Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

trampki Converse - czy są trwałe????

06.04.07, 13:28
    Witam :) wczoraj będąc w sklepie Converse'a znalazłąm prześliczne skorzane
    trampki... są bardzo wygodne no i coż... troche sie na nie napalilam... są
    drogie 200,- i zastanawiam się czy są one warte swojej ceny... czy długo
    wytrzymaja... Dlatego postanowilam napisac na tym forum. Czy ktos z
    forumowiczow mial jakiekolwiek trampki z Converse'a a jesli nie trampki to
    czy w ogole moze jakies inne buty?? A jesli tak to czy są ona bardzo
    wytrzymale??
    Prosze o odpowiedzi i z góry dziękuję :)
    Obserwuj wątek
      • edavenpo Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 06.04.07, 13:47

Converse trzymaja sie bardzo dobrze i sa warte swojej ceny.

Mam kilka par i w tym jedna z 2004 ktora mimo ze znoszona trzyma sie niezle.
        • threadless Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 07.04.07, 19:35
          jesli chodzi o te ich sztandarowe trampki (chuck taylors) to sie zgodze, bo mam
          nawet pare sprzed 5 lat (w sumie troche przerazajace,ze nie urasla mi stopa od
          tamtej pory;)) i wszystkie sie trzymaja.
          ale mialam tez dwa podejscia do modelu jack purcell i za akzdym razem odpadla
          guma ze srodka butow, przy piecie... nie wiem, czy mialam pecha,czy cos z tym
          modelem jest nie tak.
      • wee_monstar Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 06.04.07, 14:02
        Moje biale conversy maja prawie 4 lata. Kiedys po ulewie zafarbowaly na
        granatowo od dzinsow. Piore je w pralce raz na jakis czas- nic sie nie dzieje,
        nie porozklejaly sie. Jakosciowo wiec ok, mam nawet wrazenie, ze to buty do
        zadan specjalnych- bardzo wytrzymale.
      • pianazludzen Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 06.04.07, 14:31
        ja mam jedna pare chucks ale dopiero od jakiegos tygodnia, natomiast od jakichs
        2-3 lat mam te ze zedjecia (srodkowe) i trzymaja sie swietnie

img263.imageshack.us/my.php?image=convfp4.jpg
        • sol_18 są n/t 06.04.07, 14:41
      • hazel_dobkins Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 06.04.07, 15:21
        Converse są bardzo wytrzymałe i ponadczasowe - Cóż..I liga trampkowa ;)..kupuj
        śmiało
      • star105 Re: Są warte swojej ceny. 06.04.07, 22:40
        • matmam Re: Są warte swojej ceny. 07.04.07, 15:58
          Ja nie mam ale mój maż ma i są rewelacyjne.Napewno wart swojej ceny.
      • love_mode Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 07.04.07, 16:09
        ja mam ze skory i zaluje, bo bardziej podobaja mi sie płócienne. Zacmienie:-/ Mam za krotko, zeby
        okreslic ich "trwalosc"
        • sigrun Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 07.04.07, 16:40
          Powtórzę się - są wyjątkowo trwałe i bardzo wygodne. Służyły mi mi przez wiele
          lat. Ciesze się, że trampki Converse wreszcie zawitały do Polski. Jeszcze
          bardziej cieszę się, że mają coraz bogatsze wzornictwo (kiedy kupowałam moją
          pierwszą parę, Converse produkował tylko i wyłącznie białe podeszwy a ja
          marzyłam o czarnych). Jednak wcale nie cieszę się z cen. Fakt, że za granicą też
          nie są taniochą, jednak po przeliczeniu obecnych cen obowiązujących w Polsce
          włosy stają dęba. Po raz kolejny potwierdza się stara reguła kosmetyków i
          alkoholu z importu - polscy dystrybutorzy muszą zbić na tym krocie i to od razu.
          200 czy 300 złotych mogę zapłacić np. za porządne buty do fitnessu Reeboka lub
          Nike, nie za płócienne trampki, które mimo bajeranckiego wzornictwa oraz
          znakomitego gatunku surowców pozostają tylko trampkami.
          • lux_machina Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 07.04.07, 20:54
            bo nike i reebok nie są importowane tak?
            zastanów się czasem co piszesz bo straszne głupoty wychodzą
            • sigrun Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 08.04.07, 07:53
              ux_machina napisał:

> bo nike i reebok nie są importowane tak?
              > zastanów się czasem co piszesz bo straszne głupoty wychodzą

Nike i Reebok to po prostu inne wzornictwo i wykonanie, wiec ich cena nie jest
              aż tak wygórowana. Z resztą nie tylko w nas tyle kosztują. Chodzi mi raczej o
              porównanie fasonów. To tak jakby bokserki kosztowały tyle ile garniturowe
              spodnie w kant ;-)
          • pianazludzen Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 07.04.07, 22:34
            hmmm, ja mam wrecz odwrotne spostrzezenia, w niemczch za pare chuck taylor
            licza sobie 50-60€, natomiast w croppie w pl widzialam je ostatnio za ok 170
            zl.
      • besame.mucho Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 07.04.07, 17:19
        A ja uważam, że nie są. Zepsuły mi się już trzy pary conversów (ale żadne nie były skórzane, może te robią porządniej) - dwie pary mi się zwyczajnie rozpadły, a jedna z intensywnie zielonej stała się smutno-wyblakło-nijaka (nie prałam w pralce). Dla porównania - w tym samym czasie co pierwsze conversy kupiłam też zwykłe płócienne trampki w adidasie. Chodziłam w nich tak samo często jak w tamtych, a nadal się trzymają.
        Ale przyznaję, że są ładne i sama je kupuję, mimo że zawsze wiem, że mi się dosyć szybko zedrą.
        • danuu Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 08.04.07, 11:14
          ja mam dwie pary - sztandarowe czerwone chucks - sa superwytrzymale - nie
          sugeruj sie tym, ze u wielu ludzi wygladaj na zniszczone,bo nie zawsze sa
          oryginalne. Glownie chodzi o podeszwe - w nieoryginalnych najzwyczajniej pęka i
          to bardzo szybko. Nie moglabym sobie na nie pozwolic w Polsce, kupilam tyko
          dlatego, ze mialam okazje nabyc zagranica. Aha...i zgodze sie z opinia ze w
          Polsce sa drozsze siecowe ciuchy. Np. H&M w Paryzu.
          A druga para - adidaski najZwyklejsze, ale tez sie super trzymaja, mimo ze maja
          juz 3 lata caly czas wygladaja jak nowe
      • mal-sia Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 16.02.14, 19:06
        a ja mam 5 par CONVERSÓW.Są zarąbiste.uwielbiam je.nawet w pralce piorę:) poważnie.
        • batutka Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 18.02.14, 11:44
          Trwałe, mam parę par już od kilku lat i są w świetnym stanie.
      • ciastko_z_kota Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 18.02.14, 14:42
        Mam 2 pary. Piorę w pralce i nic się nie dzieje.
      • kikimora78 Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 18.02.14, 15:15
        Uważam, ze się ostatnio zepsuły - kiedyś starczały na parę lat, ostatnio jak mi sezon wytrzymają to już sukces, a do tego jakoś mnie zaczęły odpażać. Kiedyś nosiłam nawet na bosą stopę, a ostatnio nawet przez cienką skarpetę "pieką".

Dawałam im "szansę" przez ostatnie trzy lata - co roku nowe pary, bo stare wyglądały jak u lumpa, ale w tym roku olewka, szkoda kasy i nóg.
        • mal-sia Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 18.02.14, 22:28
          gadasz....ja KUPUJE co roku nowa pare i chodze we wszystkich co ma kazda takiej samej jakosci.Nie mam pojecia czemu masz takie odczucie.ja kupuje zawsze w tym samy sklepie.
          • moo-n Re: trampki Converse - czy są trwałe???? 19.02.14, 09:13
            Wiele jest rzeczy, które jeszcze parę lat temu było dobrych, a się zepsuły.Kto pracuje w jakiejkolwiek firmie produkcyjnej to widzi, że wszędzie szuka się oszczędności, a to niestety często jest kosztem jakości.Ja niechętnie kupuję cokolwiek, bo ciężkie pieniądze idą na bubel.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka