kasiamat00 03.08.06, 12:01 Czy ktos wie cos na temat jakis ciekawych sklepow w Amsterdamie (niekoniecznie z ubraniami)? Wlasnie sie wybieram, osoba towarzyszaca sama cos niesmialo wspomniala o jakis zakupach, wiec moze warto skorzystac :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edavenpo Re: Amsterdam? 03.08.06, 12:20 Kalverstraat to glowna ulica z setkami sklepow znajdziesz tam i sieciowki i butiki i duze domy towarowe jak Vroom&Dressman lub Bijenkorf (na Dam Square)- latwo ja znalezc jest niesamowicie dluga - zaczyna sie przy Muntplein i ciagnie sie az do okolic Centraal Ctation (z przerwa na Dam square). Przy Dam sq znajdziez Magna Plaza - piekny stary budynek cos w stylu galerii ze sklepami W dzielnicy Jordaan znajdziesz mnostwo sklepikow ze starociami i antykami Albert Kuip Markt na Pijp jest slynnym rynkiem z ubraniami, jedzeniem i pierdulkami. Taki typowy second-hand jest tez na Waterloo Jest tez ulica ze sklepami projektantow bodajze Hoofstraat... Tyle pamietam z czasow jak tam mieszkalam kilka lat temu, pewnie znajdzie sie ktos kto dopisze... Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: Amsterdam? 03.08.06, 12:21 pamietam super sklep z elfami!!!! moj luby nie chcial mi kupic jajka smoka i do dzisiaj jestem na niego za to zla... sklepow z ciuchami nie pamietam. moj pobyt byl chyba za bardzo rozrywkowy.. Odpowiedz Link Zgłoś