Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co studiujecie?

• nemezis555 Re: Co studiujecie? 12.10.06, 11:09
        Praca socjalna z poradnictwem społecznym. IV rok, Pomorska Akademia
        Pedagogiczna w Słupsku :)
      • zloty_delfin Re: Co studiujecie? 12.10.06, 18:39
        Prawo, UJ, I rok studiów doktoranckich.
        • donna_bianca Re: Co studiujecie? 12.10.06, 19:18
          ale bede orginalna (nie modna?)

fizyka UJ 1 rok & chemia AP 1 rok
          • marsupilami25 Re: Co studiujecie? 16.10.06, 15:36
            Będę jeszcze bardziej oryginalna: Pielęgniarstwo CM UJ .
            Polecam.
            • azhara Re: Co studiujecie? 16.10.06, 16:51
              Ja studiuję filologię polską. Jestem na pierwszym roku.Mało orginalny kierunek
              ale ciekawy.Pozdrawiam!
      • wee_monstar Re: Co studiujecie? 12.10.06, 20:07
        Ja studia mam za soba ale ciagle sie ucze i zdobywam nowe kwalifikacje ;)
        A studiowalam, sadzac po wpisach bardzo popularny kierunek. A i jeszcze wtedy
        byly na topie Finanse i Ekonomia wiec bylam podwojnie modna ;)
        • dagii20 Re: Co studiujecie? 12.10.06, 20:14
          ekonomia na AE drugi rok
      • elwee Re: Co studiujecie? 12.10.06, 20:23
        hermiona!
        Ja jestem z Olsztyna, co prawda skończyłam już dwa lata temu filologię polską
        na naszym uniwersytecie, ale cieszę się, że jest tu ktoś z mojego ukochanego
        miasta :))
        • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Co studiujecie? 13.10.06, 16:35
          Ja Olsztyn lubię co raz bardziej, choć pierwszy raz obaczyłam 2 mieciące temu.
          Nie żałuję wyboru.
      • hrvatica Re: Co studiujecie? 12.10.06, 20:25
        no to ja bede oryginalna:
        slawistyka: specjalizacja filologia chorwacka IV rok
        dziennikarstwo II rok
        • sara_87 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 05:50
          zarządzanie i inżnynieria produkcji

nie umiem stwierdzic, czy modny kierunek :)
      • daggy4 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 09:02
        jestem po studiach inzynierskich (5 letnich), czasami zastanawiam sie nad
        medycyna...kto wie..
        • m_ze_wsi Re: Co studiujecie? 13.10.06, 09:13
          nie sadzilam ze SM takie popularne beda na tym forum.ja mam specjalizacje
          miedzynarodowa wspolpraca gospodarcza i polityczna. 2 rok
      • oxy_gen_86 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 10:34
        Hmmm Alex nie skonczylas czasami prawa (a moze ja nie doczytalam)? Kiedys sie
        chwalilas;)) na forum Studia...
        • muisie Re: Co studiujecie? 13.10.06, 16:18
          hehe no to ja z innej beczkiskonczylam UW biologia (immunoparazytologia) a
          teraz 2 rok doktoratu w firmie weterynaryjnej w Holandii... nie wiem czy modne
          czy nie modne bez znaczenia...
        • asiawoodstock Re: Co studiujecie? 14.10.06, 14:59
          Alex_koz skończyła SM, specjalność - europeistykę (tak napisała wyżej). A w
          Poznaniu na UAM-ie ten kierunek jest na Wydziale Prawa. Dla przykładu moje SM,
          specjalność - wschodoznawstwo, są na Wydziale Historycznym na UAM-ie. Taki
          psikus :))
      • robalkowatyrobal Re: Co studiujecie? 13.10.06, 17:43
        Witam h.e.r.m.i.o.n.a. ja też geodezję, tyle, że 5 rok i we Wrocławiu :) czy ja
        wiem czy to niemodne... :) a na pewno wiele możliwości daje :)
        • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Co studiujecie? 14.10.06, 16:17
          Tez do Wrocławia składała. Na AR, dostałam sie ale zlądowałam w Olsztynie. Ja w
          sumie tez nie wiem jak jest z moda na geodezję, ale wiem jakie mogą być
          pieniążki po niej:-)
      • merda Re: Co studiujecie? 13.10.06, 18:00
        A ja nic nie studiuje.
        Co to oznacza...?
        • foamclene Re: Co studiujecie? 13.10.06, 23:54
          ze jestes buntownikiem z wyboru
          :)
      • silencia22 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 18:49
        ja studiuję MEDYCYNĘ !!!!!!!!!!!!!i jestem bardzo szczęsliwa z tego powodu!nie
        moglabym studiowac czegos takiego jak kulturoznawstwao,europeistyka,filologia i
        inne dziwne -znawstwa:D...ale barzo chętnie bym sobie postudiowała modoznawstwo
        czy stylistykę,fashionznawstwo,...o ile cos takiego jest,:D
        • en.de Re: Co studiujecie? 14.10.06, 00:14
          nie rozumiem twojego szczescia, 1200 zlotych brutto na poczatek, nie ma z czego
          sie cieszyc.
          • silencia22 Re: Co studiujecie? 14.10.06, 16:32
            hehe:D,gdybym wybierała swoj przyszly zawód tylko ze względu na pieniądze to
            zapewniam cie ze nie bylabym szczesliwa..widzialas gdzies poza tym biednego
            lekarza?? bo ja nie:D
            • anieees Re: Co studiujecie? 01.03.07, 10:49
              silencia22 napisała:

> hehe:D,gdybym wybierała swoj przyszly zawód tylko ze względu na pieniądze to
              > zapewniam cie ze nie bylabym szczesliwa..widzialas gdzies poza tym biednego
              > lekarza?? bo ja nie:D
              Jasne, że nie :) Ale przygotuj się, kochana, że aby żyć na jakimś poziomie nie
              często będziesz zagladała do domu, gdyż właśnie znam nawet bardzo
              dobrze;)takiego lekarza, którego praktycznie nie widuję, gdyż musi cały tydzień
              prywatnie dorabiać aby nie klepać biedy:) Pensja lekarza z dwoma
              specjalizacjami i doktoratem tylko trochę wyższa od 1200zł. Ale jest szansa, że
              gdy skończysz studia i staż coś sie zmieni na lepsze;) Pozdrawiam:)
      • kasiamat00 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 18:57
        informatyka, IV rok
        matematyka, I doktoranckich
        oba kierunki UW i co najmniej jeden "modny" :)
      • n_nicky Re: Co studiujecie? 13.10.06, 19:59
        dziennikarstwo, Uniwersytet Wrocławski
      • lalumek Re: Co studiujecie? 13.10.06, 20:21
        Studiuję architekturę i urbanistykę, na Politechnice Poznańskiej; II rok ;)
        Fajne i nietypowe studia-stosunkowo mało wkuwania, za to dużo pracy twórczej :)
      • freda30 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 20:21
        witam skończona stomatologia
      • kaina87 Re: Co studiujecie? 13.10.06, 20:31
        no to widze, ze ja juz w ogole nie modna jestem :p Matematyka :] I rok
      • karolinadalska Re: Co studiujecie? 13.10.06, 20:48
        skonczylam automatyke i robotyke na PWr i 3 rok fizyka medyczna na UWr
        pozdrowionka dla wroclawiakow!!
      • e.m.i1 Re: Co studiujecie? 14.10.06, 00:00
        Lingwistyka UMCS, 1 rok. Chyba niemodne:)
        • elis177 Re: Co studiujecie? 01.03.07, 17:25
          UAM politologia II rok dziennie
      • r.richelieu Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 01:27
        ;)
        • tralalumpek Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 15:10
          a ja jestem ciekawa ile z tych studentek studiuje na uni dziennie a ile jest
          tych mniemanych studentek z kursow wieczorowych badz weekendowych, ze szkolek
          typu wyzsza szkola biznesu czy temu podobne ktore sa w swiecie na poziomie
          kiedys w polsce isniejacego 2-letniego studium zawodowego
          • onlynana Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 15:35
            Uniwersytet Śląski
            Wydzial Nauk Spolecznych
            kierunek Politologia( w trybie dziennym)
            IV rok
            • pink_hamster Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 20:07
              Katowice,medycyna,drugi rok,tryb dzienny
            • elfia4 Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 20:54
              O wreszcie jakaś politolożka po wysypie stosunków międzynarodowych:)
              Ja też studiuję politologię, V rok na US dziennie, jeśli ktos pyta:)
          • foamclene Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 20:15
            dwoch kierunkow jednoczesnie dziennie sie nie da ;)
            jeden musi byc wieczorowo ;)
            • frigg Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 21:07
              a da się. Kilku znajomych w ten sposób studiowało.
              • frigg Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 21:10
                w tym jeden przypadek ekstremalny studiujący dwa kierunki wieczorowe,
                udzielający korepetycji z dwóch języków i pracujący wieczorem/w nocy w knajpie.
                Kierunki historia sztuki + archeologia ze stypendium na historii.
                • maadz Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 21:47
                  ja studiuje 2 kierunki dziennie wiec jak widac sie da, mam zreszta kilku
                  znajomych, ktorzy rowniez tak robią. Jest to coraz bardziej popularne,
                  oczywiscie zalezy od kierunku, bo akurat moje (humanistyczne) nie maja wielu
                  godzin w tyg. no i mam czas na inne rzeczy tez ;p
                • frigg Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 22:08
                  >w tym jeden przypadek ekstremalny studiujący dwa kierunki wieczorowe

tfu, dzienne, dzienne...
            • cioccolato_bianco Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 14.10.06, 22:22
              da sie nawet 3. znam takich wyczynowcow :) prawo na UW, informatyka na PW i
              SGH ;)
            • alex_koz Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 15.10.06, 10:36
              foamclene napisał:

> dwoch kierunkow jednoczesnie dziennie sie nie da ;)
              > jeden musi byc wieczorowo ;)

oczywiscie ze sie da;)
              ja sama i moi znajomi jestesmy tego zywym dowodem;))
            • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 15.10.06, 11:04
              Da sie mam mam w grupie takich ludzi.Studiują ekonomie i geodezję. Ja mam
              zamiar na III roku też zacząć drugi kierunek, chyba gospodarke przestrzenną.
            • ciak1 Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 16.10.06, 20:53
              Na sgh nie tylko się da, ale nie jest to nawet szczególny ewenement. Mam za to
              koleżankę, która studiuje jeden kierunek na sghu, a jeden na uniwerku.
              Podziwiam ją, bo to już jest znacznie trudniej zorganizować - zwłaszcza dojazdy.
            • kokopuff Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 26.10.06, 05:22
              foamclene napisał:
              > dwoch kierunkow jednoczesnie dziennie sie nie da ;)

Da sie!
              :-)

Takze jest i inna mozliwosc, np ja dzieki wysokiej sredniej otrzymalam zgode na
              indywidualny tok nauczania. W ten sposob wiekszosc czasu spedzam za granicami
              kraju na tamtejszych uczelniach, a zalegy material zaliczam w uzgodnionym
              terminie.
            • cledomro Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 25.02.07, 18:21
              da się, da. ja studiuję dwa kierunki, na jednym piszę teraz doktorat, na drugim
              pracę licencjacką, dodatkowo sama się utrzymuję, co oznacza podejmowanie róznego
              rodzaju prac, głównie uczenie angielskiego.

nie wiem, jak to w przypadku innych osób, ale ja umarłabym z nudów, studiując
              tylko jeden kierunek. nie to, że roboty mało, ale ja lubię, jak się dzieje,
              dodatkowo - im więcej ma do zrobienia, tym mniej czasu zajmuje mi wykonanie
              każdej czynności. uwielbiam adrenalinę i deadline'y. teraz np. powinnam pisać
              sobie coś powoli i niezobowiązująco do doktoratu, ale - oczywiście - tego nie
              robię. czekam na ostatnią chwilę i grzebię sobie po necie;).
          • muffin3 Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 16.10.06, 20:23
            Tralalumpku masz świętą rację!!! Wzięłybyście się za naukę i zdawały na dobrą
            państwową uczelnię a nie bzdury wypisywały na forum o waszych pseudokierunkach!
            WSTYD! A tak na marginesie, brzydkiej kobiecie żadne studia nie pomogą;)
            • r.richelieu Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 17.10.06, 18:20
              W czym nie pomogą?
            • noma69 Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 17.10.06, 19:46

> WSTYD! A tak na marginesie, brzydkiej kobiecie żadne studia nie pomogą;)
              ehhh...a co to ma do rzeczy???Czasy gdzie można zrobic kariere przez łózko juz
              się skończyły nie wiem co tu ma wyglad do rzeczy powiedziałabym że przeciwnie
              uroda przeszkadza!Baby sa zazdrosne ładnej dziewczyny moga w pracy nie lubic a
              juz nie daj boze szefowa bedzie jakas brzydka stara panna....Pozatym panuje
              stereotym że jak ładna to pewnie w głowie ma pustke nic nie myslicie nieraz...
              • noma69 Powariowałyście???? 17.10.06, 19:51
                hm....... dziewczyny bo zaczne myśleć że niektóre to mają jakies kompleksy
                najpierw pytanie kto nie ma matury zadane przez jakąś zakompleksiona warietke
                chcaca się dowartosciować a teraz to.....a co to kogo obchodzi?
                Ochrone środowiska studiuje (na politechnice warszawskiej)próbowałam na
                stomatologie ale się nie udało.......ale ja nadal nie wiem czemu maja sł€zyc
                tego typu watki pomijam już ze sa one niezgodne z tematyka forum.C
          • leyla_83 Re: Same studentki, a rowów kopać ni ma komu 25.02.07, 18:10
            :)))To właśnie taki sposób myślenia: "szkoły prywatne mają niski poziom,
            studenci ze szkół prywatnych to matoły na poziomie zawodówki" jest w tej chwili
            starym (błędnym zresztą) przeżytkiem, który odchodzi do lamusa:)) Na zachodzie
            szkoły prywatne są na wysokim poziomie.U nas tak samo- tylko nie wszystkie. Z
            państwowymi zresztą jest tak samo- szkoła szkole nierówna- to chyba oczywiste.
            Jednak podział na prywatne- państwowe, dzienne- wieczorowe to głupota. Na
            uczelniach prywatnych wykładaja ci sami profesorowie, co na państwowych. Niech
            to Ci da do myslenia:) pozdrawiam!
      • vvenecja archeologia 14.10.06, 20:11
        UJ
      • threadless Re: Co studiujecie? 14.10.06, 20:49
        socjologia na karowej 18, czyli ta najlepsza w polsce;)
        • onlynana do elfia4 14.10.06, 23:19
          a na jakiej specjalizacji jestes?
          samorzadowa sie klania:)
        • vanessa14 Re: Co studiujecie? 18.10.06, 00:28
          Ja też w Instytucie Socjologii na UW. Modele formalne.
      • junkii Re: Co studiujecie? 15.10.06, 10:06
        ojojojoj same stosunki:)
        A ja kosmetologie na KWSPZ 2 rok:)
      • karin.dsi można dziennie, można zaocznie 15.10.06, 10:56
        Jak pisałam wyżej skończyłam SM na UW.
        Bardzo fajny kierunek ( studiowałam zocznie) i przez 5 lat studiów 3 lata
        mieszkałąm w Warszawie, na II, III i IV r. często chodziłam na wykłady na
        studia dzienne, przesiedziałam w BUW-ie ( biblioteka) tyle godzin, co niejeden
        student na dziennych.
        Program jest ten sam, mniej godzin to prawda. ale jeżeli ktoś s t u d i u j e,
        to przecież dużo w tym pracy samodzielnej a egzaminy mieliśmy często ze
        studentami z dziennych (normalka).
        Dyżury wykładowców są także w tygodniu, jeśli chcesz studiować, po prostu
        musisz być na uczelnii.
        Teraz studiuję filologię ang- hisp.
        Taki łączony kierunek, po którym zrobię specjalizację tłumacza 2 języków.
        Zajęcia mam każdy czwartek ( od 8-15), piątek (od 11-18.45), sobota (11-19.30)
        Czy to tryb dzienny czy zaoczny w/g was? Zagadka?
        Jest to po prostu tryb łączony.
      • lukasgld Nudne to forum 17.10.06, 03:01
        flaki z olejem ciekawe co będziecie robicpo kulturoznawstwie warto sie
        uczyćjęzyków i przedmiotów ścisłych humanistyka jest dla tych co
        chcązostaćnauczycielami itd.zresztąraak do przcy podobno brakuje.
        • olianka Re: Nudne to forum 17.10.06, 18:45
          lukasgld napisał:

> flaki z olejem ciekawe co będziecie robicpo kulturoznawstwie warto sie
          > uczyćjęzyków i przedmiotów ścisłych humanistyka jest dla tych co
          > chcązostaćnauczycielami itd.zresztąraak do przcy podobno brakuje.

W placówkach kulturalnych też ktoś musi pracować.
          Nie będę się uczyć rzeczy, które mnie nie interesują tylko dlatego, że ktoś na
          forum uważa, że kulturoznawstwo nie ma sensu.
          • noma69 Olinka masz racje 17.10.06, 19:57
            W placówkach kulturalnych też ktoś musi pracować.
            > Nie będę się uczyć rzeczy, które mnie nie interesują tylko dlatego, że ktoś na
            > forum uważa, że kulturoznawstwo nie ma sensu.

Najważniejsze to robić to co się lubii.jeżeli wiesz że to jest to co chciałabyś
            robić w życiu, ten kierunek to twoja pasja dobrze się wtym czujesz to masz
            znacznie większą szanse się po tym wybić i zabłysnąć być najlepsza, znalezc
            dobra prace niz kończąc jakiś "przyszłosciowy" rzekomo kierunek ale w którym
            nie czujesz się dobrze i który cie wcale nie interesuje

I wogole nie rozumiem po co ta dyskusja.Co wyścig szczurów?Który kierunek
            lepszy?

• malgosiakawka Re: Co studiujecie? 17.10.06, 09:53
        Matematykę na V i informatykę na I:)
        • muisie Re: Co studiujecie? 17.10.06, 10:21
          Jak juz pisalam studiowalam biologie na UW-dziennie.. i niestety nie mialam
          czasu na wiele zeczy (co dopiero drugi kieruniek dzienny) milalam ciagle
          zawalone dni niby kilka przedmiotow ale kazde cwiczenia np 5 godzin + wyklady a
          od 3 roku dochodzily zajecia w zakladzie w ktorym sie robilo licencjat a
          pozniej magisterke, czasami wychodzilam z zakladu o 21... wiec mysle ze z
          humanistycznymi jest latwiej wiecej czasu... pozdrawiam...
      • kokopuff ASP (Poznan) 17.10.06, 15:02
        Dosc dluga droga od malarstwa do multimedii. W efekcie Kaminski "przejal
        kontrole".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka