Dodaj do ulubionych

brwi permanentne?

11.03.23, 22:21
ponieważ mam jak mam, czyli jasne i mało widoczne brwi, do tego mizerne jakieś to chodzi za mną ten makijaż permanentny już od dawna, ale że zwykle efekty róznych stylizacji, które widuję na ulicach są jakieś takie przerysowane, to raczej zniechęcają niż zachęcają.
No i dzis trafiłam w necie na takie zdjęcie i powiem szczerze, że efekt mi sie podoba, twarz zupelnie inaczej/lepiej wygląda.
Tylko tu załącza mi się nieufność, czy faktycznie efekt jest super, czy to jednak zabawy ze zdjęciem.
Czy wg Was makijaż permanentny może dać super efekt i pamiętajcie, że piszę o materiale wyjściowy, niezbyt wyjściowym, czyli brwiach nie owijac w bawełnę kiepskich

ps. zdjęcie pochodzi z FB, z profilu stylistki brwi
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: brwi permanentne? 11.03.23, 23:07
      To jest naturalny efekt?

Okeeej....
      • panna_lila Re: brwi permanentne? 11.03.23, 23:16
        a gdzie ja napisałam, że efekt jest naturalny?
        • 35wcieniu Re: brwi permanentne? 11.03.23, 23:22
          Napisałaś że zwykle widzisz przerysowane, ale te ci się podobają.
          Zrozumiałam że te ci się podobają bo nie są przerysowane, ale widzę że chodziło o to że pomimo przerysowania ci się podobają.

No rzecz gustu. Dla mnie efekt tutaj na pewno nie "jest super".
      • iuscogens Re: brwi permanentne? 12.03.23, 08:21
        A co jest w nim nienaturalnego???
        • 35wcieniu Re: brwi permanentne? 12.03.23, 08:32
          A co jest naturalnego?
          Kobieta nie ma własnych brwi, więc tatuuje się jej równe, równomiernie wypełnione po całości paski. Na dodatek w jakimś dziwnym kolorze. W słońcu musi być efekt wow.
          • iuscogens Re: brwi permanentne? 12.03.23, 10:08
            W sumie trochę za równe, masz rację, ale kolor u mnie ładny, delikatny brąz. Chociaż naturalnie grubsze brwi też można w podobny kształt wyregulować. Bardzo ładnie podkreślają oczy tej pani.
    • tapatik Re: brwi permanentne? 11.03.23, 23:27
      Napiszę krótko o swoich odczuciach: "bleeeeeeeeee".
      • bywalec.hoteli Re: brwi permanentne? 12.03.23, 15:04
        Mam takie same: wytatuowanie sobie grubych kredek urody ani weselu nie dodaje, wręcz przecuwnie
    • ingaki Re: brwi permanentne? 11.03.23, 23:29
      A rozważałaś metodę włoskową? Znam osobę która sobie zrobiła takie brwi i bardzo ładnie wygląda.
      • sueellen Re: brwi permanentne? 11.03.23, 23:40
        Nie zdecydowałabym się na tatuaż na twarzy nawet gdyby mi ktoś za to dobrze zapłacił.
    • cisco1800 Re: brwi permanentne? 11.03.23, 23:31
      Może dać, tylko trzeba dobrze wybrać metodę i wykonawcę. Jestem blondynką, praktycznie bez brwi. Kilka lat temu nie bez obaw zdecydowałam się na metodę włoskową. Efekt był zaskakująco dobry
      • sueellen Re: brwi permanentne? 11.03.23, 23:41
        I utrzymuje się nadal? Nie znam osobiście nikogo kto ma ładne brwi permanentne kilka lat po pierwszym zabiegu.
        • yannefer Re: brwi permanentne? 11.03.23, 23:55
          Bo to się poorawia co jakiś czas
          • sueellen Re: brwi permanentne? 12.03.23, 00:01
            No właśnie z każdą poprawka jest coraz gorzej..
            • simply_z Re: brwi permanentne? 12.03.23, 00:07
              niekoniecznie, znam osoby, które wyglądają z tym ok.
              • sueellen Re: brwi permanentne? 12.03.23, 09:50
                No właśnie ja mam odwrotne obserwacje. Dlatego dopiero gdy zobaczę babkę z ładnymi brwiami po 5 latach od pierwszego zabiegu to uwierzę 😅
                • simply_z Re: brwi permanentne? 12.03.23, 19:30
                  może w jukeju robią słabo te brwi...nie zdziwiłabym się.
        • cisco1800 Re: brwi permanentne? 12.03.23, 14:03
          Nie. Po trzech latach jest już ledwo widoczny. Ale wyblakł ładnie, tzn tak, że wyglądam już prawie tak jak przed. Rzekłabym, że estetycznie bezboleśnie
          • mae224 Re: brwi permanentne? 12.03.23, 14:38
            ale skoro wyblakły jest „ładny” jak „przed” to po co te trzy lata bycia tatuowanym?
    • noname2021 Re: brwi permanentne? 11.03.23, 23:53
      efekt wg mnie wyglada super - w porownaniu z "przed"
    • klementyna156 Re: brwi permanentne? 12.03.23, 01:28
      Nie. Fuj.
      A czemu nie możesz po prostu poprawiać brwi makijażem? Przecie to 2 minuty roboty i już.
      • niennte Re: brwi permanentne? 12.03.23, 10:19
        klementyna156 napisał(a):

> Nie. Fuj.
        > A czemu nie możesz po prostu poprawiać brwi makijażem? Przecie to 2 minuty robo
        > ty i już.

Koleżanka opowiadała, jak kiedyś w lecie nad morzem brwi jej spłynęły i rozmazały się. Zapytała znajomej, jak ona to robi, że jej się nic nie dzieje. Odpowiedź: permanentny. Zrobiła sobie i wygląda bardzo dobrze. Dopytywałam, bo też chcę zrobić i szukam w okolicy dobrego zakładu.
        • kira02 Re: brwi permanentne? 13.03.23, 07:12
          Polecam hennę. Mozna w domu nałożyć.
    • shellyanna Re: brwi permanentne? 12.03.23, 04:38
      Bardzo ladnie. Ale…
      Nigdy nie zrobię permanentnych brwi. Z prostej przyczyny. Zdarza się, ze hennę mam zrobiona za mocno, krzywo, za słabo, za grubo.
      Henna schodzi. Permanentny nie.
      • milin94 Re: brwi permanentne? 12.03.23, 06:28
        O, właśnie. Zrobiłam sobie miesiąc temu permanentny ust, bardzo jestem zadowolona, ale brwi nie zrobię w życiu.
        • pasquda77 Re: brwi permanentne? 12.03.23, 08:33
          Zrobiłam permanentne brwi w zeszłym roku i to była najlepsza decyzja w moim życiu 😃
    • pitupitt Re: brwi permanentne? 12.03.23, 09:47
      Ojp, że to się w ogóle komuś podoba... Podziwiam.
      • sarah_black38 Re: brwi permanentne? 12.03.23, 09:58
        Ja mam zrobione brwi i to było najlepsze wydane 1200 zł. Z tym , że jestem po chemioterapii, po której brwi odrosły ale słabe, z prześwitami ... długo się wahałam , w końcu znalazłam najlepszy salon i zrobiłam. Nie ma efektu przerysowania, nikt ze znajomych się nie kapnął, że mam pernamentne ( wcześniej co rano mordowałam się z malowaniem ich smile ) . Ja swoją panią prosiłam żeby dellikatnie mi zrobiła, z efektem naturalnym. I tak mam. Jestem bardzo zadowolona z efektu. Ale gdyby nie choroba to nawet nie pomyślałabym żeby to robić.

Trzeba tylko znaleźć dobry gabinet
    • daszka_staszka Re: brwi permanentne? 12.03.23, 09:59
      Chcesz to sobie zrób, nie pytają obcych bab na forum. Ja mam zagęszczone naturalne brwi metoda mieszana od kilku lat. Poprawiam raz na dwa lata. Mam tak naturalnie zrobione, ze nikt nie wie że są permanentne. Ale kosztowały u dobrej specjalistki ok. 1300 zł, 4 lata temu a nie jak te tanie marketowe krechy po 700 zł. To jest twarz na tym się nie oszczędza bo efekt może być opłakany
      • daszka_staszka Re: brwi permanentne? 12.03.23, 10:03
        Moje nie są idealnie systematyczne, są dopasowane do naturalnego kształtu.
      • palacinka2020 Re: brwi permanentne? 12.03.23, 18:54
        Gdzie robilas?
    • mabel_mora Re: brwi permanentne? 12.03.23, 10:13
      W wiekszości tych brwi źle na twarz działa perfekcja i idealna symetria, bo żadna twarz nie jest w 100 % symetryczna, tak jak młoda, gładka twarz jeszcze się obroni, to na starszych już nie wygląda to tak dobrze.
    • iza232 Re: brwi permanentne? 12.03.23, 14:52
      Dwa razy zrobiłam - pierwszy i ostatni. Gojenie trwało że 3 tygodnie, łuszczyły się, potem strupy odpadały. Po miesiącu poszłam na dopigmentowanie i cała zabawa z gojeniem od początku. Po jakichś 2,3 m-cach wyblakły i przestały istnieć. Lepiej wydane pieniądze były na depilację laserową. Przynajmniej są widoczne efekty.
    • princy-mincy Re: brwi permanentne? 13.03.23, 09:40
      Moja szwagierka sobie zrobila i niestety po kilku latach zle to wyglada.
      Zaluje, ze nie zrobila metoda wloskowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka