Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co wy widzicie w tym H&M'ie ?

13.06.06, 21:35
    Pytam, bo niedawno w Łodzi otworzono pierwszy sklep H&M.Zawsze dość dużo tu
    ludzi w porównaniu z innymi sklepami...W opinii wielu dziewczyn to super
    marka za rozsądną cenę.Ja natomiast nic ciekawego nie potrafię znależć.Wg
    mnie-wzornictwo i jakość poniżej przeciętnej.Nic nie wpadło mi w oko poza
    kilkoma pierdołami-akcesoriami. Moze nie umiem szukać?Co wam się konkretnie
    b. podoba w letniej kolekcji?
    Na marginesie:dziecięce ciuszki są w większości super!
    Obserwuj wątek
      • nessie-jp Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 21:39
        Ja mam identyczne odczucia jak ty :)

Jak wchodzę do tego sklepu, to się czuję jak tubylec, któremu proponują perkal i
        szklane paciorki jako ósmy cud świata. Ba, żeby perkal i paciorki! Poliester i
        plastikowe "akcesoria"... :) Ogólnie sklep chyba raczej dla młodszych dziewczynek.
        • ingeborg Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 21:55
          Ciuchowa ikea. zawsze są rzeczy typu "basic". nie tyle ciekawe co podstawowe.
          supermarka może nie, ale nie ma co po nich jeździć.
          • yavanna86 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 22:03
            na przykład to,że rozmiarówka jest dla normalnych ludzi,a nie dla osób
            mierzących max 150 cm i ważących max 38 kg...
            • d.aga87 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 22:15
              ja też nie wiedzę NIC :]
              Za każdym razem wchodzę do H&M z zamiarem zakupu "czegoś" i zawsze wychodzę z
              pustymi rękoma :]
              Nie rozumiem skąd biorą się tam te wieczne kolejki do kasy i wszędzie widywany
              dziewczyny z siatkami h&M pełnymi ciuchów...
              Jak dla mnie ciuchy bardzo kiepskiej jakości...
              • ewak-p Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 22:22
                Zgadzam sie z dagą87 w 100%!!!Nawet rzeczy podstawowe wyglądają nieciekawie,
                niemodnie, taka szarzyzna i przeciętnośc dookoła...
                • d.blue Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 22:57
                  ja mam wrażenie że na wieszakch wiszą ściery do podłogi... a kupuję tam super
                  ubrania dla córki; dla siebie nigdy nic nie jestem w stanie wybrać nawet do
                  celów tzw.domowych
                  • ingeborg Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 11:23
                    wkurzają mnie takie posty. tyle razy było mówione, żeby jednak nie mówić że tu
                    czy tu są szmaty/ściery/łachy, dużo ludzi w tym chodzi, w tym ja i jakoś nie
                    wydaje mi się żebym odziewała się w szmaty do podłogi. istnieje cała gama
                    słownictwa na określenie swojej dezaprobaty w kwestii tych ciuchów.

zła jakość/tandeta/kiepskie wykonanie/trudne w utrzymaniu materiały/tkaniny
                    słabej jakości/brzydkie wzornictwo/jakość niewspółmierna do ceny/kiczowate
                    wzory/niestaranne wykonanie...
                    • ewak-p Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 12:12
                      ingeborg napisała:
                      > zła jakość/tandeta/kiepskie wykonanie/trudne w utrzymaniu materiały/tkaniny
                      > słabej jakości/brzydkie wzornictwo/jakość niewspółmierna do ceny/kiczowate
                      > wzory/niestaranne wykonanie

No i po co tyle pisać skoro wystarczy określenie "szmata" i wiadomo o co chodzi?
                      • ingeborg Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 13:18
                        jesli nie widzisz różnicy między ciuchem kiepskiej jakości a szmatą do podłogi
                        to pozostaje tylko współczuć.
                    • d.blue cóż za drażliwość 14.06.06, 17:45
                      prawda w oczy kole bo niestety w h&m na wieszakch wiszą ściery; to nie ma nic
                      wspólnego z materiałem lecz ścierowatym wyglądem i nijak to nazwać nie można
                      tak jak sobie byś życzyła ot co!
                      • ingeborg Re: cóż za drażliwość 15.06.06, 00:26
                        współczuję tym bardziej
              • daisy266 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 23.10.06, 16:39
                A ja bardzo lubie ten sklep i zawsze cos tam fajnego d;a siebie znajdę
                począwszy od bielizny skończywszys na ciuchach dla mojej córeczki, choc nie
                powiem, że sa tam stroje , kórych w życiu bym nie założyła, ale to chyab
                wszedzie tak jest.
                Ostanio np kupiłam super spodnie, klasyczne a;le fajnie sie noszą i spódnice
            • magdaksp Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 23:08
              yavanna86 napisała:

> na przykład to,że rozmiarówka jest dla normalnych ludzi,a nie dla osób
              > mierzących max 150 cm i ważących max 38 kg...

zgadzam sie calkowicie:)
          • pistacja5 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 15:16
            Rzeczewiście plusem jest to ,że mają tam ciuchy proste.Jak potrzebuje prostą
            czarną bluzke, to tam zawsze prostą czarną bluzke znajde, w przeciwieństwie do
            innych sklepów, gdzie na czarnej bluzce będą cekiny, koronki, falbanki, piórka
            i będzie kosztować 200 zł.
            Marka nie jest rewelacyjna, jakość nie jest najlepsza, ale zawsze coś tam
            można znaleść i to za pare groszy.
      • dominika8 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 22:18
        kiedyś też ten sklep omijałam szerokim łukiem, bo jak wchodziłam to miałam
        ochotę od razu wyjść. Takie wrażenie ogólnego bałaganu, totalny misz-masz
        wzorów i kolorów. Aż się przekonałam, umiem szperać i wygrzebywać czasem fajne
        ciuchy. Ostatnio kupiłam topy, bluzeczki z krótki i 3/4 rękawkiem-są tanie i w
        przeróżnych kolorach. Chodzę w nich non-stop, piorę i jest OK a kosztowały w
        miarę. poza tym fajną zielonkawa marynarkę, kostium kąpielowy i okulary
        p.słoneczne, trochę biżuterii. Uzbierałam pieczątki w paszporcie H&M i wybieram
        się na zakupy minus 50%-kupię tunikę białą na plażę, brązowy sweterek i coś
        tam poszperam.
        Generalnie-cena, częste dostawy.
      • maggi9 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 22:23
        Dawno nie byłam w h&m'ie
        Kilka miesięcy
        Czyżby aż tak się pozmieniało.Zawsze jak tam wchodziłam to cos kupowałam.
        Jak dla mnie ceny rozsądne(szczególnie na wyprzedaży) jakośc też niczego sobie.Część rzeczy z metka h&m mam z lumpka no i nic się tym rzeczom nigdy nie stało.Poza tym czasami ciekawe mają wzory.Takie od sasa do lasa.
        • matmam Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 22:37
          Dla swoich dzieciaczków uwielbiam tam robić zakupy a dla siebie.....:/Nie lubie
          tłoków i czekania w kolejce do przymierzalni.Nie powiem,że wogóle nie zagladam
          na damskie stoisko bo byłoby to nieprawdą.Zalądam ale bardzo rzadko a w szafie
          wisza dwie rzeczy z H&M.W najblizszym czasie musze się wybrać i to jak
          najszybciej.
      • heart_of_ice nic:) 13.06.06, 22:34
        a konkretniej - jeszcze sie nie zdarzylo, bym dostrzegla tam cokolwiek:)
        kuszace sa jedynie ceny, ale nawet za doplata bym zadnego ciucha nie chciala:D
        zwlaszcza, ze po wlozeniu czegos nie widac, ze bylo tanie, za to widac, ze jest
        slabe jakosciowo i tandetne wzornictwo...
        tzn ja widze, komus moze sie podobac:)

Pauli
        --
        bywam na Łysej Górze:)
      • en.de Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 22:38
        proste, ciekawe wzornictwo, dobre jakościowo, klasyczne jeansy, świetne torby,
        cudne dodatki, przyzwoite ceny. i mówię tu bardziej o Niemczech, niż Polsce. dla
        porównania: mam dwa czarne, bawelniane topy, niemiecki bodaj 3-letni, polski
        sprzed roku góra, niemiecki bez szwanku żadnego, polski porozciągany. topy
        eksploatowane w równej ilości. produkty niby oba chińskie, tajwańskie itp. a
        jednak jakościowo różne.

i zapomnilabym o najważniejszym: brak cekinów też cieszy oko.
        • edavenpo Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 22:46

Co widze? Dobre podstawowe rzeczy za niewielkie pieniadze. Jak wiem ze musze
          miec szybko biala koszule ktora nosic bede od swieta to ide do pierwszego
          lepszego H&M i wiem ze bedzie. Jak chce cos z danego sezonu co wiem szybko sie
          'zestarzeje' jako trend (jak na przyklad wszedobylskie kropki) to ide do H%M i
          wiem ze jest we wszystkich mozliwych fasonach i kolorach. Choc z drugiej strony
          na takie okazje lepszy jest Topshop ale H&M tez jest OK.

Problem z H&M w Polsce jest taki ze ceny sa takie same jak w Europie Zachodniej
          a zarobki niestety nie wiec tez rzeczxy az tak tanie nie sa.
      • brahenn Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 23:56
        ja kupiłam sobie dwa dni temu naprawde ładną czarną sukienkę na lato do pracy za małe pieniądze i myśle że z jej jakością nie jest tak źle
        poza tym kocham ich rozmiarówke :)))))
        • a.adriana Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 13.06.06, 23:58
          ja widze bardzo fajne ubranka dla synka :) dla siebie juz nie bardzo
      • weronka77 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 00:05
        Dziecięce owszem...reszta..;-((((
        • l81 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 09:06
          Czasami jestem w h&m -ie jak jestem w Warszawie. Powiem, że nie zawsze jest tam
          super odzież, ale można coś kupić czasami fajnego, np. spodnie. Chyba tak jak w
          każdym sklepie jest gorsza odzież i lepsza, ale czasami na wieszakach wiszą
          takie szmaty, że aż szkoda patrzeć. Najbardziej podobają mi się spodnie tylko
          zawsze trafiam na duże rozmiary.
          Ale chodząc po sklepach mam wrażenie, że we wszystkich są szmaty. Czy to taka
          moda. Nie można kupić nic fajnego i konkretnego.
          A kiedy otworzą w Lublinie h&m. Pa.
      • mantha Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 10:13
        Faktycznie - chyba nie potrafisz szukac, moja kolezanka tez miala ten problem,
        ale nauczylam 'instrukcji obslugi HM-u' - nie ma mowy, zebym wyszla z tego
        sklepu z pustymi rekami, a rzeczy sa fajne jak sie potrafi je zalozyc i jedne
        do drugich dopasowac.
      • malgoniak Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 13:48
        przyznaję się bez bicia-też tam nie umiem kupować, szukać , wybierać; poza tym
        mam wrażenie, że tyle jest już h&m w w-wie i nnych miastach, że jak już coś
        kupię, to wszyscy będą w tym chodzić, podobne odczucia mam co do re i paru
        innych sklepów;
        owszem są tam tanie rzeczy, ale jakoś nie mam przekonania do ich jakości, jeśli
        juz coś mi się podoba, to są to rzeczy droższe; lubię natomiast ich dodatki,
        torby, korale, kolczyki i bieliznę, a takze często kupuję tam ubranka dla córki
        i z tych jestem bardzo zadowolona, sama natomiast żadnego ubranka z h&m nie
        posiadam, wolę już kupić w takim polskim tatuum-jakośc wg mnie nieporównywalnie
        lepsza, choć hitów mody tam nie ma, wolę sklepy mniej masowe(chociaż i tak
        kupuję w sieciówkach), gdzie mają mniej towaru i bardziej przejrzysto jest
        ooooooo; a h&m to taki wielki bazar, ale fajny, lubię atmosferę tego sklepu,
        luzik, można sobie połazić, pooglądać i wyjść-ja często wychodzę z czymś dla
        córki albo z jakimiś dodatkami, koszulkę, top też można kupić i owszem
        • lianeska Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 15:34
          w Katowicach kupiłam pare fajnych ciuszkow i nie narzekam:)minusem dla mnie jest ,ze ludzi multum...i jest nie raz pare ciuchow hmm ktorych nie wiem kto to kupuje....pozdrawiam!
      • lucy215 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 15:44
        Kupiłam wczoraj super lniane spodnie, i co jest dla mnie wazne - nie muszę
        oddawać do krawca żeby skrócił\zwęził w pasie ;)
        Wkurza mnie natomiast rozmiarówka bluzek - S jest jest za mała, M za duża,
        zwłaszcza jeśli chodzi o takie odcięte pod biustem :| a znalazłam takie
        ładne....i w przystepnej cenie...kurka..
      • dominika8 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 15:59
        acha, ja jeszcze lubię że jest możliwość zwrotu towaru w ciągu 30 dni, bez
        jakiejś łachy, i nawet nie trzeba w tym samym sklepie.
        • yavanna86 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 17:04
          no właśnie,i jeszcze to,że jak człowiek chce jakieś ubranie bazowe,to tam je
          dostanie,bez cekinów,siateczek,pierdółków i nieplastikowe.bo nie każdy musi i
          chce kupować ciuchy bazowe w Solarze czy Monnari na przykład:P
      • threadless Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 18:21
        chcialam wysmazyc posta obronnego, ale uswiadomilam sobie,ze dawno niczego w h&m
        nie kupilam. w zasadzie mam stamtad tylko basici typu biale t-shirty czy tank
        topy. bardoz czesto znajduje tam cos, co mi sie podoba, ale zawsze od kupna
        powstrzymuje mnie wizja polowy ulicy ubranej w te wlasnie rzecz. taka wada masowek
        :)

--
        www.visionsofwarsaw.blogspot.com/
        • spamkiller7 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 20:39
          Nie wiem, o co chodzi. Ostatnio spotkałam się z koleżanką mieszkającą w tzw.: "reichu" ;-) Patrzę, patrzę...wygląda, jednym słowem, re-we-la-cyj-nie! Pytam: skąd, jak, gdzie? Ona na to, że w H&M właśnie. Tam Hennes & Mauritz to sklep dla studentów. Ceny nie porażają. Jakość ciuchów też bez porównania lepsza niż w polskich sklepach (znam H&M warszawski, wrocławski i krakowski, więc może nie jestem obiektywna). W takim razie: o co chodzi? Też zaglądam do tego sklepu (niektórzy zbesztają, że "sieciówa" i w ogóle...) i nie bardzo mogę znaleźć coś...no nie wiem...konkretnego i za niewielką cenę. Szmacianka-topik za stówkę to chyba lekka przesada. Robią te ciuchy w Marakeszu, Singapurze itd. Może do Polski trafiają ścinki... Ale co dziwne, w krakowskich lumpeksach (polecam ROBANA :-) ) H&M króluje. Niektóre koszulki kosztowały złotówkę, a piorę je non stop i są nie do zdarcia. Kolejny raz zapytam retoryczine z lekka...o co chodzi?
          • threadless Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 20:55
            ja wiem... czesto jezdze do berlina i odwiedzam tamtejsze h&my i wcale nie ma
            takiej przepasci cywilizacyjnej, o jakiej piszesz. oczywiscie sa rzeczy, ktore
            potem do nas nie docieraja,ale wiekszosc jednak do nas trafia.a co do cen to tez
            nie moge sie zgodzic. w przeliczeniu sa takie jak w polsce, roznica polega tylko
            na wysokosci przecietnych zarobkow polaka i niemca...
            • spamkiller7 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 14.06.06, 22:14
              Niby przepaści, o której piszesz, nie ma, a jednak. Ceny "tam" są NORMALNE, wprost proporcjonalne do jakości odzieży, a "u nas" nie bardzo. "Tam" nikt takim sobie H&M się nie zachwyca, nie ekscytuje. W Polsce są to ciągle towary z lepszej (ale nie górnej) półki. Ciuchy od Hennesa, które kiedyś tam, dawno temu kupiłam w Niemczech, Austrii mam do dziś, a te przysłowiowe "szmatki" rodzime...no cóż, może robienie prania dwa razy w tygodniu im szkodzi :-)
          • xtrania Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 15.06.06, 16:30
            spamkiller7 napisała:

> Nie wiem, o co chodzi. Ostatnio spotkałam się z koleżanką mieszkającą w tzw.: "
            > reichu" ;-) Patrzę, patrzę...wygląda, jednym słowem, re-we-la-cyj-nie! Pytam: s
            > kąd, jak, gdzie? Ona na to, że w H&M właśnie. Tam Hennes & Mauritz to sklep dla
            > studentów. Ceny nie porażają. Jakość ciuchów też bez porównania lepsza niż w
            > polskich sklepach (znam H&M warszawski, wrocławski i krakowski, więc może nie j
            > estem obiektywna). W takim razie: o co chodzi? Też zaglądam do tego sklepu (nie
            > którzy zbesztają, że "sieciówa" i w ogóle...) i nie bardzo mogę znaleźć coś...n
            > o nie wiem...konkretnego i za niewielką cenę. Szmacianka-topik za stówkę to chy
            > ba lekka przesada. Robią te ciuchy w Marakeszu, Singapurze itd. Może do Polski
            > trafiają ścinki... Ale co dziwne, w krakowskich lumpeksach (polecam ROBANA :-)
            > ) H&M króluje. Niektóre koszulki kosztowały złotówkę, a piorę je non stop i są
            > nie do zdarcia. Kolejny raz zapytam retoryczine z lekka...o co chodzi?

Popieram. Straszna nagonka ostatnio sie zrobiła na H&M, a kompletnie nie wiem
            czemu. Ubieram sie tam i lubie ten sklep, bo mogę w nizm znaleźć rzeczy na każdą
            okazje i na dodatek nie-różowe i nieobwieszone milionem cekinów. Może nie są to
            ciuchy z jedwabiu, ale piorą się dobrze, nie rozciągają, nie mechacą. Szmat
            rówież nie przypominają, może że ktos ma cos z oczami. Ceny są przyzwoite jak na
            taką jakość, więc O CO CHODZI?
      • eirenne Re: Co wy widzicie w tym ciągłych wątkach o H&M? 14.06.06, 22:21
        Putam, bo na forum otworzono kolejny wątek o H&M i tak dużo osób tam pisze i
        ciągle to samo. Ja na przykład nic ciekawego nie potrafię w nim znaleźć ;(
        Który post jest wg was najfajniejszy?
        • alex_koz Re: Co wy widzicie w tym ciągłych wątkach o H&M? 15.06.06, 00:14
          ja sobie dzis w H&M spodnice kupilam;))
          • eirenne Re: Co wy widzicie w tym ciągłych wątkach o H&M? 15.06.06, 00:38
            a ja wczoraj chodziłam w spódnicy z H&Mu ;)
            • lili Re: Co wy widzicie w tym ciągłych wątkach o H&M? 15.06.06, 10:17

dobrze ze jest taki sklep
              fajne wzornictwo, zabawne, odwazne, nie "ciotkowate" (stad zapewne niektore panie uwazaja te ubrania
              za szmaty, no tak, "odsztafirowac" to sie w tych ciuchach nie da, na szczescie).
              jakosc adekwatna do ceny, to czesto rzeczy na jeden sezon i o to chodzi.
              sklep dla osob, ktore lubia bawic sie moda i nie traktuja ubierania sie smiertelnie powaznie.
      • llora Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 15.06.06, 10:34
        Ja też nigdy nic fajnego w H&M nie znalazłam.Wszystko jest na mnie za duże a
        poza tym większość ciuchów to po prostu szmaty.Bardzo fajne są za to dodatki i
        tania bielizna.
      • threadless Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 15.06.06, 11:28
        musze powiedziec,ze bardzo podobaja mi sie ich reklamy telewizyjne z ostatniej
        kampanii. zreszta... lubie h&m, ciesze sie,ze jest w polsce i ze przez to ulica
        zaczyna powoli wygladac lepiej.
        maja naprawde modne kolekcje, inspirowane stylem kate moss czy sienny miller,
        korzystaja z uslug dobrej agencji przepowiadajacej trendy, maja okazjonalne
        kolekcje typu lagerfeld, mccartney czy wkrotce viktor & rolf (!!)i w dodatku
        ceny sa naprawde niskie. dla mnie jedynym mankamentem jest to,ze kupno kazdej
        rzeczy obarczone jest duzym prawdopodobienstwem,ze bedzie sie nosilo to co setki
        innych osob.
        • starawyjadaczka Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 26.06.06, 18:59
          threadless napisała:

> maja naprawde modne kolekcje, inspirowane stylem kate moss czy sienny miller,
          > korzystaja z uslug dobrej agencji przepowiadajacej trendy, maja okazjonalne
          > kolekcje typu lagerfeld, mccartney czy wkrotce viktor & rolf (!!)

No tak, ale co z tego, skoro dla wiekszosci kobiet te ciuchy sa niedostepne, bo
          znikaja zanim sie pojawią, a bitwy o nie przypominaja walkę na smierć i zycie.
      • kobietek Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 15.06.06, 12:19
        A ja H&M lubię, bo
        -ma normalną rozmiarówke i ciuchy stamtąd na mnie pasują, a to rzadkość.
        Spodnie rozmiar 40 mogę brac w ciemno, wiem, że będą na mnie takie, jak lubię -
        nieco za luzne, bez opiętych nogawek. To samo koszulki - nie sa opięte na
        brzuchu.
        -multum jednokoloroych koszulek, od topów na ramiączkach, po długie rękawy.
        Czasami eksperymentuja z forma - np. inaczej wykrojony dekolt. Nie lubię
        wzorków, z reguły inwestuję w dodatki, zwyczajna koszulka robi mi za bazę.
        Koszulki są tanie!
        -trzeba umiec tam poszperac - ciuchow jest bardzo duzo, jak ktoś lubi
        polowanie - jak znalazł.
        -ciuchy sa w wiekszosci tanie, choc nie wszystkie. jak mam 40 czy 30 zl, to
        wiem, ze w h&mie cos sobie upoluje, chocby nową koszulkę.. gdzie indziej juz
        nie.
        -podłapują nowe trendy. Czasami kupuję tam jednorazówki, tylko na jeden sezon,
        z pełną świadomością tymczasowości szmatki..
        Jakość ciuchów często rzeczywiście pozostawia wiele do życzenia, ale coż, jak
        kogos nie stać na naprawde dobre marki (mnie nie stać) to lepszy H&M niż bazar.
        Generalnie, to sklep raczej dla młodych dziewczyn, raczej z luźniejszym stylem,
        bardziej w kierunku fugly, niż dla eleganckich babek. I tyle.
      • kochanica-francuza nic poza klapkami z zeszłego sezonu nt 15.06.06, 14:47
      • n_nicky Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 15.06.06, 15:14
        co to za fenomen H&M, że istnieje (istniało) tysiąc takich samych wątków, a
        ciągle powstają nowe i cieszą się takim samym powodzeniem :)

denerwuje mnie takie generalizowanie, że wszystkie ubrania w H&M to szmaty.
        Podejrzewam, że znaczna część piszących takie coś kobiet w ogóle do H&M nie
        zagląda, a jesli już to na chwilę. Pomijając fakt, że oczywiście lwia część
        asortymentu jest kiepskiej jakości, to jednak i w H&M można znaleźć ubrania
        dobre, ładne i ciekawe. Jestem najlepszym przykładem-połowa mojej szafy to H&M,
        nic się z tymi rzeczami nie dzieje, co więcej, z wyjątkiem jednej dziewczyny w
        takim samym swetrze, nigdy nie spotkałam drugiej osoby w tym samym ubraniu. A
        Wrocław i Poznań najmniejsze nie są ;)
        Jest to też jedyny sklep, gdzie mając w portfelu kilkadziesiąt złotych mam
        pewność, że kupię prosty top na ramiączkach lub t-shirt bez cekinów, wzorów i
        innych udziwnień. Słowem, gdzie zawsze znajdę coś dla siebie. Trzeba umieć szukać.
        • nessie-jp Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 15.06.06, 15:18
          Wcale nie jedyny. Identyczny top na ramiączkach, bez ozdóbek i pierdółek, kupisz
          np. w... supermarkecie. Jakość - ta sama. Cena - trzy razy mniejsza. Serio.

Dlatego właśnie nie lubię H&M
      • merda Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 15.06.06, 18:03
        Faktycznie wchodzac do tego sklepu mam wrazenie,ze weszlam do
        ciucholandu.Trzeba sie naszukac zeby znalezc cos porzadnego,wygladajacego
        schludnie.Ja znalazlam sliczna biala marynarke,bardzo ladnie odszyta,w
        rozsadnej cenie(bo po przecenie),az stylem nie pasuje do tego sklepu.
        Trzeba poszukac.Ogolnie w porzadku sklep,ale bez rewelacji.
      • gosiaqus Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 16.06.06, 00:07
        mam tylko jeden sweterek- z angielskiego h&m ma już chyba 5 lat i wciąż w idealnym stanie. W h&m kupuję często- ale nie dla siebie- dla mamy na dzień matki jakieś bluzki, dla chłopaka śmieszne bokserki, pomagam bratu wybierać spodnie, koszulki, koleżankom też doradzam, ale sobie jakoś nie potrafie- nie przemiawiają do mnie te ubrania, na innych tak, na sobie nie. Moja kumpela niemal całą garderobę ma z h%m i uważam, że wygląda świetnie, a ja za każdym razem z zamiarem kupna czegoś dla siebie wychodzę z pustymi rękoma.
        • pink_hamster Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 18.06.06, 15:47
          podoba mi sie h&m,chociaz faktycznie mozna spotkac rzeczy kiepskiej jakosci, ale z drugiej strony zdarzaja sie wrecz calkiem porzadne kolekcje, szczegolnie lubie ich bielizne i dodatki, no i j.w.-calkiem porzadne, przyzwoitej jakosci "podstawowe rzeczy" typu jeansy czy bluzy
          • dosia30 Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 18.06.06, 17:32
            ja maniaczka zakupowa napisze tak
            - ostatnio buszowalam po H&M w Niemczech - maja DOKLADNIE to samo, co u nas (z
            wyjatkiem H&M Beauty, gdzie jest duzo wiecej bielizny - ogromny wybor i szeroka
            rozmiarowka) - no i ceny takie same, albo nawet nizsze (dlatego dla nich to
            taniocha)
            - w H&M trzeba umiec szukac - maja cudne, zwykle t-shirty w nastu kolorach, ale
            - czesc jest firmowana przez H&M, a czesc przez L.O.O.G i te drugie maja o niebo
            lepszy material, troche inna rozmiarowke i lepiej sa wykonane
            - czasem jest duzo fajnych ciuchow, a czasem nie ma nic - to trzeba przetrwac ;)
            - a teraz np sa swietne lniane spodnie w roznych kolorach, fajne lniane sukienki
            i genialne lniane, proste koszule - no i wlasnie wyprzedaz sie zaczyna :))))
      • kobietek Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 18.06.06, 17:22
        Jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowt - mam wrażenie, że w H&M ubrania
        wyglądają gorzej na wieszaku, niż potem na czlowieku, w przeciwieństwie do np.
        Reserved:)
        • shava Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 18.06.06, 21:11
          moze w polskim nie ma nic,ale za granicą wybór po prostu zwala z nóg
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 18.06.06, 23:15
        Ja w nim widzę bardzo dużo fajnych rzeczy! Przede wszystkim jak już tu
        wyczytałam i potwierdzam brak kiczowatych wykończeń z cekinów itp. Ubrania są
        uniwersalne. Dokładnie w moim stylu, kobiecym, ale jednocześnie sportowym.
        Uwielbiam ich dodatki: torebki i bizuterię. To prawda nie wszystkie ubrania są
        w dobrym gatunku, ale w końcu sama wybieram to co chcę kupić. Bardzo podobają
        mi się ceny.
      • daino Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 18.06.06, 23:29
        juz tam nawet nie zagladam... kiedys kupilam czarna skorzana kurtke (w niej
        nawet chodzilam), ale dwie bluzki kupione pozniej oddalam kolezance.
        • a.adriana Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 18.06.06, 23:36
          a ja kupilam dzisiaj synkowi 3 koszulki i spodenki :) ze wzgledu na dzial
          dzieciecy (fajne ciuszki, niskie ceny) nie powiem nic zlego na h&m ;)
      • ally Re: Co wy widzicie w tym H&M'ie ? 19.06.06, 14:15
        różnie bywa. 2 lata temu kupiłam w h&m mnóstwo fajnych rzeczy za niewielkie
        pieniądze. rok później zastałam tam same szmaty, nie podobało mi się doslownie
        NIC. w tym roku kupiłam prosty tiszert za 20 zł i rybaczki za 80 zł, takie same
        widziałam w vero modzie, kosztowały 100 zł więcej.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka