personalshopper 18.02.07, 17:11 Czy poszłybyście na zakupy z osobą, która pomoglaby Wam dobrać ciuchy do Waszej osoby i określić własny styl? Czy ktoś taki jest potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinkpanther Re: personal shopper 18.02.07, 17:17 tak, pod warunkiem że to shopper by płacił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: personal shopper 18.02.07, 17:20 Nie. Poniewaz ja doszlam do swojego stylu i doskonale wiem, co mi pasuje i w czym sie dobrze czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: personal shopper 18.02.07, 17:26 Ja mam raczej pytanie, jak się zostaje kimś takim i ile to kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
wee_monstar Re: personal shopper 18.02.07, 17:41 Tak. Z checia oddam sie w dobre rece personalshoppera- moze jest ktos chetny...? Odpowiedz Link Zgłoś
kropisia Re: personal shopper 18.02.07, 17:57 Ja chetnie popracowalabym jako personal shopper. Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: personal shopper 18.02.07, 18:05 oj nieeee....zdecydowanie preferuje samotne zakupy....moze to glupie....ale nie trawei chodzenia z rowiesniczkami po sklepach typu cropp (nie znosze i omijam z daleka)a tym bardziej nie rozumiem ohów i ahów jednej z moich znajomych nad pomaranczowo-zolto-zielonymi brazylijskimi podkoszulkami za 19,90 w sklepie zwanym..."butik" (chyba?) ....bleeee..... a jeszcze bym uslyszala ze taki styl do mnei pasuje...i chyba bym sie zalamala po stokroc:) " Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: personal shopper 18.02.07, 18:06 mnie jest niepotrzebny ale ja mogłabym byc kims takim:) Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: personal shopper 18.02.07, 18:21 Chętnie, pod warunkiem rozsądnej ceny swoich usług i gdybym miała pewność, że to osoba znająca się na rzeczy a nie przeglądająca czasami Vogue'a ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gasu241 Re: personal shopper 19.02.07, 08:44 No właśnie jak zostać personal shoperem lub stylistą wizerunku?Znacie jakieś dobre szkoły lub kursy? Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: personal shopper 19.02.07, 09:09 Najprostszą metoda stosowaną chocby przez studentki szkół plastycznych, jest ogłoszenie w necie :) W ramach wolnego czasu mozna wystylizować parę koleżanek i zrobić stronę w necie. Na potencjalne spotkanie z klientem trzeba się odstawić albo bardzo ekscentrycznie albo supermodnie. Zachowanie : zblazowanie pełne. Ten scenariusz sprawdził się w 13 przypadkach znanych mi osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: personal shopper 19.02.07, 14:03 chyba najlatwiej absolwentom uczelni artystycznych kursy wizazu i stylizacjii mozesz namierzyc w necie...och chlery i ciut ciut... mysle jednak, ze to ciezka praca jezeli hcce sie torobic zarobkowo, nie tylko z pasji :) wlasne wizje sa zwykle trudne do przepchniecia ;) ludzie za bardzoroznia sie wrazliwoscia estetyczna ;)... ja np. zupelnie nie czuje serwisu moda gazety... a na stylistow avanti nalozylabym kary pieniezne :) Odpowiedz Link Zgłoś
gasu241 Re: personal shopper 19.02.07, 15:58 Zgadzam się z Tobą...styliści avanti to jakieś nieporozumienie...hehe Kompletnie ich nie czuje, ale to może my mamy zły gust? A co do szkoły...w necie jest pełno kursów dotyczących stylizacji paznokci lub fryzur...nie dla mnie! Niestety mało szkół kształcących stylistów wizerunku...a jak są to mam wątpliwości czy to dobre szkoły?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: personal shopper 19.02.07, 23:17 heh. myślicie, że ktokolwiek czuje stylistki z avanti?! mam nadzieję, że nikt;). Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: personal shopper 19.02.07, 09:08 Raczej nie.Sama wiem co mam kupować i nie lubie jak mi ktos doradza. Ale jestem ciekawa jak to wygląda i co taka osoba by dla mnie wybrała:) A czy taki ktoś jest potrzebny?Zapewne niektorym osobom by się przydał taki doradca. Odpowiedz Link Zgłoś
ashimi Re: personal shopper 19.02.07, 09:11 mogłabym się wybrać, żeby poznać opinię i skonfrontować z własną, ew. zaczerpnąć jakiś pomysł, albo popatrzeć z innej perspektywy, ale nie mam mowy o poddawaniu się sugestii i oddawaniu garderoby w czyjekolwiek ręce. Tylko ja wiem, jakie mam kaprysy, w czym się dobrze czuję i jakie rzeczy odpowiadają moim nastrojom (tak, dobór itemów zależy od samopoczucia ;p) Odpowiedz Link Zgłoś
abigail83 Re: nie n/t 19.02.07, 14:50 A dziewczyna już sobie stosownego maila założyła, w celu rekomendowania swoich usług ;) A Wy na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: personal shopper 19.02.07, 09:56 generalnie to nie, bo sama wiem co mi sie podoba etc. natomiast gdybym potrzebowala kreacji na jakas wazna okazje - typu bal debiutantow lub wlasny slub, to byc moze, ze chetnie wysluchalabym rady jakiegos sprawdzonego stylisty, a pozniej zrobila swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: personal shopper 19.02.07, 12:00 Gdyby był miły,kulturalny i nie wciskał mi z uporem rzeczy zupełnie nieprzystających do moich upodobań,czemu nie?Ale raczej posłuchałabym rad niż dała sobie wymienić szafę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: personal shopper 19.02.07, 13:38 z kilkoma forumkami bym poszła, nie po to, żeby mi styl wymyslały, ale żeby fajnie spędzić czas, bo wydają się być interesującymi dziewczynami:). Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: personal shopper 19.02.07, 13:54 poszlabym :) co nie znaczy, ze cos by z tego wyszlo ;) dla mnie dziewczyny z forum sa personalshopper :) Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: personal shopper 19.02.07, 13:58 bardziej by mi się przydał personal payer ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: personal shopper 19.02.07, 14:04 o to najlatwiej :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: personal shopper 20.02.07, 01:24 tez chce personal payer!!! personal shopper to z przyjemnoscia moglabym sie stac....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
regata7 Re: personal shopper 19.02.07, 15:09 czemu nie? mogłoby to być ciekawe doświadczenie - popatrzeć na siebie cudzymi oczami, przekonać się jak widzi mnie inna osoba :-) może podrzuciłaby mi ciekawy pomysł? często jest tak, że za bardzo przywiązujemy się do jakiegoś stylu, sposobu ubierania, a tymczasem zmieniamy się i my, i czasy i moda :-) nie musi to być personal shopper, wystarczy obiektywna koleżanka albo sprzedawca w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: personal shopper 19.02.07, 19:18 Ja też chyba z czystej ciekawości chętnie bym sie oddała w ręce takiego stylisty. Ciekawa jestem jak widziała by mnie obca osoba.Potraktowałabym bym to jednak jako ciekawą przygodę niż wymianę szafy. Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: personal shopper 19.02.07, 19:22 poszłabym , ale potraktowałabym to jako eksperyment, a nie jako wyrocznię :) Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Ja poprosze takie cos : 19.02.07, 19:33 Chetnie bym sprobowala, zawsze to cos nowego, co nie oznacza ze jesli by mi sie cos nie spodobalo, a ta osoba by nalegala abym kupila to bym sie skusila, ot to to nie, mam swoje zdanie :) Ale bardziej marzy mi sie np jakas taka osoba, ktora chodzilaby za mnie do sklepow, ja bym po prostu wynajdowala w czasopismach, gazetach, w necie to co mi sie podoba, a ta Pani by szukala w sklepach podobnych, badz tych samych przeze mnie pokazanych strojow. To by mi sie przydalo, bo czasami w sklepie nic nie widze, chodze, ogladam rzeczy na wieszakach i nic nie moge znalezc, a tak ta Pani by poszukala, przyniosla do domku, ja bym sobie na spokojnie poprzymierzala, pozestawiala i gotowe :) reszte nie pasujaca bym oddala na drugi dzien. Oh marzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: personal shopper 19.02.07, 20:22 bardzo chetnie, chjetnie bym skorzystala z takiej fachowej pomocy! ciekawe co by z tego wyszlo! Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: personal shopper 19.02.07, 20:57 > Czy ktoś taki jest potrzebny? Mnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
a.polonia Re: personal shopper 19.02.07, 21:26 Poszlabym z ciekawosci :). Pod warunkiem, ze byloby mnie na to stac oczywiscie i byloby mnie stac na calkowita wymiane garderoby. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: personal shopper 19.02.07, 22:28 Bardzo chetnie - warto czasami stanac obok i pozwolic komus spojrzec na nas 'swiezym' okiem ;-) Czy na stale - nie wiem - za bardzo lubie ubierac sie sama ;-) Dla mnie bylaby to tez chyba najlepsza alternatywa zawodowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
crunch4 Re: personal shopper 20.02.07, 06:58 Czytalam o takim sklepie w ktorym po uprzednim umowieniu sie , stylista przygotowuje zestawy ubran. Z checia bym sie do takiego wybrala. Mozna zaoszczedzic mnostwo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_garden Re: personal shopper 20.02.07, 13:01 Ja sie nie dziwie, ze sa kursy stylizacji paznokci czy fryzur, a za personal shoppera nikt sie nie wzial i nie wezmie. Moim zdaniem, nawet najgorzej ubrane kobiety o tym nie wiedza, bo i tak kazdy kupuje cos w czym czuje sie dobrze. Malo ludzi lubi byc krytykowanych, a Ci, ktorzy maja taka odwage najczesniej jednak sa juz dobrze ubrani :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: personal shopper 20.02.07, 13:06 nie, ponieważ sama wiem co mi się podoba i nie potrzebuję rad osoby która mnie nie zna i nie wie co lubię. chociaż na zakupach lubię mieć doradzce w postaci chłopaka Odpowiedz Link Zgłoś
amelia42 Re: personal shopper 20.02.07, 13:19 o kurde, chlopaka?! Nie znam żadnego chłopaka który lubiłby chodzić po sklepach ciuchowych a co więcej- doradzać?!!!To już chyba ewenement. Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: personal shopper 20.02.07, 14:32 mój lubi mi doradzać:) choć czasami mamy odmienny gust;) to stara się rozumieć moje zachcianki:] chociaż czasami jest nieznośny, gdy chodzimy już parę godzin, albo, gdy nie może wyjść ze sklepu, bo za bardzo jest obładowany zakupami;) nie lubi także przynosić mi rozmiarów do przymierzalni, bo mówi, że nie będzie grzebać w babskich ciuchach, dlatego ostatnio muszę brać 2 rozmiary z jednej rzeczy;)) Odpowiedz Link Zgłoś