorystyka i większe staniki też mają.
      • kokuryu Re: Kostiumy kąpielowe 04.06.06, 14:35
        A to dziwne. Ja mam kostium tej firmy już od 5 lat, nie rozciągnął się ani nie
        spłowiał (przy czerni to bardzo częste) a był wystawiany na bardzo ostre
        Chorwackie słońce i słoną wodę. Możliwe, że to ostatnio jakość ich produktów się
        pogorszyła.
      • ireen Re: Kostiumy kąpielowe 04.06.06, 16:59
        A ja wszytkie posiadane obecnie (3) kostiumy mam wlasnie z Calzedonii... Sa bardzo ladne, dobrze sie nosza i na razie nic im nie jest. W jednym chodze czasem na basen+saune i tez na razie nic sie nie dzieje.
        Ogolnie Calzedonie polecam...
        Za to nie cierpie Triumpha.
        • nycole Re: Kostiumy kąpielowe 04.06.06, 17:11
          A co sądzicie o kostiumach z Cubusa?
      • cathinka_76 Re: Kostiumy kąpielowe 05.06.06, 13:37
        A ja polecam kostiumy polskiej firmy Aurea. Sa swietnie uszyte i maja
        niespotykane wzornictwo. W zadnym innym sklepie takich modeli nie widzialam.
        Polecam!
        • iwonesik Re: Kostiumy kąpielowe 05.06.06, 13:45
          Ja przymierzałam w sobote kostium dwu częściowy polskiej firmy-cena 70zł. Dół
          lezał dobrze, ale góra okropnie. Miseczki usztywnione jak pancerze, a
          bokami "wychodził" biust. Chyba te miseczki jakieś wąskie, skrojony był
          okropnie,ale to okazało się po przymierce. Kolor bardzo mi się podobał.
      • listwak Re: Kostiumy kąpielowe 05.06.06, 15:06
        z ciekawosci spojrzalam na strone ze strojami kapielowymi Feby i zakochalam sie
        w nich... niektore wzory sa piekne. i ceny tez przyzwoite. powiedzcie, gdzie w
        Krakowie moge dostac kostiumy tej firmy?
        • 123lady Re: Kostiumy kąpielowe 05.06.06, 18:50
          Witam! U mnie w Tarnowie są kostiumy kąpielowe firmy FEBA, ale niestety tylko
          małe rozmiary. Też weszłam na stronę int. Feby - faktycznue super. Ale co z
          tego jak w sklepie internetowym jest niewielki wybór jeżeli chodzi o zakup.
          Stronka Feby fajna. Pozdrawiam.
          • iwonesik Re: Kostiumy kąpielowe 05.06.06, 21:03
            Mnie równiez bardzo się podobają kostiumy Feby, są urocze. Nie wiecie gdzie
            można kupić je w Warszawie.
        • neskaj Re: Kostiumy kąpielowe 06.06.06, 15:23
          listwak napisała:

> z ciekawosci spojrzalam na strone ze strojami kapielowymi Feby i zakochalam
          sie
          >
          > w nich... niektore wzory sa piekne. i ceny tez przyzwoite. powiedzcie, gdzie
          w
          > Krakowie moge dostac kostiumy tej firmy?

Kostiumy Feby w Krakowie mozesz kupic w Gorseterii w galerii kazimierz i w
          galerii centrum:)
          • listwak Re: Kostiumy kąpielowe 06.06.06, 16:48
            dzięki Ci, jesteś wielka :)
      • alamuc Re: Kostiumy kąpielowe 11.06.06, 19:49
        a może ktos wie gdzie można kupić kostiumy firmy FEBA w Gdańsku :) jak ktoś wie
        to prosze żeby mi napisał;P z góry dziękuje:D
      • marysiamisia Re: Kostiumy kąpielowe 14.06.06, 18:48
        to chyba mialas pecha ja kupiłam kostium w calzedonii 5 lat temu
        i nosze go do dzis, a w wakacje sporo czasu spędzam na słońcu i kolor jaki był 5
        lat temu taki jest do dziś;)) polecam - ale faktycznie wydałam na niego kupe kasy:(
      • ulcia-84 Re: Kostiumy kąpielowe 20.06.06, 12:51
        Jakiego producenta jest kostium kąpielowy ( pierwszy z lewej ) na okładce
        Avanti - czerwiec/2006
        • sabriel Re: Kostiumy kąpielowe 20.06.06, 13:25
          Moja koleżanka ma trzy kostiumy z calezodonii i sobie je bardzo chwali.
          Mówiła, że nic sie z nimi nie dzieje,zachowują wysoką jakość.
          Pytałam sie jej o zdanie bo właśnie sie przymierzam do kupna kostiumu tej firmy.
          • malgoniak Re: Kostiumy kąpielowe 20.06.06, 13:30
            też ogladałam ostatnio calzedonii, ale staniki jakoś marnie trzymają, gacie za
            bardzo wycięte-w tych kolorach co mi się podobały akurat; w tym roku opalam się
            nago, bo nic nie mogę dla siebie znależć:((
            • papryczka_ag Re: Kostiumy kąpielowe 20.06.06, 13:35
              ja kostium traktuje jednorocznie i rzadko w nim wystepuję i calzedonia mi
              wystarcza

co do figury - mam superpłaski brzuch i małe piersi, które uważam za idealne
              więc powinnam mieć zero problemów. Tylko zapominacie o nogach....
              Mam dziwne kolana, które zakłócaja mi proporcje nóg - tego zaden kostium nie
              zatuszuje :)
      • allicja10 Re: Kostiumy kąpielowe 20.06.06, 14:11
        a ile kosztuja stroje feby i gdzie mozna je w wawie kupic?naprawde ladne:)
        • anieees Re: Kostiumy kąpielowe 20.06.06, 17:39
          Kupiłam śliczny kostium Calzedonia ( ok. 300 zł), czarny i jeszcze w tym samym
          sezonie po pobycie nad Bałtykiem i w Turcji poprzecierał się miejscami i
          elementy wykończenia - wyblakły. Kostium z Cubusa z ubiegłego roku super.
          • kirke12 Re: Kostiumy kąpielowe 28.06.06, 20:54
            hm........a ja potrzebowałabym..majteczki rozmiar 36 a góra75E.I co mam zrobić
            z fantem którego mam na mysli??:(Jesli znajde odpowiedni rozmiar to w majtach
            zmiesciłaby sie cała moja rodzina,jesli znajde sliczne figi....to góra stroju
            zakrywa tylko..hm...no coment:((
            • damaperversa Re: Kostiumy kąpielowe 28.06.06, 21:01
              kupuj jednosezonowki w H&M...oddzielnie dobierasz rozmiar majtek i stanika,
              mozesz dowolnie zestawiac rozne modele kostiumow (bo zazw oferuja i biustonosz
              usztywniany, i miekki, sznurkowy w jednym kolorze)...placisz oddzielnie za dol
              i gore, ceny wahaja sie w granicach 35 pln, a bywa, ze i nizej.
              napisalam 'jednosezonowki', a wlasciwie moj ubiegloroczny kostium z H&M trzyma
              sie bardzo dobrze...moze trafilam na niewybrakowany egzemplarz ;)
              pozdrawiam i powodzenia
              • ava40 Re: Kostiumy kąpielowe 03.07.06, 01:25
                Ten jest fajny:
                bi.gazeta.pl/im/3/3369/z3369973G.jpg
      • jamx Re: Kostiumy kąpielowe 03.07.06, 19:39
        Drogie Panie a opinie na temat strojów kąpielowych Luppo?

www.lupoline.pl

Czy któraś z Pań miała?

Pozdrawiam

AggusiA (i jamx) :)
      • lu_petitki Re: Kostiumy kąpielowe 03.07.06, 19:40
        a taki?
        www.allegro.pl/item113468322_triumph_elegancki_kostium_jednoczesciowy_rozm_38.html
        • czarownica_o Re: Kostiumy kąpielowe 05.07.06, 21:46
          Dla mnie najlepsze sa kostiumy sportowych firm, najlepsze i najladniejsze sa
          reeboka, moja super kolory i fasony
          • madeofstars Re: Kostiumy kąpielowe 06.07.06, 09:34
            zakupilam wczoraj dwuczesciowy Atlantica turkusowy, zobaczymy jak sie bedzie
            sprawowac,bo ich bielzina ogolnie jest OK :-)
            • zulugo Re: Kostiumy kąpielowe 06.07.06, 09:57
              Ja wczoraj kupiłam Galmoura' w sklpeie Veneziany w centrum targówek - spory
              wubór i super jakośc jak na taką cene maja tez innych firm ale akurat ten wpadł
              mi w oku...poprzedni tez miałam tej firmy i byłam super zadwolony. Z reszta
              jesli chodzi o galmoura to jetem ich oddana klientką - rajsopy,
              ponczochy,bielizna wszystko jest super jakości i cenowo be zprzesady.Uważam, ze
              Calzeonia okropnie ździera - tzw. gó.. w złotym papierku..troszke marktingu i
              byle co sprzedajemy z a150 pln....a rozsypuje się juz po pierwszym praniu...:)
              buźka
              • mija6 Gdzie w Opolu albo Wroclawiu Feba, H&M ? 06.07.06, 17:47
                Czy ktos wie czy w Opolu mozna je gdzies dostac?
                Prosze o pomoc.
                Mija
                • colaa rozmiarówka 16.07.06, 18:19
                  co do rozmiarów to sie zgodze, w H&M albo Reserved staniki rozmiaru S sa chyba na male dziewczynki. przedwczoraj skompletowalam stroj w reserved i wzielam góre L, porażka, dodam ze normalnie nosze rozmiar XS
      • molilaj Re: Kostiumy kąpielowe 10.08.06, 22:56
        dlaczego w polskich sklepach jesli juz są duze biustonosze to do kompletu
        majtki jak dla mojej babci-czy będąc szczupłą blondynka musze skazywac sie na
        spodenki:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka