unaragazza 31.08.06, 23:45 Jak sie nosi ponczochy? Nie znosze rajstop, cisna w pasie, sa niewygodne. Chce sprobowac ponczoch, czy mozna nosic bez pasa? Jak? Wybaczcie, jestem ponczochowa ignorantka:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zettrzy Re: ponczochy?? help 01.09.06, 00:54 bez pasa, takie zwyczajne ponczochy mozesz nosic najwyzej w kieszeni chyba ze znajdziesz samonosne, te mozna nosic bez pasa, przynajmniej dopoki manszety sie nie rozjada Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: ponczochy?? help 01.09.06, 09:47 Ponczochy samonośne to jeden z fajniejszych wynalazków cywilizacji :-) nosi sie znakomicie, w przeciwienstwie do rajstop, ktore nadaja sie moze dla dziewczynek w wieku przedszkolnym, ew na trzaskające mrozy.np takie: allegro.pl/item122438273_ponczochy_sam_z_koronka_roz_3_4_nokaut_cenowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: ponczochy?? help 01.09.06, 11:54 generalnie istnieja 2 odmiany ponczoch: - do pasa (stockings) - potrzebny jest dobrze dobrany pas, zakladanie moze dluuugo trwac gdz nie ma sie wprawy:) - samonosne (stay-ups) - zazwyczaj maja po wewnetrznej stronie koronki silikonowy pasek ktry "przysysa" sie do ciala. dla mnie osobiscie noszenie tego caly dzien na sobie jest niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
joaska80 Re: ponczochy?? help 01.09.06, 18:49 A ja samonosne nosze na codzien i wg mnie sa rewelacyjne.Nic nie uciska jakbym wcale ich nie miala.Rajty sa okropne i wylaza spod spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
unaragazza Re: ponczochy?? help 01.09.06, 20:15 Kupilam i faktycznie troche uciska w udach. Czy sa wieksze rozmiary niz 4? Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: ponczochy?? help 02.09.06, 19:34 czy pończochy samonośne bez paska silikonowego faktycznie "zjeżdzają z uda" ?? Odpowiedz Link Zgłoś