Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

hmmm secondhand

04.02.07, 13:01
    wiecie...
    sklepy sklepami, ale jesli chodzi o perelki w ubraniach -czyli ide na impreze i mimo iz nie mam wielkiego obciachowego napisu MARKOWEGO kazdy patrzac sie mysli MMMMMM
    zreszta w PL sklepach zazwyczaj jest NUDA ...

No wiec mozna znalezc cos fajnego???
    Czy ktoras znalazla PERELKE z ktorej jest niesamowicie zadowolona
    i ostatnie pytanie... czy ktoras z Warszawy wybrala by sie ze mna, gdybym sie zdecydowala???
    Obserwuj wątek
      • tracy_whitney Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:05
        Mozna znalezc cos fajnego i potwierdzam Twoje odczucia co do nudy w polskich
        sklepach. Nuda, niska jakosc materialu i wykonania, a ceny jak z kosmosu. Mozna
        znalezc perelke w lumpie ale to bardzo trudne.
        • disa Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:10
          jakies techniki szukania?? :D
          czy po prostu GRZEBAC GRZEBAC GRZEBAC :D
          • tracy_whitney Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:13
            Przede wszystkim musisz wiedziec, czego szukasz, naczej zginiesz w szmatach.
            Oczywiscie wybieram tylko sklepy z posegregowanymi rzeczami (osobno sukienki,
            osobno spodnie itd)

Obecnie poszukuje czerwonej spodnicy do kolan z koła i klasycznych sukienek jak
            princeska, tyle ze z rekawkami. W sklepach nie ma.
            Wiec ide nastawiona na szukanie sukienek i spodnic, jak masz z gory ustalony
            kolor to tylko wyszukujesz wzrokowo kolory. To bardzo ulatwia.
            • disa Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:18
              :D

no ja kolory mam stale te same - moda na mnie nie dziala :D

Dzieki :D

jeszcze tylko namierze kilka "butikow" i za tydzien sie wybiore :D
              • tracy_whitney Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:20
                I bardzo dobrze. Ja tez wiem, w jakich kolorach mi najlepiej i nie kieruje sie
                moda ( w zlotym np albo bezowym wygladalabym jak trup)

• disa Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:21
                  u mnie odpada niebieski, zielony, POMARANCZOWY i jeszcze sporo innych kolorow o ktorych nawet nie pamietam :D
      • lucy215 Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:06
        niełatwo znaleźć coś ekstra
        nasza Magda forumowa ma chyba szczeście :)
        • disa Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:12
          to czekamy na Madzie :D
          • magdaksp Re: hmmm secondhand 05.02.07, 14:20
            zostałam wywołana więc jestem:)ja uwielbiam ciucholabdy i myslę ,że nie skłamię
            jesli powiem ze 2/3 moich ubran pochodzi wlasnie z sh.polecam ci takie duze sh
            znajdujace sie w wielu miejscach warszawy m.in na
            swietokrzyskiej,marszalkowskiej.tam jest duzy wybór,sa przymierzalnie,no i
            wszytsko jest posegregowane
            • magdaksp Re: hmmm secondhand 05.02.07, 14:24
              tu masz link z perełkami:)
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24662&w=47872590
              • tracy_whitney Re: hmmm secondhand 05.02.07, 17:57
                Pierwsza niebieska sukienka super. Lubie egzotyczne klimaty, choc blizej mi do
                ubran w stylu chinskim/japonskim (sukienki, marynarki ze stojka, bluzki
                zapinane po skosie)
      • foamclene Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:09
        gdzies na ursynowie jest podobno sklepz boskimi kreacjami...
        vintage...
        mozna trafic kreacje najwieskszych projektantow tyle, ze niemozna juz tego
        nawacodzieza na wage ;) i pewnie ceny tezodpowiednie
        • disa Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:12
          Mnie nie zalezy na najwiekszych projektantach ;] ale milo wiedziec
          Mnie zalezy na rzeczach INNYCH ;D
          • foamclene Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:17
            ja kupilam kilka rzeczy innych ;)
            w naszym miescie :) naywa sie to kiermasz odziezy i miesci sie przy ulicy
            pilsudskiego
            nie wpsomne juz o przebieralni tez na pilsudskiego dojezdzajac z rynku do pkppo
            lewej stronie... malenki sklepik gdzie babka ma outlet i niesamowicie orginalne
            czasem ciuszki... teraz juz tylko nowe... polecam
            • disa Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:18
              :D
            • muzomaniaczka Re: hmmm secondhand 04.02.07, 20:29
              Foamclene a z jakiego Ty jesteś miasta? Ciekawska jestem :>
        • foamclene Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:12
          www.gmadame.republika.pl/oferta.htm
          • disa Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:16
            jestes wielka :D
          • audrey_horne Re: hmmm secondhand 04.02.07, 15:10
            Ojej, przeciez to tuz obok mnie, a ja tam jeszcze nigdy nie bylam. Dzieki,
            Foam, jestes wielka. Jak tylko bede w Polsce, pedem tam polece. Na razie wysle
            mame na przeszpiegi, moze cos ciekawego znajdzie:)
      • tracy_whitney Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:10
        W lumpie udo mi sie kupic:
        - malutka, nowa skorzana torebke
        - nowe szare bryczesy do wysokich butow
        - wielgachny sweter w szaro-biale paski w stanie idealnym
        - rewelacyjna oliwkowa koszule a'la militarna, ale damska, obcisla, stylizowana
        na amerykanska, z naszywkami-bomba!
        - szara, elegancka plisowana spodnice do kolan
        • disa Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:11
          OOO ;]
      • trocineczka Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:27
        Doskonale Cie rozumiem... Ja tez szukam przede wszystkim rzeczy INNYCH :) I
        powiem tak... w 'secondhandach' mozna znalezc perelki.. wymaga to czasu,
        cieprliwosci, cierpliwosci oraz cierpliwosci :D Z uwagi na to, ze kiespko u
        mnie i z czasem i z cierpliwoscia- rzadko sie wybieram w takie miejsca :D Moje
        najlepsze zdobycze:
        - zwykly czarny top, swietnie uszyty, z dobrego materailu (w sklepach nie
        moglam znalezc..kazdy cos mial.. a to napis, a to cekiny, a to cos tam jeszcze,
        a ja chcialam taki zwykly, byle z dobrego materialu :D)
        - biala, kopertowa bluzka (jeszcze z metka byla :D)
        - letnia bluzka taka troche cygansko- hiszpanska wiecej odslaniajaca jak
        zakrywajaca, ale ja ja uwielbiam :D
        - kilka fajnych apaszek, ktore nosze zmiast paskow do spodni (nie ma to jak
        uczulenie na nikiel)

No, to chyba te najbardziej udane :) Ale, jak mowie, rzadko chadzam, bo
        cierpliwosci nie mam do szukania :D No i ja nie z W-wy.
        • disa Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:31
          no tak cierpliwosc....

a ja mam pytanie... tam sie..... przymierza??????????????????
          nie mam wizji kupienia bez przymierzenia... a tam...... nie mam wizji przymierzenia....

???
          • tracy_whitney Re: hmmm secondhand 04.02.07, 13:32
            przymierza sie.
            • klymenystra Re: hmmm secondhand 04.02.07, 14:52
              zalezy ;)
              sa sklepy, gdzie przymierzalni nie ma- przewaznie w koszach leza stosy szmat,
              ale czasem mozna wspaniale starocie wygrzebac, bardzo stylowe. ja tak znalazlam
              brazowa koszule z czegos sliskiego. a sklep az odrzycal.
          • paulinka.paulikowska Re: disa ja nigdy ciuchow nie przymierzam 17.02.07, 21:39
            kupuje na oko :) w domu sie okazuje czy pasuje, ale z reguly wiekszosc pasuje ,
            jezeli nie do pakuje do pudelka i wysylam kumpeli do PL.
      • klymenystra Re: hmmm secondhand 04.02.07, 14:50
        na ciuchach jest wszystko :)
        wejdz na forum ciucholandy i komisy, tam dziewczyny podaja adresy sklepow w
        warszawie.
        ja znalazlam wiele perelek (ale nie w Twoim stylu ;)), np szyta recznie biala
        suknie, nie wiem czy to bawelna, czy jakies plotno, wiazana na szyi, malowana w
        niebieskie i zielone pawie. cudenko za 4 zlote.
        albo bialy toczek z woalka i piorami :)
        • czarna_plomba Re: hmmm secondhand 04.02.07, 15:00
          duzo łatwiej jest znaleźć ciekawy rzeczy i z duszą w mniejszych miastach, tam
          ludzie z reguły szukają dobrej jakośc jeansów, bluz sportowych, rzeczy w dobrym
          stanie do pracy czy szkoły.. mało osób kupuje natomiast ciuchy w stylu retro czy
          vintage..
          • vesna-matisse Re: hmmm secondhand 04.02.07, 21:29
            Ykhm że co?:)
            Mieszkam w małym miasteczku, sporo buszuję po SH (i szczerze mówiąc widzę tam
            więcej ładnych rzeczy niż w centrach handlowych w większych miastach, gdzie
            tylko szmaty i szmaty), ale żadnej bluzy sportowej stamtąd nie mam. Tym bardziej
            bluzy sportowej do szkoły. Dresy to mi do biegania służą.
            W mniejszych miastach też ludzie wiedzą co w modzie piszczy... :) I nie szukają
            "rzeczy w dobrym stanie", tylko CIEKAWYCH rzeczy w stanie idealnym :)
      • histoire_d_eau Do disy 04.02.07, 21:12
        Secondhandami gardze, ale jesli interesuja ciebie ciekawe ciuchy to moge ci dac zaproszenie na
        wyprzedaze VIP w Paryzu. Zaprosznie jest dwuosobowe, wiec moge ci jedno odstapic. Informuja zwykle
        2_3 tyg wczesniej, wiec jakas tania linia mozesz przyleciec.
        • disa Re: Do disy 04.02.07, 21:26
          ooo ;]
          bylo by milo ;]
          • geene Re: Do disy 05.02.07, 10:41
            Disa, jest szansa, ze poznasz naszą Wyrocznię mody, kochana jedź koniecznie ;-)
        • grosellina Re: Do disy 04.02.07, 21:55
          "Zaproszenie jest dwuosobowe, wiec mogę ci jedno odstąpić"

Czy należy rozumieć, że z dwuosobowego zrobisz dwa jednoosobowe? ;-D
        • audrey_horne Re: Do disy 04.02.07, 23:34
          Od kiedy to w tanich liniach mozna znalezc tanie bilety na 2 tygodnie przed
          terminem? Smiech na sali.
          No i wcale mnie nie dziwi, ze paryzanka secondhandami "gardzi". To przeciez
          takie plebejskie...
          • kropisia Re: Do disy 05.02.07, 09:17
            Kurcze, to disa pojdzie razem z paryznaka na ten pokaz. Az z krzesla spadlam.
          • big2.munich Jasne, ze mozna znalezc tanie loty.. 06.02.07, 12:22
            ..na 2 tyg. przed terminem.
            Wlasnie na dwa tyg. przed odlotem wykupilam tam i z powrotem przelot z München
            do Wroclawia za jedyne 98 Euro!
            Jest tyle roznych linii lotniczych... ale to tak jak z tymi "perelkami" -
            trzeba poszukac.
            A co do paryzanki... Nie wiem jak to sobie wyobrazasz, Audrey... Przeciez
            zostalaby "ztaksowana" z gory na dol, ze niby czego ona tam szuka??
            Poza tym second-hand second-handowi nierowny.. Do niektorych tez bym nie
            weszla..
            Ale wyprzedaze w Paryzu... Hmmmm...
            Francuzi, chyba ze wzgledu na to ze to produkt narodowy, maja tansze rzeczy z
            LV.. To nie sprawiedliwe... :-(( BUUUUUU!!!!
        • foamclene Re: Do disy 05.02.07, 14:30
          a dlaczego ma leciec tania linia?
      • jamajkaaa Re: hmmm secondhand 04.02.07, 21:42
        w moim "domu mody" ( tak nazywam swoj sh :D) za kazdym razem znajdę
        przynajmniej dwie naprawdę fajne rzeczy, a jestem zazwyczaj raz w tygodniu.
        najczęściej szukam w swetrach, bluzkach, sukienkach, tunikach. nie tracę czasu
        na szukanie spodni bo jeszcze nigdy nie trafiłam na nic fajnego ( prawie 99 %
        sa z wysokim stanem a takich nie toleruje mimo panującej mody). ostatnio
        znalazłam super bluzkę : czerwone paski, długa, z krotkimi rekawkami w dziale
        dziecięcych sukienek, chyba panie ekspedientki mało kumate i nie wiedziały że
        takie bluzki sa teraz modne :P
      • vesna-matisse Re: hmmm secondhand 04.02.07, 21:42
        Moje perełki:
        -ciemnozielony sweterek Next, który nadal wygląda jak w dniu zakupu 2 lata temu,
        a noszę często :)
        -czarna spódnica z klinów do kolan, z karczkiem i guziczkami z boku, Top Shop,
        była jeszcze z metką, kosztowała ok 30zł i jest moją ulubioną spódnicą :))
        -morska bluzka z wiskozy z mnóstwem koralików i medalików przy dużym dekolcie -
        trochę cygańska, trochę piżama :) Nowa, z metką, firma to jakieś Lucy,
        kosztowała całe 19,90
        -czarna koszula z krótkim rękawem wytłaczana w malutkie kwiatuszki, Madonna

To są te ulubione, oprócz tego udało mi się nabyć jeszcze kilka spódnicsweterków
        bluzek oraz ze dwie pary spodni (jakoś nie mają mniejszych rozmiarów) -
        większość z metkami (głównie takich rzeczy szukam), marek typu Benetton,
        Marks&Spencer, Old Navy, Topshop jak również i no name :) Mam też rzeczy które
        kupiłam w sh, bo "żal nie kupić", a nie założyłam ni razu :P
      • jamajkaaa Re: hmmm secondhand 04.02.07, 21:47
        aha, nikt jeszcze nie wspamniał o tym, trzeba ostrzec kolezankę dise przed
        uzależnieniem :). ja pierwszy raz poszłam z ciekawości bo słyszałam że mozna
        znaleźć fajne ubranka dla maluszków no i masz do dzisiaj jestem uzalezniona i
        wcale nie chce się wyleczyć :P
        • vesna-matisse Re: hmmm secondhand 04.02.07, 23:10
          O to to, jamajkaaa :D
      • hanureku Re: hmmm secondhand 05.02.07, 14:29
        Ja właśnie wróciłam z mojego domu mody ;-) Ale jako, że miałam w kieszeni tylko 5 złotych i za 10 minut miałam autobus to kupiłam tylko czarną kopertówkę vintage i chustę w łańcuchowy wzór. Natomiast o ile do jutra przetrwa, to wracam po soczyście zieloną kurtkę Divided ;-)

Dzisiaj nawet fajne rzeczy były niestety nie mój rozmiar np. fajna skórzana spódnica GFF z metkami (niestety 36).

Powodzenia Disa w szperaniu i nie załamuj się przy "pierwszym razie" ;-)
      • fryderykkk Re: hmmm secondhand 05.02.07, 14:35
        Ja zakupilam ostatnio prześliczną bluzeczke fioletową z bufkami, podobna byla w
        zarze za ponad 100zl:)
        Poza tym pasek na biodra z czarnych rzemykow i czarnych kamieni przepiękny:)
        i książke angielskojezyczną Kinga:)
        • stasia82 Re: hmmm secondhand 05.02.07, 20:45
          ja tez polecam :) dzisiaj upolowalam szary sweterek z grubej wełny z Vero Moda
          za 7 zł :)
      • k.p.r.o.t Disa to daj znac 06.02.07, 12:42
        Jak bedziesz miec namiary na jakis fajny Sh daj znac- wybiore sie chetnie. jak
        wchodze sama to wychode w tym samym momencie.
        Kompletnie sie zniechecam iloscia i mnogoscia.
        • disa na latwizne sie idzie?? 18.02.07, 01:02
          Disa ma szukac?? ja nawet nie wiem gdzie jakiekolwiek sa :(
      • paulinka.paulikowska Re: zaprszam do DE 17.02.07, 21:36
        odkrylam na poczatku stycznia fantastyczny sklep, calkiem przypadkowo. wracalm
        zrezygnowana, bo polowalam na kozaczki marc'o'polo. maja mase firmowek, i czesto
        pojedyncze egzemplarze, ktore czasem nie powisza w sklepie jednego dnia i juz
        blyskawicznie znikaja. Jak będziesz w NBG w niemczech daj znac .
        ja juz sie w pewnym stopniu od kupowania ciuchow uzaleznilam, i za kazdym razem
        musze cos jedynego w swoim rodzaju upolowac. heh.
        ps. kozaczki kupilam juz jako ostatnia pare :P
        • disa Re: zaprszam do DE 18.02.07, 01:01
          niemcy - ciezko bedzie
          austria tak.... ale niemcy hmmmm moze jak mundially mnie zabierze :D

jak bede sie wybierala dam znac ;]
      • bdzibdzionka Re: hmmm secondhand 18.02.07, 01:24
        Póki co przypominam sobie 3 perełki z SH:
        2 apaszki Hermès w klasyczny wzór, piękne, po prostu cudo, każda po 7 zł. Dałam
        je mamie.
        1 bliżniak (chyba tak to się nazywa : kamizelka plus zweterek) Ralph Lauren
        kolor granatowy, tak piękny krój, i wykończenie, że od razu się zakochałam.
        Moje perełki sa akurat firmowe, ale wierzcie mi, nie dlatego uznaję je za
        perełki. Są po prostu boskie.
      • barita Zgadzam się jesli idzie o perełki 23.02.07, 14:44
        Ja nałogowo chadzam do secondhandów i znalazłam wiele ciekawych rzeczy. Vintage
        i nie tylko. Ciuchy river island, calvin k., dkn, torebki lv, gucci, a ost nawet
        zastanawiałam się nad jedną od cacharel.
        Polecam! Wprawy nabiera się z czasem, za to wszyscy pytają gdzie się ubierasz.
        Niestety nie jestem z Wa-wy ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka