Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ubrania dla niskich

03.03.07, 17:19
    jak,waszym zdaneim, powinny się ubierać niskie dziewczyny, albo jak Wy same
    się ubieracie? podkreślacie swój wzrost czy staracie się wydłużyć
    optycznie??? macie dla mnie jakieś rady, jak się ubierać? a poza tym, czy nie
    wydaje wam się że niskie dziewczyny w szpilkach wyglądają koszmarcie-bo już
    od dłuższego czasu myślę że powinnam się przerzucić wyłącznie na balerinki:)
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 17:20
        niska to pojecie wzgledne. jaki dokladnie wzrost masz na mysli?
        • cioccolato_bianco Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 17:23
          zreszta w zasadzie glupio sie pytam, to bez znaczenia.
          imo kazda kobieta wyglada lepiej w butach na obcasach.
          • martvica Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 18:12
            Mam 154cm i kobiecą figurę.
            Nie noszę: wysokich obcasów (bo wysokie obcasy są dla facetów, którzy mają duże
            stopy i chodzi im się wygodniej niż nam, drobnostópkowym:P), spodni nie bedących
            dzwonami, spódnic o długości pomiędzy kolanem a kostką.
            Na obcasach czy koturnach wyglądam, owszem, lepiej, ale źle mi się chodzi. A
            wolę się czuć wygodnie niż wyglądać lepiej. Szpilkom mówię stanowcze- NIE.
            Koturny ujdą, ewentualnie :)
      • demolka16 Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 18:10
        153
        • kropisia Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 18:15
          Uwazam, ze obcasy sa dobre dla wszystkich, ale obcas nie powinien byc wiekszy
          od dziewczyny.
      • paulinaa Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 18:14
        a jakie znaczenie ma wzrost??
        ja mam 160cm i uwielbiam szpilki choc za czesto nie mam okazji w nich chodzic.
        ale nie wiem dlaczego miałabym w nich źle wyglądać....
      • pistacja5 Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 18:20
        Więc tak szpilki noszę prawie zawsze. Do tego przydługie spodnie, co sprawia że
        wydaję się wyższa i niektórzy naprawde nie wierzą, że mam 155 cm. Rurki ze
        szpilkami super wydłużają nogi. Nigdy nie noszę rybaczek, spodni 3/4, 7/8 i
        przed kostkę bo mnie to pomniejsza. Długie, przytłaczające spódnice też dla
        mnie nie istnieją, tak samo zresztą jak mini. Długość do kolan + szpilki za to
        łanie wydłuża sylwetke.
        Jednym słowem nie wyobrażam sobie życia bez szpilek i absolutnie nie uważam ze
        niskie osoby źle w nich wyglądają.
        • demolka16 Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 18:29
          nie uważam ze
          > niskie osoby źle w nich wyglądają.
          a ja jednak tak uważam, mam wrażenie że to wygląda karykaturalnie, jakbyśmy my
          te malutkie kobitki... no nie wiem nie podoba mi się to i już. chyba zacznę
          podkreślać swój niski wzrost.....

• martvica Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 18:32
          A, to zależy od osoby, ja się sobie w szpilkach nie podobam strasznie.
          A przed obroną chyba z miesiąc polowałam na buty na mimimalnym obcasiku, z
          okrągłymi noskami i paseczkiem, normalnie marzenie pedofila :)
          • oolenkaa1 Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 19:07
            ktos tu napisał ze miniówki nie dla niskich i spodnie 3/4 dlaczego ? rozumiem
            szerokie spodnie , długie spodnice ale to ;/
            • martvica Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 19:15
              Mom prywatnym, własnym i osobistym zdaniem;) długość 3/4 jest absolutnie
              najgorszym wynalazkiem dla kurdupli. I tyle. Spodnie i spódnice do połowy łydki
              czasem wyglądają fajnie, ale wymagają do tego dłuuuuugich nóg i/lub
              wysooooookich obcasów. A miniówki - zalezy co sie uważa za miniówkę; generalnie
              uważam że jak sie ma zgrabne uda, niezaleznie od wzrostu, to czemu nie?
              • oolenkaa1 Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 19:30
                Ja ma 160 i mam bajeranckie ogrodniczki do kolana chociaz jak sie siedzito sa
                jak krótkie i co nie moge nosic?
                • oolenkaa1 Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 19:30
                  fakt faktem spodni za kolano nie nosze
                • martvica Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 20:54
                  Rany, ależ noś, jak Ci sie podobają, przecież Ci nikt nie zabrania. Ja kiedyś
                  czytałam opinię, że nie powinnam nosić dzwonów przy moim typie figury, a nie
                  wyobrażam sobie innych spodni.
                  Do kolan mam całą jedną spódnicę, noszę rzadko.
      • mankencja Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 20:19
        uwazam, ze nie liczy sie wzrost, ale proporcje
      • stasia82 Re: ubrania dla niskich 03.03.07, 20:43
        niskie kobitki bardzo zgrabnie wygladaja w butach na wysokich obcasach :) juz
        duzo mniej podobaja mi sie wysokie babeczki na szpilkach :( mi osobiscie
        podobaja sie niskie dziewczyny i dlatego nie ma co miec kompleksow z tego powodu
        :) ale jak zalezy Ci na wydluzeniu to polecam rurki i obcasy :) podpatrz tez
        Longorie,co nosi itd. bo ona jest bardzo niska, a nie wydaje sie taka na
        ekranie....a prawie zawsze nosi niebotyczne szpilki.
      • cioccolato_bianco Re: ubrania dla niskich 19.03.07, 00:22
        www.snobka.pl/artykul/752/metamorfoza_nr_1
      • cryptorchid Re: ubrania dla niskich 21.03.07, 13:26
        Szczerze to mam 160 cm i żadnych kompleksów na tym punkcie, więc ubieram
        wszystko co mi się podoba. Nawet długie szerokie spódnice się zdarzają, chociaż
        ostatnio zdecydowanie częściej mini. IMO niski wzrost raczej warto podkreślać
        niż na siłę optycznie wydłużać :)
      • klarafr Re: ubrania dla niskich 21.03.07, 14:21
        moim zdaniem wszystko zalezy od proporcji a nie wzrostu, choc faktem jest, ze
        najczesciej niskie dziewczyny maja tez krotkie nogi. W takim wypadku powinnas
        unikac spodni 3/4 i 7/8, dlugich lub do polowy lydki spodnic ktore "wbijaja" w
        ziemie. Najlepsza dlugoscia spodnicy jest dlugosc do kolana w polaczeniu z
        butami na plaskim, polplaskim lub nieco wyzszym obcasie(wedle uznania), ale
        butki powinny byc zawsze subtelne i delikatne, aby nie przeciazac takiej
        sylwetki.Aha, mowi sie jeszcze, ze osoby o niskim wzroscie nie powinny nosic
        biodrowek, ale w praktyce jest to chyba trudne do zrobienia, zwlaszcza jesli
        sie jest osoba mloda.
      • lilivampire Re: ubrania dla niskich 21.03.07, 15:11
        Nie wiem nic na ten temat. Mam 167 cm wzrostu. Uważam, że jestem odpowiednio wysoka, ale lubię się "wydłużać" butami na obcasie i rurkami :)
      • bejbi2 Re: ubrania dla niskich 22.03.07, 11:17
        moim zdaniem zależy to od twoich proporcji ciała, jeśli jesteś szczupła to nie
        widzę problemu jeśli chodzi o balerinki, jesli natomiast masz na przykład grube
        i krótkie nogi to zdecydowanie nie polecam...
        • demolka16 Re: ubrania dla niskich 24.03.07, 13:20
          no właśnie łydki to mam horrendalnie grube, i ogólnie chociaz wage mam w normie-
          to jestem puszysta-a znajomi nazywają mnie czasem "szkieletorem" całkiem serio
          i twierdzą że szczupła jestem.
          tyle że mój brzuszek to tylko do liposukcji sie nadaje-znacie jakieś ćwieczenia?
          pzdr
      • agni71 Re: ubrania dla niskich 24.03.07, 23:28
        No cóż, ja mam 159 cm i np. w spódnicach (szerokich) do kolan wyglądam
        fatalnie, bardzo mi skracaja optycznie nogi. Jak byłam młodsza chetnie nosiłam
        mini i myslę, że fajnie w nich wyglądałam. Podobnie długie, rozszerzające sie
        na dole spódnice. Teraz cieszę sie z mody na wąskie spodnie - chcę jakieś fajne
        do zamszowej kurteczki i myslę, że kupie sobie butki na srednim (wysokie mnie
        męczą) obcasie, ale z niedużą platformą.

aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka