Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ukraina- obalmy ten stereotyp!

23.09.06, 00:43
    oczywiscie chodzi mi o watek, w ktorym pisalymsy drogie forumowiczki na temat
    stereotypow, znalazlam w necie zdjecia ukraincow, ktore obala wasze stereitypy
    na temat ich wygladu:)
    street-style.com.ua/
    Obserwuj wątek
      • pianazludzen Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 23.09.06, 02:00
        nie mam zadnych stereotypow odnosnie ukraincow:) ale tez w podanym linku nie
        widze zadnych ich zdjec. widze linki do zdjec holendrow, niemcow,
        brazylijczykow, ale nie moge znalezc ukraincow :(
        • aniabos Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 23.09.06, 04:14
          pianazludzen napisała:

> nie mam zadnych stereotypow odnosnie ukraincow:) ale tez w podanym linku nie
          > widze zadnych ich zdjec.

Odkrylam, ze trzeba klikac na logo Street Style w gornym lewym rogu i wtedy
          zdjecia sie zmieniaja.
          No coz, tacy sami ci Ukraincy jak reszta Europy :-). Ale to na pewno nie sa
          reprezentatywne zdjecia, jak zadne w tym cyklu zreszta.
          • asiawoodstock Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 23.09.06, 09:45
            Jako, że studiuję Wschodoznawstwo (obejmujące geograficznie były ZSRR), muszę
            przyznać, że Ukrainki są śliczne. Chyba ładniejsze od Polek, ale nie chodzi mi
            o kwestie ubraniowe tylko urodowe.
        • kryisa Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 26.09.06, 11:57
          We started not so long ago. End now you can see exactly Ukrainian fashion on
          this site.
        • kryisa Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 26.09.06, 12:00
          www.street-style.com.ua/
          www.street-style.com.ua/people/
      • maialina1 poklikalam troche i... 23.09.06, 10:10
        Poklikalam troche na te zdjecia i JESTEM PRZERAZONA! Wszystkie te ubrania nadaja
        sie tylko w jedno miejsce: DO CYRKU!

A osoby pozujace do zdjec sprawiaja wrazenie nieszczesliwych, ale moze sie myle.
        Mam nadzieje ze sie myle.
        • kochanica-francuza Re: poklikalam troche i... 23.09.06, 15:51
          bez zachwytu

swoją drogą Aksinia piękna dziewczyna i ładne dżinsy ma

natomiast ogół sprawia wrażenie nieudolnej próby adaptacji "wielkomiejskich
          zachodnich tryndów"
        • sabina Re: poklikalam troche i... 23.09.06, 22:52
          A mi sie bardzo podobają,, naprawde bardzo :)
      • ja_brunchilda Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 23.09.06, 16:01
        ja własnie w te wakacje byłam w kijowie. i nawet nie wiecie w jakim szoku byłam!!!
        90% dziewczyn ma wzrost w granicach170-180, każda jedna szczupła tak że bez
        wachania możnabyłoby wysłac je na wybieg najlepszych projektantów a na dodatek
        wszystkie są naprawde bardzo ładne. z resztą co do facetów to musze się znów
        powtorzyć. każdy wysoki i bardzo przystojny, w dodatku świetnie ubrany:D
        • petshopgirl Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 23.09.06, 17:50
          byłam kilka dni temu w Kijowie i również jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona;
          nie udało mi się wychwycic ani jednej kalki, tak dziewczęta :) jak i chłopcy
          ubrani stylowo, oryginalnie
          podobno wschód Ukrainy różni się zamożnością od jej zachodniej części i jeśli
          chodzi o ubiór to mogę się z tym zgodzić, porównując uliczną modę lwowską ( jak
          np. typowo wschodnie makijaże, brrr) gdzie byłam ok. 2 lata temu
          a tak btw to zaiste, urody nie można im odmówić :)
      • robalkowatyrobal Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 23.09.06, 19:49
        Byłam w te wakację w Odessie i niestety muszę sie nie zgodzic co do postów na
        temat urody Ukrainek. Sa co prawda ładne i bardzo dobrze ubrane dziewczyny, ale
        głównie są to osoby z wyższej klasy społecznej, tak jak większośc mieszkańców
        Odessy, z którymi polscy milionerzy nie maja co rywalizować. Ale zdecydowana
        wiekszośc dziewczyn tam spotkanych jest przesadnie wymalowana i
        ubrana..hmm..jakby cały dzień tam trwała dyskoteka....byłam tez w Lwowie i tam
        akurat ludzie się niczym nie wyrózniali na tle Polaków ale może to dlatego,że
        blisko granicy. A jeszcze jedno....na Ukrainie strasznie lubia duuuże napisy na
        ubranich, żeby wiadomo było z jakiej firmy...
      • oksancik Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 23.09.06, 23:12
        do zazdrosnic: prose wytlumaczyc: nieudiolna adaptacja zachodnich
        wielkomiejskich trendów??:))) Czy Kijow nie jest wielkim miastem, metropolia,
        (Warszafffka 4 razy wzięta liczbowo)....
        Do normalnych forumek, których jest na forum, jak zauważyłam, jednak na
        szeście, większośc.... Na ukrainie w ten sposob nie ubeuraja sie babki z high
        class, tylko zwykle dziewczyny,mam kolezanki, corki nauczycielek i ksiegowych,
        ktore ubeiraja sie dokladnie tak samo, nie sa z kijowa, tylko z mniejszych
        miast... Po prostu tak juz jest,ze nawet sprzataczki ubieraja sie jak na
        wybiegu., to dlatego, mysle, ze w ukrainie liczba kobiet przewyzsza o 4 mln
        (!!!!!!, dane statystyczne) liczbe mezczyzn, i idzie ostra rywalizacja o
        wzgledy facetow:)) W Polsce ta roznica jest 1 mln (kobiuet oczywiscie, jest
        wiecej,, kurde szkoda;(((Niektpre dziewczyny na zdjeciach, pisze, ze maja
        sukienki i akcesoria zrobione przez nie sameI chyba to jest wlasnie to o co w
        tymwszystkim chodzi... Trza nie zaoptrywac sie w sklepach, ktore proponuja
        inkubatornie, tylko tworzyc styl samej...:) na razie tyle....:))
        A styl lwowski swoja droga, jest do kitu:))))
        • malgo_s Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 26.09.06, 12:31
          Zawsze mnie zastanawia czy przypadkiem w takich statystykach nie uwzględnia się
          babci-wdów? I stąd większa liczba kobiet (bo kobiety żyją statystycznie 8 lat
          dłużej niż faceci)? One niewątpliwie są kobietami, ale jednak raczej rzadko
          szukają nowego partnera... A już na pewno nie wśród rówieśników swoich wnuków...
          A więc pytanie: czy statystyki uwzględniają tylko młode lub w średnim wieku
          kobiety, które właśnie szukają partnera czy całą populację kobiet (łącznie z
          babulinkami)? - to pytanie do Oksancik.
      • oksancik Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 26.09.06, 23:13
        Droga Malgo_S! Statystyki uwzględniają też babuńki!:)) Niektórzy mówią, że
        takie różnice w proporcjach sa spowodowane różnicami długościżycia wśród
        mężvzyzn i kobiet (lecz nie re sane statystyki mówią,że rodzi się więcej
        chłopaków, niż dziewczynek; a według chińskiej tradycji jest to znakiem
        zblizających sie wojen). Ponadto, te różnice są tak wielkie właśnie w krajach
        słowińskich (nie mam tego żadnego wytłumaczenia), a wiadomo przcież,że kobiety
        w każdym kraju żyją dłużej. Plus, prosze zauważyć, że w Polsce ta proporcja
        koboety/mężczyźni nie jest aż tak drastyczna, a liczba ludnoiści jest bardzo
        zbliżona (39 mln w Polsce i 47 mln w Polsce). W Niemczech, gdzie liczba mieszka
        nców jest kilka razy większa większa, ta różnica wynosi zaledwie 2,2 mln.
        No nawet popatrzec na znajomych, faktycznie jest więcej samotnych kobiet, niż
        samotnych mężczyzn.. Paradoksalnie, ale fakt....:(((
        • etolia Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 26.09.06, 23:41
          nie wierzcie w statystki to najwieksze klamstwo!!
      • bitch.with.a.brain Re: ukraina- obalmy ten stereotyp! 27.09.06, 06:59
        Fajne ciuszki,mnie sie podobaja bo w ogóle lubię streetfashion i zawsze z
        przyjemnościa pooglądam innych.
        A co do Wschodu - na Ukrainie i na Białorusi dziewczyny są często bardzo
        wysokie.Czy one coś jedzą specjalnego?:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka