Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Stylistka ?

27.03.07, 18:17
    Czy korzystałyście kiedyś z pomocy stylistki ? A może chciałybyście i jeżeli
    tak, to jaka byłaby rozsądna cena według Was za taką usługę :)?
    A może uważacie że to niepotrzebne bo same macie świetne wyczucie stylu :)?
    Obserwuj wątek
      • leenish Re: Stylistka ? 27.03.07, 18:21
        Zastanawialam sie, ale nie slyszalam o swiadczeniu takich uslug w Krakowie.

Tu nie powinna dzialac duma mowiaca, ze oto mam najlepsze wyczucie smaku, a moj
        gust pozostaje ostateczna wyrocznia. Raczej o rady, uwagi, takie przydaja sie
        kazdemu.

Ile bylabym sklonna zaplacic? Hm, chyba jak za wizyte u lekarza - 60-80zl ;).
        • love_mode Re: Stylistka ? 27.03.07, 18:41
          ja tak; oczywiscie z poleconej stylistki, bo to, ze ktos stylista jest nie znaczy, ze robi to dobrze. Ostatnio
          w ddtvn byli tacy stylisci, ze wygladem nie wzbudzali zaufania. Moglabym zaplacic do 100zl, no chyba ze
          doradzalaby mi "gwiazda", ktora sie ceni
      • lilivampire Re: Stylistka ? 27.03.07, 18:29
        Nie potrzebuję, żeby ktoś mi mówił, jak mam się ubierać.
        Wystarczy, że robiła to Mama, jak byłam mała :)
        • stasia82 Re: Stylistka ? 27.03.07, 18:36
          > Nie potrzebuję, żeby ktoś mi mówił, jak mam się ubierać.
          > Wystarczy, że robiła to Mama, jak byłam mała :)

moja mama nadal mi mowi jak mam sie ubierac, ale i tak jej nie słucham :P
          zreszta nigdy jakos sie jej nie sluchalam w tej kwesti ;)

A wracajac do tematu, to mimo iz dobrze wiem jak ma wygladac moj wyglad, to z
          ciekawosci przeszlabym sie do stylistki i zobaczyla co ma mi ciekawego do
          powiedzenia, ale zaznaczam ze musislaby wpasowac sie w moj styl...ale czy
          wdrozylabym to co mi powiedziala w zycie to nie wiem...
      • nadinka_nadinka Re: Stylistka ? 27.03.07, 19:09
        nie korzystalam i nie chce korzystac
      • amra24 Re: Stylistka ? 27.03.07, 19:16
        Sadze,ze umiem sie sama niezle ubrac,ale przyznam sie,ze z uslug stylisty
        chetnie bym skorzystala. Chcialabym,zeby pokazal mi(albo utwierdzil mnie) co
        jest najlepsze dla mojej figury,jak dobierac dodatki,jak zestawiac ze soba
        ciuchy .Ot tak,nowe doswiadczenie,nowe pomysly itp. Jezeli chodzi o cene...to
        zalezy na jakiej zasadzie to by dzialalo.Jezeli bylby to jednorazowy "wypad" w
        celach shoppingowych,to do 200zl.Jezeli dosyc czeste "porady",to za kazda pomoc
        ok 50zl.Tak to jakos rozumuje.
      • amitka Re: Stylistka ? 27.03.07, 19:20
        Nigdy nie korzystalam i chyba nie bede.
      • trocineczka Re: Stylistka ? 27.03.07, 19:51
        Uwazam, ze sama mam swietne wyczucie stylu :D
        Ale.. w pewnym miejscu zatrudniono styliste, ktory zajal sie wszystkimi
        paniami. Na dobre te zmiany wyszly tylko dwom z nich...
      • cioccolato_bianco Re: Stylistka ? 27.03.07, 19:53
        mnie nie jest stylistka potrzebna
      • hyacinth.bucket Re: Stylistka ? 27.03.07, 20:20
        Patrzac na niektore stylistki/stylistow z TV
        az sie prosi spuscic im manto
        Nie wiem skad sie biora ci ludzie z brakiem smaku
        bo pare wykutych regulek nie wystarczy i podejrzewam , ze nie sa to prawdziwi
        artysci po szkole .
        Oczywiscie dla kogos kto nie zna innych ubiorow niz dzinsy i bluzy od dresow
        kazda pomoc jest na wage zlota :-)
      • blue_phoebee Re: Stylistka ? 27.03.07, 20:24
        nie potrzebuję, to ja często doradzam kumpelom, moja siostra nie rusza się beze
        mnie na zakupy, bo ważne są dla niej moje rady... wielu ludzi ceni moje
        wyczucie smaku.
      • kc_mc Re: Stylistka ? 27.03.07, 20:46
        Ostatnio ogladalam program dokumentalny o modzie, byla mowa m.in. o Styliscie.
        Takze taki Pan bierze za godzine 70 €, przeglada Twoja szafe, pomaga Ci
        dopasowac ubrania tak, jak uwaza za sluszne, polowe oczywiscie kaze Ci wywalic,
        idzie z Toba na zakupy, przynosi do przymierzalni rozne rzeczy, doradza itd.
        Pani ktora koszystala z Jego uslug zaplacila 280 € za 4h pracy, przy tym na
        zakupy wydala 3 razy tyle, mowiac, ze zbierala na to caly rok pieniadze, aby moc
        skorzystac z rady " fachowy ".
        Tylko ze ten Pan Stylista zabral te Pania do jakiegos ekskluzywnego butiku i
        Pani wyszla z jedna reklamowka i miala w zasadzie tylko dwa zestawy, bez dodatkow.
      • rzesa20 Re: Stylistka ? 27.03.07, 21:13
        nie potrzebuję stylistki, bo sama wiem w czym dobrze wyglądam i dobrze się czuję
      • hazel_dobkins Re: Stylistka ? 27.03.07, 22:33
        Nie, nie korzystałam, ale chętnie oddałabym się experymentalnie w stylistyczne
        ręce Tomasza Jacykowa - jego i tylko jego :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka