Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    17.04.07, 16:36
    Dziewczny, macie może jakieś doświadczenia z zakupami ciuchowymi w Amsterdamie?
    Jakieś sklepy godne uwagi?
    Obserwuj wątek
      • lajlalila Re: Amsterdam 17.04.07, 16:49
        W Amsterdamie szczególnie polecam second-handy.
      • lajlalila Re: Amsterdam 17.04.07, 16:57
        Zakupowe ulice: Haarlemerstraat, Nieuwedijk, Kalverstraat.
        Galeria handlowa Magna Plaza na Nieuwezijds Woorburgwal.
        Agnes B., dom towarowy Bonneterie (ulica Rokin).

:)
      • lajlalila Re: Amsterdam 17.04.07, 16:59
        I jeszcze sklep z t-shirtami, bielizną, torbami na zamówienie:
        www.amsterdam.info/shopping/shakedown/
      • alex_koz Re: Amsterdam 17.04.07, 17:01
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=46309869&a=46309869
      • a.polonia Re: Amsterdam 17.04.07, 17:16
        Wlasnie wrocilam z Amsterdamu, kupilam sobie sandaly w invito :)
        Mnie wystarcza spacer po Kalverstraat, czasem, jak mi energii wystarczy, chodze
        po tych bocznych uliczkach, udaje sie w strone gracht'ow (Keizergracht, Singel,
        etc) i zagladam do malych sklepikow, mozna znalezc cos ciekawego i innego niz w
        sieciowkach.
      • llora a ja mam pytanie 17.04.07, 17:17
        w zw.z Amsterdamem,zajrzyj prosze na priva
      • lady.k Re: Amsterdam 17.04.07, 18:00
        Polecam odcinek Niuwedijk-Kalverstraat, secondhandy i świetny dział vintage w
        h&m w Kalvertoren na Kalverstraat, Waterlooplein-rzeczy z drugiej ręki.i
        oczywiście De Bijenkorf na placu De Dam.
      • snowbabe Re: Amsterdam 17.04.07, 19:18
        Serdeczne dzięki za wszystkie odpowiedzi.
        • eboniet Re: Amsterdam 18.04.07, 13:40
          zajrzyj jeszcze do Laura Dols na Wolvenstraat 6 (rzut beretem od Kalverstraat):

www.lauradols.nl/
          Cudowny sklep vintage z cenami jak z bajki:-)

Warto sie przejsc po Leidsestraat.
          Co do Kalverstraat - koniecznie od (prawie) samego dworca (niektorzy nie
          wiedza, ze Kalverstraat nie zaczyna sie od de Dam). Biegnie rownolegla do
          Damstraat do palacu krolewskiego.
          Jest jeszcze kilka fajnych sklepikow w chinskiej dzielnicy (za de Waal, od
          dworca w lewo).
          No i oczywiscie P.C. Hoofstraat:-)

Ale szczerze powiedziawszy nie podniecalabym sie az tak bardzo zakupami w A-
          damie (osobiscie uwazam, ze wybor jest kiepski w porownaniu z np. Belgia czy
          Niemcami).

Jezeli bedziesz miala mozliwosc przejedz sie do Batavia stadt (Flevoland, pod
          Lelystad) i ewentualnie do outletu w Roermondzie (pd, po drodze do Limburgii).

Powodzenia

E.
          • nie-niebieska Re: Amsterdam 18.04.07, 14:20
            co do batavia to wg mnie jest mocno przereklamowane, jedyny tip to outlet mexxa,
            bierzace kolekcje w nizszych cenach i za pol darmo starsze
            • eboniet Re: Amsterdam 18.04.07, 15:27
              nie-niebieska napisała:

> co do batavia to wg mnie jest mocno przereklamowane, jedyny tip to outlet
              mexxa
              > ,
              > bierzace kolekcje w nizszych cenach i za pol darmo starsze

no moja droga, zapominasz o Rosenthalu:-)

E.
            • eboniet outlet Mexx w Batavia stad??? 19.04.07, 08:27
              nie-niebieska napisała:

> co do batavia to wg mnie jest mocno przereklamowane, jedyny tip to outlet
              mexxa
              > ,
              > bierzace kolekcje w nizszych cenach i za pol darmo starsze

Tak mi sie skojarzylo - gdzie ty widzialas outlet Mexxa w Batavia Stad???

Ponizej lista wszystkich firm tam sprzedajacych:

www.bataviastad.nl/topmerken.asp?language=nl
              E.
              • nie-niebieska Re: outlet Mexx w Batavia stad??? 19.04.07, 08:54
                jak stoisz na parkingu przed glownym wejsciem do Batavia po lewej stronie masz
                ogromny sklep z napisem Mexx, zauwazysz nawe przy wadzie wzroku -20
                czyli nie jest na terenie Batavia, ale 20 metrow przed
                jak jestes przejazdem to polecam, specjalna wycieczka nie ma sensu
                • eboniet Re: outlet Mexx w Batavia stad??? 19.04.07, 09:18
                  nie-niebieska napisała:

> jak stoisz na parkingu przed glownym wejsciem do Batavia po lewej stronie masz
                  > ogromny sklep z napisem Mexx, zauwazysz nawe przy wadzie wzroku -20
                  > czyli nie jest na terenie Batavia, ale 20 metrow przed
                  > jak jestes przejazdem to polecam, specjalna wycieczka nie ma sensu

Juz wiem.
                  Nigdy tam nie zagladalam, moze nastepnym razem sie wybiore (o ile nie zmeczy
                  mnie lazenie po BS).

E.
          • lady.k Re: Amsterdam 18.04.07, 17:05
            eboniet napisała:

>
            > Ale szczerze powiedziawszy nie podniecalabym sie az tak bardzo zakupami w A-
            > damie (osobiscie uwazam, ze wybor jest kiepski w porownaniu z np. Belgia czy
            > Niemcami).

Ja mieszkając w Belgii mając większą ilość gotówki specjalnie jeździłam do
            Holandii, szczególnie do Amsterdamu na zakupy ubraniowe-akurat Belgia poza
            Antwerpią ma wyjątkowo mały wybór ciuchów...zresztą chyba najlepiej jechać do
            Londynu;)
      • lilivampire Re: Amsterdam 18.04.07, 13:47
        Ja dziękuję za ten wątek. W wakacje będę w Holandii, więc równiez skorzystam:)
      • tralalumpek Re: Amsterdam 19.04.07, 09:15
        nie znam amstardamu na tyle zeby rzucam ulicami ale bardzo milo sobie wspominam
        zakupy w tym miescie, duzo fajnych rzeczy sobie kupilam, zaszalam jak lysy w
        pokrzywach ale najwazniejsze to atmosfera w sklapach, ten luz , ten usmiech, to
        przyjazne nastawienie do klienta, to dobre wino czy wspaniala kawa w czasie
        przymierzania.... jakze tego czesto brakuje w takim np szanownym wiedniu
        • eboniet Re: Amsterdam 19.04.07, 09:24
          tralalumpek napisała:

> nie znam amstardamu na tyle zeby rzucam ulicami ale bardzo milo sobie
          wspominam
          >
          > zakupy w tym miescie, duzo fajnych rzeczy sobie kupilam, zaszalam jak lysy w
          > pokrzywach ale najwazniejsze to atmosfera w sklapach, ten luz , ten usmiech,
          to
          >
          > przyjazne nastawienie do klienta, to dobre wino czy wspaniala kawa w czasie
          > przymierzania.... jakze tego czesto brakuje w takim np szanownym wiedniu

Tralalumpku, nie jestem pewna, czy TE sklepy to target kolezanki:-)
          A swoja droga, przy nastepnej okazji wybierz sie na zakupy do Laren (t' Gooi)-
          na pewno nie pozalujesz:-)

E.
          • snowbabe Re: Amsterdam 19.04.07, 10:01
            Koleżanka mieszka i pracuje pod miastem, w którym sklepy zamyka się o 18 ;)))
            Prawdę mówiąc to brakuje mi czasu na zakupy. A wygląda na to, że akurat w
            Amsterdamie będę go mieć sporo - co do sklepów, to raczej nie zwracam uwagi na
            markę, tylko wchodzę tam, gdzie widzę coś ciekawego.
            • nie-niebieska Re: Amsterdam 19.04.07, 10:49
              prawie wszedzie zamykaja sklepy o 18, w niedziele zamkniete
              wyjatek to A'dam
              raz w tygodniu, w roznych miastach to inny dzien, jest jeszcze tzw wieczor
              handlowy, kiedy sklepy sa czynne do 21
              • silverlode Re: Amsterdam 22.04.07, 20:04
                nieprawda nie tylko Amsterdam.
                W Hadze sklepy sa otwarte w kazda niedziele caly rok w centrum i przy plazy
                (Scheveningen). Tak ze jak ktos bedzie w okolicy to tez moze skorzystac i
                skoczyc na zakupy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka