snowbabe 17.04.07, 16:36 Dziewczny, macie może jakieś doświadczenia z zakupami ciuchowymi w Amsterdamie? Jakieś sklepy godne uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lajlalila Re: Amsterdam 17.04.07, 16:49 W Amsterdamie szczególnie polecam second-handy. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlalila Re: Amsterdam 17.04.07, 16:57 Zakupowe ulice: Haarlemerstraat, Nieuwedijk, Kalverstraat. Galeria handlowa Magna Plaza na Nieuwezijds Woorburgwal. Agnes B., dom towarowy Bonneterie (ulica Rokin). :) Odpowiedz Link Zgłoś
lajlalila Re: Amsterdam 17.04.07, 16:59 I jeszcze sklep z t-shirtami, bielizną, torbami na zamówienie: www.amsterdam.info/shopping/shakedown/ Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Amsterdam 17.04.07, 17:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=46309869&a=46309869 Odpowiedz Link Zgłoś
a.polonia Re: Amsterdam 17.04.07, 17:16 Wlasnie wrocilam z Amsterdamu, kupilam sobie sandaly w invito :) Mnie wystarcza spacer po Kalverstraat, czasem, jak mi energii wystarczy, chodze po tych bocznych uliczkach, udaje sie w strone gracht'ow (Keizergracht, Singel, etc) i zagladam do malych sklepikow, mozna znalezc cos ciekawego i innego niz w sieciowkach. Odpowiedz Link Zgłoś
llora a ja mam pytanie 17.04.07, 17:17 w zw.z Amsterdamem,zajrzyj prosze na priva Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: Amsterdam 17.04.07, 18:00 Polecam odcinek Niuwedijk-Kalverstraat, secondhandy i świetny dział vintage w h&m w Kalvertoren na Kalverstraat, Waterlooplein-rzeczy z drugiej ręki.i oczywiście De Bijenkorf na placu De Dam. Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Re: Amsterdam 17.04.07, 19:18 Serdeczne dzięki za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eboniet Re: Amsterdam 18.04.07, 13:40 zajrzyj jeszcze do Laura Dols na Wolvenstraat 6 (rzut beretem od Kalverstraat): www.lauradols.nl/ Cudowny sklep vintage z cenami jak z bajki:-) Warto sie przejsc po Leidsestraat. Co do Kalverstraat - koniecznie od (prawie) samego dworca (niektorzy nie wiedza, ze Kalverstraat nie zaczyna sie od de Dam). Biegnie rownolegla do Damstraat do palacu krolewskiego. Jest jeszcze kilka fajnych sklepikow w chinskiej dzielnicy (za de Waal, od dworca w lewo). No i oczywiscie P.C. Hoofstraat:-) Ale szczerze powiedziawszy nie podniecalabym sie az tak bardzo zakupami w A- damie (osobiscie uwazam, ze wybor jest kiepski w porownaniu z np. Belgia czy Niemcami). Jezeli bedziesz miala mozliwosc przejedz sie do Batavia stadt (Flevoland, pod Lelystad) i ewentualnie do outletu w Roermondzie (pd, po drodze do Limburgii). Powodzenia E. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: Amsterdam 18.04.07, 14:20 co do batavia to wg mnie jest mocno przereklamowane, jedyny tip to outlet mexxa, bierzace kolekcje w nizszych cenach i za pol darmo starsze Odpowiedz Link Zgłoś
eboniet Re: Amsterdam 18.04.07, 15:27 nie-niebieska napisała: > co do batavia to wg mnie jest mocno przereklamowane, jedyny tip to outlet mexxa > , > bierzace kolekcje w nizszych cenach i za pol darmo starsze no moja droga, zapominasz o Rosenthalu:-) E. Odpowiedz Link Zgłoś
eboniet outlet Mexx w Batavia stad??? 19.04.07, 08:27 nie-niebieska napisała: > co do batavia to wg mnie jest mocno przereklamowane, jedyny tip to outlet mexxa > , > bierzace kolekcje w nizszych cenach i za pol darmo starsze Tak mi sie skojarzylo - gdzie ty widzialas outlet Mexxa w Batavia Stad??? Ponizej lista wszystkich firm tam sprzedajacych: www.bataviastad.nl/topmerken.asp?language=nl E. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: outlet Mexx w Batavia stad??? 19.04.07, 08:54 jak stoisz na parkingu przed glownym wejsciem do Batavia po lewej stronie masz ogromny sklep z napisem Mexx, zauwazysz nawe przy wadzie wzroku -20 czyli nie jest na terenie Batavia, ale 20 metrow przed jak jestes przejazdem to polecam, specjalna wycieczka nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
eboniet Re: outlet Mexx w Batavia stad??? 19.04.07, 09:18 nie-niebieska napisała: > jak stoisz na parkingu przed glownym wejsciem do Batavia po lewej stronie masz > ogromny sklep z napisem Mexx, zauwazysz nawe przy wadzie wzroku -20 > czyli nie jest na terenie Batavia, ale 20 metrow przed > jak jestes przejazdem to polecam, specjalna wycieczka nie ma sensu Juz wiem. Nigdy tam nie zagladalam, moze nastepnym razem sie wybiore (o ile nie zmeczy mnie lazenie po BS). E. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: Amsterdam 18.04.07, 17:05 eboniet napisała: > > Ale szczerze powiedziawszy nie podniecalabym sie az tak bardzo zakupami w A- > damie (osobiscie uwazam, ze wybor jest kiepski w porownaniu z np. Belgia czy > Niemcami). Ja mieszkając w Belgii mając większą ilość gotówki specjalnie jeździłam do Holandii, szczególnie do Amsterdamu na zakupy ubraniowe-akurat Belgia poza Antwerpią ma wyjątkowo mały wybór ciuchów...zresztą chyba najlepiej jechać do Londynu;) Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: Amsterdam 18.04.07, 13:47 Ja dziękuję za ten wątek. W wakacje będę w Holandii, więc równiez skorzystam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Amsterdam 19.04.07, 09:15 nie znam amstardamu na tyle zeby rzucam ulicami ale bardzo milo sobie wspominam zakupy w tym miescie, duzo fajnych rzeczy sobie kupilam, zaszalam jak lysy w pokrzywach ale najwazniejsze to atmosfera w sklapach, ten luz , ten usmiech, to przyjazne nastawienie do klienta, to dobre wino czy wspaniala kawa w czasie przymierzania.... jakze tego czesto brakuje w takim np szanownym wiedniu Odpowiedz Link Zgłoś
eboniet Re: Amsterdam 19.04.07, 09:24 tralalumpek napisała: > nie znam amstardamu na tyle zeby rzucam ulicami ale bardzo milo sobie wspominam > > zakupy w tym miescie, duzo fajnych rzeczy sobie kupilam, zaszalam jak lysy w > pokrzywach ale najwazniejsze to atmosfera w sklapach, ten luz , ten usmiech, to > > przyjazne nastawienie do klienta, to dobre wino czy wspaniala kawa w czasie > przymierzania.... jakze tego czesto brakuje w takim np szanownym wiedniu Tralalumpku, nie jestem pewna, czy TE sklepy to target kolezanki:-) A swoja droga, przy nastepnej okazji wybierz sie na zakupy do Laren (t' Gooi)- na pewno nie pozalujesz:-) E. Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Re: Amsterdam 19.04.07, 10:01 Koleżanka mieszka i pracuje pod miastem, w którym sklepy zamyka się o 18 ;))) Prawdę mówiąc to brakuje mi czasu na zakupy. A wygląda na to, że akurat w Amsterdamie będę go mieć sporo - co do sklepów, to raczej nie zwracam uwagi na markę, tylko wchodzę tam, gdzie widzę coś ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: Amsterdam 19.04.07, 10:49 prawie wszedzie zamykaja sklepy o 18, w niedziele zamkniete wyjatek to A'dam raz w tygodniu, w roznych miastach to inny dzien, jest jeszcze tzw wieczor handlowy, kiedy sklepy sa czynne do 21 Odpowiedz Link Zgłoś
silverlode Re: Amsterdam 22.04.07, 20:04 nieprawda nie tylko Amsterdam. W Hadze sklepy sa otwarte w kazda niedziele caly rok w centrum i przy plazy (Scheveningen). Tak ze jak ktos bedzie w okolicy to tez moze skorzystac i skoczyc na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś