Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

styl retro, styl pin-up

20.08.06, 12:58
    czy podobaja wam sie ciuchy w klimacie retro? i w stylu pin-up?
    zajrzyjcie sobie np. na strone sklepu zagranicznego ktory takie ciuchy
    sprzedaje:
    www.daddyos.com/retro/retroldy.html
    pytam sie, bo robie 'research';) chcialabym szyc takie ciuchy i sprzedawac je
    w swoim sklepie, ale zastanawiam sie czy bedzie u nas na taki styl popyt?
    pozdrawiam:)
    Obserwuj wątek
      • foamclene Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 13:01
        bardzo podobaja mi sie te ciuszki
        niestety ja nie kupuje droga internetowa :(
      • troubleska Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 13:09
        Może jest w tym jakiś urok, aczkolwiek styl Stepford wives mnie akurat nie
        przekonuje. Ale pomysł świetny, nawet chciałabym, żeby spotkał się z
        zainteresowaniem.
      • foamclene Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 13:11
        kiedy ruszysz ze sklepem
        koniecznie daj znac na priva gazetowego
        • bavvaria Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 13:13
          bardzo bym chciala zeby bylo zainteresowanie na takie ubrania, bo sa naprawde
          bardzo kobiece i super wygladaja w odpowiednich polaczeniach:-)) fascynuje mnie
          ten styl. sklep mam nadzieje ruszyc jakos pod koniec roku (moze listopad). na
          pewno dam znac, wpisze sobie twoj adres w jakis notatnik;)
          • troubleska Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 13:15
            to ja też poproszę, bo nigdy niewiadomo... Może jakąś ultrakobiecą sukienkę
            znajdę u Ciebie:-) Powodzenia.
          • keruzamk mojego maila rownież:) 20.08.06, 21:45
            sukienki są boskie:) mam już ochotę na kilka;))a gdzie ten sklep?polski
            internetowy??
            Klaudia
      • clockwork.orange Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 13:15
        ja lubie bardzo ale nie lubie kupować ciuchów ani butów w necie- musze wzsystko
        kilka razy mierzyć
        załóz sklep w realu to na pewno zostane twoja wierną klientką:)
        • bavvaria Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 13:24
          tez o tym myslalam, ale w internecie bedzie latwiej prowadzic mi sklep..nie
          dosc ze jestem jeszce studentka, to i koszty o wiele mniejsze..ja tez czasem
          jak widze cos fajnego w necie, ale boje sie kupic bo nie wiem jak to bedzie
          wygladac na mnie. dlatego rozwazam np. mozliwosc 'reklamacji' w ciagu np. 7 dni
          od wyslania ciucha (w razie czego jakby np. zle lezal albo komus sie nie
          spodobal na swojej figurze, lub gdyby rozmiar byl zly), ale jak narazie jeszcze
          szczegoly sa w fazach projektowych:) pozdrawiam serdecznie i napewno dam znac
          Wam na maila, albo moze na forum (o ile moderatorki mnie nie zlinczuja;)) jak
          juz sklep bedzie otwarty:-)
          • ogr_shrek Re: styl retro, styl pin-up 24.08.06, 09:07
            Nie zastanawiaj się nad "dlatego rozwazam np. mozliwosc 'reklamacji' w ciagu
            np. 7 dni od wyslania ciucha" bo to regulowane jest przez prawo-masz
            konieczność przyjęcia reklamacji. Co do zapytania-podobają mi się takie ciuchy,
            są bardzo kobiece :)

...kiedy cię mdli z przerażenia -
            wtedy więcej się docenia...
          • ogr_shrek Re: styl retro, styl pin-up 24.08.06, 09:13
            To jesteś krawcową czy studentką? Jakiej jakości będą to ubrania skoro nie
            będziesz miała profesjonalnej maszyny do szycia?
      • cioccolato_bianco Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 13:23
        bardzo fajne sa!
        • cioccolato_bianco Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 13:25
          ps. ale w necie nie kupie, nawet z mozliwoscia zwrotu.
          • gabi1234 Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 13:31
            Super te sukienki, bardzo takie lubię! proszę o wpisanie mnie do notesu -
            chętnie sobie coś zakupię.
      • jadwinio Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 15:25
        mojego maila tez prosze wpisac:)
        i podrzucam jeszcze linka:
        www.pinupgirlclothing.com/femmefatale.html
      • kragmel Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 15:53
        mnie się podoba, a na kobiece sukienki chyba zawsze jest popyt :)
        jednak te sukienki wyglądają świetnie głównie dzięki idealnemu dopasowaniu do
        sylwetki. raczej nie zaryzykowałabym kupna przez net przy takich fasonach.
        btw możliwość zwrotu czy wymiany rozmiaru powinna być podstawą przy zakupach
        wysyłkowych (zwłaszcza jeśli ceny będą oscylować wokół 300-400 pln za
        sukienkę). opcja, nad którą można się zastanowić to raczej darmowa wysyłka,
        zwrot/wymiana na koszt sklepu.
        • bavvaria Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 20:31
          dzieki za wskazowki:) masz racje zwrot powinien byc podstawa.. moim zalozeniem
          jest by te sukienki nie kosztowaly 300-400 zl..tylko jakies bardziej realne
          ceny.. patrze ze swojej perspektywy, bo ja, nawet gdyby jakas sukienka snila mi
          sie po nocach to raczej za taka cene nie pozwolilabym sobie na nia..:) ale
          zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, wszystko zalezy od wielu czynnikow.
          pozdrawiam raz jeszcze;))
          • clockwork.orange Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 22:13
            jeśli jakies bardziej realne ceny to tym bardziej poprosze o jakiś znak i zyczę
            powodzenia w rozkrecaniu interesu:)
      • skumbrie Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 19:30
        sa swietne! czegos takiego brakuje w naszych sklepach. przywiozlam sobie 2
        sztuki pin-upowych kiecek z zagranicy. zrobily furore wsrod kolezanek:) mimo iz
        moze sie wydawac ze dziwnie to wygladaloby w pracy czy na ulicy, to jest to jak
        najbardziej mylna opinia:) tylko do takich sukienek trzeba dobrze dopasowac
        buty - to najwazniejsze, i juz wszystko jest cacy:)
        • neskaj Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 19:57
          Sa naprawde swietne, kocham styl retro;D Ja tez poprosze o wpisanie mnie do
          tego notesika;)
      • dakota77 Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 20:44
        Uwielbiam retro. Proszę o wiadomość, kiedy twój sklep ruszy:)
      • zaila Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 20:53
        ja jestem jak najbardziej na tak :) takie ciuchy są GENIALNE.
        dobrze byłoby, gdybyś na stronie swojego sklepu podawała nie tylko rozmiar, ale
        też bardzo dokladnie wszystkie wymiary.
        • bavvaria Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 21:10
          dzieki za podpowiedz, na pewno tak zrobie. w koncu z rozmiarami roznie to bywa.
          a kto wie, jesli bedzie duze zainteresowanie to moze powstana tez modele na
          miare;) ale nie zapeszam na razie..:) dzieki za opinie dziewczyny:))
      • lanja Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 20:58
        Podobają mnie się ciuchy retro, stroje z lat 50, aczkolwiek nie wiem czy
        ubierałabym się tak na codzień. Ale sukienki z tej strony jakoś mnie nie przekonują.
        • lanja Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 21:04
          No dobra, te są całkiem ok:) :

www.daddyos.com/retro/ja2.html
          www.daddyos.com/retro/eot3.html
          www.daddyos.com/retro/css3.html
          www.daddyos.com/retro/ndrs4.html
          www.daddyos.com/retro/ss3.html
          A ta ma fajny fason, ale wzór nie bardzo:
          www.daddyos.com/retro/whtros.html
          • skumbrie Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 21:08
            www.daddyos.com/retro/css3.html
            dobra rzecz w opisie: "Dog not included" ;-)) LOL
            • lanja Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 21:10
              To tak jak ta reklama samochodu gdzie oferta nie obejmowała George'a Clooney'a.:)
      • magdaksp Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 21:35
        bardzo mi sie podobaja:)
      • keruzamk kontakt 20.08.06, 21:48
        tylko daj jakoś znać jak ta stronka ruszy!!:))
        nie mogę się już doczekać:)
      • gosiaqus Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 21:59
        bardzo mi się te sukienki podobają, myślę jednak, że jeżeli ta strona byłaby bardziej dopracowana- tzn szata graficzna <bo ta jest okropna, przypomina mi tę stronę highheels czy coś podobnego z tymi megaobcasami lakierkami:)> to napewno wyglądałyby jeszcze ładniej- te sukienki oczywiście :)
      • diva2305 Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 23:13
        Niektore sukienki sa naprawde sliczne i slodkie. Pare z nich chcialabym miec.
        • magdaksp Re: styl retro, styl pin-up 20.08.06, 23:15
          to mojego maial tez zapisz magdaksp@gazeta.pl
          • beciazg Re: styl retro, styl pin-up 21.08.06, 11:12
            mnie tez zapisz;>. chetnie zobacze jakie sukieki beda w twoim sklepie.
            beciazg@op.pl
      • pepegi Re: styl retro, styl pin-up 21.08.06, 11:31
        Jestem za! Najbardziej podoba mi się ta sukienka:
        www.daddyos.com/retro/img/whtros.jpg
      • papryczka_ag Re: styl retro, styl pin-up 21.08.06, 12:47
        Niektóre bardzo fajne!!!
        Aż mi się zachciało tak pochodzić ;)
        • black_magic_women Re: styl retro, styl pin-up 21.08.06, 13:31
          Strona dosyc tandetna,ale sama idea tych ubran,stylistyka tamtych lat jest
          rewelacyjna!Moze i ja popeosze o wpisanie na liste oczekujacych na maila o
          otwarciu butiku?!Powodzenia!!!
          • bavvaria Re: styl retro, styl pin-up 21.08.06, 15:49
            dzieki jeszce raz wszystkim za odpowiedzi:) wpisuje wasze adresy:) rzecz jasna
            tych dziewczyn ktore chca, zeby nie spamowac. pozdrawiam cieplutko:)
            • papryczka_ag Re: styl retro, styl pin-up 21.08.06, 15:58
              ja też chcę
              :))
      • khaki3 Re: styl retro, styl pin-up 21.08.06, 15:51
        Cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudne!Sama bym takie kupowala gdyby
        byly ogolnodostepne.A tak musze nosic dokrawcowej materialy,zeby mi szylato co chce.
        • larysa86 Re: styl retro, styl pin-up 21.08.06, 17:36
          Rzeczywiście urocze te stroje, niektóre jakby zdjęte z Marilyn Monroe :) Ja również proszę o kontakt jakby co ;)
          • kwiat_paproci Re: styl retro, styl pin-up 21.08.06, 18:09
            Mnie oczywiście też proszę dopisać do listy, bo ja szaleję za takimi kiecami :D
            • black_magic_women Bawario-proponuje skrzynki gazetowe! 21.08.06, 21:14

• keruzamk Re: Bawario-proponuje skrzynki gazetowe! 21.08.06, 21:43
                też jestem za tym.. keruzamk@gazeta.pl proste i logiczne;)))
                Bawario czekam na informacje o sklepie;)))
      • elciaszek Re: styl retro, styl pin-up 22.08.06, 09:36
        Moim zdaniem to bardzo dobra alternatywa dla kobiet z klasą. Pracuje w urzędzie
        i prosze mi wierzyc klasyka nigdy nie przemija i nie nudzi sie- wystarczy inny
        dodatek, inna bluzka i juz wygląd nabiera swierzości ;o) jesli chodzi o styl
        retro to szczególnie podoba mi sie w nim to ze jest niesamowicie kobiecy i co
        tu dużo mówic podkresla to i owo ;D Jestem bardzo !za! utworzeniem tego typu
        sklepu nawet jesli zakupy odbywały sie wylącznie przez internet! Prosze tez o
        uwzglenienie mojego adresu i odezwe kiedy juz ruszysz ze swoim
        przedsięwzięciem! (Mam pewność ze zainteresowanie wzbudzi nie tylko strona z
        Twoimi propozycjami ubrań wsród moich koleżanek, ale i one same wsród naszych
        kolegów :) Serdecznie pozdrawiam i gratuluje pomyslu na biznes! Popyt
        gwarantowany!
        • bavvaria Re: styl retro, styl pin-up 22.08.06, 09:43
          o rany super:)) coraz wiekszy mam zapal do tego:)) oczywiscie wpisuje maile
          gazetowe;)) jak narazie wlasnie zaczynam rozmowy wstepne z krawcowymi, takze
          wszystko na najlepszej drodze, choc jeszcze sporo formalnosci przede mna.
          milego dzionka kobietki;))
          • hazel2 Re: styl retro, styl pin-up 22.08.06, 12:17
            Jeszcze ja, jeszcze ja! Trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia!
          • ogr_shrek Re: styl retro, styl pin-up 24.08.06, 10:28
            O, tu mam odpowiedź na jedno z pytań czy jesteś studentką czy kroawcową,
            przepraszam, nie doczytałam ;-)
            Mi się podoba ta www.daddyos.com/retro/ssja1.html
            I tak nieśmiało... mi też daj znać jak sklep już będzie funkcjonował :)
            Pozdrawiam!

...kiedy cię mdli z przerażenia -
            wtedy więcej się docenia...
      • s-onia6 Re: styl retro, styl pin-up 23.08.06, 19:27
        zawsze marzylam o powrocie takieg stylu...mnie tesz dopisz..pomysl ekstra:)
      • zuza16 Re: styl retro, styl pin-up 23.08.06, 19:58
        super pomysl :))))
        Wprost przesliczne te sukienki sa. Mnie tez zapisz na liste :) zycze powodzenia
        i daj znac jak juz to wszystko ruszy :)
      • zettrzy Re: styl retro, styl pin-up 24.08.06, 05:35
        hy hy...
        te sukienki wszystkie wygladaja jak z Burdy Moden circa 1980... i prosze, tyle
        zachwytow, ale tak poza tym to na slowo "burda" cale forum krzyczy "zly gust,
        kiepska stylistyka, jakie to babciowe"
        a jeszcze reka boska znalezc cos podobnego na aukcji na allegro, to sie dopiero
        podnosi chor zgodnego smiechu, ze no niby jak mozna, no cos takiego, ha ha ha
        trzymajcie mnie bo umre
        a teraz wystarczy zastosowac magiczna formule "strona sklepu zagranicznego" i
        zaraz mowimy o stylu retro, innosci, powrocie do kobiecosci, i takie tam... no
        po prostu kobieta jest jak cyklotron bo kto by kobiete zrozumial
        • troubleska Re: styl retro, styl pin-up 24.08.06, 09:03
          zettrzy napisała:
          > hy hy...
          > te sukienki wszystkie wygladaja jak z Burdy Moden circa 1980.
          Nie wiem jak wyglądała czy wygląda Burda. Dla mnie, tak jak napisałam, jest to
          styl Stepford Wives, więc nazbyt lukrowany.

> a teraz wystarczy zastosowac magiczna formule "strona sklepu zagranicznego" i
          > zaraz mowimy o stylu retro, innosci, powrocie do kobiecosci, i takie tam...
          Naprawdę myślisz, że "formuła zagranicznego sklepu" jakoś na nas działa???
          Większość sklepów z ubraniami na polskim rynku to obce marki. Kupujemy za
          granicą. Dlaczego więc miałybyśmy się nagle zachłystywać jednym więcej? Poza tym
          wspominano o niskiej jakości strony, więc nie dostrzegam przejawów
          bezkrytycznego uznania. Na content zwracano uwagę i na samą ideę, a nie na
          "zagraniczny sklep".

Optymistyczne jest to, że dziewczyna ma ciekawy pomysł (sklep proponujący
          alternatywną stylowo garderobę) i zamierza go zrealizować. Ja chciałabym
          zobaczyć jakie sukienki będzie można u niej kupić. Tyle.
      • kasiaczernia Re: styl retro, styl pin-up 24.08.06, 09:14
        Podobają mi się takie kobiece ciuchy i pewnie byłabym potencjalną klientką -
        kupuję w internetowych sklepach:-)))
        • vanilia21 Re: styl retro, styl pin-up 24.08.06, 09:38
          Ja tez bardzo lubię tego typu ubranka, są bardzo seksi i bardzo kobiece.
          • mojave Re: styl retro, styl pin-up 24.08.06, 10:10
            cudo, proszeę tez mój adres umieścic w notesiku:)
      • gaskabalbinka84 Re: styl retro, styl pin-up 27.08.06, 20:14
        Bardzo lubię oryginalne, stylowe ciuchy, szczególnie te sprzed lat. Są
        dodatkowo niezwykle kobiece. Szczególnie te wręcz ultrakobiece spódnice
        ołówkowe... Proszę o zapisanie również mnie jako potencjalnej klientki i
        informacje na maila o otworzeniu sklepu. I jeszcze rada, by ubrania prezentować
        na modelach, a przynajmniej na manekinach. Ja osobiście jeśli kupuję przez
        internet odzież to w ogóle pomijam te oferty, gdzie ubrania sa przedstawione na
        zdjęciu po prostu na wieszaku, bo nie wiem jak będą wyglądać na człowieku. I
        popieram sugestię zamieszczania szczegółowych wymiarów ubrań. Pozdrawiam i
        powodzenia!
        • silvanka Re: styl retro, styl pin-up 27.08.06, 21:04
          prosze o dopisanie rowniez mnie silvanka@gazeta.pl super pomysl,gratuluje!!!!
          • sabriel Re: styl retro, styl pin-up 27.08.06, 21:37
            Ja sie niestety na to nie piszę,to nie mój styl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka